ушна марка

Нови обозначения за животни

До 2019 г. всички животни в стопанствата трябва да имат освен обикновените ушни марки, които се използват и в момента, още два вида обозначения – ушни електронни марки или търбушен болус. Това е включено в предложените промени в наредбата за изискванията..

публикувано на 16.01.18 в 09:41
Пострадалите от Хитрино - в съда

Заявка за тежка съдебна битка

Заявка за тежка съдебна битка като тази по Килърите направиха днес страните на разпоредителното заседание по делото за инцидента в Хитрино. В Шуменския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по делото срещу машинистите, обвинени за инцидента..

публикувано на 15.01.18 в 14:25

Дядо Коледа след празниците

1400 лв. дариха на деца от различни социални институции в Силистра младежи, организирани от Християн Маринов. Добротворецът в центъра на тази инициатива е световен  шампион по канадска борба през 2015 г. Със събраните средства Християн и приятелите му..

публикувано на 15.01.18 в 13:41

Дървата за огрев поскъпнаха

По това време на годината хората, които се отопляват с дърва, зареждат нови количества. Но като всяка година през януари цените са по-високи, отколкото в началото на отоплителния сезон. Тенденциите потвърдиха Десислава Тодорова и представители на две..

публикувано на 15.01.18 в 09:16

Заедно срещу войната по пътищата

Да се отнемат по 10 точки от контролния талон на шофьорите при неправилно изпреварване и шофиране в насрещното движение. Промените са публикувани за обществено обсъждане. И още. Според готвените промени, младите шофьори ще получават максималния брой точки..

публикувано на 12.01.18 в 17:22

България във фокуса на световните медии

България във фокуса на световните медии – България във факти и клишета преди и по време на българското европредседателство. Това бе темата на дискусионното предаване "Клуб Петък", в което обобщи и коментира твърдения в публикации за страната ни..

публикувано на 12.01.18 в 13:55

Недостиг на кадри в железницата

600 души всяка година напускат системата на БДЖ, а за последните пет години над 3000 са напуснали родната ни железница, сочи статистиката на транспортното министерство и националният железопътен превозвач. И още. Най-много хора, близо една трета от..

публикувано на 12.01.18 в 13:08

Още за кастренето на дърветата в Шумен

Шуменци са много чувствителни към зелената система на града. Преди дни ви представихме две дами, които са част от Гражданска инициатива за хармонична градска среда. Те отправиха своите забележки и питания към общинската администрация за начина, по който..

публикувано на 11.01.18 в 14:22

Протест за защита на Пирин в Шумен

Днес в Шумен ще има протест срещу решението на Министерския съвет за изменение и допълнение на Плана за управление на Национален Парк "Пирин", което бе взето в края на миналата година и вече даде повод за протести в София, Пловдив и други български..

публикувано на 11.01.18 в 13:48
Проф. Ростислав Йовчев

Проф. Ростислав Йовчев: "Шуменската филхармония е бижуто на града"

Проф. Ростислав Йовчев има удоволствието да бъде гост-солист в първия за новата година концерт на Шуменската филхармония. След като преди време пианистът беше поканен да изсвири цикъла от клавирни произведения на Бетовен, тази вечер ще бъде изпълнен..

публикувано на 11.01.18 в 13:07