От сън спомени няма, но без него не може

Все повече хора страдат от безсъние. То се превръща в глобална епидемия. Според Световната асоциация по медицина на съня,  от непълноценен сън страдат до 45 процента от населението. Сред причините са стресът, напрежението и депресиите. Множество медицински..

публикувано на 17.03.18 в 12:58

Условията за предприемачество коментира Борис Колев

Борис Колев, един от най-успешните млади български предприемачи, гостува днес от 19 часа в Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе. Той ще коментира с публиката през какво трябва да мине един предприемач днес за да успее, как се намират правилни..

публикувано на 15.03.18 в 11:39

За незаконните жилищни постройки

Разширено заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси се състоя в Областната администрация в Разград. В заседанието участваха и кметовете на общини в област Разград, експерти и представители на неправителствения..

публикувано на 14.03.18 в 14:56
Д-р Румен Генов

Оздравяват шуменската болница

Д-р Димитър Костов - управител на Диагностично-консултативния   център, е предложен за изпълнителен директор на Многопрофилната болница в Шумен. Той ще заеме поста на досегашния шеф д-р Атанас Атанасов. Това съобщи за Радио Шумен народният..

публикувано на 14.03.18 в 13:48

Сливици – кога и защо се махат?

Операциите за премахване на сливиците на децата са намалели драстично през последните години, благодарение на добрата профилактика. Кога се прибягва към отстраняването им, какви поражения могат да нанесат третата сливица и хроничните възпаления? Чуйте..

публикувано на 14.03.18 в 13:18

За разговорите помежду ни

Колко сме обстоятелствени, когато общуваме непринудено помежду си? С какво се характеризират разговорите в семейството и между приятели? Оказва се с много пояснения за места, за времето и за начините, по които вършим нещо. Повече ще научим от асистент..

публикувано на 12.03.18 в 12:33

Музика и вяра обединяват българи зад граница

Като много вълнуващ определиха концерта с българска музика нашенци, живеещи в Берлин. Там преди ден на една сцена се събраха изпълнителките от Bulgarian Voices Berlin с диригент Боряна Величкова от Шумен, както и хористи, живеещи във Франция, с..

публикувано на 12.03.18 в 08:32

Парите за тютюн - в началото на април

Одобриха ставките за килограм тютюн по националната преходна помощ за Кампания 2017 година. Това стана на Консултативен съвет по тютюна към Министерството на земделието, храните и горите късно вчера, информира председателят на Националната асоциация на..

публикувано на 08.03.18 в 15:47

Кога отбраната е неизбежна?

Случаят с лекаря от Пловдив, застрелял рецидивист пред дома си, разбуни духовете и повдигна въпроса какви са нашите права и начини  да защитим себе си, домовете си и семействата си. В Наказателния кодекс по казуса има разписан чл.12, който третира така..

публикувано на 08.03.18 в 15:32
Теодосий Спасов

Теодосий Спасов със специален концерт за шуменки

Шумен е вторият град в страната, където ще бъде изпълнен концерта за кавал, кларинет и оркестър – единственото подобно произведение в света на гениалния Теодосий Спасов. Той, заедно с не по-малко талантливия кларинетист Илиян Илиев, ще направят своя..

публикувано на 08.03.18 в 15:18