Световната инициатива за настолни игри в Шумен

За първи път Шумен е част от световната карта на Международната инициатива Tabletop Day 2017- Ден на настолните игри.  Инициативата е на младият програмист и преподавател Недялко Недялков и Градският ученически парламент и е предизвикателство..

публикувано на 28.04.17 в 17:46

Спортна паралелка разкриват в Шумен

Единствената профилирана паралелка за физическо възпитание и спорт в Шуменска област ще бъде в средното училище „Трайко Симеонов“ в областния център. В нея ще могат да кандидатстват ученици, завършили седми клас. В спортната специалност ще бъдат приети 13..

публикувано на 25.04.17 в 09:47

Без промяна в състава на директорите на МБАЛ - Шумен

Няма промяна в борда на директорите на МБАЛ - Шумен. Това стана ясно след провелото се днес Общо събрание на акционерите. Мина Денева разговаря с изпълнителния директор на МБАЛ - Шумен д-р Атанас Атанасов.

публикувано на 24.04.17 в 16:25

Как ВиК - Шумен попадна в социалната мрежа

Защо фейсбук страница с името ВиК- Шумен предизвика недоумение, последвано от възмущение, което премина в забавление за шуменци? Какво беше публикувано в социалната мрежа от името на дружеството, което разбуни недоволството и възмущението на..

публикувано на 24.04.17 в 14:54

Я.Алексиев: Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти e балансирана, с изключение на доходите, пенсиите и санирането

Сред основните цели, които си поставят ГЕРБ и Обединените патриоти, са в рамките на управленския мандат минималната заплата да стане 650 лева, средната заплата – 1 500 лева, а учителските възнаграждения да скочат двойно. Това стана ясно от документа с..

публикувано на 21.04.17 в 16:01

Проверяват водата в страната за наличие на уран

Проверки за качеството на водата в цялата страна разпореди Върховната административна прокуратура след откритото наднормено съдържание на уран в Хасково. Контролът трябва да бъде осъществен от Регионалните здравни инспекции в едномесечен срок. Мина..

публикувано на 21.04.17 в 13:49

Благотворителен базар "Много шум за нещо"

"Много шум за нещо" се казва благотворителният базар, който организират на 22 април в Шумен дамите от Инър уил. Организаторите са вдъхновители на една мащабна идея у нас, реализирана чрез сайта chetidari.bg -  докато четеш, даряваш и подкрепяш..

публикувано на 21.04.17 в 10:00

Отвъд цивилизацията

Да напуснеш цивилизацията, света на удобствата, новите технологии и нощните клубове, за мнозина граничи с абсурд. В Световния ден на Земята ви срещаме с 23-годишният Теодор Иванов от Шумен, който преди близо 2 години прави точно този избор и заживява във..

публикувано на 22.04.17 в 18:00

За да ви е мирна главата - подайте в срок декларацията за доходите си и платете данъците си навреме

Втори май е последната дата, в която трябва да се подадат декларациите за облагане на доходите на физическите лица за миналата година, както и да се плати дължимият данък. 270 000 данъчни декларации са приети до този момент в цялата страна. В офиса..

публикувано на 20.04.17 в 12:36

Приоритетите на шуменските депутати

Чуйте какви са приоритетите на част от шуменските депутати, които положиха клетва днес.

публикувано на 19.04.17 в 17:09