Кампанията в подкрепа на абитуриенти от Кубрат, набира скорост

Благотворителната кампания „Усмивка”, организирана от Мерлин Мехмедова в подкрепа на абитуриентите в неравностойно положение в Кубрат, вече има своите последователи. Момичета и момчета, които са завършили училище, са подарили празничните си облекла..

публикувано на 23.03.17 в 15:44

В Сребърна кипи от живот

Биосферният резерват "Сребърна" се радва на особено оживление, твърди директорът на Природонаучния музей към резервата Елена Илиева. Оказва се заледеното до неотдавна езеро не пречи на биологичните процеси в птичите колонии. От разговора с Илиева ще..

публикувано на 23.03.17 в 14:22

Какво трябва да знаем за ваксината срещу морбили

Една от актуалните теми от последните дни е свързана със случаите на морбили в Европа, съседна Румъния, а вече и в България. Има ли опасност от епидемия от морбили в България? Какво препоръчват специалистите по инфекциозни болести? Какви са притесненията на..

публикувано на 22.03.17 в 15:56

Зачитат ли шофьорите пътните знаци?

Незнание или незачитане на Закона за движение по пътищата, прекалена самоувереност или нехайство - какво се случва по улиците и пътищата ни? Неспиране на знак „Стоп” предизвика поредната безумна катастрофа преди дни в Шумен. И ако неспазването на знака по..

публикувано на 22.03.17 в 15:38

Започва изграждането на "Практикер" в Шумен

С водосвет, първа копка на нов търговски обект направиха днес в Шумен. Това е поредната инвестиция в града, а ангажиментите, които е поела фирмата-собственик са не само да направят модерен строителен хипермаркет, но и да вложат средства в пътната..

публикувано на 22.03.17 в 15:33

Наградиха учениците в Областния конкурс „Опознай своя роден край”

Награждаването на победителите във второто издание на Областния конкурс „Опознай своя роден край“ за ученици от 3 до 7 клас, се проведе днес в Трето студио на Радио Шумен. Надпреварата се организира от Областна администрация съвместно с общините,..

публикувано на 22.03.17 в 14:55

Проблемите на незрящите в градска среда

Сигнал за незрящ човек, нападнат от скитащи кучета отведе репортер на Радио Шумен в Дневния център за рехабилитация и социална интеграция в Шумен. Сълза Стаменова се срещна с Цветомир Йосифов, който работи в Центъра и се придвижва самостоятелно, единствено с..

публикувано на 22.03.17 в 11:27

Какъв е начинът за гласуване с подвижна секция?

И на тези избори за хората със специални потребности са предвидени улеснения. В Шуменския избирателен район има девет подвижни секции - във всички общини на областта, с изключение на Смядово. Мобилните урни се сформират, ако в срок са подадени поне десет..

публикувано на 22.03.17 в 10:07

Ще се превърне ли Мараш в балнеоложки център?

Пореден опит минералната вода от извора в с. Мараш да бъде използвана за балнеоложки цели прави Община Шумен. Това съобщи на редовния брифинг в Общината заместник-кметът по „Социална политика и здравеопазване” д-р Светлана Маркова. Първото изследване..

публикувано на 21.03.17 в 13:33

Чудотворната икона в храма "Света Троица"

"Чудотворна икона беше открита в храма в гр. Две могили, факт, който остава неизвестен от години", каза за Радио Шумен местният свещеник отец Драго. Светинята е копие на Владимировската икона „Света Богородица с младенеца”, която е спасила Москва на три пъти..

публикувано на 21.03.17 в 13:11