"Лицата на живота" в Пет могили

В рубриката „Лицата на живота“ ще Ви разкажем една история за благотворителността на село. Използването на географското местоположение не е случайно, тъй като благородните жестове в една малка и почти затворена общност могат да имат неочакван отзвук. Преди..

публикувано на 22.02.17 в 14:37

Стартира форум за Национална ромска платформа, с участници от Русе, Разград, Силистра

От днес до 24 февруари във Велико Търново се провежда Регионален форум по проект “T.E.A.M – Заедно постигаме повече”, насочен към изготвяне на Национална ромска платформа, като механизъм за диалог, обмен и сътрудничество на всички заинтересовани..

публикувано на 22.02.17 в 14:09

Прием на стипендианти във Военното окръжие в Шумен

Студенти от страната могат да кандидатстват за стипендии към Военното окръжие в Шумен. Как става това, за кои специалности важи, какви са предимствата и недостатъците? Отговорите на тези и други въпроси може да научите от интервюто на Жулиета Герова със ст...

публикувано на 22.02.17 в 13:59

Първите българи с "Оскар"

 VRay софтуерът за създаване на реалистично 3D изображение, разработен от русенеца Владимир Койлазов и Петър Митев, им донесе награда на Американската академия за филмови изкуства и науки. На 11 февруари в Лос Анджелис той бе отличен с наградата „Оскар“ за..

публикувано на 21.02.17 в 17:13

Защо липсват лекарства за диабет и епилепсия?

От седмица в аптечната мрежа в страната отново липсват определени видове медикаменти за диабетици и за епилептици. Основната причина е така нареченият „паралелен износ”. Фирми-производители на инсулин твърдят, че внесеният брой опаковки е с 40% по-голям от..

публикувано на 21.02.17 в 16:32

Какво трябва да знаем за играта "Син кит"

Напоследък сред тийнейджърите се разпространява информация за нова игра в социалните мрежи наречена „син кит“. Играта идва от Русия и кара децата да изпълняват различни предизвикателства, да снимат клип, когато ги изпълняват и да ги публикуват в групата на..

публикувано на 21.02.17 в 14:03

Връх с името Шумен краси Антарктида

Покрит с лед и сняг, красив и непристъпен. Така изглежда връх Шумен. Възвишението с името на десетия град на България, се намира на антарктическия остров Ливингстън, в планината Тангра. Шумен е на 770 метра надморска височина, а най-близкият му съсед е връх..

публикувано на 20.02.17 в 13:52

В изречението "Апостол" няма правописни грешки...

Ако Радичков казва, че човек е дълго изречение писано с вдъхновение, но с много правописни грешки, в изречението Апостол - няма правописни грешки! Така от шуменското Средно училище "Сава Доброплодни" мотивираха поредицата от прояви, с които отбелязват 144..

публикувано на 19.02.17 в 09:15

Дупки зейнаха в Разград след снега

С топенето на снега улиците на Разград заприличаха на лунен пейзаж. Гражданите недоволстват от състоянието на настилката. Кметът на града Валентин Василев обяви, че виновни за проблемите са климатичните условия и обеща сериозни средства за ремонти...

публикувано на 16.02.17 в 16:13

Шуменци протестираха срещу новата цена на водата

Шуменци излязоха на протест срещу очакваното повишение на цената на питейната вода. В момента един кубик струва 2.64 лв., а предложението, внесено в Комисията за водно регулиране е цената да стане 3.35 лв. Повече за протеста чуйте от репортажа на Ирина..

публикувано на 16.02.17 в 16:09