Клуб Петък

Some Details

Границите на нормалността

В клуб „Петък“ по радио Шумен ще ви предложим една дискусия за границите на нормалността? Къде са те и надскачаме ли ги често? „Това е възможно, защото сме в България“, колко често сте чували тази фраза? Сигурна съм не просто веднъж или два пъти. А какво..

публикувано на 11.01.19 в 09:05

Новогодишните обещания

С новата година идват и редица обещания, които даваме на себе си. Често чуваме „От 1 януари спирам да пуша, да пия или започвам диета“. Кои са обаче актуалните обещания, които трябва да променят живота ни? Докога ги спазваме? Защо бързо губим мотивация?..

публикувано на 04.01.19 в 10:18

Само Коледа ли е сезон на щедростта?

Това е темата в "Клуб Петък" в разгара на благотворителните кампании. В предаването ще търсим отговори на въпросите: Станахме ли по- състрадателни или както казват психолозите това се дължи на феномена на заразата? Въпрос на щастие ли е щедростта или..

публикувано на 14.12.18 в 10:20

Конкурентноспособно ли е българското образование?

В навечерието на студентският празник, когато много млади хора се готвят да празнуват, ние в клуб „Петък“ пък ще обърнем внимание на образованието у нас. Конкурентноспособно ли е то? Успешно ли се намира баланса между добрите консервативни практики..

публикувано на 07.12.18 в 09:20

„Бонус-малус“ – има ли смисъл?

Въвеждането на системата „бонус-малус“ (намаление – увеличение) у нас се коментира активно вече пета година. Нейното прилагане обаче никога не е изглеждало толкова възможно. Ако започне да работи – цената на задължителната застраховка „Гражданска..

публикувано на 30.11.18 в 10:33

Плащаме ли скъпо за лековерието?

В денят „Черен петък“ и на фона на политическите събития от седмицата в дискусионното предаване „Клуб Петък“ ще си говорим за лековерието ни като потребители, като гласоподаватели, като консуматори на фалшиви новини и т.н. Иначе казано, лесно ли се..

публикувано на 22.11.18 в 13:12

Узрял ли е българинът за протести?

И имат ли право тези, които не гласуват да протестират? Това са въпросите за диалог в „Клуб петък“, коментарното предаване на Радио Шумен, което ще започне в 11,00. Темата ще дискутираме с психолог, със социален антрополог, с журналист и с всички, които ще..

публикувано на 16.11.18 в 10:02

29 години по-късно

"Митология на прехода" е темата на "Клуб Петък" в навечерието на 10 ноември. 29 години след демократичните промени у нас, в предаването поставяме въпросите: Оправда ли очакванията и надеждите ни демокрацията, в каква посока се промени животът на българите и..

публикувано на 09.11.18 в 09:28

Майчинство само година?

Майчинството в България да продължава само година. Това предложиха през седмицата от Асоциацията на индустриалния капитал. Според тях връщането на майките на работа след две години води до загуба на трудовите им навици и прави адаптацията им прекалено..

публикувано на 02.11.18 в 10:34

Портрет на политическото слово

Словото не е професия, а изкуство - умение да представиш идеите си. В последния за октомври "Клуб Петък" питаме: Владеят ли това изкуство българските политици? Ще опитаме да им направим езиков портрет - как и какво говорят, разбираме ли посланията им..

публикувано на 26.10.18 в 10:03