Клуб Петък

Some Details

Узрял ли е българинът за протести?

И имат ли право тези, които не гласуват да протестират? Това са въпросите за диалог в „Клуб петък“, коментарното предаване на Радио Шумен, което ще започне в 11,00. Темата ще дискутираме с психолог, със социален антрополог, с журналист и с всички, които ще..

публикувано на 16.11.18 в 10:02

29 години по-късно

"Митология на прехода" е темата на "Клуб Петък" в навечерието на 10 ноември. 29 години след демократичните промени у нас, в предаването поставяме въпросите: Оправда ли очакванията и надеждите ни демокрацията, в каква посока се промени животът на българите и..

публикувано на 09.11.18 в 09:28

Майчинство само година?

Майчинството в България да продължава само година. Това предложиха през седмицата от Асоциацията на индустриалния капитал. Според тях връщането на майките на работа след две години води до загуба на трудовите им навици и прави адаптацията им прекалено..

публикувано на 02.11.18 в 10:34

Портрет на политическото слово

Словото не е професия, а изкуство - умение да представиш идеите си. В последния за октомври "Клуб Петък" питаме: Владеят ли това изкуство българските политици? Ще опитаме да им направим езиков портрет - как и какво говорят, разбираме ли посланията им..

публикувано на 26.10.18 в 10:03

Зависими ли сме от лошите новини?

Правим ли добро, ако сложим пари в паничката на човек, който проси? Това са все въпроси, които ще зададем в „Клуб петък“ този предиобед между 11,00 и 12,00. А сред гостите ще има журналисти, психолог и човек с голямо сърце. И вие можете да бъдете..

публикувано на 19.10.18 в 09:57

Обратим ли е процесът на недоверие в медиите и институциите?

Случаят “Виктория Маринова“ разтърси България, получи силен международен отзвук, предизвика в обществото полярни мнения, станахме свидетели и на интерпретации и на конспирации. В социалните мрежи всеки „крещеше“ по-силно тезата, в която вярва, в..

публикувано на 11.10.18 в 16:37

Анатомия за злото

Това е темата на "Клуб Петък" днес, за която ни даде повод бруталното убийство през седмицата в Каспичан. Ще търсим отговорите на въпроса - какво събужда демоните в нас или казано простичко кога хората излизат от контрол, как да познаем психопата на..

публикувано на 28.09.18 в 09:28

Какво ще правите на 22-ри септември?

Това е въпросът към слушателите на Радио Шумен, които ще бъдат в ефир между 11,00 и 12,00 днес. А гостите в дискусионното предаване „Клуб петък“ ще провокираме с въпрос: Измислен празник ли е и 22 септември, притурен ли е и имаше ли нужда от него?..

публикувано на 21.09.18 в 09:23

Новият политически сезон - още от същото или време за смислен политически дебат?

Ваканцията на депутатите приключи. В началото на новия политически сезон, чухме новите-стари обещания и декларации, видяхме поредните партийни скандали, станахме свидетели на поискани и дадени оставки, в следствие на това пък и на размяна на..

публикувано на 13.09.18 в 16:08

„Клуб петък“ обсъжда изсичането на липи в Шумен

В последното за сезона издание на „Клуб петък“ изпреварваме общественото обсъждане на проекта за зелената система в Шумен. Какви са исканията на протестиращите срещу изсичането на здрави дървета в града? Каква е позицията на Общината? Телефонните линии са..

публикувано на 29.06.18 в 10:16