Клуб Петък

Some Details

Клуб "Петък" на 6 октомври: Мързеливи ли са българските младежи?

Мързеливи ли са българските младежи или очакванията им са изключително големи? Икономическата ситуация през последните години влияе ли негативно върху отношението им към труда? Каква е ролята на семейството, обществото, държавата, институциите и..

публикувано на 05.10.17 в 15:05

Агресия или инцидент?

Колко тънка е границата между агресията и инцидента, умеем ли да я разпознаваме и кой най-често я прекрачва? Този който формулира, този който оценява, насилникът или потърпевшият? Това са въпроси, които ще зададем и в „Клуб петък”, предаването..

публикувано на 29.09.17 в 09:34

Неназованите тайфуни на България

В „Клуб петък“ ще направим равносметка на българското настояще в края на лятото на 2017 . Повод  ни даде световно събитие - Ирма - н ай-опустошителния ураган, който човечеството познава, причинил щети за милиарди и  концентрирал вниманието на..

публикувано на 14.09.17 в 15:17

За и против легализирането на дрогата?

Това ще дискутираме в предаването „Клуб петък” днес между 11,00 и 12,00 по Радио Шумен. Не е ли време този бизнес да излезе на светло, да си плаща данъците, да се пресече финансирането чрез него на други престъпни бизнеси, да се контролира..

публикувано на 23.06.17 в 09:33

Местните референдуми - игра на казуси или важният глас на хората?

Местните референдуми   - игра на казуси или важният глас на хората? Това е темата на дискусионното студио „Клуб Петък” по радио Шумен на 16 юни. Според данните през последните три години в България над 50 са подписките с искания за местни референдуми и..

публикувано на 15.06.17 в 15:18

Геройство ли е да отглеждаш деца у нас?

В "Клуб Петък" ще ви разкажем какво се случи с детето на двама клошари от Шумен - двойка, за която е ставало дума в нашите програми. Запознахме се с тях по време на една кампания за топъл обяд, която Радио Шумен организира. Страхил се запознал с любимата..

публикувано на 01.06.17 в 17:23

За съдбата на старите книги в предаването "Клуб петък"

В седмицата, когато честваме буквите, словото, науката и културата ще говорим за книгите, но не за онези новите, които ухаят на хартия и мастило, а за онези старите, прочетените няколко пъти и подредени във библиотеката на нашите спомени. Каква..

публикувано на 26.05.17 в 09:15

Клуб „Петък” на 19 май: Трябва ли казармата да е задължителна част от мъжката биография?

В клуб "Петък" на 19 май дискутираме: "Трябва ли казармата да е задължителна част от мъжката биография?" . След като стана ясно, че новоизбраният вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов не изоставя идеята си за връщане на задължителната..

публикувано на 18.05.17 в 16:53

Накъде е тръгнал десетият град?

Този въпрос поставя "Клуб Петък", още преди да са отшумели празничните фойерверки в Шумен за 11 май. Гости в предаването ще бъдат представители на трите важни сфери за развитие на града – образование, култура и бизнес. Какво е необходимо на града, с..

публикувано на 11.05.17 в 19:08

Може ли да се вярва на медиите у нас? Чуйте в "Клуб петък"

Поне три са формалните поводи от последните дни, които доведоха до избирането на темата на „Клуб Петък”. В средата на миналата седмица беше огласена поредната годишна класация на „Репортери без граници” за свободата на словото, преди два дена беше..

публикувано на 05.05.17 в 10:11