Щура събота

Some Details

На Конски Великден в "Щура събота"

Паради, конски кушии и хиляди празнуващи името си -това е денят 24 -ти на февруари. Поздравете своите близки и приятели в "Щура събота", където ще усетите и настроението от събитията в този ден. Репортаж от шуменския Хиподрум и всичко свързано с Конския..

публикувано на 23.02.18 в 19:10
„плача от смях“

Щура събота с Милентин Койнов

  В „Щура събота” на 17 февруари ще разберем как е протекъл и кои са наградените от „Винария” - традиционния конкурс за домашни вина в Тутракан.     Ще се пренесем след в пробните за тоалети където трескаво върви подготовката за баловете и..

публикувано на 19.02.18 в 20:43

Танци и вино поддържат щурото съботно настроение

В съботния следобед ще подсилим щурото настроение в ефира на Радио Шумен с разговори за танци, които могат да изведат формациите „Феникс“ (Разград) и „Емоушън“ (Шумен) на световната сцена. Ще уважим празненствата, посветени на виното, в Осмар. Включваме се..

публикувано на 26.01.18 в 15:26

"Щура събота" с Милентин Койнов

  На Йордановден репортажи ще ни пренсат на местата, където днес спасяваха богоявленския кръст.   Днес най-старата църква в света – арменската, отбелязва едновременно Рождество Христово и Богоявление.От Русе ще разберем защо арменците..

публикувано на 06.01.18 в 17:07

Иде Коледа

  „ ЩУРА СЪБОТА ”    на 23.12.2017 с Милентин Койнов   Големият траколог и археолог проф. Иван Венедиков за корените на коледно-новогодишните празници у нас.   Марина Бенова разказа с репортаж запостните..

публикувано на 25.12.17 в 19:46

Пътеводител за съботно настроение

И за "Шушана" ще стане дума в "Щура събота" в усилие за малък анализ на музикалната ни култура. Водещите теми обаче са други, а едната е новият живот на вечната песен "Ако си дал" на Емил Димитров. На кого и защо му хрумна да я запише с талантливи деца от 4..

публикувано на 09.12.17 в 11:50

Колорити, шампиони и суинги в "Щура събота"

Кой и от къде е мъжът на снимката с прозвище Николай Мустака? Колко време го отглежда, как помага в работата му и защо дойдоха куп телевизии да го снимат? Това ще научите в "Щура събота". И още: Звезди на рока и суинга се събират в Русе за уникално по рода..

публикувано на 17.11.17 в 16:06

Днес поздравяваме мъже с мустаци!

«Мъжът не отглежда мустак, мустакът отглежда мъж» - отговаряме на въпроса защо инициативата Мовемвър отправя призив мъжете да си пускат мустак. Ще ви припомним известни български мъже с емблематични мустаци, а ако вие познавате мъж с трактивен мустак -..

публикувано на 04.11.17 в 14:46

Звезди и таланти

Етиен Леви в "Щура събота" на Радио Шумен като председател на журито в Националния конкурс "Съзвездие" 2017 в Шумен. Какво трябва да знаете ако преследвате музикална кариера и за завръщането на група "Трик". Човекът без цедка на устата -бард, бизнесмен,..

публикувано на 28.10.17 в 15:16

"Щура събота" на Петковден

В „Щура събота” ще ви срещнем с именника Петко Павлов – инженерът с хиляди стихове и лечебни рецепти. Ще разберем и за един прецедент в спортната история - организират в Русенски Лом ултра маратон под наслов „Където историята среща природата”. Ще..

публикувано на 14.10.17 в 12:50