Щура събота

Some Details

В „Щура събота“ на 6-ти юли

Ще ви предложим щури идеи за летни преживявания, едни по-опасни, други по-безопасни. Затова не пропускайте да бъдете с нас след 15,00, ако сте запалени по екстремното изкачване. Маршрутът, който ще ви предложим започва от най-красивото и най-безлюдно..

публикувано на 05.07.19 в 17:00

"Щура събота" на 29 юни

Защо шуменец реши да постави на лондонска сцена „Епопея на забравените“? С какви игри и атракции музейните специалисти обогатяват знанията на децата в Шумен? На кого ще помагат през лятото скаутите от Русе? Отговор на тези въпроси очаквайте в „Щура..

публикувано на 29.06.19 в 14:08
Мадарски конник

С "Щура събота" в следобеда на 22 юни

С какви исторически провокации събира посетители средновековният събор "Магическата Мадара"? Докъде стигна шуменският полицай Тихомир Радев в приключението си по Дунав? Защо един безумно влюбен мъж каза "Не" на сватбено предложение? Отговорите на тези..

публикувано на 22.06.19 в 14:56

Графити, паметна плоча и кулинарни емоции в "Щура събота"

Кои са уличните артисти, които рисуват графити през уикенда в шуменския парк „Студентски“? Какво може да се прочете на паметната плоча, открита днес в каспичанското село Кюлевча? Защо шуменски готвач, който от четири години работи в Лондон, се върна в..

публикувано на 08.06.19 в 14:24

Щура събота на 18 май

Ретро автомобили и малки самолети ще гастролират в темите на третата майска "Щура събота". През Шумен минава ретро-рали, а Русе за пореден път е домакин на Авиорали, където освен малки самолети, ще летят дронове и въздушен балон. За двете атрактивни събития..

публикувано на 18.05.19 в 13:56

На Велика събота щури спортни предизвикателства

Как стартира Първият кръг от Републиканския шампионат по автокрос край дуловското с.Златоклас и как протича международното състезание по спортно ориентиране за купа “Великден ” в Търговище? Това ще научите днес след 15 в предаването „Щура..

публикувано на 27.04.19 в 14:43

"Щура събота" на 13 април

В Световния ден на рокендрола любопитстваме къде има клубове за акробатичен рокендрол, буги-вуги и линди-хоп. Още интересни факти от Милена Панова от Българската федерация по акробатичен рокендрол. Трети ден продължава пещерната експедиция "Орлова чука" -..

публикувано на 13.04.19 в 13:29

Щура събота в следобеда на 9 март

Как пътешественикът Тодор Андреев стигна от Берлин до Шипка? Какво остана скрито от преминаването през шестте европейски столици? Има ли бензин в кръвта дрифт състезателя Иван Божков? Какво казват критиците за новия комиксов филм „Капитан Марвел“? Колко..

публикувано на 08.03.19 в 16:35

"Щура събота" на 2 февруари

С шахматното чудо Нургюл Салимова ще започне първото за февруари издание на следобедното предаване. 16-годишното момиче от търговищкото село Крепча е втори месец на върха на световната ранглиста за девойки. След златното момиче, ще ви разкажем за истинските..

публикувано на 02.03.19 в 14:08

Щура събота в следобеда на 16 февруари

Как Търговище извоюва титлата „Романтична столица на България“? Да бягаме ли от суетата на празниците? Коментар на писателя Калин Терзийски. Трябва ли пътната безопасност да се изучава като азбуката в училище? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата?..

публикувано на 16.02.19 в 13:23