Щура събота

Some Details

Щура събота в следобеда на 9 март

Как пътешественикът Тодор Андреев стигна от Берлин до Шипка? Какво остана скрито от преминаването през шестте европейски столици? Има ли бензин в кръвта дрифт състезателя Иван Божков? Какво казват критиците за новия комиксов филм „Капитан Марвел“? Колко..

публикувано на 08.03.19 в 16:35

"Щура събота" на 2 февруари

С шахматното чудо Нургюл Салимова ще започне първото за февруари издание на следобедното предаване. 16-годишното момиче от търговищкото село Крепча е втори месец на върха на световната ранглиста за девойки. След златното момиче, ще ви разкажем за истинските..

публикувано на 02.03.19 в 14:08

Щура събота в следобеда на 16 февруари

Как Търговище извоюва титлата „Романтична столица на България“? Да бягаме ли от суетата на празниците? Коментар на писателя Калин Терзийски. Трябва ли пътната безопасност да се изучава като азбуката в училище? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата?..

публикувано на 16.02.19 в 13:23

С "Щура събота" в следобеда на 19 януари

Излязоха ли на протест жителите на шуменските квартали "Макак" и "Мътница"? Те не искат да плащат винетни такси, за да пътуват до централната част на града. Защо чубрицата не се използва в сосовете за пица и паста и какви са кулинарните традиции в..

публикувано на 18.01.19 в 16:19

Щура и забавна първа събота на 2019-та

С историята на една въздушна фотография от новогодишната нощ в Търговище, разказана от автора и Кольо Стоянов Колев, ще започне първото издание за 2019-та на "Щура събота". Защо обиколи националните медии? Ще ви разкажем и за най-голямата ценност..

публикувано на 04.01.19 в 16:22

Предпразнична събота

В "Щура събота" днес ще отекне настроението, което кукерските групи донесоха на Силистра в съботния ден. Ще научите кои са наградените коледарски състави в 24-тото издание на Фестивала "Стани нине, господине" и кои майстори на гозби, обраха наградите. Ще..

публикувано на 14.12.18 в 17:21

"Щура събота" днес

За жълти стотинки зареждат днес гориво шуменци, като поредна форма на недоволство - репортаж от протеста в Шумен днес, очаквайте в първите минути на "Щура събота". Като щрих на условията за живот е срещата с млад фризьор от Шумен, който получи диплома си и..

публикувано на 17.11.18 в 14:10

25 шахматен турнир за купа "Абритус"

  В „Щура събота”ни предстои днес среща с новия гросмайстор по шахмат Ивайло Енчев от Разград / от 7 г. български шахматист не е покривал норматгива на ФИДЕ/ Днес Енчев ще участва в 25-ия международен турнир за купа „Абритус“, затова ще чуем..

публикувано на 10.11.18 в 14:37

"Щура събота" с Милентин Койнов

„В Щура събота“ днес след 15 ч . ще разберем кои са носителите на тиквени медали от празника в Кочово, как се гледа сърна в домашни условия, какво разбират чужденците от българския израз „на баба ти хвърчилото“ и как се постига световна титла по..

публикувано на 27.10.18 в 14:23

Щура октомврийска събота

Докато кметът на едно силистренско село записа албум, общински кмет се изявява като мома Петрана в спектакъл. Кои са те - ще научите в Щура събота днес - 13 октомври.  Само в това предаване  ще чуете носителите на награди в Международния конкурс за камерно..

публикувано на 13.10.18 в 13:24