Щура събота

Some Details

С "Щура събота" в следобеда на 15 септември

Щуро ли е да чистиш навън, провокиран от национална кампания? След загрявката с метлата – в Шумен може и да побягате. В съботния следобед ще научите и кои са победителите в Третото издание на единствения в България Конкурс за ретро автомобили „Дръстър“ в..

публикувано на 15.09.18 в 14:52

С "Щура събота" в следобеда на 11 август

Щуро ли е да излезеш на ринга в чужда държава и да се изправиш срещу представителка на домакините – при това без каквито и да е протектори? Това ще ни каже Полина Гоалинова, която преди дни се завърна от Кипър с първата си професионална кикбокс победа. Как..

публикувано на 11.08.18 в 15:10

Първата "Щура събота" за август ...не е за изпускане!

Велосипед, самолет, автомобил, дори подводница - така пътешества през 32 държави Станимир Станев, който не се прибира у дома 2 години, 6 месеца и 18 дни. Как се осъществява финансово това пътешествие, кои и къде са най-емоционалните му преживявания и срещи..

публикувано на 04.08.18 в 13:24

"Щура събота" на 28 юли

В последното за юли издание на „Щура събота“ ще проследим визитата на премиера Бойко Борисов в Нови пазар. Ще посетим фестивала на турския фолклор край Руйно. Ще матираме няколко състезатели, участващи в Международния турнир по ускорен шах Мемориал..

публикувано на 28.07.18 в 12:15

Щура събота на 7 юли

Щурото съботно настроение в ефира на Радио Шумен е гарантирано и днес. Ще преодолеем трудни терени по време на първият офроуд събор в България. 4х4 машините търкат гуми край шуменското село Лозево. Ще посетим и етнофолклорния фестивал „Черга“ в Плиска...

публикувано на 07.07.18 в 15:12

Щура събота на 23 юни

Съботата ще е наистина щура. Само трябва да изберете компанията на Радио Шумен. Ще ви пренесем в средновековна Мадара, за да усетим нейната магия. Ще научим историята на фотографията, с която проф. Евдокия Борисова от ШУ спечели награда от международен..

публикувано на 23.06.18 в 14:59

Щура събота на 2 юни

С почит към Ботев и загиналите за свободата ни започва "Щура събота" на 2 юни и с размислите на шуменци, секунди след воя на сирените. След това ще гостуваме в къщата-музей на Христо Ботев в Калофер / снимката към анонса/, а русенски родолюбци разказват за..

публикувано на 01.06.18 в 18:07

Колко щур ще е следобедът на 26 май?

За синоптиците съботата ще е дъждовна, за мнозина шуменци все още е безводна, а за всички нас ще е щура. В търговишко организират състезание с охлюви, в Шумен отваря врати бонсай градина, а във Велики Преслав пускат хиляди малки пъстърви в река Голяма..

публикувано на 26.05.18 в 14:21

"Щура събота" на 19 май

Изобилие от любопитни събития с национален характер ни провокират да ги споделим с вас в предпоследната събота на май. Ще гостуваме на  Националния фестивал на алтернативното кино "Мини-филм" в Попово, където се състезават дори филми от 1 минута. Ще..

публикувано на 18.05.18 в 18:14
Захари Бахаров

"Щура събота" с Милентин Койнов

  Преодолени ли са споровете около легитимността на Изпълнителното бюро на БСП в Шумен? Това стана ясно след приключване на Общинската конференция на партията днес.    В края на научната конференци във Велики Преслав „Българите в основата..

публикувано на 12.05.18 в 14:12