"Редки тъпанари" в Русе

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов” открива новия си творчески сезон тази вечер на голяма сцена от 19 ч. със спектакъла на Теди Москов „Редки тъпанари”. Той е сценична версия на италианския филм на Марио Моничели „Неизвестни извършители“ и вече..

публикувано на 13.09.17 в 09:13

Димитър Никифоров представя стихосбирката си "Последната пробойна" в Русе

Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе от 17:30 часа ще бъде домакин на представянето на книгата „Последната пробойна”, написана от поета Димитър Никифоров. Това е втората стихосбирка, издадена от автора. Книгата ще коментира пред публиката..

публикувано на 12.09.17 в 13:08

Търговищки деца с награди от музикален конкурс

Сесил Алпер от музикалната школа "New Voices" в Търговище се завърна с първа награда от Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” в Полски Тръмбеш. В надпреварата участваха 32 деца от цялата страна. Единадесет годишната..

публикувано на 12.09.17 в 09:53

Танцьори от Долна Студена с награда от фестивал

Танцовият състав „Студененска традиция“ от село Долна Студена спечели Специалната награда за хореография на фолклорния фестивал „Приморска перла“. Танцьорките се завърнаха с медал и плакет за майсторското си изпълнение от Приморско. В продължение на..

публикувано на 11.09.17 в 11:22

Бардфест откриват във Велики Преслав

Вторият международен бардфест „Велики Преслав“ се открива днес във втората българска столица, като заключително събитие на поредицата от фестивали на Бардсезон 2017 година. Двудневният фестивал няма конкурсен характер, а цели популяризирането на свободното..

публикувано на 08.09.17 в 10:46

Празник на баклавата в Драгановец

Празник на баклавата организират за трета поредна година в търговищкото село Драгановец. Организатор е местното читалище „Христо Ботев“, което днес отбелязва 90 години читалищна дейност. Конкурсът за майсторски приготвена домашна баклава е от 13 часа в..

публикувано на 08.09.17 в 10:24

Музиката на Панчо Владигеров ще слушат шуменци

Концерт „Силуети, Фрески, Багатели“, свързан с късното творчество на Панчо Владигеров, ще бъде представен тази вечер в Шумен. Началото е от 19 ч. в музейния комплекс „Панчо Владигеров“. Клавирният рецитал с произведенията на композитора ще бъде изпълнен..

публикувано на 07.09.17 в 11:58

Конкурс за рисунка в Нови пазар

Конкурс за рисунка, фотография и литература обявиха от библиотеката в Нови пазар. Поводът е 145-ата годишнина на Народното читалище „Христо Ботев - 1872” в града, съобщи Наталия Неделчева от библиотеката. "Конкурсът е отворен за всички участници от община..

публикувано на 07.09.17 в 11:36
Държавна опера Русе

Френска филмова музика ще звучи в Русе

„Френска филмова музика” ще представи в свой концерт русенската държавна опера днес от 19 часа. Диригентът Юрий Илинов е подбрал популярни мелодии от обичани филми като “Шербургските чадъри”, “Любовна история”, “Мулен руж”, “Фантомас”,“Полицаите от Сен..

публикувано на 05.09.17 в 09:39

Търговищкият театър открива сезона

С премиерния спектакъл „Ана от другата страна“ актьорите от Драматичния театър в Търговище, тази вечер от 19 часа, откриват новия творчески сезон. „Ана от другата страна“ е авторски спектакъл на режисьора Надя Асенова, в който са включени текстове от..

публикувано на 05.09.17 в 09:14