Детска нощ в музея в Русе

Детска нощ в музея се открива от 16:00 ч. в Историческия музей и Лапидариума в Русе. За малките посетители са предвидени поредица от малко позабравени и съвременни игри, демонстрации и образователни модули. Децата ще имат възможност да се включат в няколко..

публикувано на 26.05.17 в 11:18

Книга за баскетбола в Русе написа Александър Недков

Книга за историята на баскетбола в Русе написа дългогодишният журналист Александър Недков. В нея той се спира на първите прояви на този спорт в крайдунавския град, на първите организирани клубове, на най-изявените имена в този спорт през годините...

публикувано на 25.05.17 в 16:54

Фотоизложба откриват в Русе

Фотоизложбата „Крим. От другата страна“ ще бъде открита от 18 ч. днес в зала „Русе“ на Регионалния исторически музей в дунавския град. Автор на снимките е Емине Зиятдинова, фотограф документалист, журналист и социолог от кримско-татарски произход. На..

публикувано на 25.05.17 в 10:54

„Моши моши, Япония“ представят в Шумен

Книгата на Юлияна Антонова - Мурата „Моши моши, Япония“ ще бъде представена в Шумен днес. Началото е от 18 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Авторката ще представи лично свои впечатления от Страната на изгряващото слънце.

публикувано на 25.05.17 в 10:44

Произведения на Моцарт ще слушат шуменци

Цигуларят Мичо Димитров и диригентът Диан Чобанов ще участват в концерта на симфоничния оркестър на Шумен тази вечер. Ще звучат произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, сред които Четвъртият концерт за цигулка и оркестър, симфония №39 и увертюрата към..

публикувано на 25.05.17 в 09:11

Националната изложба "Лудогорие" се открива в Разград

165 творби на 120 автори са избрани да участват в Националната изложба „Лудогорие 2017“ в Разград. Експозицията се открива от 11 часа днес в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Тогава ще бъдат наградени и победителите в отделните жанрове. Според..

публикувано на 23.05.17 в 10:45

Детската градина в Главиница празнува

Детската градина, която носи името на светите братя Кирил и Методий в Главиница ще отбележи своя патронен празник. Той ще бъде съпроводен с весели игри и забавления. Традиционният коктейл, който дава кметът на общината Неждет Джевдет за просветни и културни..

публикувано на 23.05.17 в 10:38

Седмица на детето в Шумен

’’Седмица на детето - Щастливо детство’’ започва по идея на Женското благотворително сдружение ’’Подай ръка - Шумен’’ .Тя е посветена на Международния Ден на детето 1 юни. До 27 юни деца от различни възрасти ще бъдат привлечени в Детския отдел на..

публикувано на 22.05.17 в 09:53

„Крадецът на праскови” на силистренска сцена

Разградският театър гостува на силистренска сцена със спектакъла „Крадецът на праскови” от Емилиян Станев. Началото на представлението е от 19 часа в салона на Драматичния театър. Режисьор на постановката е Бойко Илиев. Участват Юлиан Вергов, Мариела..

публикувано на 22.05.17 в 09:25
доц. Пламен Дойнов и доц.д-р Юрий Проданов

Дискусия за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен

С Дискусия по темата за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен и награждаване на участниците приключва XL издание на Националния студентски литературен конкурс в Шумен. Доцент Пламен Дойнов, член на журито е модератор на дискусията, в..

публикувано на 21.05.17 в 10:45