Прояви за Сирни Заговезни във Велики Преслав

Библиотеката във Велики Преслав организира предпразнично отбелязване на Сирни Заговезни днес от 13 часа. Ученици от 5 и 6 клас ще изработват кукерски маски, характерни за празника. Работилницата ще бъде разположена в залата на творческия клуб "Паралел"...

публикувано на 24.02.17 в 09:50

Лора Лазар представя "Сянката на Мария Магдалина"

Писателката Лора Лазар представя тази вечер в Разград най-новия си роман „Под сянката на Мария Магдалина“. Книгата е седма поред за авторката от Търговище, позната на читателите си с историко-криминалните сюжети. Стилът на Лора Лазар често е сравняван с този..

публикувано на 24.02.17 в 09:26

Филми за Освобождението прожектират в Шумен

В навечерието на 3 март - Националния празник на България, Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен организира кинопанорама „Народоосвободителната война срещу турското робство в киното”. Днес от 10 ч. в изложбената зала ще бъде показан филмът..

публикувано на 24.02.17 в 09:15

Кларинетистът Боби Йоцов с концерт в Шумен

На сцената на Симфониета - Шумен тази вечер гостува виртуозният кларинетист Борислав Йоцов заедно със своята ученичка Цветелина Найденова. Под диригентската палка на Калина Василева ще прозвучат авторски композиции от Боби Йоцов и Христо Йоцов, Концертна..

публикувано на 24.02.17 в 09:06

„Спящата красавица” оживява на русенска сцена

Балетният спектакъл “Спящата красавица” ще бъде представен от 19 часа в зала “Опера” в Русе. Участва пълният състав на балетната трупа при Държавната опера в Русе с балет майстор Марияна Захариева. Трима гостуващи солисти ще се включат в постановката - Росен..

публикувано на 24.02.17 в 09:02

Базар в помощ на църквата в Стража

Благотворителен базар за мартеници организира от днес до първи март читалището в Стража. Средствата от продажбата са за възстановяването на църквата "Св. Параскева" в селото. Ремонтът на храма се прави със средства само от дарения, но миналата година парите..

публикувано на 23.02.17 в 17:09

"Български пощи" с национален конкурс за писмо

Стартира националният етап от 46-тия международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО, съобщиха от „Български пощи”. Темата на конкурса е свързана с избора на нов Генерален секретар на ООН и гласи “Ако сте съветник на новия..

публикувано на 23.02.17 в 14:14

Изложба "Отражения" в Шумен

Изложба "Отражения" ще бъде открита днес в художествената галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен. Тя включва картини на Ирина Василева, Мариана Петкова и Пламен Петков. Реализира се със съдействието на Общинския фонд "Култура" на Община Шумен и продължава..

публикувано на 23.02.17 в 10:04

Творчески портрет на Владимир Димитров - Майстора в Кубрат

Творчески портрет на Владимир Димитров - Майстора представиха пред осмокласници в Кубрат, по случай 135 години от рождението му. Библиотекари разказаха за житейския и творчески път на художника, както и за историята на неговите творби. Гости на събитието..

публикувано на 23.02.17 в 09:27

Русе чества 139 години от Освобождението си

С тържествена церемония в Пантеона на Възрожденците днес Община Русе ще отбележи 139 години от Освобождението на Русе. Церемонията ще започне от 11 ч. с встъпителните думи на проф. д-р Николай Ненов, директор на Регионалния исторически музей в Русе. Слово ще..

публикувано на 20.02.17 в 09:47