Турнето на Трона от култовата продукция на НВО „Game of Thrones”.

Защо българите следят "Game of thrones" и какво откриват в сериала

Защо българите харесват дракони и какво ги кара да будуват по нощите за да гледат сериала „Game of thrones”, да четат книгите от поредицата "Песен за огън и лед" на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, по която са създадени телевизионни серии и..

публикувано на 17.07.17 в 12:55

Лятна работилница за деца в Нови пазар

Лятна работилница под надслов „България, мой роден край - бит и култура“ стартира от днес в Градската библиотеката в Нови пазар. Това съобщи за Радио Шумен директорът Наталия Неделчева. В продължение на две седмици 42 деца, разделени в две групи, ще..

публикувано на 17.07.17 в 11:22

Снимки на Левски показват в Разград

Изложба с печатни материали и архивни снимки за делото на Васил Левски ще бъде показана от 10:30 днес в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Проявата е по случай 180 години от рождението на Апостола и 25 години от създаването на общонароден..

публикувано на 17.07.17 в 10:15

Гиргина Гиргинова - 10 години на сцена

Държавна опера-Русе ще бъде домакин на концерт на русенското сопрано Гиргина Гиргинова. Певицата ще отбележи 10 години на сцената тази вечер от 19 часа. Гиргинова започва своя професионален в Детския хор на БНР. Продължава обучението си в НМА..

публикувано на 15.07.17 в 15:27

47 проекта кандидатстват за одобрение към Общински фонд "Култура" в Шумен

Приключи срокът за прием на предложения към Общински фонд "Култура" на Община Шумен, който тази година ще има една сесия за финансиране на проекти в три направления — „Художествено-творчески и издателски дейности”, „Детски и младежки културни дейности”,..

публикувано на 14.07.17 в 17:14

Документален филм за Левски прожектират в Търговище днес

Документалният филм „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско!” ще бъде прожектиран в Търговище днес. Началото е от 21 ч. в двора на Славейковото училище в града. Продукцията е дело на сайта „НЕзабравимата България”, ангажиран с популяризиране на историята ни и..

публикувано на 14.07.17 в 15:27

Хор "Бодра песен" ще се бори за "Гран при"

Шуменският хор "Бодра песен" е класиран за участие в концерта на финалистите на хоровия фестивал "Леонардо да Винчи", който се провежда във Флоренция. Днес възпитаниците на Деница Узунова ще се състезават за "Гран при" на сцената на световноизвестния "Театро..

публикувано на 14.07.17 в 10:04

Приз за кукерите от Макак

Поредното си отличие получи кукерската група "Арапи" след участието си в събора "Хоро се вие край манастира". Той се провежда традиционно край Петропавловския манастир, а в 14-то му издание формацията от шуменския квартал "Макак" завоюва приза "Лауреати"...

публикувано на 13.07.17 в 15:10

Панаир на киселото мляко в Разград

Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти в Разград ще се проведат от 24 до 26 юли. Това съобщиха днес от общинската администрация. Официалното откриване ще бъде на площад „Момина чешма“ с концерт „Вечер на..

публикувано на 13.07.17 в 13:14

Кольо Колев представя късометражен филм за Търговище, заснет с дрон

Търговищкият поет и журналист Кольо Колев ще представи днес вечерта късометражния си филм "Търговище, където животът се случва". Авторът на лентата е икономист по образование, завършил е висшето си образование във Варна, а последните няколко години..

публикувано на 13.07.17 в 08:00