Акценти

Раздават наградите от търговищкия конкурс "Еко-фантазии"

Участниците от конкурса "Еко-фантазии" в Търговище ще бъдат наградени днес. В шестото издание участват над 120 творби от отпадъчни материали. “Конкурсът цели да провокира творческото мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или..

публикувано на 20.04.17 в 10:41

Маратон на четенето в Търговище

Под мотото „Четенето - необходимост и удоволствие“ в Търговище започна XII Маратон на четенето. Организатор на събитието е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето. В кабинета на областния..

публикувано на 19.04.17 в 17:49

Геде Садиа и Мария Малчева с изложба в Шумен

Изложба с гравюри върху хартия от Геде Садиа, с акварел и графика от Мария Малчева, ще бъде днес, 20 април, от 18 часа, на първия етаж в Художествената галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен. Геде Садиа е роден на остров Бали, Индонезия, Мария..

публикувано на 19.04.17 в 14:59

В Силистра отбелязват "10 години България в Европейския съюз"

Изнесени приемни и награждаване на отличените участници в конкурса за детска рисунка на тема „10 години България в Европейския съюз“ организира Областният информационен център в Силистра. Представители на Центъра ще посетят силистренските общини. Събитията..

публикувано на 19.04.17 в 11:29
Славил Димитров

Шуменецът Славил Димитров с престижна награда

Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, с диригент шуменецът Славил Димитров, бе обявен за „Музикант на годината“. За 26-ти път слушателите на БНР избраха с гласуване българския музикант на годината за класическа музика. Наградите бяха..

публикувано на 19.04.17 в 08:17

Катерина Антонова за детската литература и книгоиздаването

Днес в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен започнаха традиционните Празници на детската книга и изкуствата за деца. Гост в първото събитие беше авторката на детски книги и издателка Катерина Антонова. „Двете кралства. Разкази за..

публикувано на 18.04.17 в 16:41

Проучвания от Сборяново представят в Швейцария

Артефакти, собственост на Регионалния исторически музей в Разград, ще бъдат представени на постерна изложба в Швейцария, съобщиха от културната институция. Изложбата се открива в Института в Женева на 26 април и има за цел да представи резултатите от..

публикувано на 18.04.17 в 15:38

Празници на детската книга в Шумен

Празници на детската книга и изкуствата за деца организира от днес до 22 април Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Началото тази година ще постави от 12:30 ч. срещата с Катя Антонова - автор на детски книги и главен редактор в издателство...

публикувано на 18.04.17 в 09:45

Работилница за писани яйца разкри Регионалният исторически музей в Шумен

Великденска работилница за писани яйца бе открита на първия етаж на Регионалния музей в Шумен днес. В нея деца на различна възраст могат да опитат различни техники за боядисване на яйца за Великден. Още може да чуете от репортажа на Антоний Димов от музея и..

публикувано на 13.04.17 в 15:27

Хепънинг за Великден в Разград

Хепънинг, посветен на Великденските празници, проведоха доброволците на БЧК - Разград днес. Младите червенокръстци подканиха децата от града да оцветяват рисунки и картички за един от най-големите християнски празници. Младежите проведоха и фондонабирателна..

публикувано на 13.04.17 в 14:18