Денят на совите

Some Details

Колко важен е оркестърът?

Ден след празника на буквите в актуалната част на предаването ви предлагам да поговорим за силата на словото. А въпросът ще бъде: „Кои са любимите ви български думи?“ След 22 часа темата ще бъде „Може ли българинът да работи в екип?“ Може ли..

публикувано на 25.05.19 в 18:49
Старата кирилица от Х в.

Уникалността на българската култура

  В Деня на буквите, нека си дадем сметка, че ние сме продукт на утвърдените родни културни традиции и в нас не спират да бродят образите и темите на българските писатели и творци. Нека за това довечера от 21 да говорим за у никалността и..

публикувано на 24.05.19 в 18:11

"Денят на совите" на 22 май

Румънска банка обяви валутните курсове за деня в череши с ирония към високата цена на тези плодове при появяването им на пазара. И тъй като сезонните плодове и у нас не се радват на достъпни цени, в началото на предаването ще ви питаме: Кои продукти..

публикувано на 22.05.19 в 18:08

Очакваме ви в "Денят на совите"

Има ли професии, които са запазена територия само за мъжете или само за жените? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Повод за въпроса ни дава поредната статистика, която сочи, че равното заплащане за един и същ труд..

публикувано на 21.05.19 в 20:24

Кое богатство е неизчерпаемо?

Това ще попитаме тази вечер в „Денят на совите“. Но преди това ще подготвим и големите за предстоящата утре матура на зрелостниците. Затова първият въпрос в предаването ще бъде: Коя е най-важната матура в живота? Алтернативните посоки на въпроса очаквайте..

публикувано на 20.05.19 в 18:58
Издирване

Търсим добрите хора

В „Денят на совите“ днес ви предлагам да поговорим за добрите хора. Какви са добрите хора? Къде да ги търсим? Повод за въпроса ми даде анкетата „В търсене на добрия човек“, с която пловдивчани искат да заразят и други градове и села в България. И..

публикувано на 19.05.19 в 18:33

Приятни разговори в съботната вечер

  Какво е да си свободен? Това ще ви попитаме в предаването ,,Денят на совите“ на 18 май. За да сме заедно, достатъчно е да сте от 21 до полунощ на вълните на Радио Шумен. В студиото ще ви очакват:  Жулиета Герова - водещ, звукорежисьор и..

публикувано на 18.05.19 в 08:00

Възпитателен ли е шамарът отзад?

И за кого? Това е темата на „Клуб петък“ на 17-ти май и повод да разговаряме с детски психолог, директор на детска градина и учители. Къде е границата между символичното шамарче, грубостта и насилието над деца във всичките им форми? Това е покана и към вас,..

публикувано на 17.05.19 в 09:24

Като гръм от ясно небе

И днес не се размина без дъжд в Шумен, но за радост - без гръмотевици. Поне в Шумен. Във вечерното предаване на Радио Шумен ви обещаваме да е облачно, но само заради темата, защото на 16 май ще ви питаме: Какво ви дойде като гръм от ясно небе? В късната..

публикувано на 16.05.19 в 18:24

Кое е най-красивото кътче в България?

Питаме тази вечер в „Денят на совите“ по повод инициативата за млади хора „Опознай Европа“. Това ще бъде първото предизвикателство за нощните птици в ефира на Радио Шумен след 21,00, но не и последното. В късната рубрика ще срещнем слушателите с един човек,..

публикувано на 14.05.19 в 19:19