Денят на совите

Some Details

Кога плачат мъжете?

За мъжките сълзи ще говорим на 22 март в Денят на совите, в търсене на истината кога плачат мъжете . Проява на слабост ли е това или въпрос на чувствителност?  И защото сме в Международният ден на водата, още вода под друга форма ще присъства в диалога..

публикувано на 22.03.17 в 17:53

В какви лабиринти се лутаме и губим?

От зората на човечеството не спираме да се губим из дебрите на доброто и злото, а днес продължаваме да се лутаме и в лабиринта на информационн ия хаос и технологични чудеса на модерния свят . Помислете за това и участвайте довечера след..

публикувано на 20.03.17 в 19:54

Темите за вечерен диалог до 25 март

20.03 /понеделник/ – М.Койнов - Тема: В какви лабиринти се лутаме и губим? 21.03 /вторник/ – А.Бакалов - Тема: Усещали ли сте се като кукли на конци в нечия пиеса? 22.03 /сряда/ - Хр.Димитрова - Тема: Кога плачат мъжете?..

публикувано на 20.03.17 в 15:02

"Денят на совите" на 19-ти март

Знаете ли какво ви очаква ако видите черен щъркел? А бял? Часове преди настъпването на астрономическата пролет в „Денят на совите” ще се огледаме за тези предвестници на пролетта, които винаги чакаме с трепет и вълнение. И това е само една от темите в..

публикувано на 19.03.17 в 19:08

"Денят на совите" - 17 март

Тонизиращият сън е от изключително важно значение за здравето ни , но в днешно време проблемите със съня се превръщат в световна епидемия. Как да преборим   безсънието? За това ще говорим този петък в Денят на совите. В първата част на предаването..

публикувано на 17.03.17 в 19:58

За връзките от разстояние

Актуална ли е днес поговорката: „ Далеч от очите, далеч от сърцето“? В края на дъждовният 15-ти ден на март, Денят на совите ви предлага разговор за връзките от разстояние. Как в ерата на нови технологии – социални мрежи и комуникатори е възможно..

публикувано на 15.03.17 в 17:21

Антилогика

Често житейската ирония ни довежда до извода, че е излишно винаги да се ровим и търсим логика в някои неща. Най-малкото, за да спим спокойно. Нищо не е еднозначно в живота. Но тъкмо затова не е скучен и е по-интересен. Той е непредвидим и..

публикувано на 14.03.17 в 20:25

Накъде ви тегли носталгията?

Понякога се губим в нея. Тя е болезнена сладка. Искаме да върнем познати усещания с нея, но дали не се заблуждаваме, че това е възможно. Поражда се от спомените, но е последица от невъзможността да живееш „тук и сега”. Носталгията...

публикувано на 12.03.17 в 20:51

Нищо не е случайно ...

Кога животът ви доказа, че нищо не е случайно? Това е темата в съботното издание на Денят на совите, когато ще очакваме да ни разкажете за неслучайни факти, срещи, хора и обстоятелства променили посоката на живота ви, създали радости или предопределили..

публикувано на 11.03.17 в 18:00
Част от корицата на книгата „Любов и секс в Древен Рим”

Човек е оцелял, защото се е любил и ял

Човек е оцелял, защото се е любил и ял. Но по-дълбоките зависимости между инстинктите и високия дух, надявам се довечера от 21 да разнищим в диалога на мъдрите птици. К ое е по-сладко - кулинарните изкушения или любовта, също и примери..

публикувано на 09.03.17 в 18:56