Денят на совите

Some Details

Оптимистично в "Денят на совите"

За какво ни е нужен оптимизъм?- върху това ще разсъждаваме във вечерта на 15 януари. Ще ви запознаем с един изключително оптимистично настроен за любознателността на българите млад човек - Иван Кънчев от Сдружението "Българска история". Благодарение на..

публикувано на 15.01.19 в 18:30

В обувките на някой друг

"Ако ти си в моите обувки" - този израз на англоезичните народи ни провокира да ви поставим в ситуацията, да сте в нечии чужди обувки за ден. Това е предизвикателството след 22 часа в "Денят на совите", когато може да споделите с нас  на чие място искате да..

публикувано на 14.01.19 в 18:10

Кое в какво се превръща?

  Кое ли момиче не е мечтало магически да бъде превърнато в принцеса. Но довечера предлагам да говорим и за всякакви други метаморфози, изменения, превъплъщения и трансформации. Въпросът за размисъл след 21 е: Кое в какво се превръща?..

публикувано на 13.01.19 в 18:30

Бъдете с "Денят на совите"!

През последните дни се увеличиха случаите на остри респираторни заболявания и грип. Какви са вашите изпитани методи за предпазване от неприятната болест? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще..

публикувано на 12.01.19 в 19:52

За благодарността и за числата

11 януари е  "най-учтивата" дата в годината - днес е Световният ден на думата "Благодаря". В "Денят на совите" ще имате възможност да благодарите и да поздравите всеки, който го заслужава. След това ни предстои любопитна среща с един силистренец, който от..

публикувано на 11.01.19 в 18:02

Как си го изкарваме на другите?

  Знаейки, че жените често си го изкарват на тях, въпреки това, умните женени мъже се признават за виновни, дори и когато имат право. Само мир да има и да си правят своето. Но не само между половете е така. Затова въпросът за размисъл довечера..

публикувано на 09.01.19 в 18:23

Аз знам, че нищо не знам

Следвайки древногръцката мисъл, в "Денят на совите", в сряда, ще ви питаме - Какво все още е тайна за вас? Диалогът ни ще ви даде възможност да се докоснете не необятния свят на неразгаданите тайни на човечеството, които вълнуват слушателите ни или да..

публикувано на 08.01.19 в 18:03

Кои са вашите правилата за добър живот?

  Днес ще говорим за тайните на хубавия живот, или както казват италианците – долче вита. Въпросът за размисъл довечера след 21 е: Кои са вашите правилата за добър живот?   По повод богоявленското къпане в студа и предстоящата тема за..

публикувано на 06.01.19 в 19:42
sova

На Бъдни вечер в „Денят на совите“

Това не е грешка, а очакване на святата нощ заедно с тези, които я посрещат днес, арменците и руснаците сред православните. Това е един от акцентите във вечерното предаване на Радио Шумен.В „Денят на совите“ на 5-ти януари ще предложим нов подход в..

публикувано на 05.01.19 в 20:19

В какво съзирате бъдещето?

  Независимо от това дали сте оптимисти или песимисти можем да споделим своите наблюдения и анализи накъде ще върви светът или развитието на човешките отношения. Довечера след 21 ще ви питаме: В какво съзирате бъдещето?   По..

публикувано на 04.01.19 в 19:59