Денят на совите

Some Details

За какво не храните илюзии?

  Неделята е подходящ ден да проявим повече мъдрост и да се очистим от излишни душевни наслоения.Ето защо довечера след 21 ще ви питаме: За какво не храните илюзии?   По повод старта на кампания "Направи го сега!" да мотивира младите..

публикувано на 24.03.19 в 19:45
sova

За какво беше най-подходящ днешният ден?

Вечерното предаване „Денят на совите“ ще започне с този въпрос, а сред алтернативните отговори ще има и оставки, и коприва, а защо не и плаж. А малко по-късно ще гостуваме на една малко позната етнографска група в Североизточна България – алианите от..

публикувано на 23.03.19 в 19:40

Нарисувай се със стих

В първия ден на пролетта е Световният ден на поезията. Може би защото е сезон на вдъхновението, на багрите, на емоциите. В "Денят на совите " ви провокираме с поетичната идея: Нарисувай се със стих! Преди това обаче, разгръщаме страници от мистерията..

публикувано на 21.03.19 в 19:12

Кое може да се прероди?

  Както в материалния, физическия свят, всичко се износва и похабява, така и в духовния прегарят и изпепеляват чувства и идеали. Затова с настъпването на пролетта нека се опитаме да проумеем и открием: Кое може да се прероди? Това ще ви питаме..

публикувано на 20.03.19 в 20:05

Животът като приказка

Това е първата мисъл, когато се сетим, че започна обратното броене до астрономическата пролет. За сведение, тя ще настъпи на 20 март - в 23.58 часа (българско време). В "Денят на совите" на 18 март ви питаме: Кога животът е като приказка? Вероятно ще се..

публикувано на 18.03.19 в 18:05

От какво сме заслепени понякога?

  Често силното желание за успех ни заслепява и непредпазливо се хвърляме през глава.Ето защо за да не бъркаме желаното с реалното и да виждаме същността на нещата довечера след 21 ще ви питаме: От какво сме заслепени понякога?   По повод..

публикувано на 17.03.19 в 20:11

На Тодоровден в "Денят на совите"

На Тодоровден в „Денят на совите“ ще говорим за това кога името прави човека и кога човекът прави името. Честито на всички именици днес, музикалният редактор Виктория Стефанова и водещата Людмила Борисова ви очакват от 21 часа в ефира на Радио Шумен. Да..

публикувано на 16.03.19 в 19:12

За какво не бива да се сърдим?

  Склонни сме да вярваме на всичко казано или обещано, а после се сърдим. Ала мъдрите хора, разчитат повече на себи си и не рушат мостове в сляпа ярост. Затова не е зле довечера след 21 да се запитаме: За какво не бива да се сърдим?   По..

публикувано на 15.03.19 в 19:46

Кое ви обърква?

  Глобалният информационен натиск отвсякъде ни прави често безпомощни да се ориентираме. От друга страна тоталното потребителско общество обърква и подлага на изпитание съвестта и ценностната ни ориентация. Ето защо днес ще ви питаме: Кое ви..

публикувано на 13.03.19 в 20:03

Как се проявява характер?

Баба Марта отново прояви характера си, нали? Доказателство са последните часове, в които от пролетни температури минахме на сняг в части от България. Кога и как проявяваме характер ние - хората? Това е въпросът в "Денят на совите" на 12 март, когато ще..

публикувано на 12.03.19 в 17:42