Затварят един от входовете на сградата на Община Шумен

Източният вход на Община Шумен ще бъде временно затворен от 27 ноември ( понеделник) поради извършване на строително-ремонтни работи. За това съобщават от местната администрация.  Достъпът към касите, данъчната служба и гишетата за обслужване в Центъра за..

публикувано на 23.11.17 в 17:55

Отиде си метеорологът Ради Пачев

Отиде си Ради Пачев - доайенът на шуменските метеоролози. Той бе лице и глас на Хидрометеорологичната обсерватория. „Загубихме човек, приятел, колега, загубихме духа на станцията“, сподели Лили Велева, началник на обсерваторията. Ради Пачев е бил част от..

публикувано на 23.11.17 в 14:01

В русенските училища са създадени условия за децата с увреждания

В повечето общински училища в Русе има достъпна среда за деца с увреждания. Това заяви днес заместник-кметът Иван Григоров по повод питане на общински съветник. От 27 общински учебни заведения седем нямат специално изградени рампи, а в нито едно няма..

публикувано на 23.11.17 в 13:48

Шумен на десето място по средна заплата

875 лева е средната работна заплата в Шуменска област към края на септември. Това сочат данните на статистиката. По този показател регионът заема десето място в страната. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление на заплащането, са..

публикувано на 23.11.17 в 13:24

Няма опасност от преливане на язовири в Шуменско

"Към момента на територията на Шуменска област няма опасност от преливане на язовири, които да създадат риск от наводнения. Всички язовири се поддържат на едно водно ниво, достатъчно да събере допълнителни водни маси, които пристигат към язовира. Целта е..

публикувано на 23.11.17 в 13:17

Как са дробовете ви, пушaчи?

Скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбокси-хемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи организира Регионалната здравна инспекция в Шумен. Кампанията се провежда в Педагогическия факултет на..

публикувано на 23.11.17 в 11:48

Ще изследват безплатно за СПИН в Шумен

Безплатни и анонимни изследвания за СПИН ще се извършват в Регионалната здравна инспекция в Шумен от 27 ноември до 8 декември. Това съобщи д-р Ева Буклова от здравната инспекция. Във връзка със Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, от инспекцията и Общинският..

публикувано на 23.11.17 в 11:33

Информационна среща за реакции при наводнение провеждат в Шумен

Шумен ще е домакин на обучително-информационна среща за изпълнение на Плана за управление на риска от наводнения. Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще проведе обучително-информационната среща от 11:30 часа в хотел „Шумен“. Целта е да бъдат получени..

публикувано на 23.11.17 в 11:15

Н. Басри: Няма проект "Обединение за Хитрино"

Информациите за това, че има подписка за създаване на „Обединение за Хитрино” са неверни. Това заяви за Радио Шумен кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил. Той коментира, че към момента не се работи за създаване на ново движение или нов политически..

публикувано на 23.11.17 в 11:12

Ще има ли такса за предучилищните групи в Шумен

Да бъдат въведени отново таксите за предучилищните групи предлага община Шумен. Промяна е заложена в проекта за изменение на общинската Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Предвижда се месечната такса за..

публикувано на 23.11.17 в 11:04