Почина треньорът Иван Абаджиев

Отиде си треньорът легенда в щангите Иван Абаджиев. Той е починал тази нощ навръх Благовещение на 85-годишна възраст. Благодарение на Абаджиев български състезатели печелят десетки медали на международните подиуми. Вестта за кончината му дойде от..

публикувано на 25.03.17 в 09:40

За час на тъмно в защита на Земята

Инициативата „Часът на Земята“ ще се проведе за десета поредна година. Екипът на организацията WWF - България призовава отново всички да проявят съпричастност към мерките за намаляване на вредното човешко въздействие върху климата. Можете да участвате като..

публикувано на 25.03.17 в 09:09

Намаляват болните от туберколоза в Шуменско

Спад на заболеваемостта от туберкулоза отчитат медиците от Многопрофилната болница в Шумен. Миналата година за лечение там са постъпили 106 пациенти с туберкулоза, новооткритите случаи са 41. Традиционно болницата организира безплатни профилактични..

публикувано на 24.03.17 в 15:13

Задържаха мъж, изготвял фалшиви документи за автомобили

Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа 55-годишен мъж за държане на предмети и материали за изготвяне на фалшиви документи на автомобили. Днес ще бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под..

публикувано на 24.03.17 в 13:19

Внимание, пчелари: започва пръскане на земеделските площи край Шумен

От 29 март започва третиране на терените с препарати за растителна защита в землището на Шумен, съобщават от местната администрация. От Общината уведомяват собствениците на пчелни семейства в града, в кварталите Макак, Дивдядово и Мътница, както и в..

публикувано на 24.03.17 в 12:19

Монтират соларни пътни знаци в Ценово

Ръководството на община Ценово направи поредната стъпка за предотвратяване на нежелани инциденти с пешеходци на територията на населените места. Пред учебните заведения вече са монтирани соларни пътни знаци. Те предупреждават водачите на МПС за пресичащи..

публикувано на 24.03.17 в 11:50

Почистват общинските пътища в Търговище

Започна организирано почистване на отпадъци, подрязване на клони и храсти край общинските пътища в Търговище. Дейностите са възложени на Общинското предприятие БКС, кметовете и наместниците на населените места в общината. Подрязват се клони и храсти край..

публикувано на 24.03.17 в 11:04

Фермери блокират пътища

Протестните действия на животновъди, пчелари и тютюнопроизводители продължават днес с блокиране на пътища. От 11:00 часа фермери от Североизточна България ще блокират Дунав мост в района на Русе. „Управляващите трябва да знаят, че няма да се спрем, докато..

публикувано на 24.03.17 в 10:57

Гавра с плакат на кандидат-депутат

Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство срещу неизвестни извършители, които чрез слово, печат или други средства за масова информация проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или..

публикувано на 24.03.17 в 10:01

Нов общински паркинг в Русе

Нов общински паркинг ще заработи от началото на следващата седмица до новата спортна зала в Русе. Той е с капацитет 150 места, от които осем са предвидени за хора с увреждания. Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно...

публикувано на 24.03.17 в 09:55