Паяжината

Some Details
spider

„Часът започва - извади си телефона!“

„Часът започва - извади си телефона!“ Това е заглавие на идея, за която ще ви разкажем в „Паяжината” тази събота, заедно с учениците от Природо-математическата гимназия   „Баба Тонка” в Русе. И още: защо жените предпочитат социалните мрежи, а..

публикувано на 20.10.17 в 16:31

Роботи и нови технологии в "Паяжината" на 14 октомври.

Участниците в клуб   „Роботика“ при СУ „Сава Доброплодни“ представят най-новите си разработки. Как се създава робот, който да изпълнява определени команди и защо младежите мечтаят да създадат робот, който да помага в домакинската работа и да бъде..

публикувано на 13.10.17 в 14:55

Дигитални времена

"Дигитални поколения" - това е темата на Ruse Code Week 2017 - събитието, за което ще разкаже в "Паяжината" Ани Герасимова. Русе е домакин и на хакатона CODE4TECH, който също намира място в предаването и още: Кои са петте признака, че компютърът ви е..

публикувано на 06.10.17 в 18:15
spider

В „Паяжината” днес:

Как криптографията и стеганографията се прилагат в съвременния свят и защита? Това е темата, която ще бъде фокус на днешното издание на „Паяжината”. Очаквайте интервю с победителите в състезанието по криптография, което се проведе преди дни в..

публикувано на 29.09.17 в 17:08

Кои са подводните камъни, след като премахнаха роуминга в ЕС?

За това ще говорим в предаването „Паяжината” от 11,00 до 12,00 тази събота. Гост по темата ще бъде консултант от Европейският потребителски център. Освен това в предаването ще стане дума за първото мобилно приложение за родителски контрол на български..

публикувано на 16.06.17 в 20:06

Интерактивна игра, иновативни технологии, съдебен прецедент и още теми в предаването "Паяжината" на 3 юни

Приложението за смарт телефони „1300 години България” вече е активно. Как едно мобилно приложение може да съчетае игра и учение – отговорите на този въпрос ще чуете в днешното издание на предаването „Паяжината”. И още теми в предаването:..

публикувано на 02.06.17 в 17:14
spider

Трябват правила за търговията във Фейсбук

Това е тема номер едно в предаването „Паяжината” на 20-ти май, която ще коментираме с председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. В рубриката „Паяжини” ще стане дума за робота-аватар, който изработиха руснаци, за..

публикувано на 19.05.17 в 19:17

За настолните игри в "Паяжината"

За първи път Шумен е част от International Tabletop Day - световна инициатива за популяризиране на настолните игри. В "Паяжината" на 29 април ни гостува инициаторът на идеята - младият програмист и преподавател Недялко Недялков, който заедно с екипа на..

публикувано на 28.04.17 в 18:00

"Паяжината" на 22-ри април

Facebook разработва технологична телепатия, Google планира да вгради технология за блокиране на неприемливите реклами, японци искат да проникнат до земната мантия и учени създадоха вода за... ядене. Това са някои от акцентите на „Паяжината” тази събота...

публикувано на 21.04.17 в 16:51

Акцентите в "Паяжината" на 18-ти март

Как да се опазим от интернет злосторниците? Отново тази тема е актуална след хилядите електронни писма, които заляха мрежата през последните дни. Но както се оказа може да ни шпионират и чрез … секс играчките, които си купуваме. Това може и да..

публикувано на 17.03.17 в 16:15