Паяжината

Some Details

За роботиката и образованието

В първото ни за този сезон издание на “ Паяжината ” и в навечерието на новата учебна година ще ви срещнем с инж. Недялка Йорданова , един от ръководителите на отбора по роботика донесъл в Шумен медали и много награди през 2019 г. Как успяват и..

публикувано на 13.09.19 в 14:53

Технологичен обзор на сезон 2018 / 2019

В последното за този сезон издание на  “Паяжината” , ще направим своеобразен обзор на това, което се случи в сферата на технологиите - по света, в България и в Шумен, за изминалите месеци.  Владо Генов  разговаря с иновативния учител  Ангел Ангелов , за..

публикувано на 27.06.19 в 13:31

Къде се срещат изкуството и програмирането?

Технологиите вече не могат да съществуват без програмирането. Какъв е пътят на програмиста? Как се става програмист? В “ Паяжината ” на 22 юни,  Владо Генов   ще Ви срещне с един  бъдещ програмист,  Тонислав Троев  -ученик, наполовина музикант,..

публикувано на 21.06.19 в 17:13

Кой пази местата за Вашите сайтове? Кой се грижи за сигурността и ефективната им работа?

В “ Паяжината ” тази събота,  Владо Генов  ще Ви срещне с  Владислав Георгиев , съосновател и управител на хостинг компанията  NS1.  Той е успешен българин и заедно с екипа си се грижат за непрекъснатата, ефективна работа и сигурността на сайтовете на..

публикувано на 14.06.19 в 15:33

Илюзия ли е възможността да се твори в България?

В “ Паяжината ” тази събота,   водещият Владо Генов  ще Ви срещне с един млад дизайнер, който твори заедно с екипа си  умни мебели  и печели престижни награди не само у нас, но и по света. Въпреки добрите си умения, чрез които  дизайнера инж. Михаел..

публикувано на 06.06.19 в 17:04

Дигитализацията е бъдещето и в България

България е добро място за развитие, а дигитализацията е бъдещето.В това вярва  Йордан Джамбазов  - лауреат на  награда  “Джон Атанасов” , а водещата българска технологична компания  TESY го доказва на практика . TESYе българският пример в световната..

публикувано на 31.05.19 в 21:00

Защитени ли сме от хакерски атаки?

Съвременният свят, в който живеем изключително много наложи използването на компютри, компютърни мрежи и устройства навсякъде - от домашният бойлер, до атомната централа и военните оръжейни системи. Поради тази причина въпросите със сигурността..

публикувано на 22.05.19 в 16:30

Как урокът в час става интересен?

Образователната ни система е на кръстопътя между отстояване на принципи и компромисите за оцеляването си. Между реалната оценка и “затварянето на очите”, което предотвратява затварянето на учебни заведения. Кой ще помогне на българското образование да..

публикувано на 17.05.19 в 09:50

Всичко в IT-сферата ли е свързано с технологиите?

Човек не се ражда готов специалист, нито компаниите се раждат развити.  Всеки може да бъде успешен програмист, и това не е някакъв дар, с който човек се ражда. В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне с Петко Видев - мениджър продажби..

публикувано на 10.05.19 в 21:53
доц. Красимир Кордов и Владо Генов

Може ли България да е “Силициевата долина” на Европа?

Дневно в Instagram се качват средно по 95 милиона снимки. 300 милиона са снимките във Facebook, като тук не влизат споделените по мейли, приложения и в облаци. Милиони хора и организации ползват ежедневно интернет и обменят често конфиденциална..

публикувано на 19.04.19 в 16:21