Паяжината

Some Details

Изкуственият интелект - мощен и полезен инструмент или новата опасност

Какво е изкуствен интелект? Колко полезен и колко може да е той? Това ще е темата съботното издание на предаването "Паяжината", събеседник ще бъде майор инж. Красимир Славянов, който има докторста степен в областта на изкуствения интелект. Бъдете с мен,..

публикувано на 11.01.19 в 15:13

За технологиите и морала в "Паяжината"

В началото на новата 2019-та година ще си говорим отново за технолагиите, но този път и за моралните измерения в технологиите. Каква е ролята на морала в технологиите? В предаването тази събота -  5.01.2019 г., събеседник ще бъде инж. Иво Белитов - ИТ..

публикувано на 11.01.19 в 15:05

Технологичните новости на 2018 - в "Паяжината"

Каква следа ще остави 2018 година в света на технологиите. Това ще научите, ако бъдете с "Паяжината" на 22 декември. Наш гост ще бъде Светлин Наков, създател на Академията на световноизвестната българска софтуерна компания Telerik и доктор по..

публикувано на 21.12.18 в 17:08

Онлайн магазините - за какво да внимаваме

В поредицата “Технологиите и програмирането” ще ви разкажем как се създават онлайн магазините и уеб сайтовете, и кой ги прави. Какво представлява професията на уеб програмиста. Гост в "Паяжината" ще бъде Димо Малчев, собственик на IT-компания. Бъдете..

публикувано на 14.12.18 в 16:19

Студенти в "Паяжината"

На 8 декември “Паяжината” е територия за студенти. Срещата е с млади хора, решили да усвоят още знания и да придобият квалификационна степен, завършвайки университет или академия в България. Всички те са свързани по някакъв начин с Шумен въпреки, че..

публикувано на 11.12.18 в 15:39

Що е то EMBEDDED - в "Паяжината"

Какво означава странният термин EMBEDDED? Толкова ли е важен, че да говорим за него? Суха теория ли е математиката или има реално приложение навсякъде около нас? Такива са темите на предаването "Паяжината" в първия декемврийски ден. Бъдете с Радио..

публикувано на 30.11.18 в 18:27

Уеб дизайнът - в "Паяжината" на 24 ноември

Как е била създадена първата интернет страница? Какво представлява уеб дизайнът и може ли днес интернет да съществува без него? Ролята на уеб дизайнера и как се става такъв? В “ Паяжината” на 24 ноември ще търсим отговорите на тези въпроси. Бъдете..

публикувано на 23.11.18 в 17:30

Какво предстои в Паяжината на 17 ноември

С това издание на предаването „Паяжината“, започва новата ни рубрика “Пътят на програмиста”. Веднъж месечно ще ви срещаме с интересни хора, избрали това поприще.  Могат ли вече да съществу ват технологиите без програмирането? Какъв е пътят до..

публикувано на 15.11.18 в 16:53

За роботите и хората в "Паяжината"

Ще превземат ли роботите човечеството? Роботът - изкуствен човек или технологична машина като всички останали в помощ на хората? Отново славянска нишка в технологиите - Карел Чапек, Йозеф Чапек, Айзък Азимов. В “Паяжината” на 10 ноември ще се опитаме..

публикувано на 09.11.18 в 13:53

Сигурността в интернет. Как да се защитим?

Сърфирането в интернет крие опасности. По какъв начин сме уязвими във виртуалната реалност? Отново за технологиите. Помагат ли ни да бъдем защитени или са още една отворена врата към неприкосновеността на личното ни пространство? В “ Паяжината ” тази..

публикувано на 02.11.18 в 09:38