Паяжината

Some Details

Технологиите и образованието в "Паяжината" на 15 септември

Предаването за високи технологии “Паяжината” се връща в ефира на Радио Шумен. Бъдете с мен, водещия Владо Генов. Ще си говорим за това що е то технология и има ли тя почва у нас. Случайно ли е съвпадението на старта на “Паяжината” след лятната..

публикувано на 14.09.18 в 13:56

Новини от мрежата в предаването "Паяжината"

Неправилно изпреварване  амбицира четирима  младежи да създадат приложение, благодарение на което са санкционирани над 5000 шофьори. Към базата данни интерес проявяват и застрахователи, за да не сключват договори с рецидивисти на пътя. За..

публикувано на 15.06.18 в 19:26

За икономиката на споделяне в "Паяжината"

Що е то икономика на споделянето? В този сегмент по света вече съществуват стотици проекти и услуги. Ние сме далече от тази тенденция, която променя из основи начина на пазаруване, пътуване и общуване. У нас обаче е факт първата платформа,..

публикувано на 08.06.18 в 06:46

"Паяжината" на 19 май

В съвременния свят, когато онлайн пазаруването измества традиционното, все повече фирми създават собствени сайтове. Как да се ориентираме сред различните услуги за изграждане на сайт и да изберем точната, която да отговаря на нашите изисквания?..

публикувано на 18.05.18 в 16:08

В „Паяжината” на 12-ти май:

Платформа в Германия предлага нов вид междусъседски отношения, чрез мрежата. Кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организира Община Шумен.  „Роскосмос“ възнамерява да осигури интернет за цялата планета а след..

публикувано на 11.05.18 в 18:06

Как ще изглежда Земята след 300 години?

Защо британските ученици не познават времето по аналоговите часовници? Кога изкуственият интелект ще се доближи до естествения и какви иновативни идеи в областта на електрониката, електротехниката и комуникационните технологии демонстрираха..

публикувано на 27.04.18 в 17:35

На шега ли се развива електронната търговия у нас?

Отговорът на този въпрос ще ви даде "Паяжината" и Никола Илчев, чиято Академия е организатор на Третата годишна конференция за електронна търговия в Русе в съботния ден. Събитието цели да помогне за създаване на общество от специалисти и работещи..

публикувано на 13.04.18 в 17:48

В „Паяжината” на 24-ти март:

Ще отговорим на въпроса: Архаизъм ли е ходенето в библиотека в дигиталния свят, в който живеем. Ще го направим   заедно с участниците в европейската кампания „Цифрова седмица”, а илюстрациите са от Русе и Разград. От рубриката за интересни..

публикувано на 23.03.18 в 19:12

Смарт технологии в Паяжината.

Как изглежда и как работи една умна саксия? За това ще ви разкажем в днешното издание на „Паяжината“. И още теми в предаването: Безжичното зареждане влошава параметрите на смартфоните. Учени установиха, че смартфонът може да предизвика..

публикувано на 16.03.18 в 16:15
spider

Има ли истинска любов в Интернет?

Безопасни ли са сайтовете за запознанства? Отговорите на тези въпроси ще коментираме в „Паяжината” в съботния предиобед. Възможности и рискове, схеми за измама и актуални вести. Това са акцентите във времето на предаването между 11,00 и 12,00 на 24-ти..

публикувано на 23.02.18 в 12:34