Паяжината

Some Details

Разработчиците на технологии и ергономията - в "Паяжината" на 16 ноември

Технологиите се разработват от хора, на които се налага да бъдат през целия ден на бюро, пред компютрите или край друга техника.В "Паяжината" ще ви срещнем с д-р Валентин Димитров, началник на Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ..

публикувано на 15.11.19 в 13:56
Мертин Дервиш

Вълнуващ ли е пътят на програмиста?

Технологиите са немислими без програмирането. Да си програмист е престижна, но и много отговорна професия. В “ Паяжината ” тази събота и  в рубриката “ Пътят на програмиста ... ”,   Владо Генов  ще Ви срещне с един млад програмист, който вече е..

публикувано на 08.11.19 в 09:20
Владо Генов и Анита Стоянова

Какъв е пътят на IoT - Интернет на нещата?

Все по-често ще ни се струва, че вещите и обектите около нас имат собствено мнение. Бизнесът ще погледне сериозно към IoT, а Изкуственият интелект ще движи IoT концепцията. В унисон с тенденциите за иновативни, спестяващи време и енергия, лесни за..

публикувано на 31.10.19 в 11:59

Помага ли ни разширената реалност?

В миналото издание на „Паяжината“ Ви запознахме с виртуалната реалност. Тя  доведе със себе си един от най-иновативните и впечатляващи инструменти , използвани вече в бизнеса, индустрията, науката и дори в изкуството -  разширена или добавена реалност ...

публикувано на 25.10.19 в 11:32

Живеем ли във виртуална реалност?

 В съботното предаване „ПАЯЖИНАТА“, аз водещият  Владо Генов  ще Ви запозная с навлезлият вече трайно в живота ни термин -  виртуална реалност .  Ще Ви разкажем за това, какво представлява тя, кога възниква, къде се прилага и какви са ползите от нея. С..

публикувано на 18.10.19 в 12:20

Как да е топло в дома ни - в "Паяжината"

Ще доведе ли ерата на  5G  мрежите до неизбежното сливане на  електро - и  телеком  мрежите? Ще започнат ли  криптовалутите  освен  финансова , да имат и  социална  роля? На прага сме и на предстоящия зимен сезон. Мнозина може би все още търсят..

публикувано на 11.10.19 в 11:35

CODEWEEK 2 в Шумен

Предстои знаково за града ни технологично събитие и ще стане ли Шумен бъдещ технологичен център? Съботното ни предаване ще бъде свързано със знаковото събитие Ден на програмирането и технологиите, което предстои да се случи в Шумен на 9 октомври 2019 г...

публикувано на 04.10.19 в 14:14

5G - митове и реалност

Какво представляват и кога възникват  5G мрежите ?  Ще Ви запознаем с така нашумелите последно време  5G мрежи . Ще Ви разкажем за това, какво представлява тази технология, кога възниква, кои са нейните предшественици.  Колко полезна е тази технология..

публикувано на 28.09.19 в 07:56

Гореща точка на пресичане за науката и бизнеса

България е горещо място за наука и бизнес, стига да има мотивирани млади хора, казва един от носителите на награда "Джон Атанасов" , а българската технологична компания  TESY, която се изкачи до 3-то място в Европа, го доказва на практика . TESY е един..

публикувано на 20.09.19 в 16:33

За роботиката и образованието

В първото ни за този сезон издание на “ Паяжината ” и в навечерието на новата учебна година ще ви срещнем с инж. Недялка Йорданова , един от ръководителите на отбора по роботика донесъл в Шумен медали и много награди през 2019 г. Как успяват и..

публикувано на 13.09.19 в 14:53