Паяжината

Some Details

В „Паяжината” на 24-ти март:

Ще отговорим на въпроса: Архаизъм ли е ходенето в библиотека в дигиталния свят, в който живеем. Ще го направим   заедно с участниците в европейската кампания „Цифрова седмица”, а илюстрациите са от Русе и Разград. От рубриката за интересни..

публикувано на 23.03.18 в 19:12

Смарт технологии в Паяжината.

Как изглежда и как работи една умна саксия? За това ще ви разкажем в днешното издание на „Паяжината“. И още теми в предаването: Безжичното зареждане влошава параметрите на смартфоните. Учени установиха, че смартфонът може да предизвика..

публикувано на 16.03.18 в 16:15
spider

Има ли истинска любов в Интернет?

Безопасни ли са сайтовете за запознанства? Отговорите на тези въпроси ще коментираме в „Паяжината” в съботния предиобед. Възможности и рискове, схеми за измама и актуални вести. Това са акцентите във времето на предаването между 11,00 и 12,00 на 24-ти..

публикувано на 23.02.18 в 12:34

За лудите идеи, превърнати в реалност

Разградски инженери изобретиха горелка за еко-отопление с пелети от слама и други нискокачествени агропелети. За патентования вече продукт на Орлин Томов и Димитър Василев разказвме в "Паяжината" на 3 февруари. Ще разберете какви суровини може да ползва и..

публикувано на 02.02.18 в 17:12

Светът на Мрежата!

Как сертификатът „Е надежден“ ще отличава добрите търговци и ще подпомага дейността на надеждните електронни магазини? Как приложение за Android ще   позволява да следим в реално време колко е чист въздухът, който дишаме? Можем ли да проследим..

публикувано на 26.01.18 в 16:58

"Подари с любов" и „ДарЛимец”

Това са две от онлайн благотворителните инициативи, за които ще ви разкажем в предаването „Паяжината” на 13-ти януари. Така по-подробно ще поговорим за възможностите на мрежата да свързва и обединява в името на добри цели. Илюстрациите са от..

публикувано на 12.01.18 в 16:45

E-stonia ?

Да сключиш брак и сделка - това е единственото, което не можеш да направиш он-лайн в Естония. Примерът е само щрих от всичко, заради което Естония се възприема като лидер в областта на електронното правителство. Не случайно, нарицателно я наричат..

публикувано на 15.12.17 в 08:50

В „Паяжината” днес:

Повече от пет   хиляди населени места в България ще могат да кандидатстват за безжичен интернет, а стотици хиляди потребители в Североизтона България отново бяха атакувани с фалшиви имейли. Това са само част от темите в предаването днес. Бъдете..

публикувано на 08.12.17 в 17:53

Бъдете с "Паяжината" на 2 декември!

Сигурни ли са профилите ни в социалните мрежи? Защо и как профилът ни може да бъде закрит без наше знание? И как поведението ни във виртуалното пространство  може да бъде в наш минус при реалните ни контакти? Отговорите на тези въпроси ще търсим в..

публикувано на 01.12.17 в 15:34
виртуална валута;Bitcoin

Образователна система за дигиталното поколение

Това е покана на Русенския университет към учебните заведения не само в Русе, за която ще ви разкажем днес в предаването „Паяжината”. Концепцията има една единствена цел да даде възможност на ВСЕКИ да учи по ВСЯКО време и на ВСЯКО място с помощта..

публикувано на 17.11.17 в 17:38