Паяжината

Some Details

Креативност във всяка възраст

В “ Паяжината ” тази събота,  Владо Генов  ще Ви срещне с опитния web-дизайнер, аналитик и мениджър на web-проекти  Александър  Панайотов . Възможно ли е да си добър IT-специалист и да мислиш за завръщане в България? За всичко това и за..

публикувано на 22.03.19 в 10:52

Образование 5.0 в помощ на Индустрия 4.0

Технологичната индустрия изпитва все по-остър недостиг на служители с компетенции, а не с дипломи.  Осъзнавайки нуждата, организацията  Образование 5.0  е насочила усилията си към утвърждаването на методологията на смесеното обучение и изграждането на..

публикувано на 15.03.19 в 10:08

За иновативните преподаватели в "Паяжината"

С още един иновативен преподавател ще ви срещнем в "Паяжината" на 9 март. Гост на предаването ще бъде Валентина Иванова, ръководител на лабораторията за дигитални иновации в Нов български университет. Тя е и член на Дигиталната национална коалиция,..

публикувано на 08.03.19 в 14:45

Иновациите в технологиите, бизнесът и образованието

Технологиите имат сериозно присъствие във всички сфери на животът ни, от тях се нуждае бизнесът и респективно те навлизат в  образованието. В “ Паяжината ” тази събота, Владо Генов  ще ви срещне с  Десислав Димитров  - директор стратегически..

публикувано на 01.03.19 в 18:15

Как се стартира IT-компания

Възможно ли е днес да съществуват технологиите без програмирането? Как един програмист да се развие и да създаде  IT-компания? Отговорите на тези въпроси може да получите в предаването  "Паяжината" на 23.02.2019 г.   В одещият Владо Генов    ще Ви..

публикувано на 22.02.19 в 12:16

От къде дигиталните посланици на България черпят опит?

В “ Паяжината ” тази събота, отново за  Bett  ‘2019  Лондон - най-голямото събитие в света за образователни технологии. Този път  водещият Владо Генов  ще Ви срещне с един от българските посетители на изложението  - проф. Тони Чехларова  -..

публикувано на 15.02.19 в 16:19

В епицентъра на образователните технологии

За няколко дни Лондон беше столица на най-голямото събитие в света за образователните технологии. Затова в "Паяжината" на 9 февруари, ще ви срещнем с някои от изложителите, които се представиха със свои иновативни образователни продукти. Ще имате..

публикувано на 08.02.19 в 16:04

Среща със шуменските STEM първенци - в "Паяжината"

Шумен е отново символ на първите и в областта на STEM . В “Паяжината” тази събота ще ви срещнем с шуменските победители в Националния конкурс "SUPER STEM България" 2018. Това са учителят в СУ "Сава Доброплодни" Ангел Ангелов и неговата..

публикувано на 01.02.19 в 17:34

Технологичните компании и хората. Пътят на мениджъра ...

Как се става мeниджър в технологична компания? Пътят от ученическата скамейка до позицията на ръководител в компания - европейски технологичен лидер, обърнала тенденцията за внасяне на китайска продукция в Европа и започнала да изнася отоплителни уреди..

публикувано на 25.01.19 в 19:17

Технологичните компании и хората. Пътят на технолога.

Как се става технолог? Пътят от малкото градче до технологичната компания. В “ Паяжината ” тази събота   Владо Генов  ще Ви срещне с Марин Кандиларов. Историята на малкото момче, което само е трябвало да мисли за своето образование и препитание, и..

публикувано на 18.01.19 в 11:31