Спорът между археолозите и Агенция „Пътна инфраструктура” е на път да бъде разрешен

Спорът между археолозите и Агенция „Пътна инфраструктура” е на път да бъде разрешен, стана ясно след среща в Министреството на регионалното развитие и благоустройството. „Ще има и магистрали, и археологически разкопки”, този извод направи в програмата на Радио Шумен директорът на Института по архелогия към БАН Людмил Вагалински. Той участва в срещата с министрите Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Вежди Рашидов, на която бе дискутиран проблемът със строителството на автомагистрала „Хемус” край Шумен.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заседава Областният съвет на ДПС

Разширено заседание на Областен съвет на ДПС Шумен се проведе днес, с участието на младежките и женски дружества от област Шумен. На него присъстваха народните представители д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на Народното събрание и Хамид Хамид. Всички присъстващи на заседанието баха запознати с решенията приети на Централния съвет на ДПС, който..

публикувано на 15.07.19 в 22:48

Тревоги за водния проект

Осем питания на съветници са включени в дневния ред на предстоящото в края на юли заседание на Общинския съвет в Шумен. Това стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет, което се проведе днес. Въпросите са свързани с обезопасяване на недостроени сгради, състояние на улици, осветление и незаконни постройки. Съветникът от БСП инж. Иван..

публикувано на 15.07.19 в 16:24

Създават "Шуменбус" ЕООД

Предложение за създаване на общинско транспортно дружество е внесено от кмета на Шумен Любомир Христов за предстоящата сесия на Общинския съвет. То ще бъде разгледано на заседанието, насрочено за 25 юли. Целта е чрез създаването на предприятието „Шуменбус“ ЕООД администрацията да може да кандидатства за европейски средства. Ако съветниците одобрят..

публикувано на 15.07.19 в 16:11

Памет за Левски

С молебен за здраве и благоденствие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на 18 юли Шумен ще отбележи 141 години от освобождението на града и 182 години от рождението на Апостола на свободата. Програмата в четвъртък, 18 юли, ще започне в 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“, където ще бъде отслужена панихида за..

публикувано на 15.07.19 в 15:52
13 века България

Първа копка в Шумен

Първа копка за изграждането на нов търговски център ще направи ръководството на “Практикер ритейл” ЕООД в Шумен. Церемонията ще се състои утре - 16 юли, вторник, от 12,30 ч. на бул. „Симеон Велики“ № 37, до едноименния хипермаркет. Стартът на строителството ще бъде даден от Любомир Христов, кмет на Община Шумен и Тодор Белчев, председател на..

публикувано на 15.07.19 в 15:01

Лъжа разкрита с един клик

28-годишен мъж от Шумен опита да измами КАТ, но номерът му не мина. На 12 юли по обяд в сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Шумен потърпевшият решил да подаде декларация, в която описал, че е загубил свидетелството си за управление на МПС, съобщиха от полицията. Явно обаче тарикатът не се е сетил, че живеем в дигиталната ера,..

публикувано на 15.07.19 в 13:05

Обир посред бял ден

1000 лева изчезнаха мистериозно от жилище в Нови пазар вчера предобед. За времето от 9:30 до 11:30 часа на 14 юли неизвестен по неустановен начин проникнал в апартамент на трети етаж  ул.“Цар Освободител“ в Нови пазар, съобщиха от полицията. Злосторникът извършил кражба на сумата от 1000 лева. На местопроизшествието бил извършен оглед,..

публикувано на 15.07.19 в 12:47