Спорът между археолозите и Агенция „Пътна инфраструктура” е на път да бъде разрешен

Спорът между археолозите и Агенция „Пътна инфраструктура” е на път да бъде разрешен, стана ясно след среща в Министреството на регионалното развитие и благоустройството. „Ще има и магистрали, и археологически разкопки”, този извод направи в програмата на Радио Шумен директорът на Института по архелогия към БАН Людмил Вагалински. Той участва в срещата с министрите Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Вежди Рашидов, на която бе дискутиран проблемът със строителството на автомагистрала „Хемус” край Шумен.
ВИЖТЕ ОЩЕ

30% дължат данъци

Общинската администрация във Велики Преслав отчете 68% събираемост на местните данъци или повече от 900 000 лв. постъпления в хазната от началото на годината. Най-изрядни платци са жителите на село Мокреш. Там близо 90 на сто от данъкоплатците са издължили на общината данъка за недвижими имоти и таксата за смет и с право могат да претендират за..

публикувано на 19.11.19 в 15:14
Шумен , административен съд

Поредно изборно дело

Административният съд в Шумен потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Каолиново, с което за кмет на село Тодор Икономово е избран Шинаси Исмаил от ДПС. Съдебното производство е образувано по жалба на Тефик Хасан, издигнат за кмет от ПП ГЕРБ. Според Административния съд, при произвеждане на избора за кмет на кметство Тодор..

публикувано на 19.11.19 в 14:20

Дни на отворените врати

Дни на отворените врати обявяват от 14 до 16 ч. днес в шуменската Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“. Проявите са част от програмата за отбелязването на 70-годишнината на училището, каза директорът на гимназията инж. Галина Младенова. "През периода 19 - 21 ноември ще бъдат проведени Дни..

публикувано на 19.11.19 в 14:09

13-то място по заплата

Област Шумен заема 13-то място сред 28-те области на страната по размер на средната работна заплата. За юли тя е 985 лв., за август - 974 лв., а за септември - 1010 лева. И през третото тримесечие средната брутна заплата в областта остава по-ниска от тази за страната, която за септември е 1266 лева. През наблюдавания период средното месечно..

публикувано на 19.11.19 в 13:29

Нова дъбова гора

Над 60 декара едногодишна култура попълниха през седмицата работещите в ДГС-Преслав, след като лесовъдите установиха, че заради сушата прихващането на младите фиданки не е добро. В залесяването се включиха служители на РИОСВ и студенти от ШУ „Константин Преславски“. Новата дъбова гора е на изключително труден терен, но е важна заради ерозията..

публикувано на 19.11.19 в 10:13
Кметът на Шумен Любомир Христов

В Шумен няма да вдигат данъците

В Община Шумен няма да има увеличение на местните данъци и такси засега. Това съобщи за Радио Шумен кметът Любомир Христов, попитан дали съществува подобна опасност за шуменци, след като новият кмет на Русе предлага вдигане на данъка на колите. "В момента финансовата дирекция прави анализи, на базата на които ще имаме пълна картина за изпълнението на..

публикувано на 19.11.19 в 09:26

Велики Преслав днес без вода

Без вода за 24 часа ще бъдат жителите на Велики Преслав, съобщават от общинската администрация. Водоподаването ще бъде преустановено от 9 ч. на 19 ноември до 9 ч. на 20 ноември. Причина за спирането на водата е подмяна на захранващия водопровод за града.

обновено на 19.11.19 в 06:30