Избраха най-добрите цигулари в конкурса "Панчо Владигеров"

Снимка: Архив
Донг Сук Парк от Южна Корея спечели първа награда в специалност „цигулка” при най-големите участници в конкурса „Панчо Владигеров”. Той изпревари Педро Барето от Бразилия и Радослав Ненчев. В групата от 15 до 18 години победител стана Лилия Милчева. Второто и третото място са за Слава Атанасова и Джеки Уонг от Китай. Рустам Губкин – Матейски спечели надпреварата във втора възрастова група, като изпревари Александър Петров и Анжелина Желева.
При най-малките победител в конкурса стана Виктория Даскалова. Второто място е за Ния Първанова, а третото – за Петър Владимиров. Победителите в четирите възрастови категории спечелиха и наградите за най-добро изпълнение на произведение от Панчо Владигеров. Отличието за най-малък участник бе връчено на Момчил Узунов от Шумен.
С обявяването на носителите на наградите в специалност „цигулка” завърши тазгодишното издание на Националния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров”, организиран от Министерството на културата, община Шумен и фондацията, носеща името на известния български композитор.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продават общински жилища

Община Шумен пуска за продажба 4 общински жилища по желание на техните наематели, които са проявили интерес за закупуването им. Те имат право на това при условие, че са живели там минимум три години. За жилищата са изготвени данъчни и експертни оценки от независим оценител за определяне на пазарната цена. 168 000 лв. трябва да влязат в общинската..

публикувано на 11.12.18 в 17:13

Питат за състоянието на ВиК

Да се изиска информация за икономическото състояние на ВиК - Шумен. Предложението е внесено от общинският съветник от„ПП АБВ – НС“ Пламен Петков и ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинският съвет в Шумен на 20 декември. „Основание за внасяне на докладната са дебатите в последните няколко заседания на Общинския съвет по проблеми във ВиК..

публикувано на 11.12.18 в 16:38

20 000 лв. за фонд "Ин витро"

В бюджета на община Шумен за 2019 година да се заложат целеви средства в размер на 20 000 лв. за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Докладна с това искане е внесла Наталия Стефанова, общински съветник от НФСБ. Радио Шумен припомня, че през юни Общинският съвет прие Правилник за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в Община..

публикувано на 11.12.18 в 16:32
Велики Преслав

Сезират прокуратурата

Да се сезират прокуратурите на различни нива за случая с изтеклите записи в социалните мрежи за договаряне на обществени поръчки. Това решиха на извънредно заседание съветниците във Велики Преслав. Те приеха още да се извърши цялостна проверка за установяване конфликт на интереси при възлагането на обществени поръчки в общината. На заседанието..

публикувано на 11.12.18 в 16:17

Европейски експерти на делото "Хитрино"

Критично състояние на инфраструктурата, остарели осигурителни системи и устройства за безопасност. Това е видял чешкият специалист Зденек Жак на гара Хитрино два дни след влаковия инцидент през 2016 година. Свидетелят, разпитан чрез видеоконферентна връзка със съд в Бърно, е бил поканен от фирмата производител на дерайлиралите вагони и е бил част от..

публикувано на 11.12.18 в 15:52

Писмо до КЕВР

Предложението за по-висока цена на водата в Шуменско от 1 януари 2019 година изглежда крайно необосновано за потребителите на услугата в областта. Това се казва в писмо на обществения посредник на Шумен Иван Капралов до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране. Заложеният ръст на цената е мотивиран единствено с одобрената цена от..

публикувано на 11.12.18 в 15:11

Североизтокът - богат, беден

Шуменска област е с най-висока безработица в Североизточния район на планиране. Това обяви в Шумен Явор Марков от агенция „Стратегии“ по време заседание на Регионалния координационен комитет на района. Средната работна заплата в областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич се увеличава със сходни темпове, като най-бърз е ръстът на възнагражденията..

публикувано на 11.12.18 в 14:24