Избраха най-добрите цигулари в конкурса "Панчо Владигеров"

Снимка: Архив
Донг Сук Парк от Южна Корея спечели първа награда в специалност „цигулка” при най-големите участници в конкурса „Панчо Владигеров”. Той изпревари Педро Барето от Бразилия и Радослав Ненчев. В групата от 15 до 18 години победител стана Лилия Милчева. Второто и третото място са за Слава Атанасова и Джеки Уонг от Китай. Рустам Губкин – Матейски спечели надпреварата във втора възрастова група, като изпревари Александър Петров и Анжелина Желева.
При най-малките победител в конкурса стана Виктория Даскалова. Второто място е за Ния Първанова, а третото – за Петър Владимиров. Победителите в четирите възрастови категории спечелиха и наградите за най-добро изпълнение на произведение от Панчо Владигеров. Отличието за най-малък участник бе връчено на Момчил Узунов от Шумен.
С обявяването на носителите на наградите в специалност „цигулка” завърши тазгодишното издание на Националния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров”, организиран от Министерството на културата, община Шумен и фондацията, носеща името на известния български композитор.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закъсняват заплатите в преславската болница

„Изостанали сме с 40% от изплащането на заплатите на работещите в болницата за последния месец. Надяваме се до края на годината да наваксаме“. Това каза за Радио Шумен управителят на общинската болница във Велики Преслав д-р Иван Димитров. Той обясни , че основният проблем е лимита, който е наложен на болницата и който се изчерпва още около 20-то число..

публикувано на 16.10.18 в 08:51

Благодарствено писмо за кмета

Благодарствено писмо в рамка, като признателност от миряните в Герлово, получи кметът на община Върбица Мердин Байрям. Председателят на върбишката църква „Св. Димитър" монах Константин, който е и игумен на преславския манастир, връчи писмото в знак на признателност от християните и настоятелството на църквите във Върбица и село Иваново за това, че..

публикувано на 16.10.18 в 06:36

Синята зона - на поправителен

Питане, свързано с Наредбата за престой и паркиране в синята зона, влиза като допълнителна точка за предстоящата сесия на Общинския съвет, обясни общинският съветник Даниела Русева по време на консултативния съвет днес. "Има хора, които си плащат левчето за синя зона, но със съвсем ситен шрифт на самата бележка е  записано, че те трябва да..

публикувано на 15.10.18 в 16:21

Подкрепа за предприемачеството

Шуменската Търговско-промишлена палата приключи успешно своя едногодишен проект за насърчаване на предприемачеството. „Целите на проекта са три“, обясни Христо Дечев, ръководител на проекта. Той добави: „Първата е да се търси подобряване на подготовката на предприемачите. Затова са проведени обучения, затова издадохме и ръководство за стартиране на малък..

публикувано на 15.10.18 в 16:09

Изискванията за шеф на ВиК - на поправка

Точки, касаещи провеждането на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, както и провеждането на извънредно общо събрание на съдружниците на ВиК - Шумен ще разглеждат съветниците на сесията на Общинския съвет на 25 октомври. На предишно заседание Общинският съвет вече определи компетенциите на управителя на ВиК, според които той..

публикувано на 15.10.18 в 15:47

БЧК сред децата

140 години от създаването си отбелязва през октомври БЧК. По този повод доброволците на шуменската червенокръстка организация днес ще проведат две обучения. С шестокласниците от Природоматематическата гимназия в Шумен занятието е по първа долекарска помощ. Обучението с учениците от 11 клас на Средното училище "Йоан Екзарх Български" е свързано с..

публикувано на 15.10.18 в 15:33

Няма пречки пред водопровода

Общинските съветници във Велики Преслав разрешиха трасето на главния водопровод от яз. "Тича" да премине през общински имоти. Така те промениха решението си от предходна сесия, което беше върнато за ново разглеждане от областния управител проф. Стефан Желев. С 13 гласа „за“ и 3 "въздържал се" днес съветниците фактически дадоха съгласие за..

публикувано на 15.10.18 в 15:23