Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1 милион българи нямат достъп до аптека

Над 1 милион българи, живеещи предимно в малките населени места, нямат достъп до аптека. Средно в Европейския съюз до аптека се стига за 5-7 минути. А в България има пациенти, които трябва да пътуват десетки километри.
Това реално лишава хората от своевременен достъп до лекарства. С какви още данни разполагат от Българския фармацевтичен съюз и какви са предложенията на специалистите за повишаване на достъпа на пациентите до аптека и лекарства? По темата Мина Денева разговаря със секретаря на съюза Светослав Крумов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на помещенията, където ще се помещава апаратът за магнитно-резонансна образна диагностика. Това каза в..

публикувано на 31.10.23 в 15:29

Европроекти в партньорство

През последните десет дни представители на Областния информационен център в Разград правят превърналата се в традиционна обиколка из общините в Лудогорието. На нея те представят възможностите за кандидатстване по различни европейски проекти. Финалът на обиколката е днес (19 септември) от 10,30 ч. в самия Разград. Откритата приемна ще бъде пред..

публикувано на 19.09.23 в 08:10

Историкът художник

Николай Ангелов има зад гърба си стотици ученици, защото е учител по история, но и стотици акварели, защото е художник. Преди дни откри в ХГ „Никола Маринов“ в Търговище първата си ретроспективна изложба. В нея могат да се видят дори картини, рисувани по време на прекрасните му студентски години във Велико Търново. Ангелов е сред..

публикувано на 18.04.23 в 11:44

Второ издание на Digit4Ruse

За втора поредна година проектът Digital4 гостува в Русе . Темата на конференцията ще бъде "Международната онлайн търговия". Експерти от България и Румъния ще представят пред участниците най-новите и успешни търговски практики и маркетингови стратегии за достигането на външни пазари. Събитието е на 8 април (събота) от 9 ч. в "Канев център". Местата не са..

публикувано на 06.04.23 в 12:12

За парите на държавата

"Докато водят разговори за правителство, партиите да трябва да приемат нов бюджет на държавата и законите, нужни за реализация на Плана за възстановяване и устойчивост." Това заяви за Радио Шумен икономистът Адриан Николов от Института за пазарна икономика. По думите му, в противен случай рискуваме да имаме още една година без бюджет. Вече има..

публикувано на 06.04.23 в 11:00

Лампи уникати

За едни е ненужно, за други е ценност, защото съзират в него художествен потенциал. Това вижда в изхвърлените и ненужните предмети от бита русенецът Александър Първанов. От тях той прави уникални настолни лампи.  Всяка си има име и обяснителен текст към нея. Настолните му лампи са от кафеварка, счупен фенер, счупени прибори за храна, части от велосипеди...

публикувано на 19.11.22 в 13:49

Европейско финансиране за общините

За много от малките общини, каквито са повечето в Североизточна България, европейското финансиране е един от малкото начини да подобрят средата за живот за населението, тъй като бюджетите, с които разполагат, не могат да покрият всички нужди. За да помогнат на администрациите, но и на бизнеса, за втора поредна година от Областния информационен център в..

публикувано на 26.10.22 в 10:56