МГ „Баба Тонка” в Русе с национално признание

Математическата гимназия „Баба Тонка”  в Русе получи национално признание и висока оценка от Ученическия институт по математика и информатика към БАН. На тържество, посветено на 15-та годишнина от създаването на института в София, бяха връчени плакети на изявени училища и учители по математика и информатика от страната. МГ „Баба Тонка“ получи почетен плакет за дългогодишното си ползотворно сътрудничество с института. Високо беше оценена работата на директора Митко Кунчев, ръководството, учителите и учениците на гимназията. Индивидуално отличие получи Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии. Тя бе наградена с плакет за значителен принос за развитието и утвърждаването на Ученическия институт.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Експлозия на газова бутилка

Мъж и жена пострадаха при експлозия на газова бутилка в Русе. Инцидентът е станал в събота следобед в апартамент на първия   етаж в бл. „Русе“ на ул. „Гурко“. Свидетели обяснили, че преди експлозията в жилището била монтирана газова бутилка към котлон. Най-вероятно това не е извършено правилно, помещението се е изпълнило с газ и последвала експлозия...

публикувано на 15.01.18 в 14:19

Мъж се простреля смъртоносно

41-годишен мъж от русенското село Иваново се е прострелял смъртоносно с ловната пушка на баща си. За инцидента съобщават от русенската полиция. Сигнал за простреляния мъж е подаден на тел.112 в неделя около 4 ч. сутринта. Извършен е оглед, случаят се изяснява. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 15.01.18 в 14:16

Обсъждат бюджета на община Две могили

Публично обсъждане на бюджета на община Две могили ще се проведе от 10:30 часа в конферентната зала в местната администрация, съобщи за Радио Шумен Иваничка Янкова. Поканата е към всички институции, организации и граждани, които имат отношение към темата да участват със свои въпроси и предложения. В обсъждането се очаква кметовете на населени места в..

публикувано на 15.01.18 в 11:24

Дебат за професионалното обучение

Потребността от специалисти ще обсъждат на работна среща в областната администрация в Русе. На нея ще присъстват директорите на училищата, извършващи професионално обучение и образование, и представители на различните браншове от бизнеса в региона. Целта на инициативата е да бъде обсъдена готовността на заинтересованите страни в процеса на подготовка..

публикувано на 12.01.18 в 09:27

10.6 млн. лв. за чистота в Русе

Публичното обсъждане на бюджета на община Русе е от 17.30 часа днес в пленарната зала на Общината. 106 052 733 лева е макрорамката на проектобюджета. Заложените средства са с около 1 800 000 лева по-малко от миналата година. От местната управа предвиждат да обновят 20 детски площадки, да изградят две спортни игрища и да направят две стрийт и две..

публикувано на 12.01.18 в 08:26

Инициативи в Русе за европредседателството

300 инициативи   са включени в събитийния календар по време на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Част от тях са изнесени извън столицата в градовете Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и  Русе. Какво предстои в Русе поясни заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. "Едно от събитията, посветено на..

публикувано на 11.01.18 в 16:16

Доказан случай на грип от щама „Ямагата“ в Русе

78-годишна жена с висока температура, хрема, кашлица и нестабилни изхождания е била приета на 8 януари в университетската болница „Канев“ в Русе, съобщават от болничното заведение. В Националния център по заразни и паразитни болести е била изпратена ферологична проба, където е доказан грип от група B, щам „Ямагата“. Жената е хоспитализирана в..

публикувано на 11.01.18 в 13:29