Деца от ОУ „Васил Левски“ в Разград ще участват в програмата „Роботика за България“

75 деца от ОУ „Васил Левски“ – Разград ще участват в най-новия проект на училището по програмата „Роботика за България“. 180 учебни заведения от цялата страна са кандидатствали за включване в програмата, одобрени са 17 менторски екипа, каза преподавателят по информатика и информационни технологии Венелин Николов. Програмата цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, като едновременно с това им даде възможност за работа в екип. Учениците ще се обучават в продължение на 6 месеца, като на всеки 30 дни ще бъдат изпитвани онлайн до какво ниво са достигнали. През май следващата година е националното състезание, на което ще бъде определен националният отбор на България, който ще представя страната на световната „LEGO League“ в Германия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират пътя Пристое-Лъвино

Движението по пътя „Пристое – Подайва – Къпиновци – Лъвино – Исперих“ се осъществява в едната лента за движение заради превантивен ремонт, съобщиха от Областното пътно управление в Разград. Водачите трябва да преминават с повишено внимание, участъкът е регулиран с временна сигнализация. Ремонтът ще продължи до 30 април.

публикувано на 23.01.19 в 06:20

Осигуряват топъл обяд за бедни

В Община Исперих и през тази година ще се предоставя топъл обяд за хора в затруднено материално положение. 140 души всеки делничен ден получават безплатно топла супа, основно ястие и хляб. Храната се приготвя в Домашния социален патронаж. Управителят на социалната кухня Айлян Халиибрям уточни, че при реализирани икономии се предлага и десерт, а..

публикувано на 22.01.19 в 15:22

По-ниска такса за апостил

Нова, по-ниска такса за издаване на апостили влиза в сила от днес. Новата такса е 5 лева вместо досегашните 15 лева. Радио Шумен припомня, че Областната администрация в Разград започна издаване на апостили на документи за чужбина на 3 януари. Заявленията се подават в стая 809 на 8 етаж на администрацията. Това е нова административна услуга, която от..

публикувано на 22.01.19 в 14:06

Три номинации за "Почетен гражданин на Разград"

Три са номинациите за наградата „Почетен гражданин на Разград“, съобщават от Общинската администрация. За своя принос е номиниран Пламен Радев - професор по Теория на възпитанието и дидактика и доктор на педагогическите науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. За удостояване с най-престижната награда са предложени спортният деятел..

публикувано на 22.01.19 в 12:52

412 нарушения на пътя за седмица

412 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградско само за седмица - от 14 до 20 януари 2019 г. Съставени са 344 фиша и 52 акта. Шест от актовете са на неправоспособни водачи. Засечен е шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила. Три моторни превозни средства са спрени от движение –..

публикувано на 22.01.19 в 12:43

Жена тараши къщи в Разградско

Две домови кражби, извършени на 21 януари в Разград, са разкрити за часове от служители на Районното управление в Разград. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че от къща, собственост на 52-годишен мъж, са откраднати сребърни и златни накити, 200 турски лири, 21 щатски долара и 20 лв. Малко по-късно от избено помещение в друг квартал са откраднати..

публикувано на 22.01.19 в 10:41

Пари и документи отмъкнаха от автомобил

Пари и лични документи са откраднати от паркиран на улицата в село Брестовене лек автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. През нощта на 20 срещу 21 януари от „Ауди А6“ са откраднати 800 лв. и лична карта, собственост на 52-годишна жена. Потърпевшата подала сигнал за случилото се в полицейския участък в Завет около 09:00 ч. вчера...

публикувано на 22.01.19 в 10:34