Деца от ОУ „Васил Левски“ в Разград ще участват в програмата „Роботика за България“

75 деца от ОУ „Васил Левски“ – Разград ще участват в най-новия проект на училището по програмата „Роботика за България“. 180 учебни заведения от цялата страна са кандидатствали за включване в програмата, одобрени са 17 менторски екипа, каза преподавателят по информатика и информационни технологии Венелин Николов. Програмата цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, като едновременно с това им даде възможност за работа в екип. Учениците ще се обучават в продължение на 6 месеца, като на всеки 30 дни ще бъдат изпитвани онлайн до какво ниво са достигнали. През май следващата година е националното състезание, на което ще бъде определен националният отбор на България, който ще представя страната на световната „LEGO League“ в Германия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Старият печат на гимназията

Печат на Разградската реална мъжка гимназия от началото на 20 век получи като дарение директорът на езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ в лудогорския град Пейчо Георгиев. „Според стари документи, с които разполагаме, печатът е един от първите на училището, но предстоят допълнителни проучвания“, каза за Радио Шумен Георгиев. Той уточни, че..

публикувано на 20.03.19 в 14:48

Заедно за Ники

В Кубрат организират благотворителен концерт в подкрепа на Николай Николов, чиито дом  изгоря на 10 декември миналата година. Концертът ще е под надслов „Заедно за Ники“ и е по инициатива на сдружението с нестопанска цел „Потомци на Дуло“. „Вече намерихме подкрепа от институциите в Кубрат. Концертът ще се осъществи с главната подкрепа на Община..

публикувано на 20.03.19 в 09:25

Грижа за хора в неравностойно положение

Преходно жилище и Наблюдавано жилище ще бъдат разкрити в община Разград. Социалните услуги ще бъдат изградени по проект за 615 000 лв. Преходното жилище ще осигури близка до семейната среда на 8 млади хора от 15 до 18 години, които ще бъдат подпомагани в придобиването на умения за самостоятелен живот. В Наблюдаваното жилище ще живеят 4-ма младежи от..

публикувано на 20.03.19 в 09:01

Пиян мъж се вряза в стълб и избяга

Млад мъж се е врязал в електрически стълб и е напуснал произшествието. Катастрофата, за която е подаден сигнал на телефон 112, станала на 16 март в Лозница, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Пристигналите на мястото полицаи установили лек автомобил „Рено Лагуна“, който се е блъснал в електрически стълб. Показанията на свидетели..

публикувано на 17.03.19 в 11:00

Конски кушии в Юпер

По случай днешният празник Тодоровден Община Кубрат и кметството в Юпер организират конни състезания в четири гари. Кушиите ще се поведат от 10 ч. в местността „Червената бършина“  край кубратското село – съобщиха организаторите. Животните ще се състезават в категории на 1200, 1600, 1800 и 2200 метра.

публикувано на 16.03.19 в 08:17

Задържаха мъж с дрога

31-годишен мъж от София е задържан за притежание на наркотици. При полицейска проверка на управлявания от него автомобил „Опел“ около 10 ч. вчера в град Лозница зад кората на предната дясна врата са открити три полиетиленови плика с дрога. Съдържанието на два от пликовете с общо тегло близо 4 грама реагирало положително на хероин.   В третия плик с..

публикувано на 15.03.19 в 16:14

Лекар на съд за опиати на черно

Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд лекар, придобил и държал с цел разпространение около 11 000 ампули морфин и 250 таблетки, съдържащи наркотични вещества. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 51-годишният д-р Бранимир М. е предаден на съд за престъпление, извършено като продължавано деяние. През периода от 7 януари до 8..

публикувано на 15.03.19 в 11:43