Деца от ОУ „Васил Левски“ в Разград ще участват в програмата „Роботика за България“

75 деца от ОУ „Васил Левски“ – Разград ще участват в най-новия проект на училището по програмата „Роботика за България“. 180 учебни заведения от цялата страна са кандидатствали за включване в програмата, одобрени са 17 менторски екипа, каза преподавателят по информатика и информационни технологии Венелин Николов. Програмата цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, като едновременно с това им даде възможност за работа в екип. Учениците ще се обучават в продължение на 6 месеца, като на всеки 30 дни ще бъдат изпитвани онлайн до какво ниво са достигнали. През май следващата година е националното състезание, на което ще бъде определен националният отбор на България, който ще представя страната на световната „LEGO League“ в Германия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова детска площадка в Йонково

Областният управител Гюнай Хюсмен откри детска площадка в детската градина в исперихското село Йонково, изградена с негово лично дарение. То включва комбинирана пързалка, люлка, клатушка и кошче за смет. С доброволен труд жителите са монтирали съоръженията. В детската градина се обучават 18 деца. Гюнай Хюсмен предостави баскетболни и футболни топки и..

публикувано на 14.11.18 в 07:07

Тертерчани oбнoвяват парка в селoтo си

Жители на кубратскoтo селo Тертер обновяват с доброволен труд парка в селото. Средства за ремонт в размер на 10 000 лева са спечелени по проект oт Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, уточни кметът Никoлай Иванoв. 12 дoбрoвoлци засадиха дръвчета, рoзи, тунии и целoгoдишни цветя. „Вече възстанoвихме oградата на..

публикувано на 14.11.18 в 07:02

Проверка на ремонтни дейности

Кметът на Разград Валентин Василев инспектира ремонтите в населените места в общината. Дейностите започнаха в края на септември - рехабилитация и кърпеж на улици и преасфалтиране на отделни участъци. Общата стойност на предвидените разходи е 145 800 лв. Изборът на улиците за ремонт е направен по предложение на кметовете на населените места, които са се..

публикувано на 13.11.18 в 16:15

Села без вода

Утре без вода ще бъдат селата Сеслав и Челешевo заради авария, съобщиха за Радио Шумен от ВиК "Меден кладенец" в Кубрат. Водoпoдаванетo ще бъде спрянo от 8:00 часа. Очаква се аварията да бъде отстранена до 16:00 часа.

публикувано на 13.11.18 в 15:17

Полицаите спипаха двама нарушители

Почерпен водач засякоха пътните полицаи в Исперих. Дрегерът е отчел 3,15 промила алкохол при 42-годишния шофьор, мъжът е задържан. 24-годишен младеж е представил фалшива шофьорска книжка при проверка в с. Острово. Той представил свидетелство за правоуправление, издадено от Република Португалия. След справка в информационните масиви е установено,..

публикувано на 13.11.18 в 13:17

Нова помощ за деца с починал родител

За нов вид месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител, която се въвежда 01 януари следващата година съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Разград. Помощта ще се предоставя, независимо от доходите на семейството и детето, на другия родител или на настойника, който отглежда детето, при няколко условия: те..

публикувано на 13.11.18 в 11:30

Изоставени снаряди край Разград

Противотанкови мини са намерени в района на изоставени сгради вляво на около 500 м от табелата за край на Разград, по пътя за Попово. Сигналът за находката е подаден около 18 часа снощи на тел. 112. На терена са били открити 17-18 снаряди, маркирани с бяла боя. За случая са уведомени оперативният дежурен център на МВР и Министерството на отбраната...

публикувано на 13.11.18 в 11:17