Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха конкурс за стипендии за студенти от ромски произход

Открит конкурс за стипендии за студенти от ромски произход обяви Ромският образователен фонд, съобщиха от Областната управа в Русе. Конкурс се обявява всяка година в 16 държави от Централна и Източна Европа. В България, Ромският образователен фонд предоставя академична стипендия на над 250 ромски студенти годишно, които се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитирани български университети. Крайният срок за кандидатстване е 11 май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дезинфекция на Дунав мост

Като превенция срещу чумата по дребни преживни животни на Дунав мост при Русе се извършва дезинфекция на влизащите в България превозни средства. По-рано днес заместник областният управител Георги Георгиев инспектира системата за дезинфекция. От проверката стана ясно, че тя работи безпроблемно.  Целта на съоръжението е да осигури..

публикувано на 08.08.24 в 16:29

Домът е там, където е котката

Инициатива „Домът е там, където е котката“ започна русенското Сдружение „Дунавско сияние“. Проектът е по случай Световния ден на котката - 8 август и е насочен към полагане на реална грижа и защита на уличните бездомни животни в Русе, съобщават от местната администрация. В месеците август и септември ще бъдат сглобени 10 къщички. Те ще бъдат..

публикувано на 08.08.24 в 11:52

Сменят уличен водопровод

Поради започнали изкопни дейности във връзка с аварийна подмяна на водопровод по ул. „Чая“ в Русе, временно ще бъде затруднено движението по улицата, съобщават от вдодоснабдителното дружество в дунавския град.  В момента се извършва поетапна реконструкция на участък от водопровода по ул. „Чая“ от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището..

публикувано на 08.08.24 в 08:17
Русенски университет

Тараклийският университет - част от РУ

Тараклийският държавен университет става структура на Русенския университет „Ангел Кънчев“ (РУ) според подписаното Споразумение между правителствата на България и Молдова. Това беше прието на днешното заседание на служебния кабинет. По този начин ще се даде възможност за достъп до българското висше образование на значителен брой молдовски граждани..

публикувано на 07.08.24 в 15:22

Косят тревни площи

Дейностите по косене на тревните площи в Русе продължават и през тази седмица, съобщават от общинската администрация. Ще се работи в Парка на младежта и в Централна градска част, в кварталите „Здравец“, „Дружба 2“; „Дружба 3“, комплекс „Космонавти“ и Пътен възел „Липник“. При неподходящи метеорологични условия дейностите ще се изпълняват в..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Старт на водния проект

Близо 7 км водопроводи в Ряхово и Борисово ще бъдат подменени с евросредства и пари от държавния бюджет, съобщават от областната администрация в Русе. Общата стойност на проекта за водния цикъл е близо 3 000 000 лв. без ДДС. 85% от финансовите средства са осигурени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Останалите са от..

публикувано на 05.08.24 в 14:10

Безплатни кардиологични прегледи

Кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на „Медика“ продължава, съобщават от Лечебните заведения. Безплатните скринингови прегледи от кардиолог и съдов хирург ще се осъществят на 10 и на 24 август. От тях   могат да се възползват пациенти със симптоми или с установени заболявания. Необходимо е предварително записване на час...

публикувано на 05.08.24 в 13:06