Никулденски курбан във Велики Преслав

Снимка: Радио Шумен
Никулденски курбан от рибена чорба ще раздаде църквата „Св. св. Петър и Павел” във Велики Преслав малко след 11 часа. За празника преславската църква получи над 230 кг риба от дарители, като една част от нея е доставена от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Шумен. От това дарение се прави курбана, от същата рибата свещеникът изпрати вчера за църквата в село Ивански, а друга част даде на дома за сираци във Велики Преслав.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена пострада при катастрофа в Шумен

Жена на около 55-годишна възраст предизвика катастрофа на кръстовището на улица „Алеко Константинов“ и булевард „Симеон Велики" в Шумен.  На шофьорката зад волана й прилошало, след което загубила управление над автомобила и ударила „Фолксваген“ и тежкотоварен камион. Накрая се спряла в задната част на спряло на светофара „Рено“. Жената е..

публикувано на 16.01.19 в 17:14

Осъдиха учителка за изтезания на деца

Учителката от Центъра за специална образователна подкрепа (бившето Помощно училище “Васил Друмев”) в Шумен Розалина Христова е осъдена на пробация, след като е признала, че умишлено е наранявала пет деца от от първи до четвърти клас. Тя ще бъде обществено порицана на таблото за съобщения в Община Шумен. Решението на Районния съд в Шумен не подлежи на..

публикувано на 16.01.19 в 17:06
Шуменски университет

Шуменският университет сред най-добрите

Шуменският университет се представя по-добре в класацията на висшите училища в България за 2018 г. спрямо предишни години. Положителната тенденция съобщи за Радио Шумен зам.-ректорът на Шуменския университет доц. д-р Стефка Калева. "Запазихме второто място в рамките на страната в професионално направление "Управление на образованието". Имаме повишаване..

публикувано на 16.01.19 в 15:14

Екоакции във Велики Преслав

Граждански инициативи привлякоха десетки хора от Велики Преслав да почистят природата край старопрестолния град. Преди дни те събраха стотина стари гуми, захвърлени около археологическия резерват. ,,Благодарение на доброволци и хора от бизнеса, които ни помогнаха с тежкотоварна техника, успяхме за почистим терена“, разказа един от организаторите..

публикувано на 16.01.19 в 14:09

ВМРО пита за незаконни гаражи

Питане за 50 незаконни гаража в квартал „Еверест“ внесе днес в Община Шумен съветникът от ВМРО Деан Станчев. „Липсват каквито и да било документи и данни за издадени разрешителни за поставянето им. Също така няма документи относно статута на собствеността – публична или частна е“, отбелязва Станчев. Той сигнализира, че в квартала има данни за..

публикувано на 16.01.19 в 13:55

Мним служител в ТЕЛК ограби старец

Неизвестен извършил кражба на 1500 лева от частен дом в Шумен в присъствието на 85-годишния собственик. Преди това „апашът“ се запознал с възрастния мъж в централната част на града. Забелязал, че човекът се придвижва с бастун и го заговорил. Обяснил му, че работи в ТЕЛК и че имало програма, по която раздават безплатни инвалидни колички на хора в..

публикувано на 16.01.19 в 12:58

Незаконна сеч в "Паламара"

Шест акта и един констативен протокол са съставени при проверки на горските стражари в Шуменска област. Четири от актовете са за незаконна сеч в обхвата на ДЛС „Паламара”. Служителите на стопанството хванали нарушители с 2 куб. м дърва за огрев без документи за произход. Дървесината и ръчен трион са конфискувани. Други 2 куб. м дърва за огрев са..

публикувано на 16.01.19 в 12:25