Никулденски курбан във Велики Преслав

Снимка: Радио Шумен
Никулденски курбан от рибена чорба ще раздаде църквата „Св. св. Петър и Павел” във Велики Преслав малко след 11 часа. За празника преславската църква получи над 230 кг риба от дарители, като една част от нея е доставена от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Шумен. От това дарение се прави курбана, от същата рибата свещеникът изпрати вчера за църквата в село Ивански, а друга част даде на дома за сираци във Велики Преслав.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тютюнджии на среща с премиера

Проблемите в сектор тютюн ще бъдат обсъдени на среща с премиера Бойко Борисов, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Ще бъдат дискутирани данъчната политика на държавата за средствата, които получават стопаните по схемата за преходна национална помощ и бъдещата рамка на Общата селскостопанска политика след 2020..

публикувано на 22.03.19 в 08:57

Села без ток

Спирания на тока ще има днес от 08:30 до 17:00 ч. в шуменските села Сливак, Близнаци, Страхилица и Хитрино, заради ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. По същото време електричество няма да има в част от село Миланово. Без ток от 09:00 до 16:00 часа ще бъдат и абонатите от селата Ново Янково, Черни връх и част от село..

публикувано на 22.03.19 в 07:11

До 17 градуса днес

Между 3 и 6 градуса бяха температурите тази сутрин в Североизточна България. Атмосферното налягане е 1004 хектопаскала, ще се понижава, а относителната влажност на въздуха е 74%. Днес ще има променлива облачност, по-значителна следобед. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, който около пладне ще се ориентира от север, а привечер по крайбрежието..

публикувано на 22.03.19 в 06:24

Промяна в движението

От 22 до 27 март включително се въвежда временен режим със спиране на движението на моторните превозни средства по ул. „Петър Кърджиев“ в Шумен. Това съобщиха от общинската администрация. Промяната се налага заради изграждане на водопроводно и канално отклонение към сграда на ул. „Петър Кърджиев“ №5. Временната организация на движение ще бъде..

публикувано на 21.03.19 в 16:42

Сини лентички пред областна управа

Около сто специалисти по здравни грижи протестираха днес със символични сини лентички на реверите. Събитието се проведе пред шуменската областна управа в подкрепа на националния протест в бранша. Болниците да не са търговски дружества, да се повишат заплатите на специалистите по здравни грижи като минималната да стане 1120 лева и да се подобрят..

публикувано на 21.03.19 в 16:32

Обир в шуменска фирма

Над 5000 лева са били обрани от фирма „Грестокомерс“ - Шумен, научи репортер на Радио Шумен. Грабежът е станал снощи след работно време. Неизвестни са разбили входната врата на помещенията, разположени на бул. „Симеон Велики“ 8а. Независимо, че помещението има СОТ система, крадците са проникнали в една от стаите и са взели парите от касата, които..

публикувано на 21.03.19 в 16:17

Определиха жури за наградите

Вече е ясен съставът на журито, което ще избере носителите на наградите на Шумен в областта на културата и изкуството за 2018 година. Днес Комисията по култура към Общинския съвет одобри единодушно шестимата номинирани от различните художествено-творчески гилдии. Членове на журито стават поетът Антонин Горчев, художникът доц. Ростислава..

публикувано на 21.03.19 в 15:44