Никулденски курбан във Велики Преслав

Снимка: Радио Шумен
Никулденски курбан от рибена чорба ще раздаде църквата „Св. св. Петър и Павел” във Велики Преслав малко след 11 часа. За празника преславската църква получи над 230 кг риба от дарители, като една част от нея е доставена от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Шумен. От това дарение се прави курбана, от същата рибата свещеникът изпрати вчера за църквата в село Ивански, а друга част даде на дома за сираци във Велики Преслав.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Протегни ръка за живот

Акция за доброволно кръводаряване под наслов „Протегни ръка за живот“ организира за поредна година шуменската детска градина „Изворче“. Екипът на детското заведение кани всички жеалещи да се присъединят към инициативата, която апочва от 7:30 ч. Медици от Варненското отделение по трансфузионна хематология ще работят в шуменската детска градина..

публикувано на 21.11.19 в 06:26

Добросъбирачи в Шумен

Най-добрите творби на децата, които участваха в конкурса за рисунка „Какво е щастието през моите очи на дете?“   и в литературното предизвикателство „Добросъбирачи“ бяха наградени на тържествена церемония по-рано днес. Конкурсът е част от кампанията „Децата – посланици на доброто“, с която Комплексът за социални услуги за деца и семейства,..

публикувано на 20.11.19 в 16:58

Конкурс за коледна рисунка

За трета поредна година Община Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема Коледа и Нова година. В него могат да участват пет и шестгодишни деца от детските градини и ученици от първи до осми клас от шуменските училища. Авторите трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат и телефон за контакт. Жури от шуменски художници..

публикувано на 20.11.19 в 16:44

Екоуроци за петокласници

Учениците от 5 „а“ и 5 „в“ клас на СУ „Панайот Волов“, представители на „Булекопак“ и „Грийнех“- организации за управление на отпадъци и експерти от РИОСВ отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Двудневната инициатива бе по покана на екоинспекцията и имаше за цел да разясни на подрастващите идеята на разделното събиране на..

публикувано на 20.11.19 в 16:06

Чистят пътищата

Десет километра пътища на територията на община Никола Козлево ще бъдат почистени преди началото на зимата от служители на Държавното ловно сторанство - Паламара и на шуменското пътно управление. През миналата седмица комисия, назначена от областния управител Стефан Желев, е направила оглед на пътищата в района и е издадено предписание за почистване..

публикувано на 20.11.19 в 15:23

Съд за измама с европари

Окръжната прокуратура в Шумен изправя пред съда земеделец, укрил сведения, за да получи неправомерно безвъзмездна помощ от фондове на Европейския съюз 47-годишният   мъж е предаден на съд с обвинителен акт за предоставяне на неверни сведения. Така той е успял да получи левовата равностойност на 10 000 евро, от които над 16 000 лева са от..

публикувано на 20.11.19 в 14:59

Пенсионери на бунт

От 27 ноември започват стъпаловидни протести на пенсионерите в цялата страна с искане за преизчисляване на пенсиите. Всеки регион   ще избере  дата и място за протест в съответния областен град. Това бе решено на национална кръгла маса в Шумен.  „Планираме протестите да бъдат преди окончателното гласуване на бюджет 2020. Предлагаме базата..

публикувано на 20.11.19 в 14:14