Клошарски радости

| обновено на 08.01.17 в 17:31

Найден, Наско... Като тях са десетки други, които не желаят приют, а имат собствени обиталища. Казват, че и друга зима са оцелявали на минус 20 градуса и нищо не ги плаши освен други като тях. Имат доверие на вярното си куче или котка - не на хората. Не желаят дори и временно подслон в Общинското общежитие на ул. "Шуменска комуна", защото стават побои или обират и малкото, което притежават. Малцина ще са тези, които ще потърсят подслон и тази зима в общежитието, въпреки критично ниските очаквани температури. Чуйте срещите на Христина Димитрова с 65-годишния Найден, който живее някъде из кв.Тракия в къща без врати и прозорци и с 28-годишния Наско, пригодил помещение срещу жп гарата в луксозна клошарска квартира.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какви са промените в рамковия договор на Здравната каса?

На извънреден събор на Българския лекарски съюз през уикенда делегатите на съсловната лекарска организация дадоха мандат на ръководството си да подпише Национален рамков договор със Здравната каза за 2017 година. Коментар по темата потърсихме от председателя на Районната лекарска колегия в Шумен д-р Валентина Манолова и от председателя на Сдружението на..

публикувано на 27.02.17 в 14:13

Какво трябва да знаем за вота на 26 март?

11 март е крайният срок, в който избирателите, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес, където да упражнят правото си на глас на предстоящите парламентарни избори. Същият е и срокът, в който избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят..

публикувано на 23.02.17 в 16:41

Контролът в Североизточното държавно предприятие е улеснен

Горските стражари към Североизточното държавно предприятие опазват 325 000 хектара държавни гори. „Обезпечени сме с достатъчно служители“, коментира за Радио Шумен инж. Стоян Саров, началник отдел опазване и защита на държавните горски територии. През миналата година към Предприятието бяха сформирани мобилни контролни екипи, според Саров те работят..

публикувано на 22.02.17 в 15:45

Определиха местата на агитационните материали

В община Шумен днес беше изтеглен жребии, който определи местата за лепене на агитационни материали за отделните партии и коалиции. Не всички регистрирани в РИК присъстваха днес, но от общината се бяха погрижили да има достатъчно места за всички и да няма ощетени. Не присъствалите ще участват в жребий по-късно, стана ясно на срещата. Репортаж на Ирина..

публикувано на 22.02.17 в 15:12

"Лицата на живота" в Пет могили

В рубриката „Лицата на живота“ ще Ви разкажем една история за благотворителността на село. Използването на географското местоположение не е случайно, тъй като благородните жестове в една малка и почти затворена общност могат да имат неочакван отзвук. Преди известно време в свой статус в социалната мрежа, Стефан Стефанов - директор на училището в село Пет..

публикувано на 22.02.17 в 14:37

Стартира форум за Национална ромска платформа, с участници от Русе, Разград, Силистра

От днес до 24 февруари във Велико Търново се провежда Регионален форум по проект “T.E.A.M – Заедно постигаме повече”, насочен към изготвяне на Национална ромска платформа, като механизъм за диалог, обмен и сътрудничество на всички заинтересовани страни по изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите..

публикувано на 22.02.17 в 14:09

Прием на стипендианти във Военното окръжие в Шумен

Студенти от страната могат да кандидатстват за стипендии към Военното окръжие в Шумен. Как става това, за кои специалности важи, какви са предимствата и недостатъците? Отговорите на тези и други въпроси може да научите от интервюто на Жулиета Герова със ст. лейтенант Ивко Асенов, младши експерт във Военното окръжие в Шумен.

публикувано на 22.02.17 в 13:59