Клошарски радости

| обновено на 08.01.17 в 17:31

Найден, Наско... Като тях са десетки други, които не желаят приют, а имат собствени обиталища. Казват, че и друга зима са оцелявали на минус 20 градуса и нищо не ги плаши освен други като тях. Имат доверие на вярното си куче или котка - не на хората. Не желаят дори и временно подслон в Общинското общежитие на ул. "Шуменска комуна", защото стават побои или обират и малкото, което притежават. Малцина ще са тези, които ще потърсят подслон и тази зима в общежитието, въпреки критично ниските очаквани температури. Чуйте срещите на Христина Димитрова с 65-годишния Найден, който живее някъде из кв.Тракия в къща без врати и прозорци и с 28-годишния Наско, пригодил помещение срещу жп гарата в луксозна клошарска квартира.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблемите в БДЖ

Ще бъдем напълно безкомпромисни относно всички проблеми и нередности в системата на БДЖ. Това заяви за Радио Шумен председателят на Съюза на железничарите в България Петър Бунев. Според него, ако ръководството на компанията не предприеме адекватни мерки кризата с липсата на локомотиви ще излезе отново на дневен ред. За проблемите в БДЖ с него..

публикувано на 30.05.17 в 11:52

Липсват млади преподаватели

Образователната система в България страда от остър недостиг на учители. Липсата на адекватни реформи в сектора, натовареността и ниското трудово възнаграждение на педагозите демотивират масово младите. Според председателя на Синдикат „Образование” Юлиян Петров идеята от страна на родителски асоциации всяка класна стая да има камери, които родителите да..

публикувано на 30.05.17 в 11:46

Книга с византийски монети представят в Шумен

Научно издание, написано на един дъх, ще бъде представено днес от 17 часа в Регионалния исторически музей в Шумен. „Византийската императрица върху монетите и печатите” е монографията на завеждащата отдел „Нумизматика” в музея д-р Женя Жекова. Изданието проучва и коментира сеченето на монети не само във Византийската империя, но и по българските земи през..

публикувано на 29.05.17 в 16:29

Румяна Белчева получи награда "Русе"

Директорът на Икономическата гимназия в Русе - Румяна Белчева получи награда “Русе“ за „Цялостен принос в областта на предучилищното, началното, основното, средното и висшето образование" . Наградата й бе връчена навръх празника 24 май. С нея разговаря Галя Савова.

публикувано на 29.05.17 в 15:58

ТЕЛК - Шумен извършва прегледи

През миналата седмица заради отменена от Върховния административен съд наредба работата на ТЕЛК-овете в страната бе частично блокирана. Какво става днес в Териториалната експертна лекарска комисия в шуменската болница провери Мина Денева.

публикувано на 29.05.17 в 14:41

Силистренка с титли от Мис "Седем континета" 2017

Силистренка нареди България в челните позиции сред красавици от целия свят. Тюлин Салим  взе участие в конкурса Мис "Седем континента" 2017, провел се   в Бодрум -Турция. Българката стана трета подгласничка и спечели специална награда. В края на март в родния си град, Тюлин Салим спечели първата си титла  – Мис "Силистра" 2017. Като награда към..

публикувано на 27.05.17 в 17:15

Вицешампион в музиката

Със сребърен медал от Световната купа по фолклор се завърна в родния Разград 16-годишната Патриция Колева. Световната вицешампионска титла тя спечели в конкуренция с над 8 хиляди участници от цял свят, с изпълнение на песента „Брала мома ружа цвете“ - в модерен аранжимент.  Десетокласничката  извоюва и златния медал в Националния шампионат.  Патриция..

публикувано на 27.05.17 в 10:00