Регионалната библиотека в Шумен с нов сайт

Нов сайт "Дигитална библиотека" ще предложи тази година шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Какво означава това? Ще могат ли книгите от фонда да се четат онлайн? Ако не всички, то кои? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от разговора на Миглена Стефанова с Росица Добрева, директор на шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", и с Ваня Борисова, завеждащ "Дигитално студио" към библиотеката.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Благоев от Бялата пръст

Димитър Благоев, който ще чуете в разговор на Радио Шумен също е Дядо. Преди години  е имал вземане - даване с Тодор Живков и Георги Димитров.  Какво свърза Благоев, Живков и Димитров? Кой е мъжът от Бялата пръст, който носи името на Дядото? Къде е днес и с какво се препитава? Чуйте прелюбопитните факти от разговор на Христина Димитрова.

публикувано на 25.03.17 в 18:00

16 млн. лв. са нужни за пречиствателната станция за питейна вода

Финансиране няма, но работен проект за изграждане на пречиствателната станция за питейна вода на Шумен вече има. Той беше представен днес от инж. Тони Йорданов, представител на софийската фирма, избрана да направи проектирането. По думите на специалиста, избраното място в района на квартал „Дивдядово“ осигурява цялата нужна инфраструктура - пътища,..

публикувано на 23.03.17 в 16:17

Жителите на Мараш сами запълват дупки по пътя

По стечение на обстоятелствата почти по едно и също време в две шуменски села на хората им свърши търпението и започнаха да си решават проблемите сами. В Мараш недоволни, но предприемчиви мъже се хванаха и сами запълниха огромна дупка на едно от кръстовищата в селото. Не с асфалт, без линия за строеж и разрешителни - само с бетон. В момента..

обновено на 23.03.17 в 15:46

Кампанията в подкрепа на абитуриенти от Кубрат, набира скорост

Благотворителната кампания „Усмивка”, организирана от Мерлин Мехмедова в подкрепа на абитуриентите в неравностойно положение в Кубрат, вече има своите последователи. Момичета и момчета, които са завършили училище, са подарили празничните си облекла за абитуриенти, които нямат финансови възможности. Мерлин Мехмедова ще се срещне и с ръководствата..

публикувано на 23.03.17 в 15:44

Окръжната прокуратура в Шумен отчете дейността си

През 2016 година са затвърдени положителните тенденции в работата на окръжната и трите районни прокуратури от предходните две години за повишаване на резултатността от противодействието на престъпността. Това заяви на първата си пресконференция като административен ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен прокурор Маргарита Георгиева. В сравнение с..

публикувано на 23.03.17 в 14:49

В Сребърна кипи от живот

Биосферният резерват "Сребърна" се радва на особено оживление, твърди директорът на Природонаучния музей към резервата Елена Илиева. Оказва се заледеното до неотдавна езеро не пречи на биологичните процеси в птичите колонии. От разговора с Илиева ще разберете какво се случва с къдроглавите пеликани в "Сребърна" и възможно ли е вече да се наблюдава..

публикувано на 23.03.17 в 14:22

Ще поскъпне ли природният газ?

Ще плащаме ли повече ток, вода, парно, храна и услуги, ако поскъпне природният газ? Бизнесът е в шок от решението на работната група към Комисията за енергийно и водно регулиране за близо 30% поскъпване на синьото гориво от 1 април. Айше Лятиф с подробностите.

публикувано на 22.03.17 в 16:24