Регионалната библиотека в Шумен с нов сайт

Нов сайт "Дигитална библиотека" ще предложи тази година шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Какво означава това? Ще могат ли книгите от фонда да се четат онлайн? Ако не всички, то кои? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от разговора на Миглена Стефанова с Росица Добрева, директор на шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", и с Ваня Борисова, завеждащ "Дигитално студио" към библиотеката.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Книга с византийски монети представят в Шумен

Научно издание, написано на един дъх, ще бъде представено днес от 17 часа в Регионалния исторически музей в Шумен. „Византийската императрица върху монетите и печатите” е монографията на завеждащата отдел „Нумизматика” в музея д-р Женя Жекова. Изданието проучва и коментира сеченето на монети не само във Византийската империя, но и по българските земи през..

публикувано на 29.05.17 в 16:29

Румяна Белчева получи награда "Русе"

Директорът на Икономическата гимназия в Русе - Румяна Белчева получи награда “Русе“ за „Цялостен принос в областта на предучилищното, началното, основното, средното и висшето образование" . Наградата й бе връчена навръх празника 24 май. С нея разговаря Галя Савова.

публикувано на 29.05.17 в 15:58

ТЕЛК - Шумен извършва прегледи

През миналата седмица заради отменена от Върховния административен съд наредба работата на ТЕЛК-овете в страната бе частично блокирана. Какво става днес в Териториалната експертна лекарска комисия в шуменската болница провери Мина Денева.

публикувано на 29.05.17 в 14:41

Силистренка с титли от Мис "Седем континета" 2017

Силистренка нареди България в челните позиции сред красавици от целия свят. Тюлин Салим  взе участие в конкурса Мис "Седем континента" 2017, провел се   в Бодрум -Турция. Българката стана трета подгласничка и спечели специална награда. В края на март в родния си град, Тюлин Салим спечели първата си титла  – Мис "Силистра" 2017. Като награда към..

публикувано на 27.05.17 в 17:15

Вицешампион в музиката

Със сребърен медал от Световната купа по фолклор се завърна в родния Разград 16-годишната Патриция Колева. Световната вицешампионска титла тя спечели в конкуренция с над 8 хиляди участници от цял свят, с изпълнение на песента „Брала мома ружа цвете“ - в модерен аранжимент.  Десетокласничката  извоюва и златния медал в Националния шампионат.  Патриция..

публикувано на 27.05.17 в 10:00

„Дни на моя град“ в Каспичан

Традиционните майски празници „Дни на моя град“ започват от днес в Каспичан. Общината е подготвила различни прояви, които ще са безплатни за жителите и гостите на града. Поканата оправя кметът на Каспичан Милена Недева. С нея разговаря Миглена Стоянова.

публикувано на 25.05.17 в 15:45

Продължава косенето на тревни площи в Шумен

През тази седмица се акцентира на премахването на излишната тревна растителност в кварталите на Шумен. Това съобщи Златин Кайряков, директор на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. По думите му, кварталите "Херсон" и Добруджански" са почти окосени. Активно се работи в "Боян Българанов" и кв. "Тракия", а от понеделник ще започне..

публикувано на 25.05.17 в 15:33