Регионалната библиотека в Шумен с нов сайт

Нов сайт "Дигитална библиотека" ще предложи тази година шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Какво означава това? Ще могат ли книгите от фонда да се четат онлайн? Ако не всички, то кои? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от разговора на Миглена Стефанова с Росица Добрева, директор на шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", и с Ваня Борисова, завеждащ "Дигитално студио" към библиотеката.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

За професията на акушерката

На Бабинден най-търсени за благодарност са хората, чиято съдба е свързана с появата на нов живот. Всеки, който е получил съвет, подкрепа или помощ от лекари и акушерки не остава безразличен към тях. По този повод сега ще ви срещнем с вече 90-годишната акушерка Стефанка Йотова от Велики Преслав, която през целия си трудов път (45 години) е израждала бебета..

публикувано на 20.01.17 в 14:55

Бедстващи в собствените си домове

Бедстващи в собствените си домове - така се определиха хората с най-ниски или без всякакви доходи в Шумен. Как оцелява тази категория в месеца с рекордно ниски температури? Защо твърдят, че ако зимата не успее да ги убие, то държавата го прави? В репортаж на Радио Шумен ще чуете истории за оцеляване при минусови температури на хора в собствените им домове,..

публикувано на 20.01.17 в 13:52

За гнилите ябълки в журналистиката

На следизборната пресконференция на новоизбрания президент Румен Радев, в разгара на месец ноември миналата година, в медиите се появи сюжет с журналистка и една хвърлена към генерал Радев ябълка. Фабулата почти се повтори на 18.01.2017 г., на пресконференцията на приключващия мандата си президент Росен Плевнелиев. Същата журналистка обиди държавния..

публикувано на 19.01.17 в 13:51

Шрифтът "Адис" в помощ при дислексия

Шрифт за хората с дислексия е разработила студентката от Националната художествена академия Кристина Костова. Така момичето приключва магистърския си проект във висшето училище. Самата Кристина е човек с дислексия и е наясно с проблемите, които имат децата в училище. Обикновено те непрекъснато получават забележки, че не са си научили уроците, че не..

публикувано на 18.01.17 в 15:43

С поглед от снегорина

Зимата – красива, опасна, примамлива, чиста, вдъхновяваща или носеща само проблеми? Как изглежда тя през очите на хората, които се грижат за почистването на снега в Шумен? Хора, които не рядко поемат недоволството на гражданите - една среща с водач на снегорин. При него в машината се качи Жулиета Герова.

публикувано на 18.01.17 в 15:15

Бъдете толерантни на пътя!

От вчера в Шумен вали третият по-голям сняг за тази зима. Той създава проблеми на фирмите по почистването, на хората, които отиват на работа или училище, но най-вече на тези, които си изкарват парите зад кормилото и няма как да останат в къщи докато бялата покривка се стопи. Как се кара при тази ситуация по шуменските улици, как са почистват те от..

публикувано на 18.01.17 в 13:10

Заледяването увеличи броя на пациентите с травми

Заледените улици са предпоставка за травми. Увеличава се броят на пациентите със счупвания, както в русенската, така и в шуменската болници. Мина Денева разговаря с началника на отделението по ортопедия в МБАЛ - Шумен д-р Милан Пеев.

публикувано на 18.01.17 в 12:00