Регионалната библиотека в Шумен с нов сайт

Нов сайт "Дигитална библиотека" ще предложи тази година шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Какво означава това? Ще могат ли книгите от фонда да се четат онлайн? Ако не всички, то кои? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от разговора на Миглена Стефанова с Росица Добрева, директор на шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", и с Ваня Борисова, завеждащ "Дигитално студио" към библиотеката.


ВИЖТЕ ОЩЕ

България не е безгласна буква в ЕС

С дискусия между преподаватели, ученици и студенти днес приключиха инициативите от Месеца на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Шумен. Домакин на срещата бе Шуменският университет. Подробности чуйте в репортажа на Стоян Стоянов.

публикувано на 25.04.18 в 16:22

Добра новина за малките български хора

Десетата национална среща на Националната организация „Малки български хора“ ще се проведе от 28 април в местността „Текето“ край русенското с. Николово. В дискусии те ще направят кратък анализ на направеното през изминалата година и ще обсъдят целите си за следващата година. В интервю на Сълза Стаменова председателят на Управителния съвет на..

публикувано на 25.04.18 в 15:26

В сезона на кърлежите

Започна сезонът на кърлежите. Малките, кръвосмучещи насекоми, които предават много болести. Шумен е ендемичен регион, в който освен лаймска болест, кърлежите разпространяват марсилска треска и други инфекциозни болести. Лаймската болест е инфекциозно заболяване, но много често личните лекари пращат пациента при дерматолог. Това е излишно, тъй като те..

публикувано на 25.04.18 в 14:57

Иван Иванов: ГЕРБ са виновни за скандала в БСП-Шумен

Народният представител  от БСП Иван Иванов каза за Радио Шумен, че така нареченият „преврат" в шуменската организация на столетницата е провокиран от три посоки - кмета на Шумен, икономически интереси и вътрешнопартийната опозиция. Чуйте разговора му с Красимира Петкова.

публикувано на 25.04.18 в 14:47

АБВ се готви за предсрочни избори

Партия АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори. Това заяви в Шумен Румен Петков от изпълнителното бюро на формацията. Към момента структурите в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово са избрали делегати за участие в  третия конгрес на АБВ през май в София. Чуйте репортажа на Георги Софронов. 

публикувано на 24.04.18 в 17:37
Свобода

Изповеди от Ада

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” ще си говорим за дрогата, хазарта, алкохолът и вярата. За завръщането към Живота. Какво събира хората, намерили спасение в зависимостите и какво ги разделя, ще научите, ако чуете звуковия файл. С вас е Георги Софронов.

публикувано на 24.04.18 в 14:28

Какво ни казват сирените?

Не само по този повод, а заради изправност на известителните съоръжения от днес до 23 май в област Шумен по график започва провеждането на годишна профилактика на сиренната система. Възможно през тези 30 дни да чуете кратък звук на сирени с продължителност от 5 до 10 секунди, но знайте, че това е част от пробите, които ще се правят в различни дни по..

публикувано на 24.04.18 в 09:52