Регионалната библиотека в Шумен с нов сайт

Нов сайт "Дигитална библиотека" ще предложи тази година шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Какво означава това? Ще могат ли книгите от фонда да се четат онлайн? Ако не всички, то кои? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от разговора на Миглена Стефанова с Росица Добрева, директор на шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", и с Ваня Борисова, завеждащ "Дигитално студио" към библиотеката.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Втората пенсия – въпроси и отговори

В „Часът на репортера“ днес темата бе втората пенсия на работещите български граждани, които са родени след 31 декември 1959 година. В предаването разговаряхме с Никола Абаджиев - председател на Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. В следващите минути ще чуете отговори на въпросите: Как ще можем да си получаваме средствата..

публикувано на 23.01.18 в 16:30

Шуменец иска да спечели финландския “X Factor”

Шуменецът Викторио Ангелов е на 18 години и е единственият българин, който ще се бори за победа във финландския вариант на музикалното шоу “X Factor”. От 2012 г. той живее със семейството си в студената скандинавска страна, а зад гърба си има две успешни участия в реалити формати за деца. Бил е финалист в „Гласът на Финландия“. За емоциите и..

публикувано на 22.01.18 в 15:33

Майки от Силистра помагат на деца и семейства в нужда

Майки от Силистра, обединени в група в социалната мрежа, решиха да започнат кампания в подкрепа на деца и семейства, които са в неравностойно положение. Семейството на тригодишната Габи е първото, което майките включиха в своята инициатива. В конкретния случай помощта, която ще получи семейството, е да се съберат пари, за да бъдат платени здравните..

публикувано на 22.01.18 в 09:05

Забавна химия? Възможно е!

Забавната и любопитната страна на науката откриха днес шуменските деца в научната лаборатория в читалището „Добри Войников“. Под ръководството на гостуващи инструктори от Бургас децата се запознаха с интересните страни на химията. Те правиха различни опити със специално подбрани безопасни химични реагенти. Атрактивни опити могат да се правят и в..

публикувано на 20.01.18 в 12:44

Боян Тодоров отговаря на слушатели на Радио Шумен

След първото излъчване в ефир на новината за старта на проекта за обновяване на градската среда в кв. "Тракия",  на редакционните телефони на Радио Шумен започнаха да се обаждат недоволни слушатели. Коментарите към публикуваната новина във Фейсбук също бяха разгорещени. Хората настояваха и други улици да бъдат ремонтирани. Единият сигнал бе свързан с..

публикувано на 19.01.18 в 15:46

Постоянството е път към успеха

Вече цяла година Изабел Овчарова от Шумен е сред най-известните влогъри. Тя е само на 17 години, а интернет изявите й достигат огромен брой почитатели. Какви са плановете й в началото на новата година и кои са качествата й, които карат толкова много хора да я обичат? Чуйте Изабел в интервю на Жулиета Герова.

публикувано на 18.01.18 в 15:55

Неглижираме профилактиката

Едва 48 процента от пациентите в Търговищка област в зряла възраст   са се възползвали от правото си на профилактичен преглед през 2017 г. 49 000 са извършените от общопрактикуващите лекари в Търговищко профилактични прегледи на над 18-годишни пациенти през миналата година при 102 000 общ брой на здравоосигурените възрастни, поясни Стоянов. Обемът на..

публикувано на 18.01.18 в 14:01