Регионалната библиотека в Шумен с нов сайт

Нов сайт "Дигитална библиотека" ще предложи тази година шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Какво означава това? Ще могат ли книгите от фонда да се четат онлайн? Ако не всички, то кои? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от разговора на Миглена Стефанова с Росица Добрева, директор на шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", и с Ваня Борисова, завеждащ "Дигитално студио" към библиотеката.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

В изречението "Апостол" няма правописни грешки...

Ако Радичков казва, че човек е дълго изречение писано с вдъхновение, но с много правописни грешки, в изречението Апостол - няма правописни грешки! Така от шуменското Средно училище "Сава Доброплодни" мотивираха поредицата от прояви, с които отбелязват 144 години от гибелта на Васил Левски. Като олтар на Апостола бяха подредени кът и изложба с негови..

публикувано на 19.02.17 в 09:15

Дупки зейнаха в Разград след снега

С топенето на снега улиците на Разград заприличаха на лунен пейзаж. Гражданите недоволстват от състоянието на настилката. Кметът на града Валентин Василев обяви, че виновни за проблемите са климатичните условия и обеща сериозни средства за ремонти. Репортаж на Петър Петров.

публикувано на 16.02.17 в 16:13

Шуменци протестираха срещу новата цена на водата

Шуменци излязоха на протест срещу очакваното повишение на цената на питейната вода. В момента един кубик струва 2.64 лв., а предложението, внесено в Комисията за водно регулиране е цената да стане 3.35 лв. Повече за протеста чуйте от репортажа на Ирина Павлова.

публикувано на 16.02.17 в 16:09

Започва строителството на спортната зала в Шумен

Договорът за строителството на многофункционалната спортна зала в Шумен бе подписан днес. Подробности за големия проект разясниха от фирмата-изпълнител и кметското ръководство. Миглена Стефанова разказва още.

публикувано на 16.02.17 в 15:13

Кои са частните съдебни изпълнители?

В края на миналата година частните съдебни изпълнители и Сдружението на общините организира приемни за граждани. Консултации се проведоха в 42 населени места в малки и големи общини. В представите на хората частният съдебен изпълнител е негативен. „При срещите ни стана ясно, че хората имат нужда от информация както за работата на частния съдебен изпълнител..

публикувано на 15.02.17 в 17:23

Проверяваме здравното си досие онлайн

Пациентите имат възможност да получат информация за здравното си досие чрез уникален код за достъп, който се издава във всяка Районна здравна каса. За тази възможност напомниха от Националната здравноосигурителна каса. Мина Денева разговаря по темата с директора на Районната здравноосигурителна каса в Търговище Емил Стоянов.

публикувано на 15.02.17 в 17:15

„Не всеки крадец е мошеник“ с премиера в Търговище

Крадец влиза в празна богаташка къща, но внезапно се прибират собствениците. Така започва поредният фарсов шедьовър на майстора на импровизациите - нобеловият лауреат за литература Дарио Фо. Този път премиерата на комедията „Не всеки крадец е мошеник“ е дело на Драматичния театър в Търговище и ще приеме първите си зрители довечера от 19 часа. Постановката..

публикувано на 15.02.17 в 17:05