Ришкият проход е отворен за движение

БГНЕС

Ришкият проход е отворен за движение за всички видове МПС от 7 часа тази сутрин. Това съобщиха от Областното пътно управление в Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличие за екипа на шуменската поликлиника

Предложението екипът на Диагностично-консултативен център 1 в Шумен да получи отличието „Заслужил медицински колектив” на община Шумен за 2017 година бе одобрено единодушно от комисията по Просвета, образование и наука към Общинския съвет. „Това е едно заслужено отличие за този колектив”, коментира съветникът Бисерка Йовчева. „Лекарите от това лечебно..

публикувано на 19.10.17 в 17:19

85 години вестник "Шуменска заря"

Днес се навършват 85 години от излизането от печат на първия брой на вестник „Шуменска заря“. Пожълтелите страници са открити преди три години в архива на Регионалния исторически музей. Вестник „Шуменска заря“ е приемник на вестниците „Освобождение“ и „Коларовградска борба“. Основан е на 19 октомври 1932 година.

публикувано на 19.10.17 в 17:15

Обучават служители да се справят с конфликтите на интереси

Държавните и общински служители в страната нямат достатъчно знания по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Това каза за Радио Шумен Емилия Динекова, директор на правната дирекция в Комисията за /предотвратяване и установяване/ на конфликт на интереси. Днес трима експерти от Комисията представиха в Шумен законовите разпоредби и..

публикувано на 19.10.17 в 16:44

Липсват лекари в Шуменска област

Кадровият проблем в лечебните заведения от Шуменска област се задълбочава. Това каза за Радио Шумен председателят на Районната лекарска колегия д-р Валентина Манолова на днешния професионален празник на българския лекар. "В момента местната организация на медиците наброява 527 лекари. Напуснали са седем. Нито един млад, току-що завършил лекар не е..

публикувано на 19.10.17 в 15:35

Шахта ще отвежда водата, стичаща се край р-т "Боровец" в Шумен

Започнаха дейностите по отвеждането на водата, която се стича по пътя в района на ресторант "Боровец". Вода от два стари каптажа на Шуменското плато мокри от месец настилката и създава опасност при преминаване. Комисия от експерти на Общината и ВиК направи оглед и прецени, че ще се направи шахта за водохващане, а с тръби водата ще се отвежда в дерето...

публикувано на 19.10.17 в 15:02

Специализирана операция на МВР в Шумен

Специализирана операция за намаляване на предпоставките за пътни инциденти се провежда към момента в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Участват служители на „Териториална полиция“ към Районното управление в Шумен. Ще се извършват проверки за неправомерно престояване и паркиране на моторни превозни средства пред училищата. Ще се следи дали..

публикувано на 19.10.17 в 14:24

Проекти за 23 млн. лв. са реализирани в община Венец

Проекти за близо 23 092 000 лева по европейски програми са реализирани в община Венец през първия програмен период. Това съобщи кметът на общината Нехрибан Ахмедова на среща с екипа на Областната управа - Шумен, която се проведе във Венец. „Собственият ни финансов ресурс никога не би достигнал, за да направим всичко това, което успяхме да реализираме за..

публикувано на 19.10.17 в 13:36