Ришкият проход е отворен за движение

БГНЕС

Ришкият проход е отворен за движение за всички видове МПС от 7 часа тази сутрин. Това съобщиха от Областното пътно управление в Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удариха пешеходка на заден ход

19-годишна жена е пострадала при пътен инцидент в село Живково. Произшествието е възникнало около 12:15 ч. вчера. Водач на автобус   с шуменска регистрация е ударил пешеходка при движение на заден ход. Пострадалата от същото село е откарана за преглед в МБАЛ - Шумен, където било установено тъканно разкъсване на десен глезен на петата. Водачът на..

публикувано на 21.03.18 в 12:35

Хванаха две каруци с крадени дърва

Трима криминално проявени мъже са задържани по време на специализирана полицейска операция за недопускане на незаконен добив, транспорт и търговия с дървесина. Около 17:30 ч. вчера служители на специализираните полицейски сили към областната дирекция са установили петима местни жители, които се придвижвали с две каруци в землището на село Преселка в..

публикувано на 21.03.18 в 12:16

ВМРО против идеята за огромен кръст на платото

ВМРО в Шумен излезе със становище за инициативата на Националния фронт за спасение на България за изграждане на православен кръст на Шуменското плато. „Ние от областното ръководство на ВМРО считаме, че подобна инициатива е ненавременна и излишна“, се казва в текста. На платото има Паметник на създателите на българската държава, който се е утвърдил..

публикувано на 21.03.18 в 11:29

Медицинска грижа за деца в риск

Започнаха профилактичните педиатрични прегледи в село Ивански. Общо 20 деца са прегледани от педиатър в Ивански от началото на март. В обновената здравна служба на селото вече работят два нови медицински кабинета – педиатричен, АГ-кабинет и манипулационна. Те са изградени по проекта на Община Шумен „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро..

публикувано на 21.03.18 в 11:19

24 часа видео за взрива в Хитрино

В Шуменският окръжен съд продължава делото срещу машинистите на влака убиец в Хитрино. За инцидента с взривената цистерна на гарата на 10 декември 2016 г. са обвинени машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. В няколко поредни заседания ще бъдат предявени материали, които не са предоставени на защитата при досъдебното производство, обясни..

публикувано на 21.03.18 в 11:08

Млади природолюбители в екоинспекцията

„Природата за водата“ е темата на Световния ден на водата, който се отбелязва всяка година на 22 март. Темата е насочена към прилагане на природосъобразни решения за справяне   с предизвикателствата, пред които сме изправени през 21 век. Днес екоексперти и лаборанти от Регионалната лаборатория в   Шумен ще изнесат беседа пред ученици от СУ „Св...

публикувано на 21.03.18 в 09:58

Цял Шумен събира помощи за Рая

Събрани са близо две трети от сумата, необходима за операция на 5-годишната Рая от Шумен. Детето е с диагноза детска церебрална парализа /ДЦП/. Предстои ѝ сложна операция на гръбначния стълб, която ще бъде направена в американска клиника, припомня майката Емилия Чапкънова."Вярвам, че съвсем скоро ще бъдем на финала на събирането на средствата и ще имаме..

публикувано на 21.03.18 в 09:49