Отварят пътя до Живково

Снимка: Радио Шумен
Около 13 ч. днес ще е проходим пътят до хитринското село Живково, съобщи за Радио Шумен Ридван Муса, специалист „Гражданска защита“ в общината. Предстои участъкът да бъде уширен. „Трудно ще бъде разминаването на два автомобила, но с техниката ще направим отбивки, където колите да могат да се изчакват”, каза още Муса. Вече има достъп до всички села от община Хитрино.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава разчистването на стари коли в Шумен

Разчистването на улиците на Шумен от спрени от движение превозни средства продължава, това съобщи Борислав Станев, гл. инспектор в отдел „Контрол по чистотата“. "За две седмици доброволно са премахнати около 16 автомобила. Образувани са десет процедури, изпратили сме справката в КАТ", каза още Станев. Той отбеляза, че излезлите от употреба автомобили се..

публикувано на 19.09.17 в 16:42

Кога ще бъде готова "Арена Шумен"

Работи се усилено по металната конструкция на „Арена Шумен”, след което ще бъде поставен високия куполен покрив. Грубият строеж в готов на 80%, металната конструкция на 20-30%. На 25 септември започваме довършителни работи - съблекални, магазини, фитнес. Общо за обекта работата е готова на 70%. Срокът по договор е февруари 2018 г. Ние ще направим всичко..

публикувано на 19.09.17 в 15:45

Санкции за неправилно паркиране в Шумен

53 акта за неправилно паркиране на територията на Шумен са съставили общински инспектори от 1 до 15 септември, отчете гл. инспектор Борислав Станев. Отделно при съвместните проверки със служители на сектор „Пътна полиция” са започнати още 60 процедури за санкциониране на шофьори, неспазващи правилата за паркиране, отчете инспектор Станев. Глобата за..

публикувано на 19.09.17 в 14:27

Такси блъсна пешеходка в Шумен

Таксиметров автомобил удари възрастна жена на пешеходна пътека в Шумен. Инцидентът е станал малко преди 13 часа, на улица "Панайот Волов". Жена на 60-годишна възраст е била зад волана. По думите и, пресичащата излязла внезапно на платното.  Пробата за алкохол на шофьорката е отрицателна. Очевидци разказаха, че пострадалата няма тежки наранявания. Тя е..

публикувано на 19.09.17 в 14:10

Шуменка даде пари и злато на измамници

С 2680 лева, 350 евро, 100 долара и около 100 гр. златни накити била измамена по телефона 54-годишна жена от Шумен. Жертвата била въвлечена в заблуда вчера по обяд. На домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за полицай и я помолил да окаже съдействие за залавяне на телефонни измамници. С идеята, че помага на органите на реда при провеждане на..

публикувано на 19.09.17 в 13:14

Промени в движението на автомобили

Община Шумен информира гражданите и гостите на Шумен, че на 22 септември, петък, от 13:30 до 20:00 часа и на 23 септември, събота от 8:00 до 15:00 часа влизат в сила следните промени в движението на автомобили, свързани с провеждането на Историческия фестивал “Доблест и слава” в района на Шуменската крепост: Въвежда се еднопосочно движение по пътя към..

публикувано на 19.09.17 в 13:12

Преглеждат за туберколоза хора от рискови групи в Шуменско

Безплатни изследвания за туберколоза ще се извършват през следващите десет дни в Шуменска област, съобщават от областната администрация. Те са насочени към рисковите групи от ромски произход. Ще бъдат обхванати около 600 души, като организацията по места ще бъде създадена от общинските администрации, здравните медиатори, Регионалната здравна..

публикувано на 19.09.17 в 09:12