Отварят пътя до Живково

Снимка: Радио Шумен
Около 13 ч. днес ще е проходим пътят до хитринското село Живково, съобщи за Радио Шумен Ридван Муса, специалист „Гражданска защита“ в общината. Предстои участъкът да бъде уширен. „Трудно ще бъде разминаването на два автомобила, но с техниката ще направим отбивки, където колите да могат да се изчакват”, каза още Муса. Вече има достъп до всички села от община Хитрино.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкрасяват детска градина в Драгоево

Във великопреславското село Драгоево ще ремонтират детската градина „Славейче“ с близо 65 000 лв. Почти половината от парите идват от проекта „Красива България“, а 35 000 лв. са от общинския бюджет. Проектът предвижда външна изолация, подмяна на старата дървена дограма, монтаж на енергоспестяващо осветление и благоустрояване на двора и детската..

публикувано на 23.02.18 в 11:41

Табели с легенди на изворни чешми

Табели с преславски легенди ще стоят до изворните чешми край Велики Преслав по училищен проект. Край чешма „Радула” в стария град вече е поставена табела, която разказва историята за жълтото Урумово лале. Проектът и неговата реализация са дело на учителката Славка Савова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. 10-годишна Дебора Тодорова обяснява, че проектът..

публикувано на 23.02.18 в 11:36
Георги Апосолов и Цветан Симеонов /вляво/ при връчване на приза

„Алкомет“ с награда за ИТ проект в сферата на промишлеността

Проект на „Алкомет“ беше отличен като най-добър в сферата на промишлеността в традиционния конкурс, който вестник   „ Computerworld България“ и ICT Media организират за 14-та година. Церемонията по награждаването на победителите от конкурса „ИТ проект на годината“ се състоя на 21 февруари 2017 г. в гранд хотел „София“. В оспорваната надпревара през..

публикувано на 23.02.18 в 09:43

Община Никола Козлево купува моторна лодка

Съветниците в Никола Козлево упълномощиха кмета Ешреф Реджеб да започне действия по прекратяване съсобствеността между администрацията и потребителните кооперации в Никола Козлево и Пет могили. Преди да бъде задействана процедурата, ще се проведат срещи с двете страни, като в разговорите ще участват и представители на Общинския съвет, за да се изяснят..

публикувано на 22.02.18 в 16:28

Осигуряват грижа за болни и стари хора

Общо 80 домашни помощници и лични асистенти ще бъдат назначени в община Шумен. Социалната услуга е продължение на миналогодишен проект, но вече като държавно делегирана дейност. От назначените работници 46 ще са лични асистенти и ще се грижат за 93 души с различни увреждания. Останалите ще бъдат домашни помощници на общо 270 нуждаещи се. Проектът..

публикувано на 22.02.18 в 16:20

Одобриха инвестициите на ВиК - Шумен

Общинският съвет упълномощи представителя на община Шумен да гласува „за“ подробната инвестиционната програма на ВиК за тази година. Тя ще бъде разгледана на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, насрочено за 27 февруари. Предвидените инвестиции за 2018 г. са 600 000 лв. за цялата област, а за община Шумен - 235 000 лв. Това стана ясно от думите на..

публикувано на 22.02.18 в 15:24

882 лв. средна заплата в Шуменско

11-о място в страната по средно месечно възнаграждение заема Шуменска област към края на миналата година. Това сочат данните на статистиката. За четвъртото тримесечие размерът е 882 лева – с 5,3 % по-висок от периода юли-септември. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са „Образование“, „Култура, спорт и развлечения“,..

публикувано на 22.02.18 в 15:11