Отварят пътя до Живково

Снимка: Радио Шумен
Около 13 ч. днес ще е проходим пътят до хитринското село Живково, съобщи за Радио Шумен Ридван Муса, специалист „Гражданска защита“ в общината. Предстои участъкът да бъде уширен. „Трудно ще бъде разминаването на два автомобила, но с техниката ще направим отбивки, където колите да могат да се изчакват”, каза още Муса. Вече има достъп до всички села от община Хитрино.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменски ученици разработиха мобилно приложение

Приложението за смарт телефони „1300 години България“ ще бъде официално стартирано на 1 юни от 14 часа в района на Комплекса „Създатели на българската държава“ в Шумен. Детската интерактивна игра е направена от преподавателя по информационни технологии Ангел Ангелов и неговите възпитаници Габриел Атанасов и Радостин Емануилов. "Приложението се казва "1300..

публикувано на 30.05.17 в 13:38

Млекопреработвателите искат промени в нормативните изисквания

„Трябва да бъдат защитени интересите както на производителите, така и тези на млекопреработвателните предприятия. Това може да стане само с промени в Наредба 2, счита Магдалена Апостолова от Асоциацията на млекопроизводителите в България. Наредбата регламентира специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве..

публикувано на 30.05.17 в 13:25

Творчески ателиета, игри и томболи за Деня на детето в Шумен

Община Шумен организира разнообразна програма за Международния ден на детето, съобщават от местната администрация. Празникът на 1 юни (четвъртък) ще започне в 9 ч. с инициативата “Библиотекар за един ден” в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров". Деца от начална и прогимназиална степен от шуменските училища ще се запознаят с правилата за..

обновено на 30.05.17 в 11:58

Възрастна жена почина, блъсната от кола в Шумен

84-годишна жена е починала след пътен инцидент, станал минути след 17:00 ч. вчера на ул. „Марица“ в Шумен. Шофьор на лек автомобил „Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация блъснал пресичащата по пешеходна пътека жена. Пострадалата е откарана в МБАЛ - Шумен, където са установени множество фрактури по цялото тяло. През нощта е починала. Тестът за алкохол на..

публикувано на 30.05.17 в 11:09

Семинар с млекопроизводители се провежда в Шумен

Среща семинар с животновъди организира днес в Шумен БАБХ. На нея ще бъде разяснена новата Наредба 2 за специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко, предлагането на пазара на мляко и млечни продукти и официалния им контрол. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Областния съвет по животновъдство..

публикувано на 30.05.17 в 09:28

Шуменци предават старите си електроуреди

Кампания за събиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване организира днес Община Шумен. Гражданите могат да предадат старите си електрически уреди - печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори и др. в три мобилни пункта - в двора на бившето Пето основно училище от 9:00 до 11:00 часа, на паркинга на Регионалната..

публикувано на 30.05.17 в 09:03

Централната част на Шумен е без ток

Авария на далекопровод остави централната част на Шумен без ток около 6.30 ч. Екип на Енергодружеството работи по отстраняване на повредата, но точен час кога ще бъде възстановено електрозахранването, не може да се посочи - това обясниха дежурните на денонощния телефон за връзка 0700/161 61.

публикувано на 30.05.17 в 07:41