Изложба "CODE 03" в Шумен

Художествена изложба "CODE 03" бе открита в галерия "Университетска" в корпус 2 на Шуменския университет на 20.03.2017 г. от 12:00 часа. Участници в нея са Галина Петкова, Деница Спасова, Мария Ангелова, Мая Райчева, Теменуга Христова, Горан Ангелов, Евгени Янакиев, Петьо Дамянов и Светлин Савов. Те са част от едно младо поколение художници, получили своето образование в Шуменския университет, като немалка част от тях остават свързани с града и днес. Още за изложбата може да чуете от разговорите на Антоний Димов с професор Валери Чакалов, преподавател в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и с авторите на изложбата.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феерия от цветове и музика в Русе

Русе ще е домакин днес на второто издание на младежкия фестивал „Музика и цветове“. Началото е от 19:30 ч. на понтон №8 на Кея в дунавския град. Идеята е на учениците от Младежкия парламент в Русе. В рамките на фестивала участниците разпръскват във въздуха безвреден органичен цветен прах, като така се създава феерия от цветове. Специални гости на..

публикувано на 28.06.17 в 11:04

Бита и културата на каракачаните ще видят шуменци

Нова временна изложба на тема „Каракачаните - черните хора с бели души” ще бъде експонирана в Мраморното фоайе на Регионалния исторически музей в Шумен. Тя е посветена на една от етническите групи, живеещи на територията на днешните български земи. Каракачаните са затворена общност с основен поминък мобилно животновъдство и с неповторими фолклор, обичаи,..

публикувано на 28.06.17 в 09:18

Разградски деца обраха наградите на музикален фестивал

Пет първи, четири втори и една поощрителна награда спечелиха възпитаниците на Музикалната школа „Илия Бърнев“ в Разград от Националния фестивал на музикалните школи в Пловдив. В категорията индивидуални изпълнения на пиано първенци станаха Славена Петкова, Кристина Дончева, Християна Наковска и Ивана Хосровян. В категорията „дуо“ първа награда..

публикувано на 27.06.17 в 17:05

Нови детски книги представят в Русе

„В света на детската книга” се нарича творческата среща с автори на стихове и приказки. В Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе от 17 часа ще бъдат представени най-новите детски книги на Стефка Стоянова, Марин Тачков и Надежда Радева. Творбите на тримата автори са ориентирани към читателската аудитория от предучилищна и начална училищна възраст...

публикувано на 27.06.17 в 10:12

Започва фестивалът „Ромите и киното“

Второто издание на фестивала „Ромите и киното“ по проект за интеграция на роми и други уязвими групи ще се проведе от днес до 29 юни в Русе. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Швейцария. Фестивалът включва три филма, като всеки един от тях е посветен на етнокултурната идентичност и ще се излъчат в Пленарната зала на Община Русе от 18 часа. Тази..

публикувано на 27.06.17 в 09:26

Един билет - три представления в Силистра

„Цена по желание” на билетите за драматичните представления за възрастни обявява от началото на юли Драматично-кукленият театър в Силистра, съобщи директорът на театъра Златина Станева. Билетите ще се продават след представлението на цени, определени от зрителите. Според Станева по този начин публиката ще може да оцени качеството на спектакъла и..

публикувано на 26.06.17 в 16:59

Откриват изложбата „Старите русенски фотографи“

Изложбата „Старите русенски фотографи“ ще бъде открита от 17:30 часа в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“в Русе. Организатори са екипът на проекта Русчук.бг, които са поканили и известния ни фотограф Зафер Галибов. Той ще представи последната си книга „Светлописите“, посветена на историята на българското фотографско изкуство. Галибов е български..

публикувано на 26.06.17 в 09:10