Движението през гара Хитрино ще бъде възстановено

Снимка: Радио Шумен

До края на деня ще бъде възстановено движението по втори и трети коловоз на гара Хитрино. Това съобщи генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски. Днес той инспектира на място ремонта на железния път. "През следващите няколко дни влаковете ще преминават през ремонтираните коловози със скорост 25 км/ч., за да се наблюдава състоянието им. Виждате каква мобилизация направихме, за да възстановим железния път, контактната мрежа и прелестна настилка в пострадалия участък. Четвърти коловоз все още е в тежко състояние, но в рамките на месец ще бъде възстановен. Разходите са между 150-200 хил. лв.", уточни Папукчийски. Генералният директор на „Железопътна инфраструктура“ уточни, че се предвиждат ремонти по целия участък Русе - Каспичан, като ще се подменят всички осигурителни инсталации с нови 90 маршрутно-компютърни сигнализации. „Това значително ще подобри обслужването на влаковете“, поясни той. „Доволни сме от ремонта, след окончателното приключване, прелезът на селото ще стане отново удобен. До края на седмицата трябва да имаме сключени договори за частичните ремонти. Направени са стойностни сметки на 21 къщи, гласувани от Общинския съвет и одобрени от Министерството на труда и социалната политика", каза кметът на Хитрино Нуридин Басри. Той увери, че средствата от даренията и помощта от държавата се изразходват при сериозен контрол, като всички обещания за ремонти ще бъдат изпълнени.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличие за екипа на шуменската поликлиника

Предложението екипът на Диагностично-консултативен център 1 в Шумен да получи отличието „Заслужил медицински колектив” на община Шумен за 2017 година бе одобрено единодушно от комисията по Просвета, образование и наука към Общинския съвет. „Това е едно заслужено отличие за този колектив”, коментира съветникът Бисерка Йовчева. „Лекарите от това лечебно..

публикувано на 19.10.17 в 17:19

85 години вестник "Шуменска заря"

Днес се навършват 85 години от излизането от печат на първия брой на вестник „Шуменска заря“. Пожълтелите страници са открити преди три години в архива на Регионалния исторически музей. Вестник „Шуменска заря“ е приемник на вестниците „Освобождение“ и „Коларовградска борба“. Основан е на 19 октомври 1932 година.

публикувано на 19.10.17 в 17:15

Обучават служители да се справят с конфликтите на интереси

Държавните и общински служители в страната нямат достатъчно знания по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Това каза за Радио Шумен Емилия Динекова, директор на правната дирекция в Комисията за /предотвратяване и установяване/ на конфликт на интереси. Днес трима експерти от Комисията представиха в Шумен законовите разпоредби и..

публикувано на 19.10.17 в 16:44

Липсват лекари в Шуменска област

Кадровият проблем в лечебните заведения от Шуменска област се задълбочава. Това каза за Радио Шумен председателят на Районната лекарска колегия д-р Валентина Манолова на днешния професионален празник на българския лекар. "В момента местната организация на медиците наброява 527 лекари. Напуснали са седем. Нито един млад, току-що завършил лекар не е..

публикувано на 19.10.17 в 15:35

Шахта ще отвежда водата, стичаща се край р-т "Боровец" в Шумен

Започнаха дейностите по отвеждането на водата, която се стича по пътя в района на ресторант "Боровец". Вода от два стари каптажа на Шуменското плато мокри от месец настилката и създава опасност при преминаване. Комисия от експерти на Общината и ВиК направи оглед и прецени, че ще се направи шахта за водохващане, а с тръби водата ще се отвежда в дерето...

публикувано на 19.10.17 в 15:02

Специализирана операция на МВР в Шумен

Специализирана операция за намаляване на предпоставките за пътни инциденти се провежда към момента в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Участват служители на „Териториална полиция“ към Районното управление в Шумен. Ще се извършват проверки за неправомерно престояване и паркиране на моторни превозни средства пред училищата. Ще се следи дали..

публикувано на 19.10.17 в 14:24

Проекти за 23 млн. лв. са реализирани в община Венец

Проекти за близо 23 092 000 лева по европейски програми са реализирани в община Венец през първия програмен период. Това съобщи кметът на общината Нехрибан Ахмедова на среща с екипа на Областната управа - Шумен, която се проведе във Венец. „Собственият ни финансов ресурс никога не би достигнал, за да направим всичко това, което успяхме да реализираме за..

публикувано на 19.10.17 в 13:36