Движението през гара Хитрино ще бъде възстановено

Снимка: Радио Шумен

До края на деня ще бъде възстановено движението по втори и трети коловоз на гара Хитрино. Това съобщи генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски. Днес той инспектира на място ремонта на железния път. "През следващите няколко дни влаковете ще преминават през ремонтираните коловози със скорост 25 км/ч., за да се наблюдава състоянието им. Виждате каква мобилизация направихме, за да възстановим железния път, контактната мрежа и прелестна настилка в пострадалия участък. Четвърти коловоз все още е в тежко състояние, но в рамките на месец ще бъде възстановен. Разходите са между 150-200 хил. лв.", уточни Папукчийски. Генералният директор на „Железопътна инфраструктура“ уточни, че се предвиждат ремонти по целия участък Русе - Каспичан, като ще се подменят всички осигурителни инсталации с нови 90 маршрутно-компютърни сигнализации. „Това значително ще подобри обслужването на влаковете“, поясни той. „Доволни сме от ремонта, след окончателното приключване, прелезът на селото ще стане отново удобен. До края на седмицата трябва да имаме сключени договори за частичните ремонти. Направени са стойностни сметки на 21 къщи, гласувани от Общинския съвет и одобрени от Министерството на труда и социалната политика", каза кметът на Хитрино Нуридин Басри. Той увери, че средствата от даренията и помощта от държавата се изразходват при сериозен контрол, като всички обещания за ремонти ще бъдат изпълнени.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Аскеер" за Николай Гундеров

Текстът „Пробен срок“ на шуменеца Николай Гундеров бе отличен с наградата „Аскеер“ за 2017 година в категория „Съвременна българска драматургия“. Това се случи тази вечер на церемония в театър "Българска армия" в столицата. Представлението на Гундеров  се играе в Театър 199, под режисурата на Тея Сугарева. Шуменският драматург спечели приза, за който..

публикувано на 24.05.17 в 20:41

Голямата общинска награда „Златен век” връчиха във Велики Преслав днес

Церемонията се състоя по време на т ържествения концерт на площада във Велики Преслав . Както вече съобщихме, носителят на отличието тази година е учителят по физкултура в СУ „Черноризец Храбър” Румен Михайлов. Той получи от кмета на общината Александър Горчев плакет и диплом. Преподавателката по български език и литература от..

публикувано на 24.05.17 в 15:24

Връчиха индивидуалните и колективни награди на Шумен в системата на образованието и науката

Иван Ганев от 11 клас на ППМГ „Нанчо Попович” в Шумен получи награда в категорията „Ученик на годината“ в хуманитарната и природо-математическата област. Това стана днес на официална церемония в концертната зала на ДКТ “Васил Друмев”. Индивидуалните и колективни награди на Шумен в системата на образованието и науката бяха връчени от кмета на..

публикувано на 24.05.17 в 14:50

Наградиха отличените зрелостници на Община Шумен

Тринадесет младежи получиха награди от кмета Любомир Христов. ГЕОРГИ АТАНАСОВ АТАНАСОВ – завършва с отлични резултати СУ „С. Доброплодни“, профил „Изкуства» е отличен заради множеството спечелени награди от участия в национални и международни състезания и конкурси в областта на математиката и информационни технологии. СТЕФАНИ ИВАНОВА..

публикувано на 24.05.17 в 13:22

Във В.Преслав днес връчват наградата „Златен век“

Деня на българската писменост и култура – 24 май ще отбележат във Велики Преслав от 10.30 ч. на пощада пред читалище „Развитие“. Кметът Александър Горчев ще връчи грамота и статуетка на носителя на наградата „Златен век“ Румен Михайлов. Ще бъдат отличени трима отличници на випуск 2017 от ПГ „Симеон Велики“ и Гимназията по селско стопанство в..

публикувано на 24.05.17 в 08:37
С празнично шестие шуменци отбелязаха 24 май

С празнично шествие Шумен отбелязва 24 май.

С празнично шествие Шумен ще отбележи 24 май. Програмата за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започва в 9.15 с концерт на ансамбъл “Мадара” на откритата сцена на площад “Кристал”. Половин час по-късно, кметът Любомир Христов ще награди с грамоти 13 първенци от випуск 2017. Зрелостниците ще бъдат отличени и с..

публикувано на 24.05.17 в 08:33

Променят движението в Шумен днес

До 12.00 часа днес временно се спира движението на моторни превозни средства по бул. “Славянски” от Руския паметник до Военния клуб, а също и по улиците “Карел Шкорпил” и “Адам Мицкевич”, в района на площад “Кристал” – по улиците “Панайот Волов” и “Климент Охридски”. Временното спиране на автомобилното движение се налага заради провеждане..

публикувано на 24.05.17 в 08:30