Движението през гара Хитрино ще бъде възстановено

Снимка: Радио Шумен

До края на деня ще бъде възстановено движението по втори и трети коловоз на гара Хитрино. Това съобщи генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски. Днес той инспектира на място ремонта на железния път. "През следващите няколко дни влаковете ще преминават през ремонтираните коловози със скорост 25 км/ч., за да се наблюдава състоянието им. Виждате каква мобилизация направихме, за да възстановим железния път, контактната мрежа и прелестна настилка в пострадалия участък. Четвърти коловоз все още е в тежко състояние, но в рамките на месец ще бъде възстановен. Разходите са между 150-200 хил. лв.", уточни Папукчийски. Генералният директор на „Железопътна инфраструктура“ уточни, че се предвиждат ремонти по целия участък Русе - Каспичан, като ще се подменят всички осигурителни инсталации с нови 90 маршрутно-компютърни сигнализации. „Това значително ще подобри обслужването на влаковете“, поясни той. „Доволни сме от ремонта, след окончателното приключване, прелезът на селото ще стане отново удобен. До края на седмицата трябва да имаме сключени договори за частичните ремонти. Направени са стойностни сметки на 21 къщи, гласувани от Общинския съвет и одобрени от Министерството на труда и социалната политика", каза кметът на Хитрино Нуридин Басри. Той увери, че средствата от даренията и помощта от държавата се изразходват при сериозен контрол, като всички обещания за ремонти ще бъдат изпълнени.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Селските кметове искат да управляват общинските земи

До 15 април кметовете на населени места от община Шумен трябва да заявят дали искат да управляват общинските земи на териториите на кметствата. Това реши Общинският съвет днес при обсъждане искането на кмета на Царев Брод Стефан Живков да управлява нивите в землището на селото. Според Закона за общинската собственост, кметовете на кметства могат да..

публикувано на 30.03.17 в 16:40

Запазват специалността "Теология" в Шуменския университет

Професор Румен Ваташки се обяви против закриването на катедра "Теология" в Шуменския университет. От висшето училище посочиха по-рано, че специалността ще бъде запазена, но преподавателският състав се прехвърля към катедра „История и археология”. Проф. Ваташки изрази несъгласие с ректорското и деканското ръководство и провеждането на конкурси за..

публикувано на 30.03.17 в 15:44

Л. Христов: Резултатът от изборите е много добър

"Спечелването на два депутатски мандата за ГЕРБ в Шуменско ни радва", така коментира изборните резултати областният лидер на партията и кмет на Шумен Любомир Христов. Партията е получила над 2 000 повече гласа на тези избори спрямо предходните. „Този резултат е много добър имайки предвид краткото време на изборната кампания. Убеден съм, че хората повярваха..

публикувано на 30.03.17 в 15:15

Х. Хамид: Търсим вината в нас

"Търсим вината в нас, вероятно имаме допуснати грешки през годините", така кандидатът за народен представител от ДПС в Шуменско Хамид Хамид коментира изборните резултати на партията. Радио Шумен припомня, че на предходни избори Движението е печелило по три депутатски места в региона. Според Хамид избирателите са разочаровани от атмосферата на предизборната..

публикувано на 30.03.17 в 14:08

Искат озвучаване на светофарните уредби

Да бъде извършен технически и финансов анализ относно възможността за възстановяване и изграждане на озвучаване на светофарните уредби в Шумен до края на месец май, прие на заседанието си днес Общинският съвет. Това стана при обсъждането на докладна записка от съветника Христофор Крумов, в която се предлага двата анализа и възстановяването на..

публикувано на 30.03.17 в 13:15

Непълнолетен пострада при катастрофа

Непълнолетно момче от Шумен е пострадало при пътен инцидент около 18 часа вчера на ул.”Ген. Драгомиров”. Водач на лек автомобил “Мерцедес” при завой на ляво не пропуснал движещия се по пътя с предимство водач на мотопед “Априлия” и се ударили. Пострадал е водачът на мотопеда. В шуменската болница е установена фрактура на дясната китка. 26-годишният водач..

публикувано на 30.03.17 в 12:44

Пиян пешеходец предизвика катастрофа

Удариха подпийнал 55-годишен пешеходец от Шумен. Полицаите са установили, че мъжът е имал 3, 01 промила алкохол в издишания въздух. Инцидентът е станал на ул.”Марица” в Шумен. 40-годишна жена, шофирала лек автомобил "Опел" по улица “Марица” в посока към ул.”Климент Охридски”. Мъжът излязъл внезапно от разделителното островче на пътното платно. Не са..

публикувано на 30.03.17 в 12:39