Внесоха обвинителен акт срещу шофьор причинил смъртта на пешеходец

БГНЕС
Окръжната прокуратура в Шумен внесе в Окръжния съд обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец. Инцидентът е станал през февруари миналата година на улица „Панайот Волов“. Подсъдимият управлявал служебен товарен автомобил, но не спрял на пешеходна пътека, за да пропусне пресичащия пешеходец. Пострадалият починал няколко часа по-късно. Обвиняемият е с чисто съдебно минало. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Групов лов за едър дивеч проведоха в Шуменско

Ловно рибарското сдружение "Сокол" в Шумен проведе практически семинар за организирането на групов лов за едър дивеч. Проявата е по идея на Управителния съвет на сдружението, като тази есен той премина в землищата на ловните дружинки в селата Ивански и Вехтово. В проявата участваха представители и на съседните сдружения "Станата" в Нови пазар и "..

публикувано на 17.12.17 в 17:08

Групов лов за едър дивеч в Шуменско

Ловно рибарското сдружение " Сокол" в Шумен проведе практически семинар за организирането на групов лов за едър дивеч. Проявата е по идея на Управителния съвет на сдружението, като тази есен той премина в землищата на ловните дружинки в селата Ивански и Вехтово. В проявата участваха представители и на съседните сдружения "Станата" в Нови пазар и "..

публикувано на 17.12.17 в 16:38

Жителите на Хитрино отбелязаха годишнината от взрива с хриситянски и мюсюлмански ритуали

12 проекта за възстановяване на инфраструктурата и обществени сгради са разработили от Общинската администрация в Хитрино. Очаква се изпълнението им да започне през пролетта на новата година. Това съобщи днес кметът на общината Нуридин Исмаил. Година след взривовете повече от 500 души се събраха в Хитрино да отдадат почит на жертвите и да се..

публикувано на 17.12.17 в 13:42

Подаръци ще има за всички от сърце

Децата от Комплекса за социални услуги „Детелина“ в Шумен получиха днес подаръците си от кампанията „Операция плюшено мече“. Доброволците посетиха и двата центъра за настаняване от семеен тип в града. Следващата седмица своите подаръци ще получат и останалите деца от Велики Преслав и Нови пазар.

публикувано на 16.12.17 в 11:45

"Коледа в библиотеката" в Шумен - празник за малки и големи

Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” организира за децата на Шумен “Коледа в библиотеката” до 15.00 часа. Във входното фоайе ще бъде подреден базар за ръчно изработени подаръци. Изложбената зала ще се превърне в работилница на джуджетата на Дядо Коледа. От 10.30 до 11.00 часа ще се играе детското театрално представление „Топла ръкавичка“ по..

публикувано на 16.12.17 в 10:52

Водата скара политиците в Шумен

Общинският лидер на БСП в Шумен Веселин Пенчев е бил повикан в полицията да даде показания за протеста срещу високата цена на водата, който се проведе днес в града. Това обяви той на специална пресконференция в местната партийна централа, като поиска отговор на въпроса по чия поръчка е бил привикан. „Това е опит да бъде смазан гласът на гражданското..

публикувано на 15.12.17 в 18:02

Вдигат детските и социалните помощи догодина

Нови правила и условия при отпускането на социални помощи влизат в сила от 1 януари следващата година. Те са заложени в бюджета за 2018 г., който е обвързан с много социални промени. А Законът за държавния бюджет беше обнародван тази седмица. "Най-масовият пример касае отпускането на месечните помощи за деца или така наречените „детски надбавки“,..

публикувано на 15.12.17 в 15:51