Внесоха обвинителен акт срещу шофьор причинил смъртта на пешеходец

БГНЕС
Окръжната прокуратура в Шумен внесе в Окръжния съд обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец. Инцидентът е станал през февруари миналата година на улица „Панайот Волов“. Подсъдимият управлявал служебен товарен автомобил, но не спрял на пешеходна пътека, за да пропусне пресичащия пешеходец. Пострадалият починал няколко часа по-късно. Обвиняемият е с чисто съдебно минало. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

МБАЛ - Шумен със загуби за 1 500 000 лв.

1 500 000 лева са загубите на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен за миналата година. „Обединението на лечебното заведение с това в Нови пазар е само една, но не и основната причина за тези финансови резултати.“ Това заяви днес директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, който бе изслушан от съветниците от постоянните комисии по Бюджет и..

публикувано на 23.05.17 в 15:12

Събират старите електроуреди в Шумен

Кампания за събиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване организират през следващата седмица от Община Шумен. Във вторник, 30 май, гражданите ще могат да предадат старите електрически уреди като печки, перални, хладилници, телевизори, компютри и монитори в три мобилни пункта: в двора на бившето Пето основно училище от 9 ч. до 11 ч.; на..

публикувано на 23.05.17 в 14:14

Договор за сътрудничество между Шумен и Браила

Договорът за сътрудничество между Община Шумен и румънския град Браила беше одобрен единодушно от Постоянната комисия по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО”. Документът предвижда двата града да си сътрудничат в областта на бизнеса, опазването на околната среда, усвояването на европейски фондове, образованието,..

публикувано на 23.05.17 в 13:15

Бус затвори улица заради изтичане на газ в Шумен

Изтичане на газ от микробус "Фолксваген" натоварен със стока, наложи затварянето на дясната лента на бул. "Симеон Велики" в Шумен. Инцидентът стана преди 30 минути в района на кв."Тракия". Пострадали няма. На мястото бяха изпратени екипи на пожарната, Спешна помощ и полицията. Експерти обезвредиха газовото устройство. Преди минути микробусът беше..

публикувано на 23.05.17 в 10:37
Община Велики Преслав

Учителят Румен Михайлов от Велики Преслав получи наградата "Златен век"

Дългогодишният учител по физическо възпитание и спорт Румен Михайлов от Велики Преслав е тазгодишният носител на наградата „Златен век“. Това е най-високото отличие в Общината и се присъжда ежегодно за значими постижения в областта на науката, културата и спорта. Михайлов ръководи училищен клуб по тенис на маса, възпитаниците му са спечелил множество..

публикувано на 23.05.17 в 10:13

Задържаха автомобил с крадени дърва в Салманово

След преследване   в землището на село Салманово служители на Държавното горско стопанство в Шумен задържаха автомобил с крадени дърва. Сигналът за незаконната сеч на немаркирани дървета е подаден от хора от селото. Лесничеите реагирали и засекли Опел „Вектра“, който навлязъл в гората. В колата пътували двама мъже. При последвалото преследване..

публикувано на 23.05.17 в 09:10

Над 7800 лева са набрани за лечението на 17-годишния Николай от Шумен

6413 бяха събрани тази вечер, на благотворителния концерт в Шумен, организиран в подкрепа на 17-годишния Николай. Момчето се нуждае от спешна операция, която могат да направят специалисти в Турция. Камелия Митева, леля на момчето, уточни за Радио Шумен, че в рамките на концерта, шуменци са купили билети и дарили за лечението на Ники малко над 6400 лева,..

публикувано на 22.05.17 в 21:45