Шуменка на първо място в MultiTalentQuest

Мира Радославова от Шумен спечели първо място с най-висок брой точки от всички дисциплини в първото по рода си състезание MultiTalentQuest, провело се в Американския университет в България. 64 единадесетокласници мериха сили в надпреварата, като решаваха математически задачи, дебатираха, представяха решения на социални проблеми и разкриваха таланти в областта на изкуството и спорта.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Умъртвиха конче в Шумен

Служители от Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен са умъртвили младо конче, защото собственикът на животното не притежавал необходимите документи. Това научи Радио Шумен от свои източници. Действието се развило вчера в близост до кв. „Еверест“. При извършената проверка са съставени актове на собственика. Той е изразил готовност да заплати..

публикувано на 29.06.17 в 09:56

Стой на сянка и слушай Радиото!

Общинските съвети на Шумен, Търговище, Силистра и Дулово заседават днес. Ще следим важните за гражданите решения. Ще ви информираме и за мерките за опазване на реколтата. Ще научите и как Шуменският университет се класира на престижно място в световна web класация на висши учебни заведения. И още интересни теми сме ви подготвили за да не скучаете,..

публикувано на 29.06.17 в 09:54

4103 души са подкрепили подписката „Чиста вода за Шумен”

4103 души са подкрепили подписката „Чиста вода за Шумен”, инициирана от общинския съветник Добромир Драев. 865 от подписите са подадени по електронен път в национална страница за граждански петиции, а останалите са събрани на двата пункта, който бяха организирани за целта в Шумен. Радио Шумен припомня, че в подписката се настоява: Общинският съвет в..

публикувано на 29.06.17 в 09:41

Висока оценка за Шуменския университет

Шуменският университет се класира на 17-то място в  Уеб метричната класация на университетите в света за 2017 г., съобщиха от висшето училище. Това е една от най-популярните рейтингови системи за висше образование, наред с „Шанхайската“ класация и Academic Ranking of World Universities (ARWU) и класацията Times Higher Education’s World University..

публикувано на 29.06.17 в 09:31

Общински съвет-Шумен ще обсъди бизнес плана на ВиК

Докладната записка за това как да бъде оправомощен да гласува представителя на Община Шумен относно съгласуването на Бизнес плана на „ВиК - Шумен” ООД за периода 2017-2021 г. на планираното за утре извънредно заседание на областната Асоциация по ВиК е сред най-важните, които ще обсъди Общинският съвет днес. Очаква се на дебатите да присъства и..

публикувано на 29.06.17 в 07:39

Оставиха в ареста обвинен за убийство шуменец

Искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 52-годишния Крум Д., обвиняем за убийството на свой колега, бе уважено днес от състав на Шуменския окръжен съд. До момента той бе в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор. На 25 срещу 26 юни в местността „Смесе“..

публикувано на 28.06.17 в 16:58

Жителите на Загориче ще имат вода

Отстранена е аварията в участъка между селата Браничево и Гусла, заради която жителите на с. Загориче останаха без вода вчера. Това съобщи за Радио Шумен управителят на ВиК - Шумен инж. Красимир Марков. Междувременно екипите са открили и отстранили още една авария. Снощи жителите на селата Браничево и Загориче са били захранвани от водоема в Тодор..

публикувано на 28.06.17 в 16:02