"Мартенските музикални дни" продължават с концерти

Снимка: БГНЕС
Маестро Минчо Минчев днес ще е част от фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе. Цигуларят ще излезе на сцената заедно със сина си Николай Минчев. Дуото ще изпълни произведения от Льоклер, Шпор, Моцарт и Халворсен. Концертът започва от 19 ч. в Доходното здание. Също тази вечер, но от 17:30 ч., е заключителният концерт на майсторския клас по оперно пеене, воден от Дарина Такова. Концертът ще се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Празничният концерт "Отново е Коледа" събира два хора на една сцена

Община Шумен, НЧ "Добри Войников - 1856" и СУ "Сава Доброплодни" ви канят на празничен концерт на 20.12.2017 г. от 18 часа, в концертната зала "Проф. Венета Вичева". В концерта се включват Смесен хор "Родни звуци" и Представителния хор при училището по изкуствата в града ни. Програмата включва популярни и обичани коледни песни из световния репертоар,..

публикувано на 18.12.17 в 10:19

"Коледна феерия" в Шумен

“Коледна феерия” се нарича концертът на вокалната формация “Малка серенада” и балетното студио към читалище „Добри Войников”, който ще се състои от 18 часа в зала “Проф. Венета Вичева” в Шумен. Половин час по-късно в концертната зала на Младежкия дом ще започне празничната програма, подготвена от творческите формации към дома. Входът е свободен.

публикувано на 18.12.17 в 09:25

"Зимни поетични вечери" в Дулово

Среща с поета Валентин Йорданов от Силистра организира читалище „Никола Вапцаров“ в Дулово. От 17.30 часа в залата на Общината авторът, който живее в Лондон,   ще представи най-новите си стихове, обединени от темата „Емигрантска поезия“. Валентин Йорданов е носител на награда от конкурса за поезия „Стефан Калев“. Срещата е първа от поредицата „Зимни..

публикувано на 15.12.17 в 16:25

Коледна изложба на търговищките художници

Традиционната коледна изложба на търговищките художници ще бъде открита днес от 17,30 ч. в галерия „Никола Маринов”. Над 20 автори ще представят последните си творби в различни жанрове: живопис, графика и скулптура. Изненада за ценителите на дърворезбата ще бъде оригинално изработен православен владишки трон.

публикувано на 15.12.17 в 15:37

Рождествен концерт в комплекс "Панчо Владигеров"

Госпъл формацията „Менора“ от Бургас тази вечер ще изнесе Рождествен концерт в музейния комплекс „Панчо Владигеров” в Шумен. Събитието започва от 18 часа. Формация „Менора“ е основана през 2009 година и събира четири жени и двама мъже.

публикувано на 15.12.17 в 14:41

Индонезия гостува в Търговище с изложба

Делегация от посолството на Република Индонезия гостува днес в Търговище. Програмата включва откриване на изложба ,,Батик от Индонезия", посещение на Второ средно училище и уъркшоп. За първи път ще бъдат експонирани образци на  традиционното индонезийско изкуство.  Експонатите са част от колекцията на  Нейно Превъзходителство Сри Расджид, посланик на..

публикувано на 15.12.17 в 13:45

„Църква за вълци” на ловешкия театър гостува в Русе

Драматичният театър на Ловеч гостува днес със спектакъла „Църква за вълци” в Русе. Директорът на театъра и актьор Цвятко Стоилов е режисьор на постановката, която се играе повече от година в Ловеч и в други градове, в които гастролира трупата.  Спектакълът „Църква за вълци” ще се играе от 19 часа в Русе. Участват актьорите Ленко Гурков, Слава..

публикувано на 15.12.17 в 12:57