"Мартенските музикални дни" продължават с концерти

Снимка: БГНЕС
Маестро Минчо Минчев днес ще е част от фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе. Цигуларят ще излезе на сцената заедно със сина си Николай Минчев. Дуото ще изпълни произведения от Льоклер, Шпор, Моцарт и Халворсен. Концертът започва от 19 ч. в Доходното здание. Също тази вечер, но от 17:30 ч., е заключителният концерт на майсторския клас по оперно пеене, воден от Дарина Такова. Концертът ще се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброто бъдеще на българското слово

Четиридесет и първото издание на Националния студентски литературен конкурс "Боян Пенев" бе открито пред сградата на Ректората на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". По традиция висшето училище е организатор и домакин на конкурса. Тази година в него участват 45 автори от 12 университета. Творците ще се състезават в три направления -..

публикувано на 18.05.18 в 16:03

Праисторическа нощ в музея

Европейската нощ на музeите ще бъде отбелязана в Исперих. Проявите започват от 17 ч. в Етнографската къща, където ще гостува изложбата на историческия музей в Котел. 30 минути по-късно ще бъде подредена изложба „Пътечка на мечтите“ с рисунки на деца от школата по рисуване „Да Винчи". От 18 ч. в музейната експозиция ще се открие изложба „Зората на..

публикувано на 18.05.18 в 14:35

Бронзова епоха в нощта на музеите

Изложбата „Бронзовата епоха – контакти и находки“ е акцент в програмата на Европейската нощ на музеите в Разград. Експозицията се открива от 18 ч. в интерактивния музей на Археологическия резерват „Абритус“. От 19 ч. в „музикалната“ градина на къщата-музей „Димитър Ненов” започва нощта на класическата китара с участието на Славчо Николов - един от..

публикувано на 18.05.18 в 13:41
Шуменски университет

Швейцарската фамилия награди наши таланти

Две изложби бяха открити днес в галерия „Университетска” в корпус 2 на Шуменския университет. Едната от експозициите „Салон малка графика А4 формат” е международна по проект на Националния университет по изкуства в Букурещ. Участват художници от Румъния, България, Македония, Полша, Германия и Турция. Втората изложба е годишното представяне на..

публикувано на 17.05.18 в 16:35
georgi_hristov

Концерт-спектакъл на Георги Христов

Биографичен концерт-спектакъл „Моят път…” ще представи Георги Христов в Шумен на 18 юни. Концертът ще бъде от 20:00 ч. в ДКТ "В. Друмев". Популярният певец ще разкрие интересни случки и преживявания около създаването на най-големите си хитове през годините. Георги Христов излиза на сцената заедно със своя бенд, пищно осветление и ефекти, танци, за да..

публикувано на 17.05.18 в 15:55

Звездна изложба в музея

С интерактивната изложба „Народна астрономия и метеорология” се поставя началото на програмата на Регионалния исторически музей – Шумен, за Международния ден на музеите и Европейската нощ на музеите. Експозицията е на Регионалния етнографски музей – Пловдив, и представя народните представи за звездното небе и за метеорологичните явления. Народната..

публикувано на 17.05.18 в 15:37
Клубна вечер с театър и музика

Театър, джаз и клубна атмосфера на 31 май

Едно различно мултиарт събитие в Шумен ще постави финала на месец май.  На 31 май от 20:00 клуб „Colosseum“ събира на една сцена Теодосий Спасов и Симеон Владов. Обичаният актьор Симеон Владов, познат като „Човекът-глас“, който най-често чуваме зад кадър в любими филми, ще ни завладее с истинската си любовна история.   „Любовта не може просто да..

публикувано на 17.05.18 в 14:39