"Мартенските музикални дни" продължават с концерти

Снимка: БГНЕС
Маестро Минчо Минчев днес ще е част от фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе. Цигуларят ще излезе на сцената заедно със сина си Николай Минчев. Дуото ще изпълни произведения от Льоклер, Шпор, Моцарт и Халворсен. Концертът започва от 19 ч. в Доходното здание. Също тази вечер, но от 17:30 ч., е заключителният концерт на майсторския клас по оперно пеене, воден от Дарина Такова. Концертът ще се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националната изложба "Лудогорие" се открива в Разград

165 творби на 120 автори са избрани да участват в Националната изложба „Лудогорие 2017“ в Разград. Експозицията се открива от 11 часа днес в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Тогава ще бъдат наградени и победителите в отделните жанрове. Според директора на галерията Тодор Тодоров в тазгодишното трето издание на „Лудогорие“ се чувстват..

публикувано на 23.05.17 в 10:45

Детската градина в Главиница празнува

Детската градина, която носи името на светите братя Кирил и Методий в Главиница ще отбележи своя патронен празник. Той ще бъде съпроводен с весели игри и забавления. Традиционният коктейл, който дава кметът на общината Неждет Джевдет за просветни и културни дейци, ще започне от 19:00 часа в Обредния дом. Предвидена е и церемония по връчване на наградите..

публикувано на 23.05.17 в 10:38

Седмица на детето в Шумен

’’Седмица на детето - Щастливо детство’’ започва по идея на Женското благотворително сдружение ’’Подай ръка - Шумен’’ .Тя е посветена на Международния Ден на детето 1 юни. До 27 юни деца от различни възрасти ще бъдат привлечени в Детския отдел на Регионалната библиотека в Шумен с разнообразни събития. Разказа за Радио Шумен Невена Пощарова от сдружението -..

публикувано на 22.05.17 в 09:53

„Крадецът на праскови” на силистренска сцена

Разградският театър гостува на силистренска сцена със спектакъла „Крадецът на праскови” от Емилиян Станев. Началото на представлението е от 19 часа в салона на Драматичния театър. Режисьор на постановката е Бойко Илиев. Участват Юлиан Вергов, Мариела Топалова и други.

публикувано на 22.05.17 в 09:25
доц. Пламен Дойнов и доц.д-р Юрий Проданов

Дискусия за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен

С Дискусия по темата за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен и награждаване на участниците приключва XL издание на Националния студентски литературен конкурс в Шумен. Доцент Пламен Дойнов, член на журито е модератор на дискусията, в която се включват десетки млади автори от различни университет в България. Още по темата за паметта..

публикувано на 21.05.17 в 10:45

Петър Чухов представя книгата си "Адdicted” в Шумен

Днес бе дадено началото на XL издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, който се провежда в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Четения на участниците и приветствие на ректора на висшето учебно заведение бяха в началото на програмата. От 17 часа пред ректората ще се състои премиера на книгата „Възможности” от..

публикувано на 19.05.17 в 17:08

Студентският конкурс "Боян Пенев" започва

65 студенти от 15 университета участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”. Негов организатор и домакин е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”. Четиридесетото му издание ще бъде открито днес в 13:30 часа, пред Ректората. Творците ще се състезават в три категории - поезия, белетристика и критика. Най-много..

публикувано на 19.05.17 в 11:23