Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха престъпна група за кражби

Престъпна група, занимавала се с нелегален внос на МПС от страните на Европейския съюз и САЩ - обекти на кражби и застрахователни измами, както и с изготвяне на неистински документи е задържана при специализирана полицейска операция на служители на Областната дирекция на МВР - Силистра. Арестите са резултат от предварителна работа и оперативно-издирвателни действия по случая. На 22 март след разрешение на Районния съд в Силистра са предприети процесуално-следствени действия в няколко населени места на територията на област Силистра и областите Русе, Варна и Хасково. Цялостната дейност по неутрализиране на групата е координирана от служители на ГД „Национална полиция”. В имоти, собственост на 55-годишния силистренец И.Д. са открити четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация. Намерени са също така голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и др. Открита и иззета е специализирана техника за изготвяне на свидетелства за регистрация на МПС, ламинираща техника, компютърна и офис техника. При претърсвания в домовете на други пет лица от Силистра - П.Д. (24 г.), Б.Б. (36 г.), М.Л. (58 г.), Р.Р. (51 г.) и П.П. (29 г.), гравитиращи около 55-годишния И.Д., също са намерени голям брой неистински документи, основно свързани с МПС, регистрационни номера, копия на лични документи, компютърна техника и консумативи. В хода на полицейското разследване били установени други четири лица, съпричастни към престъпната дейност - В.О. (47 г.) и П.М. (40 г.) от Русе, С.М. (57 г.( от Димитровград и Е.Е. (41 г.) от Варна. В домовете им е извършено претърсване и са иззети множество неистински документи, както и луксозен автомобил „Рейндж Роувър Спорт”, обект на посегателство от територията на София. И.Д., който има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за подобна дейност, е задържан с постановление на прокуратурата за срок до 72 часа. Работата по изясняване на случая и установяване и на други лица, съпричастни към дейността на групата, продължава. Образувано е досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Договориха двуетажните влакове

Договор за доставка на двуетажни влакове, които ще бъдат закупени със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, подписаха служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полска компания. Срокът за изпълнение е 26 месеца, а стойността е над 300 500 000 лв. От дружеството трябва да доставят седем..

публикувано на 26.04.24 в 14:13

Обявиха мерките срещу коклюша

Безплатни ваксини срещу коклюш на всички бременни от 27-а до 36-а гестационна седмица ще осигури Министерството на здравеопазването. Това съобщи служебният министър д-р Галя Кондева. Тя уточни, че възможността ще се дава на всички бъдещи майки, които искат да се имунизират, независимо дали са здравноосигурени или не. Ваксинирането ще става  в обособени..

публикувано на 26.04.24 в 14:04

Изплащат великденските добавки

От днес започва изплащането на великденските добавки на хората с най-ниски пенсии у нас. Това напомнят от Националния осигурителен институт. Вече са налични както преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, така и преводите към пощенските станции – за хората, избрали този начин за получаване на сумите...

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Планово без ток

Планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен Разград От 09:00 ч. до 16:00 ч. и 09:00 ч. до 16:30 ч няма да има ток в района на: с. Звънарци и с. Божурово. Временни смущения в електрозахранването са възможни от  09:00 ч. до 16:00 ч.  в районите на гр. Кубрат, кв. Дряново, с...

публикувано на 26.04.24 в 06:40

Ветровит петък

В сутрешните часов ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минимални температури ще са между 7° и 12°, за Шумен около 13°.  През деня ще е предимно слънчево. Вятърът постепенно ще се преориентира от север, следобед по крайбрежието от югоизток. Максимални температури между 16° и 21°, за Шумен около 19°.  Вълнение на морето е 2 бала, през нощта..

публикувано на 26.04.24 в 05:48

Либерализацията на тока се отлага с година

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро.  Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7 от същата група гласуваха "против". С приетите промени в Закона за енергетика КЕВР ще продължи да определя квоти на..

публикувано на 25.04.24 в 16:22

Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето със 129 гласа "за" и 103 "против". Росен Желязков емоционално благодари и поиска извинение от всеки, когото е засегнал с нещо. В началото на своето изказване пред депутатите той сподели и мисълта, че трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Проектът на решението за..

публикувано на 25.04.24 в 14:17