Синдикатите и ръководството на МБАЛ - Шумен се договориха

Снимка: Радио Шумен

След двумесечни преговори, синдикатите и ръководството на шуменската болница днес подписаха споразумение. За какво се договориха двете страни - чуйте репортажа на Мина Денева.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да се справим с жегата?

Лято е и прогнозата до края на седмицата е за повишаващи се температури. Мина Денева потърси полезна информация по темата.

публикувано на 26.06.17 в 15:43

В помощ на 15-годишния Борко от Шумен

Благотворителен концерт в помощ на 15-годишния Борислав Борисов от Шумен ще се състои тази вечер от 18 до 20 ч. в Младежкия дом в Шумен. Половин час преди това там се открива и базар за набиране на средства за медицински изследвания, които трябва да се направят на Борислав в турска клиника. Момчето има няколко заболявания, сред които и кисти в мозъка. От..

публикувано на 26.06.17 в 15:33

Ретро музей ни връща в социализма

Експонати от периода 1944 - 1989 г., които разказват в артефакти как живееха българите при социализма. Български цигари без филтър, руски прахосмукачки, гедерейски домашни потреби, полска козметика и най-желаните автомобили, произведени в някогашния Съвет за икономическа взаимопомощ, връщат назад машината на времето. Всичко това е събрано в уникалния за..

публикувано на 26.06.17 в 14:09

Историята на един бивш наркозависим

В Международния ден за борба с наркоманиите ще ви срещнем с един млад мъж, който благодарение на силната си воля е успял да изгради живота си за втори път. Той познава добре света на дрогата, защото е бил част от него. Щастлив е обаче, че благодарение на силната си воля и вярата в Бог е успял да се избави от Ада наречен наркозависимост. Това не му коства..

публикувано на 26.06.17 в 13:51

Идва ли краят на птичето царство в "Сребърна"

Отдавна орнитологът д-р Росен Илиев, който 44 години работи в биосферния резерват „Сребърна”, а само допреди няколко години живееше и спеше там, сигнализира за застрашителното намаляване на популацията на птиците. Сега притесненията му се потвърждават и от експедицията на Федерацията на природозащитните сдружения „Зелени Балкани”, провела се..

публикувано на 26.06.17 в 12:12

Какво да очакваме на историческия фестивал "Абритус"

Третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус” се открива тази вечер сред руините на едноименния археологически резерват край Разград. Акцентите в двудневната фестивална програма представи Виолета Антонова - главен експерт в Дирекцията „Култура, спорт и туризъм” в Община Разград. Материал на Марина Бенова.

публикувано на 23.06.17 в 11:50

Красимира Коларова - диригентът на духовия оркестър в Търговище

Единствената жена дипломиран диригент на духов оркестър у нас живее и работи в Търговище. Това е Красимира Коларова. Тя дирижира духовия оркестър при Община Търговище. Всяка сряда оркестърът изпълнява музикални произведения пред Драматичния театър, а в петък пред църквата "Свети Иван Рилски". С Красимира Коларова разговаря Евтим Петков.

публикувано на 23.06.17 в 11:45