Шуменски студент показва "Лицата на Истанбул"

Фотоизложба „Лицата на Истанбул” ще бъде открита днес в Шумен. Автор е Мустафа Мустафов, студент по журналистика в Шуменския университет. Експозицията е резултат от четиримесечното пребиваване на младия фотограф в Истанбул по програма „Еразъм”. По време на престоя си в мегаполиса той е заснел около 8 хиляди фотоса. Имал е възможност да запечата обстановката около стадиона на футболния клуб „Бешикташ” броени часове след атентата през декември 2016 г. Авторът е подбрал 20 от най-добрите кадри за изложбата. Откриването е от 17:30 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Още можете да чуете от разговора на Антоний Димов с Мустафа Мустафов.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Един билет - три представления в Силистра

„Цена по желание” на билетите за драматичните представления за възрастни обявява от началото на юли Драматично-кукленият театър в Силистра, съобщи директорът на театъра Златина Станева. Билетите ще се продават след представлението на цени, определени от зрителите. Според Станева по този начин публиката ще може да оцени качеството на спектакъла и..

публикувано на 26.06.17 в 16:59

Откриват изложбата „Старите русенски фотографи“

Изложбата „Старите русенски фотографи“ ще бъде открита от 17:30 часа в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“в Русе. Организатори са екипът на проекта Русчук.бг, които са поканили и известния ни фотограф Зафер Галибов. Той ще представи последната си книга „Светлописите“, посветена на историята на българското фотографско изкуство. Галибов е български..

публикувано на 26.06.17 в 09:10

Повече от 400 участници в конкурс за екслибрис

Рекорден брой участници в 13-тото издание на Международния конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas" в Русе има тази година. Срокът за приемане на творбите приключи. 424 художници от 35 държави са изпратили свои творби. Най-много са представителите от Турция, Русия и Украйна. Миналата година те са били 209. Тази година в конкурса участват творци от..

публикувано на 23.06.17 в 11:18

Прояви за Еньовден в Шумен

Фотоконкурс на тема „Магията на Еньовден“ организира Дирекция Природен парк „Шуменско плато“. Желаещите да участват могат да се включат като направят снимки от отбелязването на празника в природния парк днес и утре. Най-добрите фотографи ще бъдат наградени. Снимки и данни на участниците могат да се изпращат на е-mail адреса на дирекцията на шуменското..

публикувано на 23.06.17 в 11:10

Младежки танцов фестивал стартира в Русе

Вторият международен младежки фолклорен танцов фестивал „Северина“ ще се проведе днес и утре в Русе. Тази година участие са заявили десет състава, от които един състав от Румъния, един от Молдова, състави от Русенска област, Плевен и София, а домакин на събитието е Фолклорното танцово студио „Зора“ към Общинския младежки дом Русе с ръководител Мъгърдич..

публикувано на 23.06.17 в 11:03

Шуменски деца на фестивал в Поморие

Подготвителният състав на хор "Бодра песен" отпътува тази сутрин за участие в ІV Международен фестивал "Корабът на изкуствата", който ще се проведе в Поморие до 25 юни. Над 640 таланти от България, Сърбия, Молдова и Русия ще участват в певческия форум. „Корабът на изкуствата” е международен фестивал, който за четвърта поредна година ще се проведе в града..

публикувано на 23.06.17 в 09:23

Откриват фестивала "Античният Абритус"

Третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус” се открива тази вечер сред руините на едноименния археологически резерват край Разград. "Ще бъдат представени древни занаяти и римски базар. Ще има дегустации на храни и вино от римската кухня. Зрителите ще могат да гледат демонстрации на гладиаторски битки, древни танци и ритуали, бойни..

публикувано на 23.06.17 в 09:00