Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар "Много шум за нещо"


"Много шум за нещо" се казва благотворителният базар, който организират на 22 април в Шумен дамите от Инър уил. Организаторите са вдъхновители на една мащабна идея у нас, реализирана чрез сайта chetidari.bg -  докато четеш, даряваш и подкрепяш благотворителни каузи. До днес чрез сайта на инициативата са прочетени 770 книги, регистрирани са 810 деца, реализирани са 2 кампании. Редица популярни българи подкрепят "Чети-дари", превърнала се в национална кауза. Каква е целта на разпродажбата и къде ще бъдат насочени средствата от този благотворителен базар - отговорите в разговор на Христина Димитрова с президента на Инър уил - Шумен - Здравка Йорданова:

Базарът е от 10 часа в съботния ден в ДКТ"Васил Друмев" в Шумен.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитатели на ЦЕРН в Дулово

Мини мастър клас на ЦЕРН организира дуловското Средно училище “Васил   Левски”. Той ще се проведе в актовата зала на учебното заведение на 15 май от 14 часа. Лектори ще бъдат ученици, които преминаха Международен мастър клас на ЦЕРН във Варна. Това са Светлозар Драгнев, Ипек Ердинч и Атакан Ибрям. В Мини мастър класа може да участват ученици от..

публикувано на 10.05.24 в 15:20

Корнелис от Панайот Волов

Корнелис Ян Тито, вече 10-та година избира България пред родната си Нидерландия.  И неговата история около идването му в нашата страна е свързана с българка, в случая шуменка, с която се женят още докато са в „ниската земя“.  Преди да се пенсионира 75-годишният Кор, както го наричат всички, е работил като монтьор във фабрика, а след това и в..

публикувано на 10.05.24 в 14:47

Върнаха блясъка на Момина чешма

С водосвет, отслужен от отец Славчо Проданов, ще бъде открита днес от 16:00 часа възстановената Момина чешма край Търговище. За местните мястото (преди времето и хората да оставят своя отпечатък) е сред най-популярните край Търговище. Чешмата е била реставрирана два пъти, а сега ротарианците връщат блясъка на това любимо място. За..

публикувано на 10.05.24 в 14:38

Състезание по писане

Шестото състезание по краснопис и правопис в Шумен ще се проведе днес, на 10 май, във Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. В него ще участват 11 отбора от 7 шуменски училища и от 4 учебни заведения в Смядово, Нови пазар, Каолиново и Венец. Задачите по краснопис и правопис ще решават общо 88 първокласници.  Официалното откриване на..

публикувано на 10.05.24 в 12:37

Щафета на свободата 2024

Стотици ученици се включиха в традиционната лекоатлетическа щафета в Шумен, посветена на Деня на Европа. За да се проведе надпреварата, бе затворен за автомобили бул. „Славянски“. Чуйте емоциите от състезанието и най-бързите ученици в репортажа на Стоян Стоянов. Малките атлети стартираха щафетата от пешеходната пътека на Руски паметник. Трасето..

публикувано на 09.05.24 в 14:14
Астрономическа обсерватория в Шумен

Астрономическият център на 25 години

25-та годишнина от създаването си чества Астрономическият център към Шуменския университет. По този повод тази година Националната конференция на Съюза на астрономите в България ще се проведе в Шумен като признание за работата на научното и преподавателско звено, заяви проф. Драгомир Марчев, ръководител на центъра.  По думите му преди четвърт век е..

публикувано на 09.05.24 в 07:10
Илия Раев

За Илия Раев с обич

Преди седем години, на 30 април, от този свят си отиде актьорът Илия Раев – шуменец, който девет години беше директор на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в града.  Раев беше известен не само с театралните си и филмови роли, но и с участията си в телевизионни мюзикъли. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство и..

публикувано на 08.05.24 в 11:01