Благотворителен базар "Много шум за нещо"


"Много шум за нещо" се казва благотворителният базар, който организират на 22 април в Шумен дамите от Инър уил. Организаторите са вдъхновители на една мащабна идея у нас, реализирана чрез сайта chetidari.bg -  докато четеш, даряваш и подкрепяш благотворителни каузи. До днес чрез сайта на инициативата са прочетени 770 книги, регистрирани са 810 деца, реализирани са 2 кампании. Редица популярни българи подкрепят "Чети-дари", превърнала се в национална кауза. Каква е целта на разпродажбата и къде ще бъдат насочени средствата от този благотворителен базар - отговорите в разговор на Христина Димитрова с президента на Инър уил - Шумен - Здравка Йорданова:

Базарът е от 10 часа в съботния ден в ДКТ"Васил Друмев" в Шумен.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да се справим с жегата?

Лято е и прогнозата до края на седмицата е за повишаващи се температури. Мина Денева потърси полезна информация по темата.

публикувано на 26.06.17 в 15:43

В помощ на 15-годишния Борко от Шумен

Благотворителен концерт в помощ на 15-годишния Борислав Борисов от Шумен ще се състои тази вечер от 18 до 20 ч. в Младежкия дом в Шумен. Половин час преди това там се открива и базар за набиране на средства за медицински изследвания, които трябва да се направят на Борислав в турска клиника. Момчето има няколко заболявания, сред които и кисти в мозъка. От..

публикувано на 26.06.17 в 15:33

Ретро музей ни връща в социализма

Експонати от периода 1944 - 1989 г., които разказват в артефакти как живееха българите при социализма. Български цигари без филтър, руски прахосмукачки, гедерейски домашни потреби, полска козметика и най-желаните автомобили, произведени в някогашния Съвет за икономическа взаимопомощ, връщат назад машината на времето. Всичко това е събрано в уникалния за..

публикувано на 26.06.17 в 14:09

Историята на един бивш наркозависим

В Международния ден за борба с наркоманиите ще ви срещнем с един млад мъж, който благодарение на силната си воля е успял да изгради живота си за втори път. Той познава добре света на дрогата, защото е бил част от него. Щастлив е обаче, че благодарение на силната си воля и вярата в Бог е успял да се избави от Ада наречен наркозависимост. Това не му коства..

публикувано на 26.06.17 в 13:51

Идва ли краят на птичето царство в "Сребърна"

Отдавна орнитологът д-р Росен Илиев, който 44 години работи в биосферния резерват „Сребърна”, а само допреди няколко години живееше и спеше там, сигнализира за застрашителното намаляване на популацията на птиците. Сега притесненията му се потвърждават и от експедицията на Федерацията на природозащитните сдружения „Зелени Балкани”, провела се..

публикувано на 26.06.17 в 12:12

Какво да очакваме на историческия фестивал "Абритус"

Третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус” се открива тази вечер сред руините на едноименния археологически резерват край Разград. Акцентите в двудневната фестивална програма представи Виолета Антонова - главен експерт в Дирекцията „Култура, спорт и туризъм” в Община Разград. Материал на Марина Бенова.

публикувано на 23.06.17 в 11:50

Красимира Коларова - диригентът на духовия оркестър в Търговище

Единствената жена дипломиран диригент на духов оркестър у нас живее и работи в Търговище. Това е Красимира Коларова. Тя дирижира духовия оркестър при Община Търговище. Всяка сряда оркестърът изпълнява музикални произведения пред Драматичния театър, а в петък пред църквата "Свети Иван Рилски". С Красимира Коларова разговаря Евтим Петков.

публикувано на 23.06.17 в 11:45