Шуменският университет е домакин на научна конференция

Традиционните хранителни продукти и запазването на екологичното равновесие е темата на днешната студентска научна конференция "Екология и околна среда". Форумът ще се проведе в Шуменския университет. Началото е в 12:30 часа в Аулата на висшето училище. В събирането ще участват 65 студенти и ученици. Пленарната лекция ще изнесе Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит”. В 16 часа ще има дегустация на уникалния български продукт. В програмата на форума са включени още изложба с рисунки, експозиция с 3D - модели и фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. Виктор Василев. В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче. В 17:30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменски квартал е без вода

Заради авария е нарушено водоподаването в района на булевард „Славянски“ в шуменския квартал „Херсон“. Това потвърдиха от ВиК дружеството. Скъсан водопровод е причината за спирането на водата. В момента екипи работят по отстраняването на проблема.

публикувано на 22.11.17 в 17:13

Безплатни глюкомери ще получат шуменските училища

Безплатни глюкомери ще получат всички 31 училища на територията на община Шумен. Това съобщи Милена Спасова - представител на фирмата, която извършваше в продължение на два дни, безплатни измервания на кръвната захар, кръвното налягане и холестерола на шуменци. През мобилната лаборатория са преминали 500 граждани. „Целта ни е да подобряваме здравния статус..

публикувано на 22.11.17 в 17:01

Центърът за ранно детско развитие в Шумен празнува

Екипът на Центъра за ранно детско развитие в Шумен празнува днес първия си рожден ден. 64 деца на възраст от 0 до 7 години посещават центъра. "Общо през годината близо 100 семейства от община Шумен са ползвали безплатно услугите „Ранна интервенция на уврежданията“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Работата в Центъра стимулира всички основни сфери на..

публикувано на 22.11.17 в 16:34

Състоянието на пострадалите при катастрофата край Венец е стабилно

В стабилно състояние са двама от пострадалите при тежката катастрофа в понеделник на главния път Шумен - Силистра. Това съобщи директорът на Многопрофилната болница в Шумен д-р Атанас Атанасов. Тежко остава състоянието на 46-годишната жена. Тя е под непрекъснато наблюдение. При 14-годишното момче е открито още едно счупване на долната челюст. Утре ще бъде..

публикувано на 22.11.17 в 15:45

Община Велики Преслав с финансова подкрепа за болницата

Община Велики Преслав ще дофинансира многопрофилната болница с 25 000 лева. Това решиха съветниците на сесия днес. По време на заседанието на общинския съвет беше гласувано фирмата, която поддържа зелените площи, да получи 50 000 лева за по-нататъшната си дейност. Съветниците отново не приеха предложението на колегата си Станислав Йорданов за..

публикувано на 22.11.17 в 13:48

720 лв. на дете в градина на делегиран бюджет

Въвеждането на делегирани бюджети в детските градини на община Шумен ще бъдат обсъждани на предстоящата сесия на Общинския съвет. Предложението е внесено от общинската администрация. С промяната директорите на градини ще станат второстепенни разпоредители на средства. Те ще имат отделни банкови сметки и сами ще определят числеността и..

публикувано на 22.11.17 в 12:03

Една година отбелязва Центърът за ранно детско развитие в Шумен

Екипът на Центъра за ранно детско развитие в Шумен ще отбележи днес една година от предоставянето на услугите „Ранна интервенция“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Сред гостите на празника ще бъдат зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и зам.-областният управител Ширин Вели. Центърът предоставя услуги на..

публикувано на 22.11.17 в 10:30