Шуменският университет е домакин на научна конференция

Традиционните хранителни продукти и запазването на екологичното равновесие е темата на днешната студентска научна конференция "Екология и околна среда". Форумът ще се проведе в Шуменския университет. Началото е в 12:30 часа в Аулата на висшето училище. В събирането ще участват 65 студенти и ученици. Пленарната лекция ще изнесе Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит”. В 16 часа ще има дегустация на уникалния български продукт. В програмата на форума са включени още изложба с рисунки, експозиция с 3D - модели и фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. Виктор Василев. В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче. В 17:30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата в Шуменско намалява

Безработицата в Шуменска област намалява с 0,4 пункта, сочат данните за март. Към края на миналия месец равнището е 13,6%. Регистрираните в Бюрата по труда са 10 364. С помощта на трудовите посредници работа са започнали 685 души без препитание. Броят им е с 244 по-голям спрямо февруари. Наети са 123 души на възраст до 29 години, както и 96..

публикувано на 27.04.17 в 14:00

Глоби за близо 1 млн. лв. грозят Община Шумен

Финансови корекции за близо 1 милион лева може да бъдат наложени на Община Шумен по два европейски проекта. Това съобщи кметът Любомир Христов по време на заседанието на Общинския съвет. Администрацията е получила писма от управляващите органи за нарушения при обявяването на обществените поръчки. Според информацията, корекцията по втория етап от..

публикувано на 27.04.17 в 13:05

Двама нови почетни граждани в Шумен

Шумен ще има нови двама почетни граждани, реши днес Общинският съвет. Това са поетът Антонин Горчев, за когото вота си дадоха 35 съветници, и музикантът Добрин Панайотов, получил подкрепата на 39 от местните парламентаристи. Гласуването за присъждането на званието беше тайно. Горчев е автор на шест стихосбирки, той е написал и текста на химна на..

публикувано на 27.04.17 в 13:02

Отново ще ремонтират читалището в Пет Могили

Дефектите, след ремонта на читалището в николакозлевското село Пет могили ще бъдат отстранени до 24 май. Това са обещали от фирмата изпълнител на обекта, съобщи за Радио Шумен Иван Иванов, заместник-кмет на общината. Работна група е направила оглед на сградата, заедно с кмета на селото и председателя на читалищното настоятелство. По думите на Иванов от..

публикувано на 27.04.17 в 11:28

50 лв. глоба ще плащат шуменци за неправилно паркиране

50 лева глоба ще се плаща в Шумен при принудително задържане или преместване на неправилно паркиран автомобил, а престоят му на охраняем паркинг ще струва 2 лева на час. Това решиха съветниците на сесията, която се провежда днес в Шумен. Таксата за освобождаване от скоби ще е 15 лева. Цените са разписани в Наредбата за местните такси и услуги в Общината...

публикувано на 27.04.17 в 11:23

Панаир на учебно-тренировъчните фирми в Шумен

Панаир на учебно-тренировъчните фирми организират за шеста поредна година учениците от Професионалната гимназия по икономика в Шумен. По време на изложението единайсетокласниците ще представят работата си по предмета „работа в учебно предприятие“. В тези виртуални дружества учениците „проиграват“ всички процеси в една истинска фирма - от бизнес идеята до..

публикувано на 27.04.17 в 11:19

Ученическа борса в Шумен

Две профилирани гимназии, девет професионални гимназии и пет средни училища от Шуменска област участват днес в панорамата на средните училища, която се откри в 9:30 часа във Военния клуб. Училищата ще представят приема за следващата учебна година пред завършващите седми и осми клас. Средношколците, които посетят ученическата борса, ще могат да се..

публикувано на 27.04.17 в 10:14