Шуменският университет е домакин на научна конференция

Традиционните хранителни продукти и запазването на екологичното равновесие е темата на днешната студентска научна конференция "Екология и околна среда". Форумът ще се проведе в Шуменския университет. Началото е в 12:30 часа в Аулата на висшето училище. В събирането ще участват 65 студенти и ученици. Пленарната лекция ще изнесе Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит”. В 16 часа ще има дегустация на уникалния български продукт. В програмата на форума са включени още изложба с рисунки, експозиция с 3D - модели и фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. Виктор Василев. В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче. В 17:30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират да копаят по новоасфалтирани улици в Шумен

Мораториум върху прокопаването на новоасфалтирани участъци и нови тротоари в Шумен в продължение на 5 години от въвеждането им в експлоатация и удължаване до 2021 г. на мораториума върху прокопаването на улиците, асфалтирани със средства от облигационния заем, наложен с решение на Общинския съвет. Тези две предложения бяха подкрепени единодушно от..

публикувано на 21.09.17 в 17:03

Състезание по стеганография се проведе в Шуменския университет

Самуил Тасев, Айдън Реджебов и Тонислав Троев спечелиха отборно златен медал и купа на първото състезание по стеганография и криптография, което се проведе днес в Шуменския университет ,,Епископ Константин Преславски”. Победителите са от Средното училище „Панайот Волов” в Шумен. Второто място е за отбора на Профилираната езикова гимназия „Н. Й...

публикувано на 21.09.17 в 15:59

Двама са кандидатите за директор на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен

Димитър Димитров и Венцислав Кулев са двамата кандидати, допуснати до конкурса за директор на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен. Димитър Димитров за кратко е бил ръководител на трупата в началато на 90-те години на 20-и век, а през 2017-а беше част от журито на Международния фестивал „Друмеви театрални празници – Нова българска..

публикувано на 21.09.17 в 13:30

Раздават брошури с информация за новите глоби за шофьорите

3 000 брошури раздават днес пътни полицаи в Шуменска област, по време на специализираната акция по повод Европейския ден без жертви на пътя. Листовката съдържа информация за новите размери на глобите при нарушаване на Закона за движение по пътищата. Брошурата се предоставя безплатно на водачите, които се спират за проверка. "Надяваме се, че като видят..

публикувано на 21.09.17 в 12:04

Такса за автомобили по време на историческия фестивал в Шумен

Желаещите да посетят Историческия фестивал „Доблест и слава“ в района на Шуменската крепост с личните си автомобили трябва да заплатят входна такса от 3 лева за един ден или пет лева за двата дни. Това уточниха от Община Шумен. Плащането ще става при загражденията за еднопосочно движение до ресторант „Боровец“ и се удостоверява с касов бон при..

публикувано на 21.09.17 в 10:42

Урок по пътна безопасност в Шумен

Пътна полиция при ОДМВР- Шумен ще участва   в забавен ден по безопасност на движението в детска градина „Дружба”. Инициативата е организирана от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен и е част Европейската седмица на мобилността. Тази година темата на кампанията е „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“, а..

публикувано на 21.09.17 в 09:22

Търси се най-добрият криптограф

7 ученически отбора ще участват в първото състезание по стеганография и криптография, което ще се проведе днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Началото е 10 часа във Факултета по математика и информатика в Корпус 3. Отборите са тричленни, а състезателите са от средните училища „Панайот Волов” и „Сава Доброплодни” и..

публикувано на 21.09.17 в 09:17