Шуменският университет е домакин на научна конференция

Традиционните хранителни продукти и запазването на екологичното равновесие е темата на днешната студентска научна конференция "Екология и околна среда". Форумът ще се проведе в Шуменския университет. Началото е в 12:30 часа в Аулата на висшето училище. В събирането ще участват 65 студенти и ученици. Пленарната лекция ще изнесе Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит”. В 16 часа ще има дегустация на уникалния български продукт. В програмата на форума са включени още изложба с рисунки, експозиция с 3D - модели и фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. Виктор Василев. В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче. В 17:30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Необичаен подарък получи кметът на Шумен

Шуменецът Петър Минчев подари на кмета на Шумен Любомир Христов албум с около 100 фотографии на проблеми, които е забелязал в града. Това се случи в приемния ден на градоначалника. Повечето снимки са на запушени шахти, обясни Минчев. В албума има още снимки на знаци в лош вид, изкривени табели, указателни знаци, които са поставени не на място и др. Под..

публикувано на 24.07.17 в 17:14

Община Шумен ще ремонтира дефекти от ИСПА

„Вероятно ще се наложи на някои места, където има неотложна нужда от ремонт заради дефектите по ИСПА, общината да направи ремонт.“ Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов по време на приемния си ден, в който граждани сигнализираха за некачествена настилка по улица „Червена роза“, която е една от засегнатите от некачествената работа по водния проект...

публикувано на 24.07.17 в 17:00

Реновират Община Нови пазар

Стартът на реновирането на общинската сграда бе даден днес в Нови пазар. В следващите няколко месеца ще бъде подменена покривната изолация и дограмата, ще бъде направен цялостен ремонт на стените, таваните, настилките в сградата и на неремонтираните санитарни помещения. "Ще бъдат подменени или ремонтирани ел. и ВиК инсталациите. Ще бъде изградена нова..

публикувано на 24.07.17 в 15:31

Куполна къща строят в Шумен

В Шумен се строи първата в България куполна къща за живеене. Диаметърът на постройката е 12 метра, изгражда се от дървени греди, свързани със специални сглобки. Според предприемача Генчо Генчев, в страната ни са правени оранжерии и павилиони, но за пръв път в Шумен куполна постройка ще стане дом за живеене. „Вътре ще има два полуетажа, преградни стени и..

публикувано на 24.07.17 в 15:13

Шуменци даряват кръв за пострадал моторист

Тридесет и четирима души са дарили кръв тази сутрин в Центъра по хематология в Шумен за Александър, който претърпя тежка катастрофа в събота. „Само няколко от тях са родственици”, съобщи за Радио Шумен Галя Григорова от центъра. Няколко от кръводарителите са отпратени за утре, тъй като следобед не могат да ги приемат. И други хора са се обадили, че ще..

обновено на 24.07.17 в 13:39

Излиза класирането в Шуменския медицински филиал

Първото класиране на кандидат-студентите в Шуменския филиал на Медицинския университет във Варна трябва да бъде обявено днес. Резултатите на явилите се на приемен изпит по биология са публикувани на сайта на университета. Радио Шумен припомня, че кандидатите да се обучават в специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ в Шумен са 44.

публикувано на 24.07.17 в 10:14

Кметският екип на Шумен с приемен ден

Кметът на Шумен Любомир Христов ще приема граждани от 14:00 часа. По същото време в кабинетите си с граждани ще се срещат и заместник-кметовете Татяна Костова, Боян Тодоров, Росица Антонова, Найден Косев, Светлана Маркова и секретарят на общината Диян Димитров. Желаещите могат да се запишат за приемния ден на място в стая 301. От 14 часа в стая 315 в..

публикувано на 24.07.17 в 09:16