Шуменският университет е домакин на научна конференция

Традиционните хранителни продукти и запазването на екологичното равновесие е темата на днешната студентска научна конференция "Екология и околна среда". Форумът ще се проведе в Шуменския университет. Началото е в 12:30 часа в Аулата на висшето училище. В събирането ще участват 65 студенти и ученици. Пленарната лекция ще изнесе Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит”. В 16 часа ще има дегустация на уникалния български продукт. В програмата на форума са включени още изложба с рисунки, експозиция с 3D - модели и фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. Виктор Василев. В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче. В 17:30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Детегледачи по проект

849 са родителите, заявили желание за детегледачи по проекта „Родители в заетост”, съобщават от Агенцията по заетостта. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” и подпомага родителите с деца до 5 години за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот. До 14..

публикувано на 25.04.18 в 17:15

Пускат водата в Шумен

Екипи на ВиК - Шумен приключиха работа по отстраняване на петте аварии по главния водопровод, който захранва Шумен, кв. Дивдядово и селата Белокопитово, Дибич и Панайот Волов. Започва пълненето на системата, но процесът ще отнеме три часа, съобщиха от водоснабдителното дружество. От ВиК предупреждават, че е възможно след напълването поради износения..

публикувано на 25.04.18 в 17:08

В бойна готовност срещу пожари

Възможностите на двата специализирани автомобила за гасене на горски пожари бяха демонстрирани днес в Североизточното държавно предприятие. Колите са   оборудвани с помпи и шлангове и събират 300 литра вода и пяна. С едната пожарна кола ще работят дежурните от Държавното горско стопанство в Суворово, а с другата – шуменското горско стопанство. Днес..

публикувано на 25.04.18 в 16:59

Европейска седмица на ваксините

„Ваксинацията е лично право и споделена отговорност“. Това е мотото на   Европейската седмица на имунизациите, която продължава до 29 април. „В момента няма взрив на опасни заболявания в Шуменска област“, каза д-р Марко Марков, директор „Надзор на заразните болести“ в шуменската здравна инспекция. През миналата година в Шуменска област са..

публикувано на 25.04.18 в 16:34

Европейската принадлежност на Шумен в снимки

Трима са победителите във фотоконкурса в рамките на Месеца на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Шумен. Това са студентът по „Журналистика“ в Шуменския университет Мустафа Мустафов, Десислава Герчева от Арт школата към ОДК и Мари Такворян от СУ „Трайко Симеонов“. В конкурса на Община Шумен и ШУ участваха 100 снимки от 12 автори,..

публикувано на 25.04.18 в 16:08

БСП наказа бившия кмет на Шумен

Извънреден пленум на БСП - Шумен се е провел снощи. На заседанието са присъствали 22 от общо 41 членове на общинския партиен съвет. Пленумът е абсолютно легитимен, а решенията му – безспорни, увериха от ръководството на левицата. Присъстващите са констатирали, че решенията, взети на предишния извънреден пленум от 19 април, на който беше сменено..

публикувано на 25.04.18 в 15:52
Нива

МВР пази реколтата

Областната дирекция на МВР в Шумен въвежда мерки за противодействие на престъпността и  осигуряване на пожарната безопасност при прибирането на селскостопанската продукция. Дейностите започват от този месец и ще продължат до прибирането на реколтата. Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите за изкупуване на селскостопанска продукция,..

публикувано на 25.04.18 в 15:13