Шуменският университет е домакин на научна конференция

Традиционните хранителни продукти и запазването на екологичното равновесие е темата на днешната студентска научна конференция "Екология и околна среда". Форумът ще се проведе в Шуменския университет. Началото е в 12:30 часа в Аулата на висшето училище. В събирането ще участват 65 студенти и ученици. Пленарната лекция ще изнесе Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит”. В 16 часа ще има дегустация на уникалния български продукт. В програмата на форума са включени още изложба с рисунки, експозиция с 3D - модели и фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. Виктор Василев. В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче. В 17:30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
община Хитрино

Как са изразходвани средствата за възстановяване на Хитрино?

Близо 120 души присъстваха тази вечер на общоселското събрание, свикано от кмета на Хитрино Нуридин Басри.Той направи подробен отчет за усвояването на даренията и отговори на въпроси на жителите на населеното място. По думите му, до този момент от сметката на БЧК, в която са постъпили 965 000 лева, са изхарчени 775 000 лева. От 973 000 лева, набрани..

публикувано на 22.06.17 в 20:26

Лятно кино в Градската градина на Шумен

Филма "Опасен чар" с Тодор Колев, могат да видят тази вечер шуменци. В Градската градина през следващия месец ще тече кинофестивалът  "Класика в жанра", организиран от "Шуменско пиво". Белият екран е опънат в близост до паметника на Август Попов, а форумът беше открит с концерт на момчетата от групата "Innerglow". Прожекциите ще са вечер от 21 часа, а..

публикувано на 22.06.17 в 20:10

Открита тренировка по фехтовка ще се проведе в Шумен

Открита тренировка по фехтовка ще се проведе в Шумен днес. Проявата е част от проекта „Бъди активен“, който е финансиран от Община Шумен. Началото е от 19 ч. на площада пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Откритата тренировка по фехтовка е насочена към младите хора в града и ангажирането на свободното им време през летните месеци.

публикувано на 22.06.17 в 16:17

Превантивни мерки за безопасността на децата през лятото

Едно дете е убито, а 14 са ранени по пътищата на Шуменска област през 2016 г. Година по-рано не е имало убито дете, а ранените са били с две по-малко. Това съобщи инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция” на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Шумен. Комисията реши директорите на училищата и детските..

публикувано на 22.06.17 в 15:16

Задържаха рецидивист, опитал да изнасили пенсионерка

41-годишният Милко Алипиев от варненското село Болярци е привлечен като обвиняем за опит за изнасилване, извършен при условията на опасен рецидив. На 21 юни той се е опитал да изнасили възрастна жена от шуменското село Друмево. Тя отивала до магазина, когато Алипиев я заговорил. Той нападнал пенсионерката, съборил я на земята и направил опит да я изнасили...

публикувано на 22.06.17 в 14:54

Ще ремонтират пътни участъци в община Никола Козлево

Да се вземат мерки за подобряване на състоянието на два пътни участъка на територията на община Никола Козлево, реши днес Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Това стана по предложение на заместник-кмета на Никола Козлево Иван Иванов. "Областната комисия по безопасност на движението препоръчва на Областното пътно управление да..

публикувано на 22.06.17 в 14:02

Поредни опити за "ало" измами в Шумен

Само за час в Областната дирекция на МВР в Шумен днес са получени четири сигнала от граждани, които са заявили, че на стационарните им телефони са се опитали да ги измамят. Сценариите, по които са действали измамниците са основно два - провеждане на полицейска операция за задържане на престъпници и плащане на пари за спешно лечение на близък роднина. От..

публикувано на 22.06.17 в 13:53