Ученичка падна от третия етаж на шуменско училище (обновена)

| обновено на 21.04.17 в 17:39
Снимка: Радио Шумен
17-годишна ученичка е паднала от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Йонков Вапцаров" в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. От Областната дирекция на МВР - Шумен потвърдиха за инцидента, който станал след 14 ч. Момичето е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. След преглед са установени фрактура на глезена и фрактура на гръбначния прешлен, заради което тийнейджърката е откарана във варненска болница. Предстои екстензия. Няма засегнати нерви, няма вътрешни наранявания, животът ѝ е вън от опасност, съобщиха шуменските медици. Приятелки на девойката разказват, че момичето отишло до тоалетна по време на час и след това разбрали, че е паднало. Според директора на гимназията Георги Георгиев, гражданин подал сигнал на телефон 112, след като видял тялото на ученичката. По същото време учителка пратила ученичка да търси девойката. Свидетели на инцидента няма, каза още Георгиев. По думите му, пострадалата не си спомня какво се е случило. Към момента няма данни някой да е бутнал момичето. Не се изключва версията детето само да е скочило. Днес, в една от социалните мрежи, девойката е споделила намерението си. От полицията преглеждат записите от камерите в училището, за да се установи причината за инцидента.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменски квартал е без вода

Заради авария е нарушено водоподаването в района на булевард „Славянски“ в шуменския квартал „Херсон“. Това потвърдиха от ВиК дружеството. Скъсан водопровод е причината за спирането на водата. В момента екипи работят по отстраняването на проблема.

публикувано на 22.11.17 в 17:13

Безплатни глюкомери ще получат шуменските училища

Безплатни глюкомери ще получат всички 31 училища на територията на община Шумен. Това съобщи Милена Спасова - представител на фирмата, която извършваше в продължение на два дни, безплатни измервания на кръвната захар, кръвното налягане и холестерола на шуменци. През мобилната лаборатория са преминали 500 граждани. „Целта ни е да подобряваме здравния статус..

публикувано на 22.11.17 в 17:01

Центърът за ранно детско развитие в Шумен празнува

Екипът на Центъра за ранно детско развитие в Шумен празнува днес първия си рожден ден. 64 деца на възраст от 0 до 7 години посещават центъра. "Общо през годината близо 100 семейства от община Шумен са ползвали безплатно услугите „Ранна интервенция на уврежданията“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Работата в Центъра стимулира всички основни сфери на..

публикувано на 22.11.17 в 16:34

Състоянието на пострадалите при катастрофата край Венец е стабилно

В стабилно състояние са двама от пострадалите при тежката катастрофа в понеделник на главния път Шумен - Силистра. Това съобщи директорът на Многопрофилната болница в Шумен д-р Атанас Атанасов. Тежко остава състоянието на 46-годишната жена. Тя е под непрекъснато наблюдение. При 14-годишното момче е открито още едно счупване на долната челюст. Утре ще бъде..

публикувано на 22.11.17 в 15:45

Община Велики Преслав с финансова подкрепа за болницата

Община Велики Преслав ще дофинансира многопрофилната болница с 25 000 лева. Това решиха съветниците на сесия днес. По време на заседанието на общинския съвет беше гласувано фирмата, която поддържа зелените площи, да получи 50 000 лева за по-нататъшната си дейност. Съветниците отново не приеха предложението на колегата си Станислав Йорданов за..

публикувано на 22.11.17 в 13:48

720 лв. на дете в градина на делегиран бюджет

Въвеждането на делегирани бюджети в детските градини на община Шумен ще бъдат обсъждани на предстоящата сесия на Общинския съвет. Предложението е внесено от общинската администрация. С промяната директорите на градини ще станат второстепенни разпоредители на средства. Те ще имат отделни банкови сметки и сами ще определят числеността и..

публикувано на 22.11.17 в 12:03

Една година отбелязва Центърът за ранно детско развитие в Шумен

Екипът на Центъра за ранно детско развитие в Шумен ще отбележи днес една година от предоставянето на услугите „Ранна интервенция“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Сред гостите на празника ще бъдат зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и зам.-областният управител Ширин Вели. Центърът предоставя услуги на..

публикувано на 22.11.17 в 10:30