Ученичка падна от третия етаж на шуменско училище (обновена)

| обновено на 21.04.17 в 17:39
Снимка: Радио Шумен
17-годишна ученичка е паднала от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Йонков Вапцаров" в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. От Областната дирекция на МВР - Шумен потвърдиха за инцидента, който станал след 14 ч. Момичето е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. След преглед са установени фрактура на глезена и фрактура на гръбначния прешлен, заради което тийнейджърката е откарана във варненска болница. Предстои екстензия. Няма засегнати нерви, няма вътрешни наранявания, животът ѝ е вън от опасност, съобщиха шуменските медици. Приятелки на девойката разказват, че момичето отишло до тоалетна по време на час и след това разбрали, че е паднало. Според директора на гимназията Георги Георгиев, гражданин подал сигнал на телефон 112, след като видял тялото на ученичката. По същото време учителка пратила ученичка да търси девойката. Свидетели на инцидента няма, каза още Георгиев. По думите му, пострадалата не си спомня какво се е случило. Към момента няма данни някой да е бутнал момичето. Не се изключва версията детето само да е скочило. Днес, в една от социалните мрежи, девойката е споделила намерението си. От полицията преглеждат записите от камерите в училището, за да се установи причината за инцидента.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата в Шуменско намалява

Безработицата в Шуменска област намалява с 0,4 пункта, сочат данните за март. Към края на миналия месец равнището е 13,6%. Регистрираните в Бюрата по труда са 10 364. С помощта на трудовите посредници работа са започнали 685 души без препитание. Броят им е с 244 по-голям спрямо февруари. Наети са 123 души на възраст до 29 години, както и 96..

публикувано на 27.04.17 в 14:00

Глоби за близо 1 млн. лв. грозят Община Шумен

Финансови корекции за близо 1 милион лева може да бъдат наложени на Община Шумен по два европейски проекта. Това съобщи кметът Любомир Христов по време на заседанието на Общинския съвет. Администрацията е получила писма от управляващите органи за нарушения при обявяването на обществените поръчки. Според информацията, корекцията по втория етап от..

публикувано на 27.04.17 в 13:05

Двама нови почетни граждани в Шумен

Шумен ще има нови двама почетни граждани, реши днес Общинският съвет. Това са поетът Антонин Горчев, за когото вота си дадоха 35 съветници, и музикантът Добрин Панайотов, получил подкрепата на 39 от местните парламентаристи. Гласуването за присъждането на званието беше тайно. Горчев е автор на шест стихосбирки, той е написал и текста на химна на..

публикувано на 27.04.17 в 13:02

Отново ще ремонтират читалището в Пет Могили

Дефектите, след ремонта на читалището в николакозлевското село Пет могили ще бъдат отстранени до 24 май. Това са обещали от фирмата изпълнител на обекта, съобщи за Радио Шумен Иван Иванов, заместник-кмет на общината. Работна група е направила оглед на сградата, заедно с кмета на селото и председателя на читалищното настоятелство. По думите на Иванов от..

публикувано на 27.04.17 в 11:28

50 лв. глоба ще плащат шуменци за неправилно паркиране

50 лева глоба ще се плаща в Шумен при принудително задържане или преместване на неправилно паркиран автомобил, а престоят му на охраняем паркинг ще струва 2 лева на час. Това решиха съветниците на сесията, която се провежда днес в Шумен. Таксата за освобождаване от скоби ще е 15 лева. Цените са разписани в Наредбата за местните такси и услуги в Общината...

публикувано на 27.04.17 в 11:23

Панаир на учебно-тренировъчните фирми в Шумен

Панаир на учебно-тренировъчните фирми организират за шеста поредна година учениците от Професионалната гимназия по икономика в Шумен. По време на изложението единайсетокласниците ще представят работата си по предмета „работа в учебно предприятие“. В тези виртуални дружества учениците „проиграват“ всички процеси в една истинска фирма - от бизнес идеята до..

публикувано на 27.04.17 в 11:19

Ученическа борса в Шумен

Две профилирани гимназии, девет професионални гимназии и пет средни училища от Шуменска област участват днес в панорамата на средните училища, която се откри в 9:30 часа във Военния клуб. Училищата ще представят приема за следващата учебна година пред завършващите седми и осми клас. Средношколците, които посетят ученическата борса, ще могат да се..

публикувано на 27.04.17 в 10:14