Ученичка падна от третия етаж на шуменско училище (обновена)

| обновено на 21.04.17 в 17:39
Снимка: Радио Шумен
17-годишна ученичка е паднала от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Йонков Вапцаров" в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. От Областната дирекция на МВР - Шумен потвърдиха за инцидента, който станал след 14 ч. Момичето е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. След преглед са установени фрактура на глезена и фрактура на гръбначния прешлен, заради което тийнейджърката е откарана във варненска болница. Предстои екстензия. Няма засегнати нерви, няма вътрешни наранявания, животът ѝ е вън от опасност, съобщиха шуменските медици. Приятелки на девойката разказват, че момичето отишло до тоалетна по време на час и след това разбрали, че е паднало. Според директора на гимназията Георги Георгиев, гражданин подал сигнал на телефон 112, след като видял тялото на ученичката. По същото време учителка пратила ученичка да търси девойката. Свидетели на инцидента няма, каза още Георгиев. По думите му, пострадалата не си спомня какво се е случило. Към момента няма данни някой да е бутнал момичето. Не се изключва версията детето само да е скочило. Днес, в една от социалните мрежи, девойката е споделила намерението си. От полицията преглеждат записите от камерите в училището, за да се установи причината за инцидента.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Необичаен подарък получи кметът на Шумен

Шуменецът Петър Минчев подари на кмета на Шумен Любомир Христов албум с около 100 фотографии на проблеми, които е забелязал в града. Това се случи в приемния ден на градоначалника. Повечето снимки са на запушени шахти, обясни Минчев. В албума има още снимки на знаци в лош вид, изкривени табели, указателни знаци, които са поставени не на място и др. Под..

публикувано на 24.07.17 в 17:14

Община Шумен ще ремонтира дефекти от ИСПА

„Вероятно ще се наложи на някои места, където има неотложна нужда от ремонт заради дефектите по ИСПА, общината да направи ремонт.“ Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов по време на приемния си ден, в който граждани сигнализираха за некачествена настилка по улица „Червена роза“, която е една от засегнатите от некачествената работа по водния проект...

публикувано на 24.07.17 в 17:00

Реновират Община Нови пазар

Стартът на реновирането на общинската сграда бе даден днес в Нови пазар. В следващите няколко месеца ще бъде подменена покривната изолация и дограмата, ще бъде направен цялостен ремонт на стените, таваните, настилките в сградата и на неремонтираните санитарни помещения. "Ще бъдат подменени или ремонтирани ел. и ВиК инсталациите. Ще бъде изградена нова..

публикувано на 24.07.17 в 15:31

Куполна къща строят в Шумен

В Шумен се строи първата в България куполна къща за живеене. Диаметърът на постройката е 12 метра, изгражда се от дървени греди, свързани със специални сглобки. Според предприемача Генчо Генчев, в страната ни са правени оранжерии и павилиони, но за пръв път в Шумен куполна постройка ще стане дом за живеене. „Вътре ще има два полуетажа, преградни стени и..

публикувано на 24.07.17 в 15:13

Шуменци даряват кръв за пострадал моторист

Тридесет и четирима души са дарили кръв тази сутрин в Центъра по хематология в Шумен за Александър, който претърпя тежка катастрофа в събота. „Само няколко от тях са родственици”, съобщи за Радио Шумен Галя Григорова от центъра. Няколко от кръводарителите са отпратени за утре, тъй като следобед не могат да ги приемат. И други хора са се обадили, че ще..

обновено на 24.07.17 в 13:39

Излиза класирането в Шуменския медицински филиал

Първото класиране на кандидат-студентите в Шуменския филиал на Медицинския университет във Варна трябва да бъде обявено днес. Резултатите на явилите се на приемен изпит по биология са публикувани на сайта на университета. Радио Шумен припомня, че кандидатите да се обучават в специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ в Шумен са 44.

публикувано на 24.07.17 в 10:14

Кметският екип на Шумен с приемен ден

Кметът на Шумен Любомир Христов ще приема граждани от 14:00 часа. По същото време в кабинетите си с граждани ще се срещат и заместник-кметовете Татяна Костова, Боян Тодоров, Росица Антонова, Найден Косев, Светлана Маркова и секретарят на общината Диян Димитров. Желаещите могат да се запишат за приемния ден на място в стая 301. От 14 часа в стая 315 в..

публикувано на 24.07.17 в 09:16