Ученичка падна от третия етаж на шуменско училище (обновена)

| обновено на 21.04.17 в 17:39
Снимка: Радио Шумен
17-годишна ученичка е паднала от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Йонков Вапцаров" в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. От Областната дирекция на МВР - Шумен потвърдиха за инцидента, който станал след 14 ч. Момичето е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. След преглед са установени фрактура на глезена и фрактура на гръбначния прешлен, заради което тийнейджърката е откарана във варненска болница. Предстои екстензия. Няма засегнати нерви, няма вътрешни наранявания, животът ѝ е вън от опасност, съобщиха шуменските медици. Приятелки на девойката разказват, че момичето отишло до тоалетна по време на час и след това разбрали, че е паднало. Според директора на гимназията Георги Георгиев, гражданин подал сигнал на телефон 112, след като видял тялото на ученичката. По същото време учителка пратила ученичка да търси девойката. Свидетели на инцидента няма, каза още Георгиев. По думите му, пострадалата не си спомня какво се е случило. Към момента няма данни някой да е бутнал момичето. Не се изключва версията детето само да е скочило. Днес, в една от социалните мрежи, девойката е споделила намерението си. От полицията преглеждат записите от камерите в училището, за да се установи причината за инцидента.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират да копаят по новоасфалтирани улици в Шумен

Мораториум върху прокопаването на новоасфалтирани участъци и нови тротоари в Шумен в продължение на 5 години от въвеждането им в експлоатация и удължаване до 2021 г. на мораториума върху прокопаването на улиците, асфалтирани със средства от облигационния заем, наложен с решение на Общинския съвет. Тези две предложения бяха подкрепени единодушно от..

публикувано на 21.09.17 в 17:03

Състезание по стеганография се проведе в Шуменския университет

Самуил Тасев, Айдън Реджебов и Тонислав Троев спечелиха отборно златен медал и купа на първото състезание по стеганография и криптография, което се проведе днес в Шуменския университет ,,Епископ Константин Преславски”. Победителите са от Средното училище „Панайот Волов” в Шумен. Второто място е за отбора на Профилираната езикова гимназия „Н. Й...

публикувано на 21.09.17 в 15:59

Двама са кандидатите за директор на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен

Димитър Димитров и Венцислав Кулев са двамата кандидати, допуснати до конкурса за директор на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен. Димитър Димитров за кратко е бил ръководител на трупата в началато на 90-те години на 20-и век, а през 2017-а беше част от журито на Международния фестивал „Друмеви театрални празници – Нова българска..

публикувано на 21.09.17 в 13:30

Раздават брошури с информация за новите глоби за шофьорите

3 000 брошури раздават днес пътни полицаи в Шуменска област, по време на специализираната акция по повод Европейския ден без жертви на пътя. Листовката съдържа информация за новите размери на глобите при нарушаване на Закона за движение по пътищата. Брошурата се предоставя безплатно на водачите, които се спират за проверка. "Надяваме се, че като видят..

публикувано на 21.09.17 в 12:04

Такса за автомобили по време на историческия фестивал в Шумен

Желаещите да посетят Историческия фестивал „Доблест и слава“ в района на Шуменската крепост с личните си автомобили трябва да заплатят входна такса от 3 лева за един ден или пет лева за двата дни. Това уточниха от Община Шумен. Плащането ще става при загражденията за еднопосочно движение до ресторант „Боровец“ и се удостоверява с касов бон при..

публикувано на 21.09.17 в 10:42

Урок по пътна безопасност в Шумен

Пътна полиция при ОДМВР- Шумен ще участва   в забавен ден по безопасност на движението в детска градина „Дружба”. Инициативата е организирана от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен и е част Европейската седмица на мобилността. Тази година темата на кампанията е „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“, а..

публикувано на 21.09.17 в 09:22

Търси се най-добрият криптограф

7 ученически отбора ще участват в първото състезание по стеганография и криптография, което ще се проведе днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Началото е 10 часа във Факултета по математика и информатика в Корпус 3. Отборите са тричленни, а състезателите са от средните училища „Панайот Волов” и „Сава Доброплодни” и..

публикувано на 21.09.17 в 09:17