Ученичка падна от третия етаж на шуменско училище (обновена)

| обновено на 21.04.17 в 17:39
Снимка: Радио Шумен
17-годишна ученичка е паднала от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Йонков Вапцаров" в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. От Областната дирекция на МВР - Шумен потвърдиха за инцидента, който станал след 14 ч. Момичето е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. След преглед са установени фрактура на глезена и фрактура на гръбначния прешлен, заради което тийнейджърката е откарана във варненска болница. Предстои екстензия. Няма засегнати нерви, няма вътрешни наранявания, животът ѝ е вън от опасност, съобщиха шуменските медици. Приятелки на девойката разказват, че момичето отишло до тоалетна по време на час и след това разбрали, че е паднало. Според директора на гимназията Георги Георгиев, гражданин подал сигнал на телефон 112, след като видял тялото на ученичката. По същото време учителка пратила ученичка да търси девойката. Свидетели на инцидента няма, каза още Георгиев. По думите му, пострадалата не си спомня какво се е случило. Към момента няма данни някой да е бутнал момичето. Не се изключва версията детето само да е скочило. Днес, в една от социалните мрежи, девойката е споделила намерението си. От полицията преглеждат записите от камерите в училището, за да се установи причината за инцидента.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
община Хитрино

Как са изразходвани средствата за възстановяване на Хитрино?

Близо 120 души присъстваха тази вечер на общоселското събрание, свикано от кмета на Хитрино Нуридин Басри.Той направи подробен отчет за усвояването на даренията и отговори на въпроси на жителите на населеното място. По думите му, до този момент от сметката на БЧК, в която са постъпили 965 000 лева, са изхарчени 775 000 лева. От 973 000 лева, набрани..

публикувано на 22.06.17 в 20:26

Лятно кино в Градската градина на Шумен

Филма "Опасен чар" с Тодор Колев, могат да видят тази вечер шуменци. В Градската градина през следващия месец ще тече кинофестивалът  "Класика в жанра", организиран от "Шуменско пиво". Белият екран е опънат в близост до паметника на Август Попов, а форумът беше открит с концерт на момчетата от групата "Innerglow". Прожекциите ще са вечер от 21 часа, а..

публикувано на 22.06.17 в 20:10

Открита тренировка по фехтовка ще се проведе в Шумен

Открита тренировка по фехтовка ще се проведе в Шумен днес. Проявата е част от проекта „Бъди активен“, който е финансиран от Община Шумен. Началото е от 19 ч. на площада пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Откритата тренировка по фехтовка е насочена към младите хора в града и ангажирането на свободното им време през летните месеци.

публикувано на 22.06.17 в 16:17

Превантивни мерки за безопасността на децата през лятото

Едно дете е убито, а 14 са ранени по пътищата на Шуменска област през 2016 г. Година по-рано не е имало убито дете, а ранените са били с две по-малко. Това съобщи инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция” на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Шумен. Комисията реши директорите на училищата и детските..

публикувано на 22.06.17 в 15:16

Задържаха рецидивист, опитал да изнасили пенсионерка

41-годишният Милко Алипиев от варненското село Болярци е привлечен като обвиняем за опит за изнасилване, извършен при условията на опасен рецидив. На 21 юни той се е опитал да изнасили възрастна жена от шуменското село Друмево. Тя отивала до магазина, когато Алипиев я заговорил. Той нападнал пенсионерката, съборил я на земята и направил опит да я изнасили...

публикувано на 22.06.17 в 14:54

Ще ремонтират пътни участъци в община Никола Козлево

Да се вземат мерки за подобряване на състоянието на два пътни участъка на територията на община Никола Козлево, реши днес Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Това стана по предложение на заместник-кмета на Никола Козлево Иван Иванов. "Областната комисия по безопасност на движението препоръчва на Областното пътно управление да..

публикувано на 22.06.17 в 14:02

Поредни опити за "ало" измами в Шумен

Само за час в Областната дирекция на МВР в Шумен днес са получени четири сигнала от граждани, които са заявили, че на стационарните им телефони са се опитали да ги измамят. Сценариите, по които са действали измамниците са основно два - провеждане на полицейска операция за задържане на престъпници и плащане на пари за спешно лечение на близък роднина. От..

публикувано на 22.06.17 в 13:53