Ученичка падна от третия етаж на шуменско училище (обновена)

| обновено на 21.04.17 в 17:39
Снимка: Радио Шумен
17-годишна ученичка е паднала от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Йонков Вапцаров" в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. От Областната дирекция на МВР - Шумен потвърдиха за инцидента, който станал след 14 ч. Момичето е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. След преглед са установени фрактура на глезена и фрактура на гръбначния прешлен, заради което тийнейджърката е откарана във варненска болница. Предстои екстензия. Няма засегнати нерви, няма вътрешни наранявания, животът ѝ е вън от опасност, съобщиха шуменските медици. Приятелки на девойката разказват, че момичето отишло до тоалетна по време на час и след това разбрали, че е паднало. Според директора на гимназията Георги Георгиев, гражданин подал сигнал на телефон 112, след като видял тялото на ученичката. По същото време учителка пратила ученичка да търси девойката. Свидетели на инцидента няма, каза още Георгиев. По думите му, пострадалата не си спомня какво се е случило. Към момента няма данни някой да е бутнал момичето. Не се изключва версията детето само да е скочило. Днес, в една от социалните мрежи, девойката е споделила намерението си. От полицията преглеждат записите от камерите в училището, за да се установи причината за инцидента.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Детегледачи по проект

849 са родителите, заявили желание за детегледачи по проекта „Родители в заетост”, съобщават от Агенцията по заетостта. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” и подпомага родителите с деца до 5 години за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот. До 14..

публикувано на 25.04.18 в 17:15

Пускат водата в Шумен

Екипи на ВиК - Шумен приключиха работа по отстраняване на петте аварии по главния водопровод, който захранва Шумен, кв. Дивдядово и селата Белокопитово, Дибич и Панайот Волов. Започва пълненето на системата, но процесът ще отнеме три часа, съобщиха от водоснабдителното дружество. От ВиК предупреждават, че е възможно след напълването поради износения..

публикувано на 25.04.18 в 17:08

В бойна готовност срещу пожари

Възможностите на двата специализирани автомобила за гасене на горски пожари бяха демонстрирани днес в Североизточното държавно предприятие. Колите са   оборудвани с помпи и шлангове и събират 300 литра вода и пяна. С едната пожарна кола ще работят дежурните от Държавното горско стопанство в Суворово, а с другата – шуменското горско стопанство. Днес..

публикувано на 25.04.18 в 16:59

Европейска седмица на ваксините

„Ваксинацията е лично право и споделена отговорност“. Това е мотото на   Европейската седмица на имунизациите, която продължава до 29 април. „В момента няма взрив на опасни заболявания в Шуменска област“, каза д-р Марко Марков, директор „Надзор на заразните болести“ в шуменската здравна инспекция. През миналата година в Шуменска област са..

публикувано на 25.04.18 в 16:34

Европейската принадлежност на Шумен в снимки

Трима са победителите във фотоконкурса в рамките на Месеца на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Шумен. Това са студентът по „Журналистика“ в Шуменския университет Мустафа Мустафов, Десислава Герчева от Арт школата към ОДК и Мари Такворян от СУ „Трайко Симеонов“. В конкурса на Община Шумен и ШУ участваха 100 снимки от 12 автори,..

публикувано на 25.04.18 в 16:08

БСП наказа бившия кмет на Шумен

Извънреден пленум на БСП - Шумен се е провел снощи. На заседанието са присъствали 22 от общо 41 членове на общинския партиен съвет. Пленумът е абсолютно легитимен, а решенията му – безспорни, увериха от ръководството на левицата. Присъстващите са констатирали, че решенията, взети на предишния извънреден пленум от 19 април, на който беше сменено..

публикувано на 25.04.18 в 15:52
Нива

МВР пази реколтата

Областната дирекция на МВР в Шумен въвежда мерки за противодействие на престъпността и  осигуряване на пожарната безопасност при прибирането на селскостопанската продукция. Дейностите започват от този месец и ще продължат до прибирането на реколтата. Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите за изкупуване на селскостопанска продукция,..

публикувано на 25.04.18 в 15:13