Пастир от Сини вир обжалва присъдата си за убийство

Пастирът за шуменското село Сини вир, осъден за убийството на свой съселянин, обжалва присъденото наказание. През януари тази година, при условията на съкратеното съдебно следствие, Окръжният съд в Шумен присъди 11 години и 4 месеца затвор за 55-годишния мъж, който на 14 ноември 2015 година убил Юксел Сабри. В жалбата си пред втората съдебна инстанция Осман Емин моли да се промени квалификацията на престъпното деяние от умишлено убийство на деяние, извършено при пределите на неизбежна отбрана. Подсъдимият настоява, че Юксел предизвикал конфликта между тях и той се опитал да се отбранява. Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона срок.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно спират движението по шуменски улици

По част улиците „Добруджа” и „Съединение” ще бъде спряно движението в петък и събота, съобщават от Община Шумен. Забраната за движение на автомобилите по улица „Добруджа“ е от 8.30 до 16.00 часа утре. Ще бъде спряно движението в участъка от кръстовището с булевард „Мадара“ до кръстовището с улица „Съединение“. Ще се работи по оформяне на короните на..

публикувано на 17.08.17 в 15:50

Телефонни измамници атакуват Велики Преслав

За по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи. Мнимите полицаи питат хората дали имат пари в дома си и каква е сумата с която разполагат. Обясняват им, че във Велики Преслав се провежда акция за..

публикувано на 17.08.17 в 15:22

Сериозни са пораженията, нанесени от градушките в Шуменска област

Близо 33 000 декара със земеделски култури в Шуменска област са унищожени на 100%, вследствие на падналите градушки. Най-много са площите със слънчоглед, пшеница, царевица за зърно, рапица и ечемик. По данни на Областната дирекция „Земеделие“ в Шумен най-сериозни са пораженията в общините Хитрино, Шумен и Върбица. Експертите са обработили 164 подадени..

публикувано на 17.08.17 в 14:24

Заловени иманяри

Полицейски служители от Велики Преслав намериха и иззеха множество културно-исторически ценности от три жилища в града и на адрес в село Драгоево. Претърсванията в частни домове били предприети след получени сигнали. В ранните сутрешни часове вчера полицейски служители претърсили дома на 67-годишен от Велики Преслав след получен сигнал, че притежава..

публикувано на 17.08.17 в 12:02

Горите над Шумен са спасени от мащабен пожар

Четири дни след пожара в Природен парк „Шуменско плато“ от Североизточното държавно предприятие отчитат, че огънят е загасен напълно и няма опасност за боровите гори в района. „Този път бяхме на ръба, но ни се размина благодарение на добрата организация и на помощта, която ни оказаха колегите от другите стопанства и пожарната. Ако не бяхме действали в..

публикувано на 17.08.17 в 11:45

Изрисуваха втори саниран блок в Смядово

„Продължаваме легендата за Смеда, като на снимката е най-големият ѝ син Борил, заедно с когото създават днешното Смядово“. Това пише в профила си в социална мрежа кметът на общината Иванка Петрова. Радио Шумен припомня, че през септември миналата година графити артистите Димитър Механджийски и Васко Лалов украсиха първия саниран блок в града. Върху..

публикувано на 17.08.17 в 10:26

Изложба в Регионалния исторически музей – Шумен

„От ръката тревненска” е новата временна изложба в Регионалния исторически музей – Шумен. Акцент в експозицията на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна, са художествените занаяти дърворезба, иконопис и архитектура, които изграждат най-старата художествена школа у нас, възникнала през втората половина на ХVII в. Представени..

публикувано на 17.08.17 в 09:17