Пастир от Сини вир обжалва присъдата си за убийство

Пастирът за шуменското село Сини вир, осъден за убийството на свой съселянин, обжалва присъденото наказание. През януари тази година, при условията на съкратеното съдебно следствие, Окръжният съд в Шумен присъди 11 години и 4 месеца затвор за 55-годишния мъж, който на 14 ноември 2015 година убил Юксел Сабри. В жалбата си пред втората съдебна инстанция Осман Емин моли да се промени квалификацията на престъпното деяние от умишлено убийство на деяние, извършено при пределите на неизбежна отбрана. Подсъдимият настоява, че Юксел предизвикал конфликта между тях и той се опитал да се отбранява. Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона срок.
ВИЖТЕ ОЩЕ

230 000 лв. за нова медицинска апаратура

130 000 лв. да бъдат заложени в бюджета за 2018 на община Шумен за нов рентгенов апарат на ДКЦ 1 и  100 000 лв. за операционна маса и лампа на МБАЛ - Шумен. Това решиха членовете на постоянната здравна комисия при шуменския Общински съвет. Средствата са поискани от ръководствата  на лечебните заведения. За разглеждане при  актуализация на бюджета..

публикувано на 19.01.18 в 17:15

Първа копка на нов православен храм

В началото на февруари ще бъде направена първата копка за първия православен храм в шуменския квартал "Тракия". Това обеща днес кметът Любомир Христов на хората, дошли да видят старта на проекта за благоустрояване и рехабилитация на част от квартала. Датата е съгласувана с Варненско-Великопреславския митрополит Йоан, уточни Христов. Радио Шумен..

публикувано на 19.01.18 в 17:07

Обраха "Мерцедес" посред бял ден

8500 лева са били откраднати от незаключен автомобил на паркинг в Шумен. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че 53-годишният собственик е от Пловдив и по думите му, кражбата е станала за времето от 15:20 до 15:30 ч. вчера. Установил, че чантата с парите му липсва, когато се върнал до паркирания от него "Мерцедес" на паркинг пред хипермаркет на..

публикувано на 19.01.18 в 15:33

Атакуват присъда за жестоко убийство с трион

Протест на държавното обвинение в Шумен и жалба срещу 13-годишна присъда за убийство, извършено преди 2 години в Шумен, разгледа днес Варненският апелативен съд. Присъдата на Шуменския окръжен съд е за убийството на 49-годишна жена. В края на август миналата година първата съдебна инстанция е признала Стефан Стефанов за виновен в това, че умишлено е..

публикувано на 19.01.18 в 15:20

Първа копка по проект за обновяване на Шумен

Първа копка по проекта за благоустрояване и рехабилитация на част от инфраструктурата в Шумен   бе направена днес. С около 2.6 млн. лв. ще бъдат обновени част от пешеходните алеи и тротоари в кв. „Тракия“. Кметът Любомир Христов обясни, че ще бъде подновено уличното осветление, ще бъдат ремонтирани 23 000 м тротоари и 22 км бордюри, ще бъдат..

публикувано на 19.01.18 в 13:30

Горското училище отваря врати

Горското училище на Североизточното държавно предприятие отново отваря врати. Днес експерти ще гостуват на децата от Детска градина „Слънце“ в Шумен. В продължение на два учебни часа чрез забавни игри горските ще покажат на малчуганите растенията и дървесните видове, които се срещат в Природния парк „Шуменско плато“. Децата ще научат повече и за..

публикувано на 19.01.18 в 11:01

Дават старт на мащабен проект в Шумен

Първа копка по проекта за благоустрояване и рехабилитация на част от инфраструктурата в Шумен ще бъде направена днес. Общата стойност на дейностите по него е 26 млн. лв. Церемонията е от 12 ч. в кв. „Тракия" на улица „Тракия“ 14. Така официално ще стартира работата по няколко обекта – изграждане на пешеходни алеи и тротоар в квартала и по ул...

публикувано на 19.01.18 в 09:25