Пастир от Сини вир обжалва присъдата си за убийство

Пастирът за шуменското село Сини вир, осъден за убийството на свой съселянин, обжалва присъденото наказание. През януари тази година, при условията на съкратеното съдебно следствие, Окръжният съд в Шумен присъди 11 години и 4 месеца затвор за 55-годишния мъж, който на 14 ноември 2015 година убил Юксел Сабри. В жалбата си пред втората съдебна инстанция Осман Емин моли да се промени квалификацията на престъпното деяние от умишлено убийство на деяние, извършено при пределите на неизбежна отбрана. Подсъдимият настоява, че Юксел предизвикал конфликта между тях и той се опитал да се отбранява. Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона срок.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменци се жалваха от канализацията

Сигнал за проблеми с канализацията подадоха живеещи на улица „Бунтовник” в Шумен по време на приемния ден на кмета. Те се оплакаха, че при дъжд приземните етажи на жилищата им се пълнят с вода. Любомир Христов се ангажира да проведе среща с директора на ВиК за търсене на решение на проблема.

публикувано на 26.06.17 в 17:22

Комисията по култура настоява за среща с Районното мюфтийство в Шумен

Постоянната комисия по култура и вероизповедания напомня на Районното мюфтийство в Шумен за обещаната съвместна среща. Това обсъдиха днес общинските съветници. Идеята на събирането е да се проведе дискусия за ремонта на Томбул джамия, нивото на шума на тонколоните, поставени на минаретата на молитвените домове в града и функционирането на Средното духовно..

публикувано на 26.06.17 в 17:18

Задържаха мъж, обвинен в убийството на шуменец

41-годишният Светослав Щерев от Шумен е починал след сбиване в местността „Смесе”, където той и неговият 52-годишен познат Крум Димитров се събрали за почерпка. По непотвърдена информация на Радио Шумен между 22 и 23 часа снощи двамата се скарали за пари. Щерев се опитал да избяга. Той излязъл до пътя, но бил догонен от Димитров, който започнал да..

публикувано на 26.06.17 в 16:42

Изясняват смъртта на шуменец

42-годишен шуменец е починал пред дома си тази нощ във вилна зона "Смесе" в Шумен. Малко преди това Светослав Щерев е бил с познат и между тях е започнал скандал. В момента се установяват причините за смъртта му, които ще обосноват последващото повдигане на обвинение. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, тъй като все още се..

публикувано на 26.06.17 в 15:51

Издирва се Мустафа Мустафа от Венец

Шуменската полиция издирва 35 – годишния Мустафа Шемседин Мустафа от село Венец. Молбата за издирване е депозирана от брат му. За последно мъжът бил видян от близките си на 26 март 2014 година. Оттогава е в неизвестност. Преди това Мустафа Мустафа споделил с близките си, че   възнамерява да отиде във Варна, но не е уточнил къде ще работи и..

публикувано на 26.06.17 в 15:43

Променят Наредбата за паркирането в Шумен

Правната комисия към Общинския съвет в Шумен подкрепи докладната записка за отмяна на част от Наредбата за организацията на автомобилното и пешеходно движение на територията на община Шумен. Текстът се отнася за репатриране на автомобили, които са били блокирани със скоба повече от 4 часа. Докладната записка беше внесена след протест на Окръжната..

публикувано на 26.06.17 в 15:25

Пийте повече вода в жегите

Не бива да се подценяват жегите. Възрастните и хората със сърдечно-съдови заболявания и мозъчни инсулти не бива да излизат в горещото време. Това съветва д-р Божанка Кишишева от Спешното приемно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. "От 10 до 17 часа не бива да се излиза. Трябва да се пият много течности, най-вече вода. Децата..

публикувано на 26.06.17 в 15:18