Пастир от Сини вир обжалва присъдата си за убийство

Пастирът за шуменското село Сини вир, осъден за убийството на свой съселянин, обжалва присъденото наказание. През януари тази година, при условията на съкратеното съдебно следствие, Окръжният съд в Шумен присъди 11 години и 4 месеца затвор за 55-годишния мъж, който на 14 ноември 2015 година убил Юксел Сабри. В жалбата си пред втората съдебна инстанция Осман Емин моли да се промени квалификацията на престъпното деяние от умишлено убийство на деяние, извършено при пределите на неизбежна отбрана. Подсъдимият настоява, че Юксел предизвикал конфликта между тях и той се опитал да се отбранява. Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона срок.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно затварят ул. „Цар Освободител“ в Шумен

Затварят за движение част от шуменската улица „Цар Освободител“ в неделя, съобщават от местната администрация. Временното ограничение се отнася за участъка от ул. „Климент Охридски“ до кръстовището с ул. „Панайот Волов“ от 7:00 до 16:30 часа. Промяната се налага заради планирано подрязване на клони и намаляване височината на дърветата. За целта улицата..

публикувано на 20.10.17 в 16:14

Представят Шуменския университет в Сочи

Двама студенти от Шуменския университет представят висшето училище в Световния фестивал на младежта и студентите в руския град Сочи. По време на престижния форум представители на различни страни обсъждат и решават проблемите на младите хора. Фестивалът дава възможност за създаване на нови контакти със студенти от различни страни. „Участието в световния..

публикувано на 20.10.17 в 15:21

Продажба на забранени стоки във вторите употреби

Забранени за продажба стоки се предлагат в магазините за дрехи втора употреба в Шумен. Репортерска проверка на Радио Шумен установи, че там се продават обувки, бельо и дрехи за деца под 1 година. Здравните изисквания за продажба на дрехи втора употреба са регламентирана с Наредба №27 от 2005 година. Потребители от Шумен твърдят, че случаите на продажба на..

публикувано на 20.10.17 в 14:56

Забавяне във възстановяването на Хитрино

Има забавяне в работата по възстановяването на Хитрино, заяви пред БНР председателят на Общинския съвет Мустафа Ахмед. По думите му това се дължи изцяло на тежките административни процедури, както и на това, че част от документацията на стопаните не е била подготвена. Според него в момента се подготвят проекти за още две-три къщи, които ще бъдат изцяло..

публикувано на 20.10.17 в 13:40

Лечението на остеопороза поясняват в Шумен

Механизмът на костоизграждане, рисковите фактори и лечението на остеопороза ще бъдат дискутирани на лекция днес от 10: 30 часа в залата на ДКЦ 1 /новата поликлиника/ в Шумен. Лектор е началникът на Отделението по ревматология д-р Стоян Тодоров. "Прегледите за остеопороза в Шумен се извършват от ревматолозите. На първия етаж в болницата се намира апарата..

публикувано на 20.10.17 в 10:12

Отличие за екипа на шуменската поликлиника

Предложението екипът на Диагностично-консултативен център 1 в Шумен да получи отличието „Заслужил медицински колектив” на община Шумен за 2017 година бе одобрено единодушно от комисията по Просвета, образование и наука към Общинския съвет. „Това е едно заслужено отличие за този колектив”, коментира съветникът Бисерка Йовчева. „Лекарите от това лечебно..

публикувано на 19.10.17 в 17:19

85 години вестник "Шуменска заря"

Днес се навършват 85 години от излизането от печат на първия брой на вестник „Шуменска заря“. Пожълтелите страници са открити преди три години в архива на Регионалния исторически музей. Вестник „Шуменска заря“ е приемник на вестниците „Освобождение“ и „Коларовградска борба“. Основан е на 19 октомври 1932 година.

публикувано на 19.10.17 в 17:15