Книгата "Съвършената" представят в Шумен

Неда Антонова ще представи днес в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен книгата си "Съвършената", посветена на българската пророчица и лечителка преподобна Стойна. С нея разговаря Антоний Димов.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да отидеш, да научиш и да се върнеш в България

За трета година от неправителствената организация „Тук-там“ дават възможност на трима мотивирани българи да продължат образованието си в чужбина. Кандидатите могат да са от цялата страна, като няма и ограничение в избора на специалност или университет. В момента се провежда дарителската кампания, чрез която трябва да се съберат пари за три..

публикувано на 17.02.18 в 12:56
Стилияна Илиева - секретар на НЧ

Книгите боледуват като хора

Читалището и библиотеката са сред задължителните места, които репортерите на Радио Шумен посещават в малките  градчета и села. Правим го с ясното съзнание, че тук винаги ще намерим интересни хора, които имат какво да кажат на слушателите на Радиото. В читалището в Завет Мина Денева се срещна със Стилияна Илиева.

публикувано на 16.02.18 в 16:38

Децата на Шумен за Апостола

За шуменското училище "Сава Доброплодни", една от кулминационните точки в честванията на годишнината от обесването на Васил Левски, е състезанието „Лъвски скок“. В обедните часове днес петокласници от учебното заведение се надпреварваха чий скок ще е най-дългият. Миглена Стефанова отиде във физкултурния салон на училището.

публикувано на 16.02.18 в 14:36

Еуфория в деня на "Лудогорец"

Засилени мерки за сигурност и реорганизация за движението на моторни превозни средства по улиците около стадиона в Разград преди мача  “Лудогорец”- “Милан” предприема полицията в Разград. От 16.30 часа  няма да бъдат допускани автомобили по улиците "Ветеринарна”, “Мраморно море”, "Северен булевард" и по „Васил Левски“ - от кръстовището  с  булевард..

публикувано на 15.02.18 в 15:32

Иранец ни учи на морал в здравеопазването

Многопрофилната болница в Исперих е една от малкото общински болници без дългове. Неин директор от 5 години е иранецът д-р Абдулах Заргар. „Приех работата временно, за два месеца, но ето, че вече съм на това място пет години”, шегува се д-р Заргар. Той не крие, че иска да посвети повече време на работата си като специалист ортопед и се надява да се..

публикувано на 14.02.18 в 13:50

"Приеми ме" - проектът, който търси приемни семейства

Шуменска област продължава да държи първенството в страната по брой приемни родители - 129. Те се грижат общо за 155 деца.  През всичките години, откакто съществува приемната грижа, в региона няма констатиран случай на несправяне от страна на приемните родители или някаква нередност при отглеждане на децата в приемните семейства.  Желаещите да станат..

публикувано на 14.02.18 в 13:36

Докога леярната в Лозница ще замърсява?

Докато спасяваме Пирин, мерим миризмите в Русе и финия прах в Шумен, има по-малки населени места, където никой нищо не мери, не организира протести и диша лош въздух, въпреки че природата е прекрасна. Но това, което се случва по малките населени места, е също толкова значимо, както и в големите градове. За пореден път проверяваме сигнал за..

публикувано на 14.02.18 в 12:44