Книгата "Съвършената" представят в Шумен

Неда Антонова ще представи днес в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен книгата си "Съвършената", посветена на българската пророчица и лечителка преподобна Стойна. С нея разговаря Антоний Димов.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възраждат техниката на рисуване с вино

Още в дълбока древност виното е определяно като дар от боговете и източник на жизнена сила. По време на религиозните церемонии то е символизирало кръвта и е било знак за божествено влияние. „Тази напитка, която във времето безспорно е вдъхновявала всички, не е пропуснала да осмисли и работата на творците, които са започнали да я използват и..

публикувано на 24.11.17 в 11:24

Промени в образованието ще ограничат войната по пътищата

За да има резултат от спешните мерки, които разпореди премиерът Бойко Борисов за ограничаване на войната по пътищата на страната, трябва да бъдат направени радикални промени в образователната система. Това заяви в интервю за Радио Шумен юристът Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

публикувано на 24.11.17 в 11:09

Преглеждат лъвовете в разградския зоокът

Голяма част от зоопарковете в страната не отговарят на нормативните изисквания. Това каза Явор Гечев от Фондация „Четири лапи” в Разград, където днес международен екип на организацията започна преглед на петте възрастни лъва в местния зоокът по договор за сътрудничество с общината.

публикувано на 23.11.17 в 16:35

Архитект с проект за облагородяване на градска среда

Николай Николаев е ландшафтен архитект от Шумен, който две десетилетия работи в Италия, след като завършва висшето си образование там. Един от обектите, за които отговаря фирмата му, е поддържането на градината на Българското посолство в Рим. При всяко прибиране в родния си град Николаев наблюдава запустялото пространство зад Трето Основно училище, в..

публикувано на 23.11.17 в 13:33

Ефектът на ритъм терапията

Пионерът на ритъм терапията у нас Мартин Иванов гостува в Дневния център за деца с умствени увреждания в село Васил Друмево. Въпросната терапия има лекуващ ефект върху болните от Алцхаймер, деца с аутизъм, емоционално неуравновесените тийнейджъри, зависими от наркотици и алкохола хора, пациенти с травма, затворници и бездомни. "Свиренето на барабан..

публикувано на 22.11.17 в 16:05

Платформата "Уча.се" е номинирана за световна награда

Образователната платформа "Уча.се" е номинирана от Министерството на образованието и науката и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Наградата е учредена през 2005 година. с цел..

публикувано на 22.11.17 в 15:31

Участниците в турнира по информатика в Шумен пристигнаха

Днес Шумен посреща участниците в Деветия международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Всички те ще се впуснат в състезанието в петък и събота. Турнирът не е само решаване на сложни задачи, а и забавления, и създаване на приятелства. За да ги има хубавите емоции, е ангажиран цял един екип от младежи, които ще се грижат състезателите да се..

публикувано на 22.11.17 в 12:48