Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ празнува днес

С тържествена церемония Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ отбеляза своя патронен празник. Със званието Почетен професор на Шуменския университет бе удостоен доцент доктор Соян Танев за приноса му за издигане и утвърждаване имиджа на висшето учебно заведение. “Всеки ден ние трябва да доказваме, че сме достойни като преподаватели и като студенти, за нашето общество и да се горедем, че сме наследници на делото на Констатнтин Преславски“, отбеляза ректорът професор Георги Колев. 

На церемонията бяха връчени наградите на ректора. С тях бяха удостоени Преславската книжовна школа към Факултета по хуманитарни науки и професор Дияна Кюркчиева. Тя заяви, че ще дари сумата, съпровождаща наградата, на астрономическата обсерватория към Шуменския университет. Отличие получиха и младите художници от Арт група „Схмея“. Наградата на академическия съвет бе връчена на Сунай Алиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Захлаждане ще има през следващата седмица

По-хладно време ни очаква през следващите седем дни. Още утре ще задуха до умерен североизточен вятър, а облачността ще е значителна, но все още ще е без валежи. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, а максималните - между 21 и 26 градуса. По-значителни валежи се очакват във вторник, а до неделя преваляванията ще са слаби и само на отделни..

публикувано на 24.09.17 в 17:11

Злато и за Иван Иванов на Балканиадата по кикбокс

Иван Иванов от клуб "Шуменска крепост" стана балкански шампион по кикбокс. Във финала на форума, който се провежда в Черна гора, шампионът на страната ни надделя над представител на Босна и Херцеговина и спечели златен медал в категория до 86 кг при мъжете в стил лоу кик. За Иван Иванов това бе втора победа над боец на Босна и Херцеговина на шампионата...

публикувано на 24.09.17 в 14:52

Конни надбягвания във Върбица

Мюждат Осман от силистренското село Искра спечели голямата награда от конните надбягвания във Върбица. Той финишира първи на най-дългата дистанция - 3 200 метра, и получи купата от заместник-председателя на Народното събрание и депутат от Шуменския район д-р Нигяр Джафер. Кметът на Върбица Мердин Байрям връчи на победителя медал и парична награда от 650..

публикувано на 24.09.17 в 14:10

Слабо повишение на температурите

Хладно е утрото в Североизточна България. Измерените в 6 ч. температури са 7 градуса в Шумен, 9 - в Разград, 13 - в Русе, 14 - в Силистра. През деня над региона ще преобладава слънчево време, следобед по поречието на Дунав ще има временни заоблачавания. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще се повишат слабо спрямо вчерашните и ще..

публикувано на 24.09.17 в 06:54

Не е имало бомба пред Съдебната палата в Шумен

Не е имало сигнал за взривно устройство в района на Съдебната палата в Шумен, уточниха от ОД на МВР. В късния следобед вчера 40-годишен мъж от Шумен брал билки в покрайнините на града, когато забелязал предмет, който му се сторил съмнителен. Донесъл го пред сградата на полицейското управление, за да го предаде, изказвайки съмнения, че може да е..

публикувано на 23.09.17 в 10:18

Възстановка на битката за Шуменската крепост през 1444 г.

Продължава Първият Международен исторически фестивал „Доблест и слава”. Днес е възстановката на битката за Шуменската крепост, която ще се състои от 10.30 до 14.00 ч. В нея ще участват представители на НД „Традиция” и клубове за исторически възстановки от Чехия, Румъния и Турция. Проявата ще завърши с фолклорен концерт. За желаещите да посетят..

публикувано на 23.09.17 в 08:40

Полицейски ленти ограждат съдебната палата в Шумен

Сградата на съдебната палата в Шумен, без южната ѝ част (ул. "Съединение"), е обградена с полицейски ленти, видя репортер на Радио Шумен. Отцепен е и районът на градинката пред централния вход на палатата. Теренът се охранява от служители на шуменската полиция. Преминаването на пешеходци е забранено. От пресцентъра на полицията в Шумен съобщиха, че..

публикувано на 22.09.17 в 20:34