Готови ли сте за трето дете?

Снимка: podkrepazakarmene.com
Идеята държавата да издържа третото дете не е сред факторите, които биха накарали шуменските семейства да увеличат потомството си. Това показа допитване, направено от наш репортер. Анкетата беше провокирана от думите на вицепремиера по икономическата и демографската политика - Валери Симеонов. Той заяви, че правителството трябва да стимулира раждаемостта, като насърчава модела за три деца в семейството. Снежина Раева по темата.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бизнесът срещу добавката за прослужено време

Асоциацията на българските работодатели на пресконференция днес изнесе допълнителни мотиви за искането на бизнеса в България за отмяна на добавката за клас прослужено време. За Радио Шумен развитието на казуса, в който на различни позиции са бизнеса и синдикатите, коментира доцент Теодор Дечев, директор „Индустриални политики“ в Асоциацията на..

публикувано на 24.07.17 в 11:32

Кампанията "Аз събуждам България"

Група млади, образовани и успешно реализирани българи се обединиха и създадоха Националната образователна кампания "Аз събуждам България". "Тя има за цел да събуди духа на българите, чрез силата на знанията и уменията", каза в интервю за Радио Шумен един от съорганизаторите на инициативата Пламен Попов. Събитието обединява успешни предприемачи, музикални..

публикувано на 24.07.17 в 08:52

Ракията - не само за пиене, но и за разтриване

Българинът има няколко неща, към които е особено чувствителен и не позволява никой да посяга на тях. Ракията е едно от тях. И в това няма нищо осъдително. Защото не става въпрос за пиянство, а за традиции, вкоренени далеч във времето. На трапезата на българина ракията присъства и при весели, и при тъжни поводи. Тя обаче може да е и средство за лечение...

публикувано на 22.07.17 в 12:44

Шуменските дебатьори след осминафинала в международния турнир „Heart of Europе”

Трима шуменци бяха част от международния дебати турнир „Heart of Europе”, който се проведе в Чехия през настоящия месец юли. Отборът на България беше подкрепен от Асоциация дебати и „Best foundation”, с незаменимата подкрепа на фондация "Америка за България”. Шуменските участници в състезанието бяха Красимир Кирилов, Мира Радославова и Рукийе Егели...

публикувано на 21.07.17 в 10:05

Кои са най-честите причини за катастрофи?

Невниманието, липсата на умения и неспазването на правилата от водачите са едни от най-честите причини за тежките инциденти по пътищата на страната. Това каза за Радио Шумен автомобилният състезател Крум Дончев. Според него пътните настилки в България са некачествени, което също е предпоставка за катастрофи.

публикувано на 20.07.17 в 14:53

За закриването на училището в Трапище

Основната тема на това лято е закриването на детски градини и училища, където децата са малко и общините не могат да ги издържат. В Разградска област по тези причини общинските съвети в Лозница и Исперих решиха да закрият школата съответно в Трапище и Тодорово. Със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев обаче и двете училище ще отворят врати..

публикувано на 20.07.17 в 14:46

Дете пострада от паднала мазилка в Шумен

Парче от външна изолация на жилищен блок в Шумен се откъсна и падна върху главата на 14-годишно момче. Инцидентът е станал около 19:30 часа снощи на булевард "Велики Преслав" 12. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 20.07.17 в 09:38