Камион се запали между Градище и Черенча

Снимка: Радио Шумен
Товарен камион с олио се запали и затвори за движение пътя София - Варна в района на селата Градище и Черенча, съобщиха от полицията. На място са изпратени екипи на пожарната и полицията в Шумен. Движението в участъка е преустановено, като се пренасочва от екипи на пътната полиция през пътен възел с автомагистрала "Хемус" край село Белокопитово по пътя Шумен - Русе през град Лозница и Разград - Търговище. Водачите трябва да спазват указанията на полицейските служители, регулиращи движението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шумен без вода утре

Шумен ще е без вода утре заради отстраняване на аварии по главния водопровод. Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК дружеството. Спирането ще е от 7 ч., а възстановянето на подаването ще започне в 21 ч. Освен Шумен, вода няма да има и в квартал "Дивдядово" и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов.

публикувано на 24.04.18 в 13:18

Чешмичките бликват до 1 май

Всички обществени чешми в Шумен ще заработят до 1 май. Пускането на водата е започнало от вчера, уточни Златин Кайряков, управител на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. До Деня на Шумен – 11 май, ще заработят и фонтаните в града. Очаква се да бъде пусната и каскадата към паметника „Създатели на българската държава“, въпреки че заради..

публикувано на 24.04.18 в 13:11

Рис и миещи мечки в зоокъта в Шумен

От 1 май се очаква да започнат ремонтните работи в шуменския зоокът. Това съобщи днес управителят на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков. Първоначално ще бъдат направени нови клетки и заграждения за настоящите обитатели. След това ще се подадат документи за лицензиране. „Когато получим положителен отговор, ще започнем..

публикувано на 24.04.18 в 13:03

Община Шумен брани награда

Не виждаме причини да връщаме наградата, която Община Шумен получи за „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ от Международно културно изложение във Велико Търново. Това заяви днес заместник-кметът Найден Косев. Коментара той направи след появилите се в медиите информации, че снимката, използвана в плаката за възстановката..

публикувано на 24.04.18 в 12:48

Нови пожарни срещу горски пожари

Две нови пожарни, оборудвани с помпи и шлангове, закупи ръководството на Североизточното държавно предприятие. Автомобилите са специализирани за гасене на горски пожари и побират 300 литра вода и пяна. С едната пожарна кола ще работят екипите на ДГС - Шумен, а с другата - дежурните от Държавното горско стопанство в Суворово. Утре горските ще преминат..

публикувано на 24.04.18 в 10:49

Блъснаха момче на "зебра" в Шумен

Ученик е блъснат от автомобил „Ауди“ тази сутрин   на улица „Съединение“ до Второ основно училище в Шумен. Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Сигналът е подаден в 7:49 часа, информираха от полицията. Шофьорът е правоспособен, не е  употребил алкохол. Причина за инцидента според него е слънцето, което го е заслепило. Състоянието на детето е..

публикувано на 24.04.18 в 09:39

Международен исторически форум в Шумен

Шестото издание на историческата научна конференция „Пътуване към България“ ще се проведе от 24 до 26 април в Шумен. Тази година тя е с международно участие от Китай, Русия, Украйна и Полша. Научният форум ще бъде открит на 24 април в зала „Проф. Венета Вичева“ на община Шумен с доклад на акад. Дамян Дамянов. Основните участници ще се представят на..

публикувано на 24.04.18 в 09:16