Реконструират спортния комплекс в Градската градина

Снимка: Радио Шумен
Да се предостави под наем за срок от десет години разрушеният спортен комплекс в Градската градина на Шумен. Това предложение беше одобрено от Правната комисия към Общинския съвет в Шумен. Има внесено инвестиционно предложение от шуменска фирма, която има намерение да извърши цялостна реконструкция на спортния комплекс на стойност близо 200 000 лева. Съгласно проекта на терена ще бъдат изградени две спортни игрища, ще се възстановят трибуните, ще има заведение с лятна тераса, а върху площ от 400 квадратни метра ще бъдат разположени атракционни съоръжения. Спортният комплекс в Градската градина ще бъде отдаден под наема след публично оповестен конкурс. По-рано днес Икономическата комисия одобри предложението за отдаването под наем.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицейски ленти ограждат съдебната палата в Шумен

Сградата на съдебната палата в Шумен, без южната ѝ част (ул. "Съединение"), е обградена с полицейски ленти, видя репортер на Радио Шумен. Отцепен е и районът на градинката пред централния вход на палатата. Теренът се охранява от служители на шуменската полиция. Преминаването на пешеходци е забранено. От пресцентъра на полицията в Шумен съобщиха, че..

публикувано на 22.09.17 в 20:34

"Царска" сватба в базиликата във Велики Преслав

С царска церемония венчаха двама млади от Велики Преслав и Шумен в базиликата на втората българска столица. Клуб „Традиция” направи сватбеното тържество уникално с присъщите за X век одежди, накити, оръжия и съдове от кован метал. Царски особи, придворни и чуготи от личната охрана на владетеля участваха във възстановка, пресъздаваща времето на..

публикувано на 22.09.17 в 20:14

Оставиха в ареста собственика на оражанжерия за канабис в Нови пазар

Шуменският окръжен съд остави в ареста собственика на разкритата оранжерия за канабис в Нови Пазар. 39-годишният Венцислав Чобанов беше задържан при полицейска акция, при която са намерени 77 растения, скрити в стопанска постройка, и още 340 грама суха тревиста маса. Мъжът е криминално проявен, има две присъди за кражби. От прокуратурата поискаха..

публикувано на 22.09.17 в 15:20

Край Шумен започна Международният исторически фестивал „Доблест и слава”

  В 14 часа в района на Шуменската крепост бе дадено началото на Международния исторически фестивал „Доблест и слава” .Той се явява продължение на възстановките, провеждани от 2004 година насам, пресъздаващи превземането на крепостта от войските, водени от крал Владислав III Ягело през 1444 г. Официалното откриване започна с демонстрации с..

публикувано на 22.09.17 в 14:45

В жива картина в Шумен обявиха Независимостта

С шествие и пресъздаване на жива картина Родолюбивият комитет „Кан Крум Страшний“ в Шумен отбеляза Независимостта на България. Пред военния клуб и пред събраните шуменци, в облекла от тогавашната епоха, членовете на клуб показаха как в Шумен е обявена Независимостта - кметът е прочел пред обществеността документа на княз Фердинанд. След пресъздаването..

публикувано на 22.09.17 в 13:49

Разбиха оранжерия за канабис в Нови Пазар

Модерна оранжерия за отглеждане на канабис разкриха в покрайнините на Нови Пазар. Под прикритието на стопанска постройка, в две помещения са намерени са 77 растения с височина между 50 и 80 см. Открити са и 340 грама суха тревиста маса, които според запознати, на черния пазар могат да се продадат за близо 12 000 лв. Операцията е реализирана вчера..

публикувано на 22.09.17 в 13:21

Ники от Шумен се справя с болестта

Николай Иванов се завърна в Шумен след поредната химиотерапия, направена в турска клиника. Ядрено-магнитният резонанс е показал, че туморът е намалял значително и вече може да бъде изцяло премахнат с операция. Медиците смятат, че е възможно това да стане след около две седмици, стига кръвните показатели на момчето да са добри. Лекарите следват протокол,..

публикувано на 22.09.17 в 11:51