Реконструират спортния комплекс в Градската градина

Снимка: Радио Шумен
Да се предостави под наем за срок от десет години разрушеният спортен комплекс в Градската градина на Шумен. Това предложение беше одобрено от Правната комисия към Общинския съвет в Шумен. Има внесено инвестиционно предложение от шуменска фирма, която има намерение да извърши цялостна реконструкция на спортния комплекс на стойност близо 200 000 лева. Съгласно проекта на терена ще бъдат изградени две спортни игрища, ще се възстановят трибуните, ще има заведение с лятна тераса, а върху площ от 400 квадратни метра ще бъдат разположени атракционни съоръжения. Спортният комплекс в Градската градина ще бъде отдаден под наема след публично оповестен конкурс. По-рано днес Икономическата комисия одобри предложението за отдаването под наем.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гледаха делото срещу Петър от Шумен, пребил жестоко майка си

Шуменският окръжен съд днес гледа делото срещу 23-годишния Петър Петров, който на 5 декември миналата година преби майка си. Пострадалата се възползва от правото си да не свидетелства по делото, не пожела и да бъде и частен обвинител. Петър е обвинен в опит за умишлено убийство с особена жестокост. Лелята на Петър е свидетел на инцидента, който се разиграл..

публикувано на 26.07.17 в 13:42

Не е ясно кога ще започнат кърпежите на улици в Шумен

"Летните машини кърпежи на улици в община Шумен не са започнали, защото обществената поръчка се обжалва от фирма, която не участва в процедурата и не е регистрирана в Камарата на строителите. Първо мина през КЗП, там спечели Общината. Ще се гледа утре във Върховния административен съд. Това се превърна в поминък на определени хора да обжалват, по този..

публикувано на 26.07.17 в 13:30

Лозов масив горя край Велики Преслав

Един декар лозов масив е изгорял при пожар в местността „Дервиша“ край Велики Преслав. След получаване на сигнала вчера сутринта огнеборците заварили да горят сухи треви и лозови насаждения. Пламъците, на площ от 3500 кв. метра били погасени с тръбни пръскачки. Три сгради са спасени от изгаряне. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

публикувано на 26.07.17 в 13:21

Дърво затисна шофьор в автомобила му

Дърво падна върху лек автомобил, докато преминавал на разклона за село Васил Друмев. Инцидентът е станал вчера около 16:26 часа. Наложило се екип пожарникари да вадят от автомобила затиснатия шофьор. Пострадалият водач е пренесен до линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. Извършени са му изследвания за травми. След прегледа станало ясно, че няма..

публикувано на 26.07.17 в 13:18

Газова бутилка се запали в Шумен

Газова бутилка се е запалила на тераса в жилищен апартамент на ул. "Северна" 14 в квартал "Еверест" в Шумен около 10:30 часа днес. Собственикът на апартамента е успял да я изхвърли през терасата, а екип от шуменската пожарна е загасил пламъците. Няма пострадали и нанесени материални щети.

публикувано на 26.07.17 в 13:13

Още един блок ще санират във Велики Преслав

Санирането на 5-етажен блок в кв. „Генералски блокове” във Велики Преслав ще започне до края месеца. Това е втората сграда в града, която ще бъде обновена. Блокът е с три входа и 45 апартамента. Санирането ще се прави от фирма от Пазарджик. Подмяна на покривното покритие с монтаж на хидроизолация, подмяна на дограмите, обновяване на фасадите и общите..

публикувано на 26.07.17 в 10:44

Шуменски учители усвояват европейски методики

Проект на стойност 8 605 евро спечели шуменската детска градина „Братя Грим“. Средствата са по европейската програма за образование и обучение „Еразъм+“ и ще бъдат отпуснати за квалификация на педагогическите кадри. "Двама учители ще посетят италианско училище, където се прилагат методите на Мария Монтесори, а други двама ще усвояват валдорфската..

публикувано на 26.07.17 в 09:44