Възстановки край Велики Преслав

В събота и неделя в боровата гора край Велики Преслав ще се проведат възстановки  по повод втория Национален събор на Национално дружество ,,Традиция” и 1100 годишнината от битката при река Ахелой. Още тази вечер в близост до старопрестолия Преслав, клубовете ,,Традиция” от различни части на страната ще разположат военно-полеви лагери, които са от времето на Римската империя  до наши дни. Организатори на проявата са и Археологическият музей във Велики Преслав, Народно читалище „Развитие 1874”и  местната общинска управа. Какво ще се случи в местността ,,Борова гора” край Велики Преслав през почивните дни? Чуйте интервюто на Жулиета Герова с Мирослав Сланев, председател на великопреславския клон „Традиция“.ВИЖТЕ ОЩЕ

Обидно, но полезно!

„Обидно е, че   единствено на България ЕС поставя допълнителни условия за влизане в „Клуба на богатите“, но това ще ни дисциплинира.“ Това каза Муравей Радев - бивш министър на финансите. Чуйте интервюто на Красимира Петкова.

публикувано на 13.07.18 в 14:08

Шуменци доволни от синята зона

Шофьорите вече имат възможност да избират между няколко варианта, за да платят престоя си в синята зона на Шумен. Цената от един лев на час към момента може да бъде платена както на инкасатора, така и чрез SMS или на един от петте паркинг автомата в центъра на Шумен. Георги Софронов с още подробности.

публикувано на 12.07.18 в 16:40

Еврозоната - спасение от валутния борд

Валутният борд е като медикаментозна кома за България. Мнението е на международния икономически анализатор Пламен Ралчев. Чуйте разговора на Красимира Петкова.

публикувано на 12.07.18 в 15:13
Чаир дере, Шумен

Ще има ли пряк път до Чаир дере?

Да имаш активна гражданска кауза в полза на обществото или най-малкото, за да подобриш условията, в които живееш, е похвално. Подобна битка водят и жителите на местността Чаир дере край Шумен. Те настояват за пряк път до къщите си. От Общината се опитват да удовлетворят желанието на хората. Доставиха инертни материали и насипаха пътя, но се оказва,..

публикувано на 12.07.18 в 11:27
Д-р Димитър Костов

Без детско отделение в Нови пазар

Спешни реформи, които да стабилизират МБАЛ - Шумен, вече е набелязал изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Димитър Костов. Една от тях е да бъде закрито детското отделение на адреса на болницата в Нови пазар. По думите на д-р Костов, досега структурата е функционирала само през зимата, когато се увеличават случаите на дихателни..

публикувано на 11.07.18 в 14:28

Без паника заради изтеглените лекарства

Изпълнителната агенция по лекарства блокира 62 лекарствени продукта за лечение на хипертония, инфаркт и сърдечна недостатъчност заради примес с вероятен канцероген. Лекарството Валсартан се използва за лечението на артериална хипертония, скорошен миокарден инфаркт и сърдечна недостатъчност. То се предлага на фармацевтичния пазар самостоятелно или..

публикувано на 11.07.18 в 13:51

Ентусиасти чистиха брега на Дунав в Силистра

Да се завърнеш от чужбина и да организираш почистване на родния си град. Точно това направи Даниела Урумова, която от 2007 година живее в Лондон. Последните две години е прекарала в пътуване и опознаване на различни държави и култури. В България и в родната Силистра не си е идвала от есента на 2016. Стъпила на родна земя, тя, с помощта на още..

публикувано на 11.07.18 в 11:14