За протестите и очакванията на огнеборците

"В Министерството на вътрешните работи текат „частични“ реформи, които вредят на работата на служителите. До момента, обаче цялостна реформа в МВР не е извършена, а то се нуждае точно от такава. Правят се частични промени, наричани реформи, които са на парче и това се отразява зле на системата". Това заяви за Радио Шумен президентът на синдикат „Огнеборец” инж. Венцислав Станков. Той допълни, че след националния протест в София от Синдикат „Огнеборец” са взели решение, че техните членове няма да участват в организираните от Синдикалната федерация на служителите в МВР регионални протести по градове. Още за протестите и очакванията на огнеборците чуйте от Георги Софронов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Забравена цигара ли причини пожара в Търговище?

Пожар изпепели покрива на Първо основно училище "Христо Ботев" в Търговище. Огънят е обхванал и покривната конструкция на кукления театър, където също са нанесени сериозни материални щети. По неофициална информация на Радио Шумен причина за възникването на огъня е забравена незагасена цигара от работниците. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 20.11.17 в 16:39

Поглед назад към облика на Шумен

Дарение от акварели получи Община Шумен. Съпругата на починалия през февруари тази година арх. Иван Цонев Елжбиета Цонева предостави неговите проекти от дипломната му работа, изготвена през 1954 година. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 17.11.17 в 16:05

10% от родените през 2017 г. в Шумен са недоносени

На 17-ти ноември отбелязваме Световния ден на недоносените деца. 10% от родените бебета през тази година в шуменската болница са били недоносени, с което се запазва тенденцията през последните пет години, каза началникът на неонатологичното отделение в МБАЛ - Шумен д-р Севдалина Стойкова. Георги Софронов разговаря с него.

публикувано на 17.11.17 в 16:01

„Нестинари“ на шуменска сцена

Точно преди месец, когато разградският театър честваше своята 70-та годишнина, специално за събитието беше представен спектакълът „Нестинари“. Тази вечер пиесата ще се играе на шуменска сцена. Мистичната импресия е дело на режисьора Димитър Димитров, който е автор на сюжета, сценографията, костюмите, плаката и музикалното оформление. „Към собствените..

публикувано на 16.11.17 в 15:46

Какво ще предприема Общината за мръсния въздух в Шумен?

Докато в Европейската комисия днес и утре дискутират мерки за повишаване качеството на въздуха, у нас с настъпването на отоплителния сезон все по-често наблюдаваме превишения на нормите на фините прахови частици. България е осъдена за лошото качество на въздуха и превишенията, като в Шумен през миналата зима имаше ден с 30 пъти над допустимото. Какво..

публикувано на 15.11.17 в 14:58

Общините в Силистренско са подготвени за зимата

Общините и фирмите в Силистренско заявиха, че са готови за работа при предстоящите зимни условия. Обособени са и места за настаняването на закъсали хора по пътищата при тежки зимни условия. Интервю на Георги Софронов.

публикувано на 15.11.17 в 14:54

Млади таланти на шуменска сцена

Месецът, посветен на младите таланти в Шуменската филхармония продължава с концерта на двама виенски възпитаници. На диригентския пулт тази вечер ще бъде шуменецът Светломир Златков, а солист - флейтистката Десислава Добрева. За Светломир това е третата задача да води оркестъра в родния си град, а Деси идва се среща за първи път със симфониците. Светломир..

публикувано на 15.11.17 в 14:49