Татковци изградиха детска площадка в кв. "Тракия"

Снимка: Радио Шумен

За около месец, със свои средства и усилия, жители на квартал "Тракия" в Шумен изградиха площадка за игра на децата и отдих на по-възрастните. Тя се намира зад блока на адрес „Колю Фичето“ №7. Историята на обновеното пространство звучи като народната приказка за неволята, разказана от Стоян Стоянов.   ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменци искат златото от Балканското по кикбокс

Днес шуменските бойци Полина Галинова и Иван Иванов тръгват за Балканско първенство по кикбокс, което ще се проведе от 22 до 24 септември в Будва, Черна гора. И двамата бойци на СК „Шуменска крепост“ се бият в стил лоу кик. Иван е шампион на страната по кикбокс, а Поли се завърна буквално преди дни от Европейското първенство в Македония с бронзовото..

публикувано на 21.09.17 в 16:55

Проверки и информационни брошури за шофьорите в Шуменско

Екипи на Пътна полиция провеждат 24 часова операция, по време на която не само следят за нарушения, но и призовават водачите да бъдат по-внимателни на пътя. Единствено в Шуменска област пътните полицаи раздават на шофьорите специална брошура. Как преминава акцията в Шумен – репортаж на Ирина Павлова.

публикувано на 21.09.17 в 12:51

Есенният панаир във Върбица започва

Традиционният есенен панаир във Върбица ще бъде открит тази вечер от 18:30 часа. Начало ще бъде дадено с празнично шествие, а в рамките на пет дни за жителите и гостите на града са подготвени редица мероприятия. Концерти, конни кушии и народни борби. Часове преди старта на традиционния панаир във Върбица беше Невена Николова.

публикувано на 20.09.17 в 17:06

Игнат Канев откри отделението по Педиатрия в Русе

Изцяло обновеното отделение по педиатрия на Университетската болница в Русе бе открито официално днес. Всички строителни работи на стойност половин милион лева бяха осъществени с дарителството на Игнат Канев - канадски бизнесмен с български произход.

публикувано на 20.09.17 в 16:17

Да плащат ли и децата потребителска такса

Председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари в област Шумен д-р Милен Чолаков заяви, че не подкрепя искането на техни колеги от страната за въвеждането на потребителска такса за децата по модела на тази за пенсионерите. В момента по закон децата и младежите до 18 години са освoбодени такса. С него разговаря Георги Софронов.

публикувано на 20.09.17 в 12:58

90 години кинолюбителско движение в Шумен

Едва ли още през далечната 1892 двамата братя Люмиер осъзнават какъв прогрес ще постигнат след години със създаването на "движещи се картини". Те са били силно заинтригувани от "движещите се фотографии" и възможностите за тяхното приложение пред публика. И така, 125 години по-късно да говорим за киното като нещо, без което не можем. Не много далече във..

публикувано на 20.09.17 в 11:01

Пазете косматия мамут в Екомузея

„За пореден път в зала „Палеонтология“ подиумът на косматия мамут се използва за площадка за снимки. Това е неприемливо, защото площта е с ограничен достъп, тъй като е част от експозицията на музея“. Този апел да пазим експонатите в една от най-новите културни забележителности в Русе излезе преди дни в социалните мрежи. Екомузеят с аквариум в дунавския..

публикувано на 19.09.17 в 14:30