Татковци изградиха детска площадка в кв. "Тракия"

Снимка: Радио Шумен

За около месец, със свои средства и усилия, жители на квартал "Тракия" в Шумен изградиха площадка за игра на децата и отдих на по-възрастните. Тя се намира зад блока на адрес „Колю Фичето“ №7. Историята на обновеното пространство звучи като народната приказка за неволята, разказана от Стоян Стоянов.   ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна ремонтът на училище "Трайко Симеонов"

Днес беше даден старт на мащабен проект за подобряване образователната инфраструктура в община Шумен. По Оперативната програма „Региони в растеж“ в обновяване на четири училища в Шумен - СУ „Трайко Симеонов“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Васил Левски“ и НУ „Ил. Р. Блъсков“ ще се вложат 13 041 080 лв. Първата копка кметът Любомир Христов направи днес в СУ..

публикувано на 23.05.18 в 15:55

Евродепутат за неволите на тираджиите

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков тръгна с ТИР из Европа. За да докаже, че мерките от мобилния пакет на френския президент Еманюел Макрон са неприложими. Радио Шумен припомня, че преди дни по време на Срещата на върха в София, европейските лидери бяха посрещнати от недоволните превозвачи с мащабни протести с тежкотоварни камиони и автобуси. Тогава..

публикувано на 23.05.18 в 14:31

За ползата от арт терапията

Георги Георгиев е първият студент с аутизъм в катедра „Визуални изкуства” на Шуменския университет. Негова творба е част от годишната изложба в галерия „Университетска” в Педагогическия факултет. Георги разказва за обучението си, а от преподавателите си отличава художника Румен Богданов. За арт терапията и каква е ползата от нея за развитието на деца със..

публикувано на 23.05.18 в 10:05

Полицаите от IV клас

Доброволците от IV „Б“ клас в СУ “Панайот Волов“ – Шумен влязоха в ролята на криминалисти, спасители, катаджии и преследваха "заподозрени"  с помощта на полицейски кучета. Това се случи по време на последния им час на открито в Детското полицейско управление. Подробности чуйте в репортажа на Стоян Стоянов.

публикувано на 22.05.18 в 15:16

Безценни филми и 25 000 метра репортажи

Дигитализирани архивни филми и репортажи, заснети преди повече от половин век ще бъдат прожектирани в читалище „Д.Войников“ на 22 май. Събитието на Киноклуб „Мадарски конник“ цели да се популяризират и съхранят за поколенията кадри от най-новата история на Шумен и региона. Прехвърлянето от класически на модерен носител на филмите и репортажите..

публикувано на 22.05.18 в 11:07

А сега накъде?

Бягство от рая или търсене на изгубения рай - това бе темата за разговор с абитуриенти в „Клуб Петък“ на Радио Шумен. Цветалия Данчева и Елин Трайчев споделиха защо избират образование у нас и защо в чужбина, коментираха проблемите у нас, които демотивират младите хора, разказаха и за европейския опит. Ниско заплащане при ключови професиии, при..

публикувано на 19.05.18 в 18:26

Градушка помля лозя във Велики Преслав

Силна градушка падна снощи във Велики Преслав. Нанесени са поражения на лозя, овошки и зеленчукови градини. Има начупени покриви и увредени автомобили. Градушката е започнала малко след 21 ч., като в началото са паднали най-едрите ледени късове. Валежът е продължил около 15- 20 минути. Още от Миглена Стоянова, която беше във Велики Преслав...

публикувано на 18.05.18 в 14:41