160 души чакат за личен асистент в община Кубрат

Какви са възможностите на община Кубрат да покрие нуждите на хората, които не могат без чужда помощ? Отговорът на този въпрос потърсихме от директора на общинското предприятие „Социални услуги“ Ахмед Камбер. Поводът бе слушателски сигнал в предаването „Искам да кажа“. Айше Лятиф с подробностите.ВИЖТЕ ОЩЕ

90 години кинолюбителско движение в Шумен

Едва ли още през далечната 1892 двамата братя Люмиер осъзнават какъв прогрес ще постигнат след години със създаването на "движещи се картини". Те са били силно заинтригувани от "движещите се фотографии" и възможностите за тяхното приложение пред публика. И така, 125 години по-късно да говорим за киното като нещо, без което не можем. Не много далече във..

публикувано на 20.09.17 в 11:01

Пазете косматия мамут в Екомузея

„За пореден път в зала „Палеонтология“ подиумът на косматия мамут се използва за площадка за снимки. Това е неприемливо, защото площта е с ограничен достъп, тъй като е част от експозицията на музея“. Този апел да пазим експонатите в една от най-новите културни забележителности в Русе излезе преди дни в социалните мрежи. Екомузеят с аквариум в дунавския..

публикувано на 19.09.17 в 14:30

Тайна работилница организират в Шумен

Днес и утре малко след 19 ч. напълно безплатно младежите от Шумен могат да се включат в тайна творческа работилница. Домакин на събитието е къщата „Баба Райна”. Стоян Стоянов се срещна с приложния творец Пламена Стоянова, организатор на събитието, за да разкрие част от художествената мистерия. Какво ще изработят младежите? Каква е идеята, стояща зад..

публикувано на 19.09.17 в 12:42

Нова учебна година за бъдещите сестри и акушерки

С водосвет, топли думи за добре дошли и много гости, днес беше открита новата учебна година в шуменския филиал на  Медицински университет "Параскев Стоянов". Репортаж на Мина Денева.

публикувано на 18.09.17 в 17:09

Детските усмивки, по-красиви от букетите с цветя

 Татяна и Йордан от Разград са заедно от 7 години. Сключват брак на 09.09.2017. Оттогава са семейство Енчеви. Какво остава след една сватба освен милите спомени и гигабайти снимки и видео? След сватбата на Татяна и Йордан ще останат изрисувани стени  в къщичките на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Разград.Такава е..

публикувано на 18.09.17 в 13:31

Дроновете и малките градове

Погледът отгоре, благодарение на дроновете е все по-актуален. Модата тръгна от сватбените тържества, но това далеч не е най-полезното им приложение днес. Дроновете вече намират заслуженото си място в различни сфери на живота ни, твърди Кольо Колев от Търговище. Само преди дни той участва с късометражния си филм, заснет с дрон „Търговище – където животът се..

публикувано на 18.09.17 в 12:09

Халотерапията - силата на солта

Терапевтичната роля на солта е известна на човечеството от векове. Още от времето на Клеопатра се е прилагала халотерапия - терапия със сол. Халотерапията е холистичен метод на лечение, провеждащо се в солна пещера или стая от сол, които се характеризират с уникален микроклимат. Солта, като средство за лечение, е използвана от няколко древни..

публикувано на 16.09.17 в 16:31