Ученици влязоха в ролята на общински съветници

Снимка: Радио Шумен

По повод Деня на българските общини сесийната зала Шумен посрещна около 40 ученици от всички училища в града. Младежите влязоха в ролята на общински съветници, а Георги Велков от Професионалната гимназия по икономика се самопредложи за кмет. По време на ученическото заседание временният градоначалник внесе докладна, която предложи ограничаването на трафика в отсечката от информационния център на комплекса „Създатели на българската държава“ до крепостта за времето от 8 до 22 ч. през почивните дни. След бурни дебати, младежите не приеха предложението с 29 гласа „против“ и 9 „за“, а двама се въздържаха. Повече за ученическата визита в Община Шумен чуйте в материала на Стоян Стоянов.ВИЖТЕ ОЩЕ

За повече деца в Шумен

Между 10 и 12 процента от двойките   в България имат репродуктивни проблеми от различен характер. Статистиката е неофициална. Демографската криза се увеличава от факта, че голяма част от хората в детеродна възраст са зад граница. Тези факти правят изключително важни  мерките, които вземат държавата и общините за финансиране на опити за ин витро..

публикувано на 20.07.18 в 12:23

Ветеринарите със забрана да говорят

Няма случаи на чума по овцете и козите в селата Крайгорци и Чернооково. Това показват взетите преди дни проби. Репортаж по темата на Георги Софронов​.​

публикувано на 19.07.18 в 15:43

Изхвърлени кости и трупове на животни край Кочово

Трупове и скелети на едър рогат добитък в огромни количества са изхвърлени между село Кочово и Велики Преслав. Сигналът е подаден от гражданин, а проверка от експерти на място установява нарушението. Кметът на Велики Преслав Александър Горчев е подал сигнал в съответните институции и твърди, че е в омагьосън кръг – защо - чуйте какъв е мащаба..

публикувано на 17.07.18 в 17:41

Внимание! Крадците не ходят на море

Лятото е в разгара си. Време, когато всички ходят на почивка и оставят домовете си поне за седмица- две без надзор. Какво обаче е хубаво да знаем, преди да заключим входната врата и да тръгнем на път. Чуйте интервюто на Георги Софронов със ст. инспектор  Десислав Райчинов от Областната дирекция на МВР в Шумен.

публикувано на 17.07.18 в 15:42

За Върбино с песен

Иванка Маринова, която е родена в китното дуловското село Върбино, е събирател, съхранител и изпълнител на български фолклор. За първата запомнена песен, за любовта към родното и Добруджанския край, за книгата с над 700 песни, която се представи на ХХV фолклорен пенсионерски събор "Върбино"- 2018, чуйте в звуковия файл. Записът е от предаването..

публикувано на 17.07.18 в 15:17

Гунди, какъвто не го познаваме

28 истории за футболната легенда на „Левски” и „Ботев” Георги Аспарухов – Гунди е събрала новата книга на четирима колеги -спортни журналисти. Тя бе представена в Шумен от Георги Иванов и Кристиян Иванов, които заедно с Елица Младенова и Добромир Добрев са събрали истории и фотоси на един от най-големите футболисти за всички времена. Книгата „Гунди..

публикувано на 17.07.18 в 13:55

Дарение за деца вместо сватбени цветя

Младоженци от Русе дариха парите за цветя от сватбата си на фондация „Александър Русев“. Цветелина и Деян Даневи отправили апел към гостите си да не купуват цветя, а да отделят сумата, за да могат да я дарят за добра кауза. Решили да помогнат на фондация „Александър Русев“, която провежда водна   рехабилитация на деца с двигателни проблеми. Кои..

публикувано на 17.07.18 в 12:15