Ученици влязоха в ролята на общински съветници

Снимка: Радио Шумен

По повод Деня на българските общини сесийната зала Шумен посрещна около 40 ученици от всички училища в града. Младежите влязоха в ролята на общински съветници, а Георги Велков от Професионалната гимназия по икономика се самопредложи за кмет. По време на ученическото заседание временният градоначалник внесе докладна, която предложи ограничаването на трафика в отсечката от информационния център на комплекса „Създатели на българската държава“ до крепостта за времето от 8 до 22 ч. през почивните дни. След бурни дебати, младежите не приеха предложението с 29 гласа „против“ и 9 „за“, а двама се въздържаха. Повече за ученическата визита в Община Шумен чуйте в материала на Стоян Стоянов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Магията на танца завладя Шумен

Може и да не вярвате в магии, но магия има. И тази магия се нарича танц – тя може да подчини всички. Защото танцът руши прегради и казва всичко, за което думите не стигат. Днес и утре Шумен ще е под властта точно на вълшебството на танците. Градът е домакин на Националния конкурс „Магията на танца“. Участниците са разпределени в четири..

публикувано на 24.03.18 в 14:04

Млади строители се учат да градят

Шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия бе домакин на поредния кръг от регионалното състезание „Млад строител”. Чуйте звуковия файл с подробности от репортажа на колегата Георги Софронов.

публикувано на 23.03.18 в 16:53

СК "Шуменска крепост" създава шампиони

Как спортът възпитава мъже? Отговорът на този въпрос Велмира Стефанова търси в  разговор с момчетата, които прославят Шумен по света. Трикратният световен шампион по муай тай Християн Тотев, бронзовият медалист от Световното първенство в Тайланд Пламен Борисов и техният треньор и президент на СК "Шуменска крепост" Галин Методиев.

публикувано на 23.03.18 в 14:44

Защо ни е кръст на Шуменското плато?

Да се постави 33-метров православен кръст на Шуменското плато. Това предлага общинският съветник от Националния фронт за спасение на България Наталия Стефанова. Докладната записка е внесена за предстоящата сесия на общинския съвет на 29 март. Публикуването на информацията по медиите веднага предизвика противоречиви реакции дали да се слага още един..

публикувано на 21.03.18 в 15:43

Едносменният режим е възможен

Министерство на образованието започна преглед на училищната инфраструктура в цялата страна. Целта е до 2021 г. да започне подготовката и въвеждането на едносменен режим на обучение. Какво се случва с това намерение на образователното министерство и каква е ситуацията в едно от големите средни училища в Шумен и региона чуйте в интервюто на колегата..

публикувано на 21.03.18 в 13:10

Щастието е за всички

Откровеност, професионална подготовка и екипна работа между родители и учители са необходими, за да бъдат добре приети децата със специални потребности от връстниците си.  По темата Мина Денева разговаря с Татяна Николова и Мая Ангелова - педагози в ДГ ”Братя Грим” в Шумен. В тяхната група „Червената шапчица”  5-годишната Рая  с диагноза детска..

публикувано на 21.03.18 в 10:07

Ударни ремонти в Шумен

Община Шумен ще даде за ремонт на улици, тротоари и детски площадки през тази година над 2,5 млн. лв. Сумата е 3 пъти по-голяма от миналогодишната. За планираните ремонти съобщи зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров, който показа и списък с улиците. Чуйте репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 20.03.18 в 15:31