Ремонтите в Община Нови пазар продължават

Продължават ремонтните дейности в сградата на община Нови пазар. На първия и на петия етаж вече е подменена дограмата. "В момента се работи по санитарните възли и комуникацията по окачените тавани", каза кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев. Средствата отделени за строителните дейности са малко над 2 милиона и 572 хиляди лева. Очаква се цялостният ремонт да бъде завършен до март 2018 година.ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветя и венци за 73-годишнината от Дравската епопея

С поднасяне на цветя и венци пред Паметника на загиналите във войните на площад "Кристал" в Шумен бе отбелязана 73-годишнината от Дравската епопея. Слово произнесоха полковник Емил Симеонов, ръководител на шуменския факултет към Националния военен университет "Васил Левски" и военният историк Мишо Йорданов. Церемонията бе уважена от около 50..

публикувано на 20.03.18 в 17:16

Водата в Шумен още не става за пиене

Негодна за пиене остава водата в Шумен и Велики Преслав, както и в селата Панайот Волов, Белокопитово и Дибич, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Водата е мътна над допустимото и не бива да се ползва и за готвене. Контролът по дезинфекцията на водата и нивото на остатъчен хлор е засилен от края на февруари. В момента количеството му..

публикувано на 20.03.18 в 16:59

Изпратиха ранен щъркел в спасителен център

Повече от 30 сигнала за замръзнали птици са били подадени през последното денонощие в шуменската екоинспекция. Това съобщи Диян Спасов, експерт по биологичното разнообразие и защитените територии. Семейство от каолиновското село Наум е съобщило за ранен щъркел. Птицата вече е транспортирана до спасителния център за диви животни в Стара Загора. В..

публикувано на 20.03.18 в 16:06

Започва голямото пролетно чистене

Община Шумен организира традиционното пролетно почистване, което тази година ще се проведе малко по-рано – на 31 март. За целта администрацията е осигурила 500 чувала. Организацията по извозването на събраните отпадъци е поверена на общинските предприятия. "Поканата към гражданите на Шумен и жителите на селата е да се включат активно в..

публикувано на 20.03.18 в 15:50

Благоустрояват шуменските села

Предложения за благоустройство са внесени от близо половината шуменски села, съобщиха от пресцентъра на общината. Постъпили са проекти от селата Васил Друмев, Мараш, Благово, Новосел, Градище, Царев брод, Велино, Друмево, Струйно, кв. "Дивдядово". Първоначално обявеният срок изтече, но идеи ще се приемат още няколко дни. Всяка от тях ще се разглежда в..

публикувано на 20.03.18 в 15:40

Отпадат ограниченията за тирове

Отпадат всички ограничения за движение на МПС над 12 тона за областите Шумен, Търговище, Разград, Русе и Силистра. От областната управа съобщиха, че няма въведени ограничения за движение по автомагистрала "Хемус". На територията на област Шумен няма населени места без ток и вода.

публикувано на 20.03.18 в 15:17

Отбелязват деня на социалната работа

С презентация на социалните дейности в Община Нови пазар ще бъде отбелязан Световният ден на социалната работа. Това съобщи за Радио Шумен зам.-кметът Христина Йорданова. В многофункционалната зала на Народно читалище „Христо Ботев“ се открива благотворителна изложба-базар, която ще бъде отворена до петък. Средствата, събрани от продажбата на изделията..

публикувано на 20.03.18 в 12:14