Медийният фестивал "Българската Европа" в Русе връчи 15 награди

15 награди присъди журито на медийния фестивал “Българската Европа” в Русе на церемония тази вечер. 17-ото издание на "Българската Европа” е организирано от сдружение "Европейски пространства" с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България. Основни партньори са Русенският университет и "Канев" Център. Голямата награда получи Васил Иванов за "Разследване с Васил Иванов” . Със специална награда на сдружение "Европейски пространства” е отличен филма "Всяка стена е врата" на Елица Георгиева, а екипите на предаванията на БНТ "Отворени досиета"; "В кадър"; "Умно село", "Частен случай“ получиха специалния приз на Форум Гражданско Участие. “Все по-трудно става на медиите да отстояват мисията си на защитници на обществото в света на фалшивите новини и разклатените ценности“, казва Димитър Липовански, директор на фестивала. „Изгледахме стотици сиви часове телевизионно съдържание, много предавания на средно ниво и единици, които блестят като върхове на журналистиката“, обобщи председателят на журито доц. Иво Драганов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Организират фестивала „Светът е за всички”

Фестивалът „Светът е за всички“ ще се проведе за девети поред път в Русе. С едноминутно мълчание започна днешната техническа конференция на Сдружения за и на хора с увреждания от област Русе и Доставчици на социални услуги. Поводът за това беше нелепата смърт на девет незрящи от гр. Перник в катастрофата край с. Микре. Жертвите са сред заявилите участие..

публикувано на 21.11.17 в 17:07

Изложба „Структури и цвят” на Александър Величков и Свилен Земеделски

Изложба „Структури и цвят” ще бъде открита на 22.11.2017 г. в 17:30 часа в галерийното пространство на първия етаж на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Тя е дело на художниците Александър Величков и Свилен Земеделски. Експозицията се реализира с финансиране на Общински фонд „Култура” на Община Шумен. В нея са включени минималистични и..

публикувано на 21.11.17 в 16:52

Среща в Русе с първия българин, изминал Тихоокеанския хребетен път

В читалнята на Регинална библиотека "Любен Каравелов" в Русе на 22.11.2017 г. от 19 часа ще се гостува Петър Ванев - българинът, който захвърли вратовръзката и прекоси Тихоокеанския хребетен път. Той ще представи снимки от изминаването на Тихоокеанския хребетен път, за 5 месеца и 1 ден. Маршрутът е с дължина 4240 км. Преминава през пустинята Мохаве,..

публикувано на 21.11.17 в 15:40

Изложба на Йоана Стоянова, Роман Попов и Борис Иванов в галерия "Университетска"

Художествена изложба на трима млади автори бе открита днес в галерия „Университетска” в корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Професор Валери Чакалов представи живописната експозиция и включените в нея автори, студенти - Йоана Стоянова, Роман Попов и Борис Иванов от катедра "Визуални изкуства". Изложбата идва след..

публикувано на 21.11.17 в 15:24

Изложба за българското семейство в къщата музей "Панайот Волов"

Изложба „Българското християнско семейство” ще бъде открита днес в 10 часа в къщата музей „Панайот Волов” в Шумен. Тя показва бита и ценностите на възрожденското семейство. Провокира и паметта за рода на Панайот Волов. Още можете да чуете от Милена Андреева, уредник в къщата музей "Панайот Волов".

публикувано на 21.11.17 в 09:06

Премиера на "Историите на мистър Хепи" в Шумен

"Историите на мистър Хепи" е най-ново детско заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" в Шумен. Постановката е по известните "Небивалици" на английския писател и актьор Доналд Бисет. Решена е в близост до естетиките на дадаизма и сюрреализма, пресъздавайки провокиращи въображението ситуации без видима логическа връзка между тях...

публикувано на 20.11.17 в 15:04

Парламентарната библиотека гостува в Русе

Парламентарната библиотека на Република България представя своя изложба в Русе днес. Експозицията ще остане до сряда и ще бъде открита в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“. „Същата изложба е гостувала преди три години в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Сега отново го правим заради големия интерес към нея. Тъй като представяхме..

публикувано на 20.11.17 в 13:08