„Сладко хоро“ се изви в Кубрат

„Сладко хоро“ и „син кръг“ се извиха в знак на съпричастност в центъра на Кубрат. Инициативата е по повод Световния ден за борба с диабета, съобщи за Радио Шумен председателят на Сдружение „Диабет-Кубрат“ Христо Антонов. В центъра на града се проведе и маратон, а жителите на града имаха възможността да направят скринингов тест и да измерят нивото на кръвната си захар. Десетки кубратчани бяха запознати с рисковете от това заболяване. Те получиха информационни брошури и съвети за борба срещу заболяването. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливи певци към читалището.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тържество в Дома за стари хора в Разград

В Дома за възрастни в Разград, потребители и екипът, който се грижи за тях, отпразнуваха заедно Деня на християнското семейство, съобщиха от Община Разград. Отец Дмитрий отслужи празничен водосвет. Гости на тържеството бяха Диана Георгиева - директор на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания село Просторно и потребители, които..

публикувано на 21.11.17 в 16:55

Проблемите сред младежите обсъдиха в Кубрат

Ниското заплащане и трайната безработица в региона, са основните предизвикателства пред младите хора. Това каза кметът на община Кубрат по време на Първия форум за проблемите сред младежите на тема „Какво да кажем на младите хора?“, който се проведе днес в Кубрат. Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Росица Калинова посочи като основен проблем..

публикувано на 21.11.17 в 15:25

Подписка срещу закриването на пожарната служба в Завет

Над 1 000 души са се обявили против закриването на службата за пожарна безопасност в Завет. Днес представители на Организационен комитет връчиха подписка на областния управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Основният аргумент е, че ако службата бъде закрита, ще възникне сериозна опасност за живота и здравето на хората, опазването на сградния..

публикувано на 20.11.17 в 17:18

Кампания "Карай внимателно! Някой те обича!"

Кампания   във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия организират днес Общинският съвет по наркотични вещества и служители на  Пътна полиция към Областната дирекция на МВР в Разград. Тя  ще се проведе на  от 10.00 до 12.00 ч. на две места в града - бул. „Априлско въстание“ до магазина за..

публикувано на 20.11.17 в 09:58

Сигнал за кражба разкри незаконна пушка

Разградските полицаи са установили, че 44-годишен мъж от село Киченица притежава незаконно малокалибрена пушка, след като са отишли в дома му по негов сигнал, че е станал жертва на кражба. Мъжът се обадил в Полицията, след като разбрал, че от къщата му липсват 1 500 лв. При извършването на огледа, полицаите намират   огнестрелното оръжие, за..

публикувано на 19.11.17 в 11:59

В Разград се обединяват срещу бракониерите

Непримиримост към бракониерските набези обявиха четири институции в Разград. Ръководителите на Окръжната прокуратура, Областната дирекция на МВР, Държавното ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“ и Областната администрация се обявиха за решителни мерки срещу зачестилите бракониерски набези в горите на Разградска област на среща вчера. „Засилваме отпора срещу..

публикувано на 17.11.17 в 09:36

Наградиха ветерана по борба Ремзи Реджеб

Д-р Валентин Василев връчи награда на ветерана по борба Ремзи Реджеб. Тежкоатлетът печели за пети път шампионска титла от Световно първенство по борба за ветерани в Пловдив тази есен. Това е прецедент в българската история по борба. За постигнати резултати в областта на спорта през 2017 година на заседание на ПК за младежта, спорта и туризма бе гласувано..

публикувано на 16.11.17 в 14:50