„Сладко хоро“ се изви в Кубрат

„Сладко хоро“ и „син кръг“ се извиха в знак на съпричастност в центъра на Кубрат. Инициативата е по повод Световния ден за борба с диабета, съобщи за Радио Шумен председателят на Сдружение „Диабет-Кубрат“ Христо Антонов. В центъра на града се проведе и маратон, а жителите на града имаха възможността да направят скринингов тест и да измерят нивото на кръвната си захар. Десетки кубратчани бяха запознати с рисковете от това заболяване. Те получиха информационни брошури и съвети за борба срещу заболяването. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливи певци към читалището.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дипломи за 101 гимназисти

101 ученици от Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград се дипломираха днес. Първенец на випуска е Милица Велчева, която завършва средното си образование с успех 5,93. Останалите отличници са Алпер Айдън, Бонислав Денев, Тодор Денев, Павлин Божков, Стефан Станев, Иван Иванов, Евлоги Димитров, Станил Пенев и Онур..

публикувано на 22.06.18 в 14:01

Мобилна камера лови нарушители на пътя

Нова система за контрол на скоростта работи по пътищата в Лудогорието. В първия ден от работата на системата – 20 юни, само за два часа са засечени 140 нарушения на бул. „Априлско въстание” в Разград преди изхода за Попово и Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград.   Там функционира една от новите камери за контрол на скоростта. На..

публикувано на 21.06.18 в 15:39

50 години Професионална гимназия в Кубрат

50 години чества Професионалната гимназия в Кубрат. Пред учители, ученици, граждани и гости на тържеството беше представена презентация за историята на училището. То е открито през 1967 година като   Професионално техническо училище по облекло и дървообработване. Негов патрон е бил ген. инж. Васил Марков. През годините училището е приемало ученици..

публикувано на 21.06.18 в 14:40

Гладиаторски битки в Разград

В Разград започна двудневният Фестивал „Античният Абритус“. Кметът д-р Валентин Василев откри първото спортно състезание „Забавен пентатлон“. То се проведе на Римския военен лагер – Арена за гладиаторски битки. Участваха ученици от училища и спортни клубове. Програмата на Фестивал „Античният Абритус“ продължава на 22 юни с откриване на..

публикувано на 21.06.18 в 12:35

Убийство и самоубийство край Кубрат?

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за умишлено убийство на млада жена в гора край Кубрат. Радио Шумен припомня, че на 19 юни следобед е получен сигнал за намерено тяло на млада жена. При извършения оглед на местопроизшествието се установило, че по тялото на 38-годишната жена има следи от насилие, причинени от удари с..

публикувано на 20.06.18 в 16:27

Работник в болница след токов удар

50-годишен мъж от Цар Калоян е с опасност за живота след трудова злополука. Вчера следобед, при работа с бетонова помпа за изливане на основа на новострояща се къща в село Ясеновец, мъжът бил ударен от ток и получил изгаряния. Настанен е в Интензивното отделение на разградската болница. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 20.06.18 в 11:26

Два трупа открити край Кубрат

Труп на жена е открит на 19 юни следобед в гориста местност на изхода на Кубрат в посока Разград. Сигналът е подаден от 28-годишен жител на Кубрат, информират от полицията. Установено е, че тялото е на 37-годишна жена от село Брестовене. При огледа са констатирани видими следи от насилие и разкъсно-контузна рана на главата. В близост е намерен..

публикувано на 20.06.18 в 11:18