Йордан Йовчев гостува на бъдещи фермери от Средище

Олимпийският шампион гимнастикът Йордан Йовчев се срещна с учениците от професионалната гимназия по селско стопанство в с. Средище. Срещата е подарък за бъдещите фермери от томбола на застрахователна компания. „В Община Кайнарджа никога не е гостувал такъв именит наш спортист“, заяви заместник-кметът Валентина Токушева. Запитан какво е условието децата да бъдат обхванати в масови спортни дейности, Йовчев заяви, че като има заинтересованост, ще има и резултати. „Разбирам, че е трудно във всеки град да има спортен салон, но в този регион има желание нещо да се случи. С томболата ежегодно правим жест към хората, които са спечелили, да се срещнем и да разкажем истории, на спортист, успял в дадената дисциплина. Ако това ги мотивира и те имат желание да опитат, можем да им разкажем история, които би могла да ги вдъхновят или да ги накара поне да спортуват, ще е крачка напред”, обясни Йовчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха "Сребърна" за биосферен резерват

Природният резерват „Сребърна“ е сред четирите новообявени биосферни парка в страната. Сертификатите бяха връчени на представители на осем общини, сред които и Силистра. Това стана по време на днешното работно заседание на Националния комитет (НК) по Програмата „Човекът и биосферата“ на ЮНЕСКО, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Радио..

публикувано на 17.11.17 в 17:17

Продължава подмяната на уличното осветление в Силистра

До края на ноември ще завърши подмяната на уличното осветление в Силистра. Това стана по време на среща между изпълнителя на проекта инж. Наско Богданов, ръководителя инж. Валери Георгиев и инж. Тихомир Борачев, заместник-кмет по „Устройство на територията“. След подмяната на осветителните тела ще бъде настроена системата от цикли за светване според..

публикувано на 17.11.17 в 16:33

744 лв. е средната месечна заплата в Силистренско

Област Силистра заема 25 място в страната по показател средна брутна месечна заплата в края на третото тримесечие на тази година, съобщиха от регионалната статистическа служба. От предоставената информация става ясно, че средната брутна месечна работна заплата през юли тази година, в областта е била 730 лв., за август - 709 лв., и за септември - 744 лева...

публикувано на 17.11.17 в 11:24

Задържаха пиян, без книжка в Алфатар

В Алфатар е задържан за срок до 24 часа 48-годишен мъж за шофиране без книжка и след употреба на алкохол. Той е засечен вчера около 14:15 часа, а дрегерът отчел 2.42 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. По случая е образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.11.17 в 11:18

Пешеходец загина в Черник

В Дуловското село Черник загина пешеходец. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера около 17:00 часа. От силистренската полиция съобщиха, че мъжът - на видима възраст около 55 г., е с неустановена към момента самоличност. Той бил ударен от лек автомобил „Форд Транзит”, управляван от 47-годишен водач. Служители на Районното управление на Дулово..

публикувано на 17.11.17 в 11:14

Ще ремонтират улици в Дулово

Следващата седмица община Дулово ще подпише договор с Държавния фонд “Земеделие” за ремонт на улици в града. Кметът на общината д-р Юксел Ахмед съобщи, че стойността на спечеления проект надхвърля 1,5 млн. лева. След подписването на договора ще стане ясно точно колко улици ще бъдат рехабилитирани.

публикувано на 16.11.17 в 16:40

Деца от Ценово казаха "да" на толерантността

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово отправиха послания по повод Международния ден на толерантността - 16 ноември. Децата изрисуваха посланията си върху тениски, които носиха през целия ден, за да покажат съпричастността си към различните от тях хора. Посланията бяха подредени и в изложба, а дървото на желанията в двора на училището беше окичено с призиви..

публикувано на 16.11.17 в 13:59