Йордан Йовчев гостува на бъдещи фермери от Средище

Олимпийският шампион гимнастикът Йордан Йовчев се срещна с учениците от професионалната гимназия по селско стопанство в с. Средище. Срещата е подарък за бъдещите фермери от томбола на застрахователна компания. „В Община Кайнарджа никога не е гостувал такъв именит наш спортист“, заяви заместник-кметът Валентина Токушева. Запитан какво е условието децата да бъдат обхванати в масови спортни дейности, Йовчев заяви, че като има заинтересованост, ще има и резултати. „Разбирам, че е трудно във всеки град да има спортен салон, но в този регион има желание нещо да се случи. С томболата ежегодно правим жест към хората, които са спечелили, да се срещнем и да разкажем истории, на спортист, успял в дадената дисциплина. Ако това ги мотивира и те имат желание да опитат, можем да им разкажем история, които би могла да ги вдъхновят или да ги накара поне да спортуват, ще е крачка напред”, обясни Йовчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
кмет, силистра,  Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ

Градят заводи за бои и силикон

Заводи за производство на бои и силикон ще бъдат изградени в Силистра, съобщи кметът на общината Юлиян Найденов. Представител на хонконгска инвеститорска фирма е бил на работно посещение с цел прединвестиционни проучвания. Броят на заетите се очаква да достигне 300 души. “През 2017 г. бе изградено пристанище. На дневен ред са дейности по изграждане на..

публикувано на 19.01.18 в 17:19

Пет партии с регистрация за вота в Средище

Пет партии са се регистрирали за участие в насрочените за 18 февруари в силистренското село Средище частични избори за кмет, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Това са БСП, ДПС, ГЕРБ, ВМРО и "Воля". Засега заявления за регистриране на кандидатски листи са подали три партии, но срокът изтича на 23 януари. Ще работят две избирателни секции...

публикувано на 19.01.18 в 17:00

Преминаващи тирове тормозят Силистра

Проблемът с преминаващите по улиците на Силистра тировете остава за решаване. Това каза днес областният управител на Силистра Ивелин Статев в отчет за миналата година. "Това е въпрос на разбирателство между България и Румъния. Става дума за изграждането на пункт на румънска територия, за да може да се извършват тези дейности. Затопли ли се времето,..

публикувано на 19.01.18 в 16:25

Половин зима три села чакат дърва

Близо 120 домакинства от дуловските села Боил и Паисиево и главинишкото село Зебил все още не са си получили дървата за огрев от   Държавното ловно стопанство “Каракуз” – Дулово. Най-много са те в Паисиево – 60, и в село Зебил - 31. В село Боил дърва за огрев имат да получават около 26 семейства. Още през октомври и ноември в кметствата са направени..

публикувано на 19.01.18 в 16:11

Отменят предепидемичните мерки в Силистра

Отменят се от утре - 20 януари, ограничителните мерки на Регионалната здравна инспекция в Силистра, въведени в началото на седмицата заради установени предепидемични стойности на остри респираторни заболявания в Силистренско. Това съобщиха от инспекцията. Заболеваемостта от остри респираторни заболявания е намаляла от 213 на 10 000 на 136 на 10 000..

публикувано на 19.01.18 в 15:48

Бум на бебета в Дулово

123 бебета са проплакали през миналата година в АГ-отделението към Многопрофилната болница за активно лечение в Дулово. Това съобщи Гюлсер Сакалова – старша акушерка в отделението. Първото бебе за 2018 г. е момченце и се е появило на 2 януари. В момента в отделението работят 5 акушерки, 1 старша акушерка, 5 санитарки и 4 лекари. Началникът на..

публикувано на 19.01.18 в 15:41

Все повече болни ученици в Силистра

Нараства броят на отсъстващите по болест ученици в Силистренска област. Това съобщи Габриела Миткова Николова - началник на Регионалното управление на образованието в Силистра. Днес по здравословни причини от училище отсъстват 11,52 % от децата, докато вчера са отсъствали 9,78 %. Продължава да е висок процентът на болни в основните училища в ситовското..

публикувано на 19.01.18 в 11:44