Йордан Йовчев гостува на бъдещи фермери от Средище

Олимпийският шампион гимнастикът Йордан Йовчев се срещна с учениците от професионалната гимназия по селско стопанство в с. Средище. Срещата е подарък за бъдещите фермери от томбола на застрахователна компания. „В Община Кайнарджа никога не е гостувал такъв именит наш спортист“, заяви заместник-кметът Валентина Токушева. Запитан какво е условието децата да бъдат обхванати в масови спортни дейности, Йовчев заяви, че като има заинтересованост, ще има и резултати. „Разбирам, че е трудно във всеки град да има спортен салон, но в този регион има желание нещо да се случи. С томболата ежегодно правим жест към хората, които са спечелили, да се срещнем и да разкажем истории, на спортист, успял в дадената дисциплина. Ако това ги мотивира и те имат желание да опитат, можем да им разкажем история, които би могла да ги вдъхновят или да ги накара поне да спортуват, ще е крачка напред”, обясни Йовчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Рапица

Посевите са в добро състояние

В много добро състояние са 91 на сто от пшеницата и 93 % от засетия ечемик в Силистренско. Това показва справка от Областната дирекция "Земеделие". Посевите са наторени и третирани с хербициди. Няма измръзнали площи и нападения от гризачи. В Силистренска област е регистрирано измръзване на плодните пъпки на овощни видове. Подадени са 14 заявления за..

публикувано на 25.04.18 в 11:21

Откриват обновения площад "Албена"

Изцяло ремонтираният силистренски площад "Албена" ще бъде официално открит днес. Направената реконструкция е за над 2 260 000 лева по оперативна програма "Региони в растеж". Основните дейности в проекта са свързани с обновяване на алейната мрежа, тротоарни настилки, създаване на зони за отдих, въвеждане на видеонаблюдение и енергоспестяващо..

публикувано на 24.04.18 в 08:51
слънце

Температурен рекорд в Силистра

Температурен рекорд за датата 22 април е регистриран вчера в Силистра - 28.2 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория в града. Предишният температурен рекорд е от 22 април 1950 година - 27.3 градуса. Най-топло през месеца през последните около седем десетилетия е било на 6 април 1998 година - 33.2 градуса.

публикувано на 23.04.18 в 12:45

Видео уроци онлайн в Силистра

Нов образователен маршрут на знанието предлага на своите потребители Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра по случай днешния Световен ден на книгата и авторското право. Това е онлайн платформа „Уча.се”, съобщиха от библиотеката. От днес читателите на Регионалната библиотека могат да се възползват от възможността да учат на специално..

публикувано на 23.04.18 в 09:41
Снимка: Община Монтана

Тръгва кампания за саниране на жилища

В Силистра днес ще се проведе втората информационна кампания за внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на града. Кампанията има за цел да представи пред обществеността изискванията за подаване на Проектни фишове за актуализацията на Инвестиционната програма на Общината и начините за подаване на..

публикувано на 23.04.18 в 09:14

Благотворителна еко-акция в Силистра

Благотворителна еко-акция ще се проведе днес в Силистра по повод Деня на Земята - 22 април. От 11 часа срещу входа на Дунавския парк ще бъде поставена метална сфера, изобразяваща планетата Земя. Това ще бъде пункт за събиране на пластмасови капачки, обясни за Радио Шумен Пепа Русева от инициативния комитет. Прастмасовите капачки ще бъдат предадени за..

публикувано на 22.04.18 в 08:15

Спипаха иманяри на разкопки посреднощ

Трима иманяри са задържани в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция е проведена тази нощ под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Районното полицейско управление в Силистра и Граничното полицейско..

публикувано на 20.04.18 в 15:44