Йордан Йовчев гостува на бъдещи фермери от Средище

Олимпийският шампион гимнастикът Йордан Йовчев се срещна с учениците от професионалната гимназия по селско стопанство в с. Средище. Срещата е подарък за бъдещите фермери от томбола на застрахователна компания. „В Община Кайнарджа никога не е гостувал такъв именит наш спортист“, заяви заместник-кметът Валентина Токушева. Запитан какво е условието децата да бъдат обхванати в масови спортни дейности, Йовчев заяви, че като има заинтересованост, ще има и резултати. „Разбирам, че е трудно във всеки град да има спортен салон, но в този регион има желание нещо да се случи. С томболата ежегодно правим жест към хората, които са спечелили, да се срещнем и да разкажем истории, на спортист, успял в дадената дисциплина. Ако това ги мотивира и те имат желание да опитат, можем да им разкажем история, които би могла да ги вдъхновят или да ги накара поне да спортуват, ще е крачка напред”, обясни Йовчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пръскат срещу комари от двете страни на Дунав

Наземна обработка срещу комари ще има днес в община Силистра, съобщават от местната администрация. От 21 ч. до 24 ч. ще се пръскат площи в село Ветрен. От полунощ до 6 ч. сутринта утре ще е третирането в Силистра. По същото време от румънска страна предстои въздушна обработка на териториите в близост до река Дунав.

публикувано на 18.08.18 в 14:15

32 души преплуваха Дунав

32 участници се включиха днес в традиционното преплуване на Дунав край Силистра. Те бяха допуснати във водите на реката след медицински преглед и инструктаж за безопасност. Най-младият ентусиаст беше 11-годишният Искър Теодоров, а най-възрастният – Георги Петров, който е на 73 години. Всички участници получиха грамоти от директора на дирекция..

публикувано на 18.08.18 в 13:23

Ентусиасти ще преплуват Дунав

Традиционното преплуване на река Дунав е днес, съобщават от Община Силистра. Записването ще започне в 9 ч., а стартът ще бъде даден час по-късно в базата на Дунавския клуб. Могат да се включат хора от всички възрасти, като желаещите да участват задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж. Всички ще получат грамоти и награди, а..

обновено на 18.08.18 в 07:41

110 км телена ограда на границата

Вече са изградени над 110 от общо 133-километровото съоръжение за превенция срещу Африканската чума по свинете по българо-румънската граница. Това обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на контролни проверки в района на граничните контролно-пропускателни пунктове Дуранкулак и Кардам. Съоръжението се простира..

публикувано на 16.08.18 в 12:09

Младеж пострада при катастрофа

20-годишен е пострадал при катастрофа между селата Цар Асен и Черковна, информират от Областната дирекция на МВР - Силистра. Инцидентът станал на 15 август сутринта. 20-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и колата се ударила в крайпътно дърво. Пътуващият във возилото младеж е с комоцио, оставен е за..

публикувано на 16.08.18 в 10:36

Нов асфалт под старите чинари

Започна ремонтът на бул. „Симеон Велики“ в Силистра. Първата копка направиха кметът на общината д-р Юлиян Найденов и управителят на фирмата изпълнител Наско Богданов. Проектът предвижда запазването на старите чинари с изключение на 4-5 от тях, които са болни и трябва да се премахнат, каза кметът Юлиян Найденов. Общата стойност на проекта е над 3 млн...

публикувано на 15.08.18 в 13:15

Общинска сесия в Главиница

Общинските съветници в Главиница ще заседават днес. Те ще разгледат предложението за приемане на уточнения план и отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2017 г. и уточнения план и изпълнение на план-сметката и размера на такса „Битови отпадъци” за миналата година. Формирането и дофинансирането на маломерни самостоятелни и слети паралелки и..

публикувано на 15.08.18 в 11:26