Wladigeroff brothers и Христо Попов на шуменска сцена

Внуците на най-големия българският композитор Панчо Владигеров Александър и Константин Владигерови гостуват на шуменска сцена днес. Под името Wladigeroff brothers те записват албуми и редица участия по цял свят, а днес ще свирят свои музикални композиции. На сцената със Симфониета Шумен ще бъде и пианистът Христо Попов, който ще изпълни Концерт за пиано, тромпет и струнен оркестър, опус 35 от Шостакович. Гостуването е част от цикъла „Зимни музикални вечери”. Началото на концерта под диригентството на Калина Василева е от 18:35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ на Община Шумен. Още можете да чуете от разговора с маестра Василева, Константин и Александър Владигерови и Христо Попов, записан след края на вечерната им репетиция, 2 часа преди полунощ, часове преди концерта и емоционалното завръщане на солисите на шуменска сцена.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Пейчев

Второ гласуване за наградата на името на Иван Пейчев

Връчването на Националната награда за лирика „Иван Пейчев“ се отлага, съобщиха от общинската администрация в Шумен. Поради отсъствието на пълно представителство от страна на Съюза на българските писатели, един от учредителите на наградата, процедурата по съставяне на журито ще бъде повторена. Окончателното решение за тазгодишния носител на отличието..

публикувано на 13.12.17 в 16:22

Балетен концерт ще зарадва шуменци в четвъртък

Балетен концерт с млади изпълнители ще се състои на 14.12, четвъртък, в голямата зала на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" в Шумен. Началото му е от 18:30 часа. Десетки момичета, с които работят Светлана Денчева и Юлия Николова, ще бъдат на най-голямата сцена в града, за да представят танци,  по които са работили в последните сезони в балетните..

публикувано на 13.12.17 в 15:38

"100 скулптури, 10 години, 1 изложба" на Диан Димов

Експозиция „100 скулптури, 10 години, 1 изложба“ ще подреди тази вечер в Шумен скулпторът Диан Димов. Женски тела, портретите на Едит Пиаф и Малкия принц и любимата на автора тема за конете са само част от творбите, които ще може да види публиката. Откриването на изложбата е в 17,30 ч. на първия етаж в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ в..

публикувано на 13.12.17 в 11:04

Петър Чухов за Националната награда "Иван Пейчев"

Петър Чухов е тазгодишният носител на Националната награда „Иван Пейчев“, която се връчва след конкурс, организиран от Община Шумен, Дружеството на шуменските писатели и Съюза на българските писатели. Петър Чухов получава наградата за лирика за книгата си "АДdicted". Творбите на автора са преведени на 17 езика, публикувани са в над 20 държави. Петър..

публикувано на 12.12.17 в 13:37

Изложба "4 сезона Търговище отвисоко"

Благотворителна изложба в подкрепа на Държавен куклен театър – Търговище, ще се състои днес в ритуалната зала на читалище „Напредък“. Експозицията "4 сезона Търговище отвисоко" е първата самостоятелна изложба на дрон-пилота и въздушен фотограф Кольо Колев. Той ще покаже   20 от фотографиите си  от последната една година, които представят интересни..

публикувано на 12.12.17 в 09:27

Ревю с концерт в Шумен на 8.12

На 8.12.2017 г. освен студентите в България повод да празнуват имат и рок феновете в Шумен, защото концерт тъкмо в този град вечерта ще има култовата група от края на 80-те години на XX век – Ревю. Техни са незабравими парчета като „Ала-бала”, „Закуска”, „Ралица”, „Чичо”, „Директор на водопад”. В музиката и текстовете на Ревю се оглежда бунтът и свободата..

публикувано на 08.12.17 в 16:41

Изложба в подкрепа на кукления театър след пожара

Благотворителна изложба в подкрепа на Държавния куклен театър в Търговище ще се състои на 12 декември в читалище „Напредък“   в града. Експозицията "4 сезона Търговище отвисоко" се организира от въздушния фотограф Кольо Колев с подкрепата на Общината Търговище и цели набирането на средства за възстановяването на театър, който пострада при пожар през..

публикувано на 08.12.17 в 12:00