Wladigeroff brothers и Христо Попов на шуменска сцена

Внуците на най-големия българският композитор Панчо Владигеров Александър и Константин Владигерови гостуват на шуменска сцена днес. Под името Wladigeroff brothers те записват албуми и редица участия по цял свят, а днес ще свирят свои музикални композиции. На сцената със Симфониета Шумен ще бъде и пианистът Христо Попов, който ще изпълни Концерт за пиано, тромпет и струнен оркестър, опус 35 от Шостакович. Гостуването е част от цикъла „Зимни музикални вечери”. Началото на концерта под диригентството на Калина Василева е от 18:35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ на Община Шумен. Още можете да чуете от разговора с маестра Василева, Константин и Александър Владигерови и Христо Попов, записан след края на вечерната им репетиция, 2 часа преди полунощ, часове преди концерта и емоционалното завръщане на солисите на шуменска сцена.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Хор

„Бодра песен” с Маргарита Хранова и Орлин Горанов

Шуменският хор „Бодра песен” с диригент Деница Узунова тази вечер излиза на една сцена с Маргарита Хранова и Орлин Горанов. Големият концерт „Обичам българската музика“ ще започне в 19 ч. на сцената на Младежкия дом в Шумен. Това е проект на диригента Левон Манукян, който ще дирижира оркестъра на Държавната опера – Бургас. Сценарият и мултимедията..

публикувано на 21.08.18 в 10:09

Арт пленер в Салманово

Четвъртото издание на Националния арт пленер в село Салманово започна днес. Организатори на събитието са художниците Мариана и Пламен Петкови, които в селската си къща и двор посрещат авторите, участващи във форума. Проявата е подкрепена от фонд „Култура“ на Община Шумен. До петък включително писатели, скулптори и художници ще творят на тема..

публикувано на 20.08.18 в 15:04

"Моят най-добър приятел" на сцена

В Търговище режисьорът Владимир Петков ще постави за първи път в България пиесата „Моят най-добър приятел” от френския драматург Ерик Асус. В комедията участват Красимир Ранков, Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Грета Неделчева, Даниела Филипова. Сценгораф е Жанета Иванова. Вече текат репетициите, а премиерата е предвидена за 5 октомври. Още можете да..

публикувано на 20.08.18 в 10:04

Арт пленер в Салманово

Четвърти Арт пленер в шуменското село Салманово, организиран от Мариана Петкова и Пламен Петков, ще бъде открит в 12 ч. днес - 20 август. В него се включват автори от визуалните и словесните изкуства. Част от форума са и шуменците Красимир Арсов, Валерий Желязков, Бехчет Данаджъ, както и Ирина Василева от София, Румен Петков от Казанлък, Янко Ненов..

публикувано на 20.08.18 в 09:28
Сградата на Драматичния театър в Търговище

Нови пиеси на търговищка сцена

Репетиции на 2 нови заглавия започнаха в Драматичния театър в Търговище. Френската комедия „Моят най-добър приятел” за първи път ще има сценична реализация у нас под режисурата на   Владимир Петков, който има в биографията си над 65 театрални постановки у нас и в чужбина. Премиерата е на 5 октомври. Пиесата е написана от един от най-прочутите френски..

публикувано на 17.08.18 в 15:56

Война на гласовете в Тутракан

Международният конкурс „Речни ноти“ в Тутракан се открива тази вечер от 20 ч. в амфитеатъра. В събота от 10.30 ч. певческото състезание продължава в НЧ „Н. Й. Вапцаров“, а от 20.30 ч. в крайдунавския парк ще бъде концертът с участието на рок група „Хоризонт“, Вокална формация „Вива тийнс“ и Вокална група „Слънчева усмивка“. На 18 август – неделя от..

публикувано на 16.08.18 в 10:44

Разбулват тайните на Черно море

„Тайните на Черно море“ е новата и атрактивна изложба, подредена от днес в Регионалния исторически музей в Шумен. Експозицията акцентира върху морските археологически проучвания на потънали кораби и селища в българските води на Черно море. Включени са както артефакти, така и съвременни изразни средства. Представени са предмети от бита на хората от..

публикувано на 15.08.18 в 14:08