Поредният пиян без книжка на пътя

Снимка: uab.org

Без книжка и след употреба на алкохол 32-годишен управлявал нерегистрирано моторно превозно средство. Около 02.10 часа пътни полицаи го засекли по пътя между селата Паисиево и Боил. Дрегерът отчел 1.46 промила в издишания въздух на неправоспособния водач. Автомобилът бил без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ловни състезания край Калипетрово

Традиционните ловни състезания в дисциплината " Свети Хуберт" се провеждат в района на ловната дружинка в село Калипетрово. Те се организират от ловно-рибарското сдружение "Сокол" в Силистра. Очаква се участие да вземат над 30 ловци от страната с кучета, които се използват за птичи лов. За състезанията бяха доставени над сто фазана на..

публикувано на 20.10.18 в 08:28

Заедно сме по-добри

„Заедно сме по-добри“ е благотворителната инициатива, която ще се проведе днес - 19 октомври, в Силистра. Тя е организирана от женското сдружение „Екатерина Каравелова“. Със събраните средства ще бъдат купени дрехи и вещи от първа необходимост за децата от кризисния център в Силистра. В централната част на града от обяд до 18 ч. ще бъдат разположени..

публикувано на 19.10.18 в 10:57

Политика на сближаване

Бъдещето на политиката на сближаване на ЕС след 2020 година ще обсъждат днес в Областния информационен център в Силистра. За срещата е подготвен граждански диалог с участието на европейските депутати Андрей Новаков и Емил Радев, съобщиха от центъра. Във връзка Европейската година на културното наследство центърът обявява музикален конкурс на тема..

публикувано на 19.10.18 в 10:52

Памет за спасяването на евреите

Продължават инициативите в региона по повод спасяването на евреите от Холокоста. В Силистренско са организирани няколко прояви. От 15 ч. днес в салона на читалището в Кайнарджа е предвидена кратка мултимейина презентация за историческите събития. Останалите населени места, където ще има събития, посветени на Холокоста, са Старо село в община..

публикувано на 18.10.18 в 14:29

Блокада на пътя Русе - Силистра

Жителите на селата Попина и Поляна от община Ситово, област Силистра, излизат на протест на 19 октомври. От 12:00 до 13:00 ч. те ще затворят главния път Русе - Силистра на разклона за село Поляна с искане пътят между двете населени места да бъде спешно ремонтиран. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа. Жителите са алармирали нееднократно..

публикувано на 18.10.18 в 09:27

Велосипедист загина след инцидент

64-годишен велосипедист е починал след тежко пътно-транспортно произшествие, станало днес около 9.40 ч. по пътя от Силистра към местността Орехова гора. Той бил застигнат и ударен от движещ се след него лек автомобил „Опел“, управляван от 68-годишен мъж. При удара велосипедистът получил тежки травми и по-късно починал. Изясняват се причините за..

публикувано на 17.10.18 в 16:15

Борят домашното насилие

Експертният регионален съвет срещу домашното насилие в Силистра, който е единствен по рода си в страната, ще заседава от 14 ч. в Областна администрация   в крайдунавския град. В структурата участват   представители на различни институции - правораздавателни органи, социални служби и общински администрации от цялата Силистренска област. В..

публикувано на 17.10.18 в 11:34