Поредният пиян без книжка на пътя

Снимка: uab.org

Без книжка и след употреба на алкохол 32-годишен управлявал нерегистрирано моторно превозно средство. Около 02.10 часа пътни полицаи го засекли по пътя между селата Паисиево и Боил. Дрегерът отчел 1.46 промила в издишания въздух на неправоспособния водач. Автомобилът бил без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С първа копка започна ремонт на ясла

Първа копка на основния ремонт на детската ясла „Здравец“ направиха днес кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов и управителят на фирмата изпълнител Найден Неделчев. Дейностите са по проект, в който е включено и Основното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в областния град. Двете учебни заведения са сред най-старите в областта. Финансирането е за малко..

публикувано на 21.03.18 в 13:22

Дарителска кампания за деца в нужда

Дарителска кампания в подкрепа на 60 деца от училището „Св. Климент Охридски“ в силистренското село Професор Иширково се провежда до края на април. 30 деца от начална степен и 30 от прогимназиалния курс се нуждаят от пролетни якета, спортни екипи и обувки. Ако се изпращат носени дрехи и обувки, те трябва да са минали през химическо чистене и да са..

публикувано на 21.03.18 в 12:03

Зам.-министър отива при спасените щъркели

Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков днес ще посети село Зарица в община Главиница, за да се запознае на място със ситуацията около намерените и спасени бедстващи щъркели. В 15 ч. зам.-министър Живков ще бъде в селото, за да се увери, че птиците са в добро състояние и могат да бъдат освободени в природата. Той ще бъде придружен..

публикувано на 21.03.18 в 11:57

Няма нови сигнали за бедстващи щъркели

Този следобед не са постъпвали сигнали за бедстващи щъркели на дежурния телефон, обявен от Община Дулово. Преди обяд обаче десетки граждани се обадили да кажат, че са видели измръзнали птици. Към момента в гаража на общинската администрация са приютени 22 щъркели. При огледа по полетата ловните дружинки и служителите на общината не са открили птици,..

публикувано на 20.03.18 в 17:18

Дулово обяви спасителна акция за бедстващи щъркели

20 измръзнали щъркели са приютени днес на топло до парното в гаража на Община Дулово, а в много много населени места на общината жителите спасяват измръзналите птици. Собственици на кооперации и частни фирми излизат на полето и хвърлят храна в нивите си. Ловните дружинки по места са ангажирани да обхождат землищата за бедстващи птици...

обновено на 20.03.18 в 14:32

Дървените ваканции се завръщат

В силистренското село Добротица днес няма учебни занятия, а в други училища учебните часове са намалени, показва справка от Регионалното управление по образованието в Силистра. Три села в Силистренско - Босна, Ирник и Брадвари са без ток след авария, съобщиха от Областната администрация. Работи се за възстановяван на електрозахранването. Заради..

публикувано на 20.03.18 в 13:40

Села без ток в Силистренско

Близо 15 села са без ток в Силистренско. Радио Шумен припомня, че за товарни автомобили над 12 тона е забранено движението по пътищата Шумен – Силистра, Добрич – Силистра, Русе - Разград - Шумен - Варна, както и Разград – Търговище, Разград-Исперих и Разград – Попово. 7 села в Разградска област са без ток, 2 са без вода.  

публикувано на 20.03.18 в 10:58