Поредният пиян без книжка на пътя

Снимка: uab.org

Без книжка и след употреба на алкохол 32-годишен управлявал нерегистрирано моторно превозно средство. Около 02.10 часа пътни полицаи го засекли по пътя между селата Паисиево и Боил. Дрегерът отчел 1.46 промила в издишания въздух на неправоспособния водач. Автомобилът бил без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

1613 в Силистренско смениха джипито си

1613 души от Силистренска област са се възползвали от правото си да изберат нов личен лекар през юни. Това съобщават от Районната здравноосигурителна каса. Най-много са хората от община Силистра – 1019 души. В община Дулово своя личен лекар са сменили 253, в община Главиница – 124, а в община   Тутракан – 72 здравноосигурени. С обичайно малък брой..

публикувано на 19.07.18 в 14:32

Издирват 74-годишен мъж

Полицията в Силистра издирва по молба на близките му 74-годишния Съби Петров Пенев от Алфатар. Мъжът напуснал дома си на 14 юли около 12 ч., час и половина по-късно е забелязан в центъра на града, след което е в неизвестност. Мъжът е среден на ръст, със слабо телосложение. Бил е облечен в тъмносини работни дрехи. Зрението му е силно нарушено. От..

публикувано на 19.07.18 в 11:42

Тиган с горещо олио подпали апартамент

Забравен тиган с мазнина върху газов котлон предизвикал пожар в апартамент в село Айдемир, съобщават от силистренската полиция. Това е станало вчера около 20.30 ч. Огънят унищожил котлона, аспиратор и кухненски шкаф. Екип на силистренската противопожарна служба загасил пожара, преди да обхване жилището.

публикувано на 19.07.18 в 10:13

Дарение за градежа на параклис

Силистренският бизнесмен Тодор Стаматов Тодоров е направил дарение за подпомагане изграждането на параклис „Свети Константин и Елена”  в село Подлес, община Главиница. Това съобщи кметът на селото Милена Атанасова. В Подлес никога не е имало църква. Затова жителите му решават на общо събрание през 2013 година да бъде построен духовен храм с..

публикувано на 18.07.18 в 17:14

Полицията - при хората

Екипи на Областната дирекция на МВР в Силистра продължават работа по противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Днес домакин бе село Срацимир. Инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ запозна събралите се възрастни хора с механизма, по който се извършват измамите, най-актуалните сценарии,..

публикувано на 18.07.18 в 16:13

Почетоха паметта на Апостола

Левски за поколенията е еталон на почтеност, на сила на духа и на родолюбие. Това каза в словото си на днешната проява по повод 181-годишнина от рождението на Апостола кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов. На почетна стража пред паметника на Васил Левски застанаха ученици от клуб „Млади възрожденци” от Природоматематическата гимназия „Св. Климент..

публикувано на 18.07.18 в 13:00

Памет за Левски

С поднасяне на венци и цветя пред двата паметника на Васил Левски в Тутракан ще бъде отбелязана 181-годишнината от рождението на Апостола на свободата. В 12 ч. пред монумента на централната улица "Трансмариска" музейни специалисти ще припомнят делото на великия българин. По същото време венци ще бъдат поднесени и пред паметника на Левски в..

публикувано на 18.07.18 в 10:41