Водата в Шумен поскъпва догодина

3,32 лв. с ДДС ще е комплексната цена на водата за шуменци от 1 януари следващата година. Това е предвидено в доклада, който днес се разглежда на открито заседание на КЕВР.  От новата цена сумата за доставка на вода е 2,19 лв., като останалата част е за отвеждане и пречистване на отпадъчните води. Радио Шумен припомня, че изменение цената на водата се предвижда за още 14 града в страната. В новата цена за шуменци се калкулира само инфлацията, уточни управителят на ВиК Красимир Марков. Настоящата цена на водата -  3.22 лв. беше утвърдена от КЕВР само за 2017 година, а корекциите са заложени в одобрения бизнес план на дружеството за периода 2018 - 2021 година. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари за общински училища

С 20 800 лева Община Велики Преслав ще дофинансира три общински училища през новата учебна година. Това решиха на сесия днес общинските съветници. Допълнителните средства се отпускат, за да се обезпечат финансово паралелките, които са с брой ученици под минимума. В основните училища в селата Драгоево и Златар почти всички паралелки са слети, а в..

публикувано на 21.08.18 в 16:23

Поискаха кметска оставка в Кубрат

Оставката на кмета на Кубрат Алкин Неби поискаха днес съветници от групата „Бъдеще за Кубрат“. Те излязоха с декларация, че не са съгласни с предложението на администрацията за вземането 1 400 000 лева безлихвен заем от централния бюджет заради съдебните дела с почистващата фирма. Според съветниците от „Бъдеще за Кубрат“, за тежкото състояние и..

публикувано на 21.08.18 в 15:33

Светлина в короните на "Дедеагач" 12

Възстановено е осветлението в градинката до блока на адрес „Дедеагач“ 12 в шуменския квартал „Тракия“. Единствената улична лампа, която осветява едновременно паркинг и детска площадка, не работи от 17 август. За проблема сигнализира Бранимир Петков. Нашият слушател е подавал многократни сигнали до Община Шумен, че лампата е твърде висока и осветява..

публикувано на 21.08.18 в 15:12

Деца чистиха екопътека на платото

Ученици от Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в Шумен почистиха отпадъците по Дендрологичната екопътека в природния парк „Шуменско плато“ и около заслоните. Инициативата е на Регионалната инспекция по околната среда и водите и е част от предстоящата кампания „Да изчистим България за един ден“. Служители на парка запознаха учениците с основните..

публикувано на 21.08.18 в 14:32
Село Драгоево, община Велики Преслав

Подписка за "легнали полицаи" в Драгоево

Жителите на Драгоево внасят подписка в община Велики Преслав с искане за изграждане на неравности по главния път през селото. Хората настояват да се вземат допълнителни мерки за намаляване на скоростта на преминаващите автомобили тъй като поставените знаци не се спазват. В Драгоево живеят около 600 души. През Драгоево преминава републиканският път..

публикувано на 21.08.18 в 13:57

Хиляда на молитва в Томбул джамия

Близо хиляда мюсюлмани се събраха в шуменската Томбул джамия, за да посрещнат с празнична молитва намаз настъпването на Курбан байрам. Районният мюфтия Месут Мехмедов раздаде милостиня на събралите се в двора деца и заяви, че между 70 000 и 75 000 мюсюлмани в региона отбелязват най-големия мюсюлмански празник. Празнична молитва се прави в близо 100..

публикувано на 21.08.18 в 13:33

Пореден случай на ехинококоза

Поредният случай на ехинококоза е регистриран в Регионалната здравна инспекция на Шумен. Заразил се е жител на село Климент. Инспекторите съобщават и за два нови случая на туберкулоза, заболелите са от Шумен и Новосел. През миналата седмица са регистрирани 13 случая на ентероколити, двама са заболелите от варицела. Шуменец е потърсил помощ, след като е..

публикувано на 21.08.18 в 12:10