Водата в Шумен поскъпва догодина

3,32 лв. с ДДС ще е комплексната цена на водата за шуменци от 1 януари следващата година. Това е предвидено в доклада, който днес се разглежда на открито заседание на КЕВР.  От новата цена сумата за доставка на вода е 2,19 лв., като останалата част е за отвеждане и пречистване на отпадъчните води. Радио Шумен припомня, че изменение цената на водата се предвижда за още 14 града в страната. В новата цена за шуменци се калкулира само инфлацията, уточни управителят на ВиК Красимир Марков. Настоящата цена на водата -  3.22 лв. беше утвърдена от КЕВР само за 2017 година, а корекциите са заложени в одобрения бизнес план на дружеството за периода 2018 - 2021 година. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спирания на тока в региона днес

Райони на Шумен ще са без ток днес заради ремонти и обслужване на съоръженията. От 8,30 ч. до 12 ч. захранване няма да има по част от улица „Охрид“, а от 11,30 ч. до 12 ч. – по булевард „Велики Преслав“, в района на Гимназията с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров“ и Средните училища „Йоан Екзарх Български“ и „Сава Доброплодни“, по улиците..

публикувано на 13.12.17 в 07:08

Остава топло за средата на декември

В широки граници са температурите тази сутрин в Североизточна България. 2 градуса са измерени в Търговище, 3 в Русе, 8 в Разград, 11 в Силистра. В Шумен термометрите показват 1 градус, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, а влажността на въздуха е 96%. Преди пладне днес ще е предимно слънчево. Следобед облачността ще се увеличи и привечер ще е..

публикувано на 13.12.17 в 06:46

Сезират прокуратурата за новите цени на водата

Националният омбудсман ще сезира прокуратурата за новите цени на водата в 14 града от 1 януари, съобщи Българската национална телевизия. Според Мая Манолова има нарушения при формирането на цената на водата в ущърб на гражданите и в полза на ВиК дружествата, зaигравка с числа, манипулативно използване на периода и величината на инфлацията и на други..

публикувано на 13.12.17 в 06:25
Бай Кольо от Хитрино

Бай Кольо от Хитрино е настанен в Дома за стари хора

От днес Николай Стойков, пострадал при взрива на влаковата композиция в Хитрино преди година, е настанен в Дома за стари хора в Шумен. Това стана възможно благодарение на съвместните усилия на дирекциите „Социално подпомагане“ в Шумен и Венец. На 20 ноември мъжът е подал заявление в социалната служба във Венец за ползване на услугите на Дома за стари..

публикувано на 12.12.17 в 17:11

Областна структура на Движение "Да, България" в Шумен

Местна структура на Движение "Да, България" бе учредена на 11 декември в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на партията. За председател бе избран Ивайло Ганчев. Той работи като адвокат към Софийската адвокатска колегия от 17 години. Започва професионалната си кариера като правен сътрудник в сдружението „Българска асоциация гражданско общество и..

обновено на 12.12.17 в 16:47

2000 лв. събраха деца за Борко

В кампанията за събиране на средства за скъпите медицински изследванията на 15-годишния шуменец Борислав Борисов се включи и СУ „Сава Доброплодни“. По време на организиран в училището по изкуствата коледен базар са събрани около 2000 лв. До края на седмицата продължава и дарителската кампания по класове, съобщиха от ръководството на училището в..

публикувано на 12.12.17 в 16:28

Петър Чухов е носителят на наградата "Иван Пейчев"

Петър Чухов е тазгодишният носител на националната награда „Иван Пейчев“. Призът му е присъден за книгата "АДdicted". Тя е избрана измежду 103 творби от 82 автори, участвали в конкурса, съобщи един от членовете на журито Антонин Горчев. "Доста трудно разпределение на участниците между деветимата членове на журито кой коя книга да чете. Журито излезе с..

публикувано на 12.12.17 в 14:31