Предсрочен вот за кмет в село Кочово

Снимка: БГНЕС

Частични избори за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, са насрочени на 18 февруари 2018 година. Вече е издаден указ на президента на Република България. Общинската избирателна комисия във Велики Преслав прекрати предсрочно пълномощията на кмета Кенан Ибрямов. 32-годишният мъж загина при автомобилна катастрофа на 3 ноември. В Кочово живеят 751 души.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Камион без водач блъсна сграда

Камион се блъсна в сграда в Шумен, докато 56-годишният шофьор от Кърджали не е бил зад волана, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Товарният автомобил с кърджалийска регистрация е бил с прикачено ремарке и паркиран на бул. „Ришки проход“ в Шумен. В един момент композицията се е задвижила сама и се е блъснала в сграда. Разрушени са..

публикувано на 21.08.18 в 10:46

Засякоха крадец на ток

Служители на дружество за доставка на електроенергия са установили, че апартамент на бул. „Преслав“ в Шумен неправомерно е присъединен към електропреносната мрежа. В таблото е бил поставен електрически проводник, с което са създадени условия за неправилно отчитане на потребения ток. Извършен е оглед и е започнато досъдебно производство.

публикувано на 21.08.18 в 10:41
Община Велики Преслав

Общинска сесия във Велики Преслав

Формирането на училищни паралелки с намален брой деца ще решава на сесия днес - 21 август, Общинският съвет във Велики Преслав. Паралелки с ученици под норматива и слети паралелки ще има в Средното училище „Черноризец Храбър” в града и в селата Драгоево и Златар. Съветниците ще трябва да одобрят съществуването на тези паралелки и тяхното  финансиране..

публикувано на 21.08.18 в 08:59
Шумен бяга

Шумен пак ще бяга

Инициативата „Шумен бяга“ ще се проведе на 15 септември за трета поредна година. Организатор е верига хранителни магазини "BulMag" с подкрепата на Община Шумен. Стартът ще бъде даден в 18:00 ч. пред Паметника на Свободата до сградата на Община Шумен. Участниците ще направят обиколка по централната алея на Шумен. За събитието е поканен..

публикувано на 20.08.18 в 17:07

Регатата на русенски бряг

Участниците в 63-тата международна Дунавска регата ТИД – 2018 пристигнаха в Русе. Лодките акостираха поетапно на русенския бряг в следобедните часове. Регатата, която започна на 23 юни, ще продължи до 6 септември. След Ново село, Видин, Лом, Козлодуй, Никопол, Свищов и Русе, в българския етап от ТИД, лодките продължават към Ряхово, Пожарево, Ветрен..

публикувано на 20.08.18 в 16:54

Без празник на динята в Салманово

Тази година няма да има издание на Празника на динята в шуменското село Салманово. Това каза за Радио Шумен кметът на селото Йордан Киров. Той съобщи причините, довели до отмяната на събитието, което е традиционно и ежегодно. "Причините са най-вече лошите атмосферни условия, намалелите производители на дини, както и градушката, ударила Салманово...

публикувано на 20.08.18 в 16:22

Деца чистят екопътека на платото

Днес деца от Детска градина „Златната рибка“ ще отидат на поход с ученици от Второ ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен на платото. Заедно те ще почистят Дендрологичната екопътека, а целта е да се мотивират да опазват природата. В инициативата ще участват и служители от Дирекция ПП „Шуменско плато“.  

публикувано на 20.08.18 в 10:46