Предсрочен вот за кмет в село Кочово

БГНЕС

Частични избори за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, са насрочени на 18 февруари 2018 година. Вече е издаден указ на президента на Република България. Общинската избирателна комисия във Велики Преслав прекрати предсрочно пълномощията на кмета Кенан Ибрямов. 32-годишният мъж загина при автомобилна катастрофа на 3 ноември. В Кочово живеят 751 души.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима непълнолетни от Шумен – с два опита за въоръжен грабеж

Трима маскирани младежи са пресрещнали 30-годишна жена на улица „Гоце Делчев” в квартал „Тракия” в Шумен. Единият насочил срещу нея оръжие. Жената побягнала, маскираните я настигнали и я ударили в областта на окото. Малко след това избягали в неизвестна посока, подплашени заради преминаващ близо автомобил. Жената съобщила за случилото се в..

публикувано на 13.12.17 в 18:05

Тръгна ремонт на бул. "Симеон Велики" в Шумен

В Шумен стартираха ремонтните дейности на бул. „Симеон Велики“, предаде репортер на Радио Шумен. Обновяването на пътната настилка се очаква да продължи около 40 дни, като то ще обхване участък от ул. „Станционна“ до ул. „Люлебургас“, където ще бъде направено цялостно преасфалтиране. Подходът към един от големите магазини в посока кв. "Тракия" ще бъде..

публикувано на 13.12.17 в 17:10

Просветната комисия е за такси в градините

Храната за 5 и 6-годишните деца в детските градини в община Шумен ще се доплаща от родителите. Това решиха общинските съветници от Комисията по образование и наука. Предложението е направено с промяна в Наредбата за местните данъци, такси и цени на услугите. Предлага се от 1 януари 2018 г. за децата в детските градини в Шумен да се плаща по 25 лв...

публикувано на 13.12.17 в 16:47

Внимание! Фалшиви благотворители по Коледа

Събирането на дарения по улиците или по домовете става само с разрешение, издадено от общинската администрация. За това напомнят от полицията по повод мъж, който събира по шуменските улици дарения за Дом за деца, лишени от родителски грижи “Теофано Попова” в Стара Загора. Мъжът показва документи, че притежава благотворителна организация. От общинската..

публикувано на 13.12.17 в 16:07

И в Шумен на протест за водата

БСП - Шумен също организира протест срещу поскъпването на водата в Шумен. Той ще се проведе на 15 декември от 10:30 часа пред Областната администрация. По същото време в столицата на закрито заседание КЕВР ще вземе решение дали цената да се увеличи от 1 януари догодина. „Целта ни не е да политизираме въпроса”, заяви общинският лидер на червените в..

публикувано на 13.12.17 в 13:53
Галина Минчева - ОИЦ

40 нови европроекта в област Шумен

40 нови проекта са стартирали през годината в Шуменска област. Това съобщиха от Областния информационен център. Най-голям интерес има към проектите по оперативните програми "Иновации и конкурентоспособност" и "Развитие на човешките ресурси". В Североизточния регион за планиране най-много проекти от тази и предходни години се изпълняват във Варна - 251,..

публикувано на 13.12.17 в 13:05

Жена "изгоря" с над хиляда долара

56-годишна жена от Шумен е била измамена по телефона по позната схема „оказване помощ на полицията за залавяне на телефонни измамници“. Мъж, който се представил за полицай, е успял да я убеди, че с нейното съдействие ще успеят да задържат телефонен измамник.  В найлонова торба жената сложила 1630 щатски долара и 29 лева. Според указанията, ги..

публикувано на 13.12.17 в 12:08