Коледно влакче забавлява децата в Шумен

Атракционното туристическо влакче ще се движи до 15 януари следващата година от 9.00 до 21.30 часа по пешеходната зона на бул. "Славянски" от хотел "Мадара" до кино "Херсон". Пресичането на улиците "Панайот Волов" и "Климент Охридски" ще става само на определените за целта места, като за сигнализиране на автомобилния трафик се използва звукова и светлинна сигнализация. Престоят за качване и слизане на пътниците, ползващи влакчето, ще става пред ДКТ „Васил Друмев“ и на пешеходната алея преди кино „Херсон“, където са поставени и информационни табели.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметска инспекция в Русе

По три европейски проекта по Оперативна програма "Региони в растеж" се работи в момента в Русе. На 16 август кметът Пламен Стоилов и експерти от неговия екип направиха проверка на хода на ремонтните работи по част от обектите. В града се обновяват пет общински учебни заведения, работи се по интегрираната система за градски транспорт и се..

публикувано на 16.08.18 в 16:38

Борисов впечатлен от Индустриалния парк

„Разликата между страната ни и съседните държави е видна. България стои добре“. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с инвеститорите в Индустриалния парк на Шумен. По думите му, те са удовлетворени от усилията на правителството да подобри пътната инфраструктура в България. "На първо място поставят автомагистрала "Хемус, защото тя е..

публикувано на 16.08.18 в 14:37

Заловиха пиян шофьор без книжка

Пиян и неправоспособен шофьор е заловен в Шумен в ранния следобед вчера, съобщават от полицията. За проверка на улица „Кирил и Методий“ бил спрян лек автомобил „Мицубиши“, който бил само с предна регистрационна табела, предназначена за друго моторно превозно средство. Установено е, че 54-годишният водач от Шумен е неправоспособен, а тестът с..

публикувано на 16.08.18 в 13:48

Премиерът на училище в Шумен

Физкултурният салон на НУ “Илия Блъсков“ в Шумен да се преустрои в две класни стаи поиска Роска Петрова – преподавател в училището, което се реновира по ОП „Региони в растеж“.   За дейностите са отпуснати близо 1 090 000 лева. Преподавателката им предложи сценичната тераса в двора на училището да се преобразува във външен физкултурен салон. Както..

публикувано на 16.08.18 в 13:16

Област Шумен в златната среда по заплати

Шуменска област е на 11-то място в страната по размер на средната брутна месечна работна заплата. Това показват данните на статистиката за второто тримесечие на годината. В региона средната заплата е била 908 лв., като бележи ръст от 3,9 на сто спрямо първите три месеца и със 7,7 % спрямо същия период на миналата година. Възнагражденията остават..

публикувано на 16.08.18 в 11:45

Солени глоби за еконарушения

Над 20 000 лева от глоби и текущи имуществени санкции са събрали при проверки специалистите от екоинспекцията в Шумен. През юли са инспектирани 103 обекта. За неизпълнени задължителни предписания с 6000 лв.   е санкционирана  „Евро импекс“ ЕООД . Две наказателни  постановления на обща стойност 10 000 лв. са издадени на „Аутолего“ ЕООД за това, че..

публикувано на 16.08.18 в 08:49

Бойко Борисов на посещение в Шумен

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се очаква да посетят Шумен днес. Това съобщават от общинската администрация. По предварителна информация, това ще стане в обедните часове  след символичната първа копка за изграждане на новия участък от автомагистрала „Хемус“ между пътните възли „Буховци“..

обновено на 16.08.18 в 07:26