Коледно влакче забавлява децата в Шумен

Атракционното туристическо влакче ще се движи до 15 януари следващата година от 9.00 до 21.30 часа по пешеходната зона на бул. "Славянски" от хотел "Мадара" до кино "Херсон". Пресичането на улиците "Панайот Волов" и "Климент Охридски" ще става само на определените за целта места, като за сигнализиране на автомобилния трафик се използва звукова и светлинна сигнализация. Престоят за качване и слизане на пътниците, ползващи влакчето, ще става пред ДКТ „Васил Друмев“ и на пешеходната алея преди кино „Херсон“, където са поставени и информационни табели.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оръдие ще напомня за славните времена

57-милиметрово автоматично зенитно оръдие C-60 от въоръжението на Българската армия ще напомня за славните воински времена на Пети полк в Шумен. Експонатът ще бъде поставен близо до новостроящата се зала “Арена Шумен”. Строители вече подготвят площадката за зенитното оръдие, която ще бъде зад паметника-чешма на загиналите войници. С-60 е съветски зенитно..

публикувано на 22.05.18 в 17:32

Провериха 119 автомобила при операция

79 тежкотоварни автомобила и 40 автобуса са проверени в Шуменска област при проведената операция по ТISPOL за контрол над товарните автомобили миналата седмица. Установени са 21 нарушения на скоростните режими, петима водачи са били санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. По време на проверките са констатирани десет нарушения по отношение..

публикувано на 22.05.18 в 17:05

Деца четат приказки на властта

Балкански приказки четоха днес заместник-областните управители на Шумен, на възпитаници на детската градина "Братя Грим". Инициативата е част от eTwinning проекта за насърчаване на четенето „Очите на книгите". Него участват градините "Латинка", "Буратино","Светулка" и "Космонавт". В рамките на два месеца в пътуваща книга малчуганите отговарят на въпроса..

публикувано на 22.05.18 в 14:38

Надежда за социално слабите

Жилищен блок за социално слаби ще бъде построен в Шумен с около 3 млн. лв. от Оперативната програма „Региони в растеж“. В сградата ще има 50 апартамента, а настаняването в тях ще става по наредба, която е публикувана в сайта на общината за обществено обсъждане. Това каза за Радио Шумен заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Светлана..

публикувано на 22.05.18 в 14:22

Пак обещаха чиста вода

Пречиствателна станция за питейни води в Шумен ще бъде изградена през програмния период 2014-2020 г. Общо 1,59 млрд. лв. от Оперативна програма „Околна среда“ ще бъдат вложени в изграждане или реконструкция на водопроводи, канализация, пречиствателни станции и други съоръжения в 51 населени места. Това обяви днес министърът на регионалното развитие и..

публикувано на 22.05.18 в 13:50

909 лв. средна заплата в Шуменско?

Средната брутна месечна работна заплата за Шуменска област за март е 909 лева, съобщават от статистиката. Така област Шумен заема девето място сред 28-те области на страната. Средното възнаграждение в областта остава значително по-ниско от това за страната, което за месец март 2018 г. е 1 107 лева. С най-високо средно възнаграждение през последния..

публикувано на 22.05.18 в 12:56

Задържаха дрогиран шофьор

29-годишен мъж от Търговище е шофирал след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Мъжът бил зад волана на лек автомобил "БМВ", когато е бил спрян за проверка на бул. „Симеон Велики“ в Шумен. Тестът с дръг тест е отчел положителна проба на канабис. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а по случая е..

публикувано на 22.05.18 в 12:48