Коледно влакче забавлява децата в Шумен

Атракционното туристическо влакче ще се движи до 15 януари следващата година от 9.00 до 21.30 часа по пешеходната зона на бул. "Славянски" от хотел "Мадара" до кино "Херсон". Пресичането на улиците "Панайот Волов" и "Климент Охридски" ще става само на определените за целта места, като за сигнализиране на автомобилния трафик се използва звукова и светлинна сигнализация. Престоят за качване и слизане на пътниците, ползващи влакчето, ще става пред ДКТ „Васил Друмев“ и на пешеходната алея преди кино „Херсон“, където са поставени и информационни табели.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нигяр Джафер с приемна в Шумен в понеделник

Приемна за шуменци ще има народният представител от ДПС д-р Нигяр Джафер. Срещата с жителите на града ще е в понеделник (19 февруари) от 13 ч. в малката зала на Народното читалище „Стилиян Чилингиров“. Предварителни записвания се правят на телефон 0889 755 626.

публикувано на 17.02.18 в 15:56

Винетката на бракуван автомобил става неизползваема

Пропуск в българското законодателство поставя собствениците на бракувани автомобили пред свършен факт. Причината е, че ако колата претърпи произшествие и се наложи да бъде бракувана, законът не позволява да бъде издаден дубликат на винетния стикер, каза за Радио Шумен председателят на Асоциацията на пострадалите при пътно-транспортни произшествия..

публикувано на 17.02.18 в 14:00

Избират най-добрите вина и мезета в Дибич

Конкурси за най-добро домашно вино и най-добро домашно мезе ще се проведат днес в шуменското село Дибич. Началото е в 13,30 ч. в Народното читалище „Развитие“. Конкурсът за домашни вина се провежда за четвърти път, като в него ще участват производители на бели и червени вина, реколта 2017-а. Надпреварата за най-добро мезе се организира за първа..

публикувано на 17.02.18 в 13:07

Между 5° и 10° ще са максималните температури днес

Между 0 и 4 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. 4 градуса са отчетени в Силистра, 2 в Русе, 1 в Разград, 0 в Търговище. В Шумен са измерени 0 градуса, атмосферното налягане е 999 хектопаскала, а влажността на въздуха е 96%. През деня над региона ще има променлива облачност, като на места в сутрешните часове е възможно..

публикувано на 17.02.18 в 07:39

Отново временна комисия за чиста вода

Комисията по екология и селско стопанство към Общинския съвет в Шумен не взе решение по въпроса как да гласува  представителят на Общината за подробната инвестиционна програма за 2018 г., изготвена от ВиК-Шумен. Документът ще бъде разгледан на редовното заседание на Асоциацията по ВиК на 27 февруари. Част от членовете на комисията имаха въпроси по..

публикувано на 16.02.18 в 16:20

Питат бизнеса за нуждите от кадри

Агенцията по заетостта провежда пилотно национално проучване за нагласите на бизнеса и нуждите от работна сила. Това обяви Божидар Михайлов, директор на Регионалната служба по заетостта във Варна. Анкетата се попълва онлайн през сайта на агенцията. Целта на проучването е да обхване максимален брой работодатели. „Така анализът ще е изключително важен..

публикувано на 16.02.18 в 15:13

Лъвски скокове в Шумен

Славян Добрев и Берна Юкселова спечелиха състезанието „Лъвски скок“, организирано от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. В турнира участваха 23 петокласници, които имаха право на два опита, за да покажат най-доброто от себе си. Надпреварата е част от събитията на учебното заведение по повод 145-тата годишнина от обесването на Васил Левски. В 15 ч...

публикувано на 16.02.18 в 14:53