Каолиново представи работата си по "Ромакт"

Ръководителят на програма "Ромакт" към Съвета на Европа на Ана Оприсан посети община Каолиново. На работна среща с местната власт и Местната активна група беше представено направеното по програмата. Проведено е обучение на членовете на групата по населените места в общината. Подготвя се проучване, което ще послужи за оценка на нуждите на общността. Участие в обучението взеха девет представители на местната ромска общност от селата Тодор Икономово, Браничево и Тъкач. Програма "Ромакт" се осъществява от Европейската Комисия и Съвета на Европа. Община Каолиново е част от програмата от април 2017 г.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощи от Европа

БЧК - Шумен започва раздаването на продукти по Оперативната програма за храни. Те ще се разпределят поетапно от 2 декември в десетте общини на областта. Всеки правоимащ ще получи хранителни пакети с основните продукти и консерви. В пакета са прибавени листовка за предоставяните услуги, финансирани от Европейския социален фонд; книжка за..

публикувано на 21.11.19 в 14:03

Съдии-кулинари с кауза

Кулинарна изложба базар беше организирана днес в Районния съд в Шумен. Проявата е с благотворителна цел, каза за Радио Шумен Ростислава Георгиева – заместник-председател на шуменския Районен съд. "Искаме да избягаме от традиционната цел да се подпомагат институции, за които се събират средства непрекъснато. Затова търсим информация за деца и..

публикувано на 21.11.19 в 13:12
В очакване...

Вдигат завод за отпадъци

До две седмици инвеститорът, който ще изгражда на завод за преработка на отпадъци в Шумен, ще представи проекта си, заяви днес кметът на Общината Любомир Христов. Това се случи на заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците в Шумен. "Вече е сключен предварителен договор. Компанията е създала фирма на територията на Шумен. В скоро..

публикувано на 21.11.19 в 12:52

Няма да вдигат такса смет

Не се очаква повишение на цената на таксата "Битови отпадъци" от общините, които ползват Регионалното депо край шуменския квартал "Дивдядово" за следващата година. Това беше обявено  на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините от Шуменска област. Становището обобщи кметът на Шумен Любомир Христов. "Въпреки..

публикувано на 21.11.19 в 12:44
Деца месят дъхава погача

Малки майстори в кухнята

В Деня на християнското семейство учителите и децата от клуб „Кулинарни вълшебства“ в детска градина "Пролетна дъга“ в Шумен проведоха занимания, посветени на празника. В цялата детска градина ухае на топъл хляб. Заедно с учителите Татяна Йорданова, Виолета Трайкова, Мариела Стаменова, Бояна Христова и Боряна Дочева децата от групите „Звънче“..

публикувано на 21.11.19 в 12:16
Паметник

Паметникът на трето място засега

Мемориалният комплекс „Създатели на българската държава“ е на трето място засега във временната класация в категорията „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ от четвъртото издание на годишните награди. Той е събрал 12.62 на сто от гласовете на българите. На първа позиция е Монумент "Света Богородица" - Хасково, с 25.29% от..

публикувано на 21.11.19 в 10:39

Велосипеди и каруци на прицел

От началото на акция „Зима“ до момента на територията на област Шумен са проверени 2201 пътни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 18 акта, наложени са 21 глоби с фиш. 17 от нарушенията са на пешеходци, които са установени да пресичат неправилно. За отнето предимство на пешеходци са наложени глоби на четирима водачи...

публикувано на 21.11.19 в 09:39